WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka nie smuć się, będziesz syna pilnowała, a nie całego osiedla w przyszłości
Kamcia takie przesądy kurde. Każde imię z kimś się wiąże. To wam ma się podobać, a nie mamusi. My nikomu nie mówimy bo nie chcemy doradzania i wybrzydzania.
Strazaczka1990, Anulka01 lubią tę wiadomość
-
Ula89 wrote:Anulka ale to chyba nie jest powód do zmartwienia?
Najważniejsze, że wszystko jest ok!
kamciaelcia a może jednak olać zdanie teściowej? Najważniejsze żeby Wam się podobało!
mi sie juz w pierwszej ciaży Adaś podobał, ale wyszla dziewczynka...teraz to imie było pierwsze, choć zdawałam sobie sprawe, ze mojego męża zmarły przy urodzeniu braciszek tak mial na imię...Mąz z tego powodu był na nie. Ale w odwiedzinach była jego siostra(starsza) i powiedział, ze nie mamy powodu mysleć w ten sposób o imieniu kogoś, kogo oni nawet nie znali, nie poznali...Mąz zakochał sie w Adaśku. A ja do dziś...nie znam szczegółów tej rozmowy(mąż wyjechał na 2 tyg). jeszcze wszystko się okaże. Ale troche mi smutno, ze ktoś sie w to wtraca...Mąż mi wszystko mówi, ale z Emilka dopiero dzis powiedział -
tesciowie o dzidzi wiedza od tygpdnia, a juz coś namieszali...sa jeszcze inne typy(choć adaś na 1. miejscu), przyznam, ze jeszcze o imieniu nie myslelismy...po powrocie męza pewnie. Z Emilka wiedzielismy ze córa w 20tc i imie szybko było trafione
-
nick nieaktualnyGratuluje wizyt dziewczyny
sliczne maluchy. Dzierzba swietne imiona, mi sie bardzo Miłosz podoba, ale poki co wahamy sie między Stasiem a Jasiem 
Ja lubię tradycyjne, polskie imiona, ale martwi mnie to, że występują dość często. Dlatego ciagle sie zastanawiamy, ale Jasiów jest chyba więcej niż Stasiów :p
Też zaraz wybieram sie do Rossmanna po puder i korektor, mam nadzieje, że cos jeszcze znajde.
claudiuszek lubi tę wiadomość
-
Staś też jest na liście...
ale nas nazwisko ciut ogranicza-jest po pierwsze długie (11 liter), zaczyna się na "R" i w dodatku trudne(zawsze muszę literować). I fajnie by było znowu na chrzcie dla odmiany nadać dziecku jedno imię(Emilka tak miała) -
Kamcia zawsze ktoś się będzie wtrącał i zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie się podobało. Nie da się dogodzić. Ja na innych leje, jak się nie podoba to u siebie rób inaczej a ode mnie się odpiętrol.

A wczoraj miałam akcję! Stoję na światłach, babka taka z 80 lat podchodzi i mówi " ubierz gruby płaszcz i czapkę bo dziecko z wrzodami urodzisz, bo zimno jest!" i mi łapy do brzucha wyciąga. Ja pierdole, załamka.
Normalnie się zawinęłam i poszłam w pizdu.
kamciaelcia, AJrin, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Ja na pewno nie pozwolę się wtrącać w nasze wybory. Chociaż myśleliśmy, że będzie syn i mieliśy dla niego imię, a z dziewczynką mamy większy problem. Moja teściowa zadzwoniła w związku z tym i oznajmiła, że wybrała nam imię (zatkało mnie), ale nie dałam jej dojść do słowa, śmiechem, żartem i mam nadzieję, że już wie, że nie ze mną takie numery
Dzierzba, violett, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyMnie denerwuje, jak ktos sie wtraca co do imienia, rodzice mieli juz swoja szanse na nazwanie swoich dzieci, teraz nasza kolej
jejj, jakie mi mama imiona dla synka wymysla :p jak juz zaczęla wymieniac zagraniczne to powiedzialam, ze mamy swoje typy i przy nich zostajemy
Dzierzba, Ula89, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
violett wrote:Mnie denerwuje, jak ktos sie wtraca co do imienia, rodzice mieli juz swoja szanse na nazwanie swoich dzieci, teraz nasza kolej
jejj, jakie mi mama imiona dla synka wymysla :p jak juz zaczęla wymieniac zagraniczne to powiedzialam, ze mamy swoje typy i przy nich zostajemy 
dokładnie, mieli już swoją szansę

-
ula
u nas miała być Milena Anna
no ale wiadomo...
muszę poznać szczegóły tej rozmowy i argumenty tesciowej. Bo jesli chodzi o kwestię, ze nasz Adaś ma jej przypominać jej Adasia, to odpuszczam-nie lubie jej i świadomość, ze ona tak myśli sprawi, ze bardziej nie bede jej lubiła. A kesli to kestia nadawania imienia po zmarłym dziecku, to mam jej zdanie w duuu...
Odebrałam dzis wyniki od diabetologa i nie sa po mojej mysli , wyprowadzily mnie z równowagi, wiec tez nie mialam już nerwów słuchać o tym , co teściowka powiedziała...może jutro podpytam męża albo po jego powrocie-niech jeszcze raz z nia gada
dzierzba
ty to masz szczescie do spotykania takich kobiet
-
A jak to jest z nadawaniem imion po zmarłych dziadkach? Mój Maks ma tak samo na imię jak mój dziadek. To tak też nie można?

Kamcia a żebyś wiedziała. Przyciągam dziwactwa jak magnes i to nie tylko w ciąży. Zawsze tak miałam. Np kiedyś mnie cyganka przeklęła i zaczarowała, żebym dzieci nie miała bo jej nie dałam powróżyć.
Dużo by tego było do opowiadania..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:14
-
dzierzba, ja sie dowiem o co teściowej chodziło
czy o nadanie imienia zmarłego dziecka, czy jej dziecka
a przeciez to fajny zwyczaj nadać imie po zmarłym rodzicu czy dziadku...moja mama miała na imie Dorota-mąż nawet myślał o tym imieniu dla córki
moi dziadkowie to Jan i Eugenia oraz Zygmunt i Krystyna. U męża kojarzę tylko Bolka (babcie zmiękczali tak, ze teraz nie wiem jak miala na imie). Wyboru zatem u przodkow u nas nie ma
ja przy takich osobach-jak ta cyganka-myśle w duchu"niech to co o mnie myslisz się do ciebie przyklei". choć nie wierze w wróżby i zabobony, tym zdaniem sie uspokajamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:29
-
Dzierzba, jak chcesz zniechęcić męża do Makarego to kiniecznie powiedz mu o Makaronie

Co do dziwnych osób, to naprawdę masz swoiste szczęście
Trzymajcie kciuki u rąk, nóg
i wyślijcie mi dobre fluidy o 19 wizytuje. Choć jutrzejsze usg połówkowe będzie ważniejsze
boję się tej wizyty, tego łożyska i tych innych pierdów.
Dzierzba, Malutka92, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Mi sie długo podobał Mikołaj
Wołałabym MiKi
i przed pójsciem na l4 zdradzilam typ koleżance z pracy(hipotetycznie bo płci nie znalismy) i ona spytała, jak bedziemy wołać? Az poczułam o co chodzi-MIKUŚ-nagle miałam jak ona skojarzenie ;( czesto tak na psa wołaja -
nick nieaktualnyMój mąż strasznie chce Stasia
A jak bym się zgodziła to byłby 6 Staś w rodzinie.
Moja teściowa i mama od razu powiedziały tylko nie Staś hahahha
Ja też nie chcę.
Staś to po dziadku i u męża i u mnie, mąż i brat mają na drugie Stasia itd.
Córka chce Michała
A ja Wiktorka......
I co tu wybrać jak tu tyle imion:-)
Jutro postanowiłam od rana walczyć z pierogami:-)
Zrobię ruskie i z pluckami
Koniecznie zrobię sos czosnkowy może mnie uchroni przed chorobskiem bo mnie zaczyna gardło boleć
zaraziła mnie córka albo mąż
Właśnie farsz sobie przygotuję będzie mniej do roboty jutro:-) -
Dziewczyny problem jest. Zamówiłam z makaszki 2 motylki i 2 kocyki do wózka. Przyszedł 1 motylek i 1 kocyk z fakturą na pełne zamówienie. Płaciłam przez payU za całość przy zamawianiu. Teraz nie wiem co myśleć. Napisałam do nich na fb i na stronie sklepu i cisza. Nie podaruję przecież kasy. Co robić? Zrobiłam zdjęcie towarów i paczki w jakiej przyszło. Nic nie wywalam w razie czego. Kurwa jak nie śmieci w paczce to brak połowy towaru. Tylko jak się wyprą to jak udowodnię, że dostałam tylko połowę?

[