X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne ,że się nie daje imienia po zmarłym.Ja jak jeszcze planowałam z byłym dziecko...a zmarł mi w tych czasach dziadzius to syna właśnie na Jego cześć chciałam nazwać jego imieniem Andrzej.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nie smuć się, będziesz syna pilnowała, a nie całego osiedla w przyszłości ;) Kamcia takie przesądy kurde. Każde imię z kimś się wiąże. To wam ma się podobać, a nie mamusi. My nikomu nie mówimy bo nie chcemy doradzania i wybrzydzania. :P

Strazaczka1990, Anulka01 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Anulka ale to chyba nie jest powód do zmartwienia? :) Najważniejsze, że wszystko jest ok!

kamciaelcia a może jednak olać zdanie teściowej? Najważniejsze żeby Wam się podobało!

mi sie juz w pierwszej ciaży Adaś podobał, ale wyszla dziewczynka...teraz to imie było pierwsze, choć zdawałam sobie sprawe, ze mojego męża zmarły przy urodzeniu braciszek tak mial na imię...Mąz z tego powodu był na nie. Ale w odwiedzinach była jego siostra(starsza) i powiedział, ze nie mamy powodu mysleć w ten sposób o imieniu kogoś, kogo oni nawet nie znali, nie poznali...Mąz zakochał sie w Adaśku. A ja do dziś...nie znam szczegółów tej rozmowy(mąż wyjechał na 2 tyg). jeszcze wszystko się okaże. Ale troche mi smutno, ze ktoś sie w to wtraca...Mąż mi wszystko mówi, ale z Emilka dopiero dzis powiedział

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina mam na durgie imię i jakoś za nim ni przepadam;p
    u nas będzie Szymon Jan:)

a nasz domek powstaje w Tarnobrzegu:)naszym rodzinnym mieście

Strazaczka1990, claudiuszek, _izunia_ lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tesciowie o dzidzi wiedza od tygpdnia, a juz coś namieszali...sa jeszcze inne typy(choć adaś na 1. miejscu), przyznam, ze jeszcze o imieniu nie myslelismy...po powrocie męza pewnie. Z Emilka wiedzielismy ze córa w 20tc i imie szybko było trafione

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt dziewczyny :) sliczne maluchy. Dzierzba swietne imiona, mi sie bardzo Miłosz podoba, ale poki co wahamy sie między Stasiem a Jasiem :)

Ja lubię tradycyjne, polskie imiona, ale martwi mnie to, że występują dość często. Dlatego ciagle sie zastanawiamy, ale Jasiów jest chyba więcej niż Stasiów :p

Też zaraz wybieram sie do Rossmanna po puder i korektor, mam nadzieje, że cos jeszcze znajde.

claudiuszek lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś też jest na liście...
    ale nas nazwisko ciut ogranicza-jest po pierwsze długie (11 liter), zaczyna się na "R" i w dodatku trudne(zawsze muszę literować). I fajnie by było znowu na chrzcie dla odmiany nadać dziecku jedno imię(Emilka tak miała)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zawsze ktoś się będzie wtrącał i zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie się podobało. Nie da się dogodzić. Ja na innych leje, jak się nie podoba to u siebie rób inaczej a ode mnie się odpiętrol. ;)

A wczoraj miałam akcję! Stoję na światłach, babka taka z 80 lat podchodzi i mówi " ubierz gruby płaszcz i czapkę bo dziecko z wrzodami urodzisz, bo zimno jest!" i mi łapy do brzucha wyciąga. Ja pierdole, załamka. :D Normalnie się zawinęłam i poszłam w pizdu.

kamciaelcia, AJrin, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ula89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno nie pozwolę się wtrącać w nasze wybory. Chociaż myśleliśmy, że będzie syn i mieliśy dla niego imię, a z dziewczynką mamy większy problem. Moja teściowa zadzwoniła w związku z tym i oznajmiła, że wybrała nam imię (zatkało mnie), ale nie dałam jej dojść do słowa, śmiechem, żartem i mam nadzieję, że już wie, że nie ze mną takie numery :P

Dzierzba, violett, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie denerwuje, jak ktos sie wtraca co do imienia, rodzice mieli juz swoja szanse na nazwanie swoich dzieci, teraz nasza kolej :) jejj, jakie mi mama imiona dla synka wymysla :p jak juz zaczęla wymieniac zagraniczne to powiedzialam, ze mamy swoje typy i przy nich zostajemy :)

Dzierzba, Ula89, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Mnie denerwuje, jak ktos sie wtraca co do imienia, rodzice mieli juz swoja szanse na nazwanie swoich dzieci, teraz nasza kolej :) jejj, jakie mi mama imiona dla synka wymysla :p jak juz zaczęla wymieniac zagraniczne to powiedzialam, ze mamy swoje typy i przy nich zostajemy :)

dokładnie, mieli już swoją szansę

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula
    u nas miała być Milena Anna :)

no ale wiadomo...
    muszę poznać szczegóły tej rozmowy i argumenty tesciowej. Bo jesli chodzi o kwestię, ze nasz Adaś ma jej przypominać jej Adasia, to odpuszczam-nie lubie jej i świadomość, ze ona tak myśli sprawi, ze bardziej nie bede jej lubiła. A kesli to kestia nadawania imienia po zmarłym dziecku, to mam jej zdanie w duuu...
    Odebrałam dzis wyniki od diabetologa i nie sa po mojej mysli , wyprowadzily mnie z równowagi, wiec tez nie mialam już nerwów słuchać o tym , co teściowka powiedziała...może jutro podpytam męża albo po jego powrocie-niech jeszcze raz z nia gada

dzierzba
    ty to masz szczescie do spotykania takich kobiet :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z nadawaniem imion po zmarłych dziadkach? Mój Maks ma tak samo na imię jak mój dziadek. To tak też nie można? ;)

Kamcia a żebyś wiedziała. Przyciągam dziwactwa jak magnes i to nie tylko w ciąży. Zawsze tak miałam. Np kiedyś mnie cyganka przeklęła i zaczarowała, żebym dzieci nie miała bo jej nie dałam powróżyć. :D Dużo by tego było do opowiadania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:14

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba, ja sie dowiem o co teściowej chodziło
    czy o nadanie imienia zmarłego dziecka, czy jej dziecka
    a przeciez to fajny zwyczaj nadać imie po zmarłym rodzicu czy dziadku...moja mama miała na imie Dorota-mąż nawet myślał o tym imieniu dla córki
    moi dziadkowie to Jan i Eugenia oraz Zygmunt i Krystyna. U męża kojarzę tylko Bolka (babcie zmiękczali tak, ze teraz nie wiem jak miala na imie). Wyboru zatem u przodkow u nas nie ma :)

ja przy takich osobach-jak ta cyganka-myśle w duchu"niech to co o mnie myslisz się do ciebie przyklei". choć nie wierze w wróżby i zabobony, tym zdaniem sie uspokajam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:29

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, jak chcesz zniechęcić męża do Makarego to kiniecznie powiedz mu o Makaronie ;)
    Co do dziwnych osób, to naprawdę masz swoiste szczęście ;)

Trzymajcie kciuki u rąk, nóg ;) i wyślijcie mi dobre fluidy o 19 wizytuje. Choć jutrzejsze usg połówkowe będzie ważniejsze :) boję się tej wizyty, tego łożyska i tych innych pierdów.

Dzierzba, Malutka92, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie długo podobał Mikołaj :) Wołałabym MiKi
    i przed pójsciem na l4 zdradzilam typ koleżance z pracy(hipotetycznie bo płci nie znalismy) i ona spytała, jak bedziemy wołać? Az poczułam o co chodzi-MIKUŚ-nagle miałam jak ona skojarzenie ;( czesto tak na psa wołaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż strasznie chce Stasia :-( A jak bym się zgodziła to byłby 6 Staś w rodzinie.
    Moja teściowa i mama od razu powiedziały tylko nie Staś hahahha
    Ja też nie chcę.
    Staś to po dziadku i u męża i u mnie, mąż i brat mają na drugie Stasia itd.
    Córka chce Michała :-)
    A ja Wiktorka......
    I co tu wybrać jak tu tyle imion:-)

Jutro postanowiłam od rana walczyć z pierogami:-)
    Zrobię ruskie i z pluckami :-)
    Koniecznie zrobię sos czosnkowy może mnie uchroni przed chorobskiem bo mnie zaczyna gardło boleć :-( zaraziła mnie córka albo mąż:-(
    Właśnie farsz sobie przygotuję będzie mniej do roboty jutro:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się wkurze to będzie junior (po tatusia Mariusz )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny problem jest. Zamówiłam z makaszki 2 motylki i 2 kocyki do wózka. Przyszedł 1 motylek i 1 kocyk z fakturą na pełne zamówienie. Płaciłam przez payU za całość przy zamawianiu. Teraz nie wiem co myśleć. Napisałam do nich na fb i na stronie sklepu i cisza. Nie podaruję przecież kasy. Co robić? Zrobiłam zdjęcie towarów i paczki w jakiej przyszło. Nic nie wywalam w razie czego. Kurwa jak nie śmieci w paczce to brak połowy towaru. Tylko jak się wyprą to jak udowodnię, że dostałam tylko połowę?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wiktora (wicie )tez mam na liście ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ