X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana !
    Ja po śniadanku i zaraz lecę na usg do ginekologa, a potem maraton żeby na 10-tą zdarzyć do dentysty ;)
    Trzymajcie kciuki!

Lusia8998, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Witam się z rana z kawką ;) urlop się skończył i trzeba dziś do pracy iść :(
    czytam o tych fotelikach i nie wiem jak swojego przekonać do nowego, bo cały czas nastawiał się na wózek 3w1, a ja szukam tańszego 2w1, który wyglądałby przyzwoicie i nie kosztowałby majątku. Poza tym nie jest powiedziane że ten z zestawu będzie dobrze pasował do naszego auta, zwłaszcza że nie mamy isofixa.
    To prawda, że fotelik nie każdy może pasować. Jak byliśmy na warsztatach to facet tłumaczył, zresztą w sklepie też. My też chcemy bez bazy i fotelik najlepiej trzeba przymierzyć do auta przed zakupem, bo czasami pasy są nie wystarczające lub ułożenie siedzeń nie trzyma dobrze danego modelu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    nadal źle się czuję, zaczyna mnie to wkurzać, bo tak naprawdę tylko gardło czuję a nie mam w ogóle sił, wczorajszy dzień przelezałam, narazie mam siły siedzieć, cukry wczoraj poszalały, a dziś na czczo pierwsze moje przekroczenie od miesiąca...
    o apetycie nie wspomne, moja waga w dół ...juz -6kg
    chętnie przyjmę 1-2 kg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :) czekam na obchód, ale nastawiona jestem na leżing :)

Ksosiu co do xlandera to waży swoje, ale po schodach łatwo go wciągać na pompowanych kołach. Ja mam mova i mi ta waga nie przeszkadza, wręcz przeciwnie bo wózek jest stabilny. Sprawdź tylko czy xa ma siedzisko w spacerowce montowane przodem i tyłem, bo coś mi się wydaje, że nie :) a to dość ważne, szczególnie na początku, jak malucha przesadzamy do spacerówki. Xmove, chyba xpulse mają tą funkcję.

Ksosia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie 3 kg przytyłam, ale na pierwszej wizycie w ciąży lekarz mówił, że mogę przybrać 16 kg :-) trochę mnie to przeraża :-)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-)

Zaniosłam siuśki do labo. Byłam grzeczna czekałam siedziałam na swoją kolej.
    Do czasu kiedy gość niby kombatant nie zrobi ł awantury że siedzi już 2h hahaha siedział 30 min i był za mną. wyszła pani z zabiegowego kazała mu wejść do labo a mi do niej , ona miała mi pobrać krew ja mówię że ja mam odpłatnie tylko mocz o musze do labo . Wyszła ponownie i kazała mi wchodzić bo ciężarna jestem i ma przywilej więc weszłam i donośnym głosem powiedziała że następnym razem mam z marszu wchodzić hahahaha
    No ok przyjęłam do wiadomości będę za tydzień powiedziałam :-)

Miałam zrobi c sobie hybrydy ale mi się nie chce :-(

Mam cisze na chacie :-)
    Dziecko w przedszkolu mąż w pracy obiad gotowy tylko leżżżżżżnig zostaje:-)
    Mały fika a tak wczoraj się martwiłam jakieś durne myśli dostałam dobrze że był wieczór i poszłam szybko spać.

ja tez przytyłam dopiero 3kg :-)

Udanych wizyt życzę:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:10

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dziekuje za wskazowki agatia :)

Ja wlasnie obejrzalam film transcendencja z johnym deppem <3 polecam oczywiscie :)

Pora wstawac! Musze nadrobic caly tydzien w sprzataniu i praniu!:)

Milego dnia serduszka:)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najważniejsze o czym zapomniałam !!!!!!!

Chciałam się podzielić z wami stronką z promocjami:-)
    Są tam aktualne promo podane daty, sklepy gdzie to kupić wg kategorii.
    Mi bardzo ta stronka się przydała :-)

http://www.promobaby.pl/marka-pampers.html

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Melduje się po weekendzie - sobota była dość intensywna, bo Nasze dziewczynki startowały w turnieju tanecznym i jako drużyna zdobyły zaszczytne 2 miejsce :):):) O jejusiu jacy byliśmi dumni :):):) Nawet się Wam pochwalę i jak będziecie miały ochotę to zapraszam do obejrzenia filmu:
    https://youtu.be/RaX8Lulzu_k
    Moja pierworodna to ta mała koza co robi gwiazdę na początku (po prawej stronie), a córa od M pierwsza w 3 rzędzie :)
    Niedziela upłynęła Nam natomiast na totalnym chillout - cały dzień leżeliśmy w łożku i gapiliśmy TV, a dokładniej nadrabialiśmy zaległości polskiej kinematografii. W końcu udało mi się dorwac film Chemia i Obce Niebo. Trochę dołujące, ale cóż lubię takie psychologiczne kino. Nie obyło się oczywiście bez wycieku łez.
    Moja Haneczka wczoraj tez bardzo mocno zaznaczyła swoją obecność ;) tak mnie kopała, że aż płakałam ze szczęścia! Chyba jej znowu stopy urosły ;)
    Miłego dnia - zabieram zaraz swoje autko z wymiany opon i pędze po wyniki M z tomografii kręgosłupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:26

żabka04, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu piękne masz dziewczyny a jak wywijają hohohoho
    Suuuuuper !!!! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny. ;) Chociaż nie wiem, czy akurat na dobre patrzyłam. :D

Chciałabym, żeby mój mały tańczył, ale on jest mocny tylko w gadce. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje małpeczki Kochane:
    fe4df43ee6c85e6emed.jpg

żabka04, Pysiaczek89, kamciaelcia, ilona29, bbeczka91, mychakruszyna, Malutka92, mmargol, Macioszczyczka, claudiuszek, Angela89, Strazaczka1990, violett, _izunia_, Sabina, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Super dziewczyny. ;) Chociaż nie wiem, czy akurat na dobre patrzyłam. :D

Chciałabym, żeby mój mały tańczył, ale on jest mocny tylko w gadce. ;)

Moja T (ta z lewej) zaczynała z tańcem jak miała 4 lata - 2 lata w balecie. Po tym czasie stwierdziła, że: "Mamusiu, chce chodzić na coś innego. To jest już nudne" I tak zaczęła się zabawa w Hip-Hop. Druga, O (po prawej) dołączyła do T pół roku temu.
    Tak naprawdę w tańcu bardzo pomogły zajęcia z Capoeira. Wszelkiego rodzaju gwiazdy - o matko teraz obie potrafią zrobić juz na 1 ręce!!!, szpagaty, itd.
    Obie dziewczynki są tak pochłonięte swoimi treningami, że nie mają czasu na pierdoły. W tym roku jak usłyszały, że są warsztaty z Mateuszem Sobecko, finalistą YouCanDance, to koniecznie musiały jechać.
    Więc i my jeździmy. A że teraz zaczyna się sezon turniejowy, będziemy praktycznie co 2 tyg na wojażach ;)
    Mimo zmęczenia daje to dużą satysfakcję :)

bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_, Sabina lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super dziewczyny :) zdolniachy :D

Ja juz po badaniu krwi i moczu i trochę rano się zmartwilam...co prawda mocz nie był calkiem nocny (o ile taki istnieje przy 4 wizytach w nocy) ale taki odstany z godz rano i byl mętny bardzo :/ nie wiem co to oznacza :( do krwi byla okropna kolejka ale upolowałam krzesło i tak czekałam - ps.czy my mamy przywilej wchodzenia bez kolejki? Bo gdyby nie krzesło pewnie mdleje ale wolałam nie wciskać się bo emeryci zapracowani nie znieśli by tego.

Bylam po drodze na budowie i mury ruszyly:D

Wstąpiłam też do ciucholandu i upolowałam 2 pary polspiochow, body z długim rękawem, bluzeczkę 62 z bałwankiem i piekna w kotwice czapeczkę oraz 2 chustki na szyję :)

Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zaczęłam dzień od badań ;) Wczoraj miałam wrażenie, że boli mnie nerka. Dlatego pobiegłam szybciej zrobić mocz. Wystraszyłam się wczoraj, ale dziś już spokój.
    Kupiłam pluszowy kombinezonik na wyjscie ze szpitala i body, chyba zaczynam się rozkręcać ;D

Czekam na worki próżniowe i będę robić porządki w szafie ;) oby przyszły jeszcze dziś ;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że twoje będą bardziej wytrzymale niż te z biedronki bo do nich popakowalam w zeszłym roku kurtki zimowe po jakimś czasie patrzę a wszystkie dziurawe- wystarczył zamek z kurtki i w tym miejscu już pękały :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:04

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam na allegro jakieś pierwsze lepsze, zaczyna mi się miejsce kurczyć w szafach. Zimowe rzeczy trzeba spakować. Zaczynam reorganizację miejsca ;) Z mojego pokoju z toaletką muszę zrobić pokój dla maluszka. Ale na początku będzie spał u nas w kołysce, przewijak też będzie u nas. Ale rzeczy brzdąca już będą w drugim pokoju, bo niestety ogranicza nas metraż... I dlatego biorę się za ten burdel ;D

mychakruszyna, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/leki-w-ciazy-co-wolno-ci-brac,152_1875.html?&page=1

Artykuł o lekach w ciąży na różne dolegliwości nasze :) większość już tu wymieniane bylo ale gdyby któraś miała wątpliwości :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    zamówiłam na allegro jakieś pierwsze lepsze, zaczyna mi się miejsce kurczyć w szafach. Zimowe rzeczy trzeba spakować. Zaczynam reorganizację miejsca ;) Z mojego pokoju z toaletką muszę zrobić pokój dla maluszka. Ale na początku będzie spał u nas w kołysce, przewijak też będzie u nas. Ale rzeczy brzdąca już będą w drugim pokoju, bo niestety ogranicza nas metraż... I dlatego biorę się za ten burdel ;D

Też będę kupowała na allegro, małemu muszę miejsce zorganizować w szafie. Gdzieś jeszcze rzeczy małej muszą wejść. ;)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z paznokciami,a raczej kolorem pod plytka paznokcia. Wczoraj zauwazylam,ze u obu dłoni maja one kolor jak u trupa :-| sa sine/szaro-niebieskie co to może oznaczać? Chyba to nie jest normalne,mysle zeby pojsc z tym do lekarza rodzinnego,bo gina mam dopiero 26.04

‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ