X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki żabka, bierzcie śmiało:) bardzo mi miło, że się podoba :)

mychakruszyna, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka
    Ja rozumiem ze przy AZS trzeba inaczej ja pielęgnować. Oby dzidziuś nie odziedziczył takich problemów.
    Ja bardziej mam na myśli fakt że dzisiaj jest moda na to co jest modne i wiele rzeczy używa się bezmyślnie. ..a nadmierne natłuszczanie da o sobie znać po latach. Tak samo używanie codzienne sudocremu (to tylko przykład ). Tez nie jestem w stanie przewidzieć jak maly będzie na świat reagował. Mam nadzieje ze jak Emilka -bez alergii nawet tej posilkowej. Na początek mydełko i płyn do kąpieli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi bez przesady ;) mogę wymyślić coś nowego z jakimiś szczegółami indywidualnie, ale nie wiem jakimi :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o jakiś wierszyk z przedstawieniem znajomym chłopaka/dziewczynkę.
    Taki gotowość wstawić tylko imię :-)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol piękne !pożyczamy :*

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nadal wszystkim nie powiedzieliśmy, nie mamy potrzeby chwalić się zdjęciami z usg na fb czy w innej formie, kto się miał dowiedzieć ten już wie - w pracy ciężko ukryć już brzuszek, a u męża się rozniosło pocztą pantoflową, a mówią że faceci to nie plotkary :P może się co niektórzy domyślą, bo lajkuję różne niemowlęce i mamusiowe funpage na fb :) czasem odnoszę wrażenie, że dawnych znajomych nie interesuje co u nas słychać, bo nie utrzymujemy takiego kontaktu jak w szkole czy na studiach, więc z bardziej osobistymi rzeczami nie będę wyjeżdżać..

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol masz talent nasza forumowa poetka :-D wierszyk luksio :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaszalałam i kupiłam poduchę do spania a później do karmienia chłopaków. Mój stwierdził, że będę spała na podłodze. :D Już mi zaczyna być ciężko wieczorem z ułożeniem. Nie potrafię spać centralnie na boku tylko lubię z podpartym kolanem na tzw rozjechaną żabę, a brzuch zaczyna się nie mieścić w tej pozycji... Mam nadzieję, że zda egzamin http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-dla-kobiet-w-ciaze-mnoga-mega-u-i5715662192.html

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio też zajmuję więcej miejsca w łóżku i za chiny ludowe nie mogę się przestawić na lewy bok, ułożyć się nie potrafię i wszystko zaczyna mnie szybko boleć :/

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze spałam i śpię na lewym ale już nie mogę sobie tak wszystkiego idealnie ułożyć. Liczę na to, że poducha pomoże też na kręgosłup bo zaczyna boleć w odcinku lędźwiowym a nie mogę ćwiczyć nawet na piłce. :(

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajna ta poduszka :) ale ja mam póki co ograniczony budżet, a mój by się obraził że nie może mnie w tym przytulać, haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 20:57

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    fajna ta poduszka :) ale ja mam póki co ograniczony budżet, a mój by się obraził że nie może mnie w tym przytulać, haha :D
    Mój stwierdził, że z tyłu na jeden wałek będzie kopyto zarzucał ;) My to dziwni jesteśmy bo się dupkami odwracamy i śpimy, nawet jak się poznaliśmy to tak spaliśmy. Dopiero w nocy jedno na drugie się kładzie.
    Ja też myślałam, że dam radę bez poduchy ale stwierdziłam, że nie będę na komforcie oszczędzała i chociaż w ciąży się wyśpię, bo później to aż się boję co to będzie... :D Mam nadzieję, że się sprawdzi teraz i do karmienia, bo jak nie to będę baaardzo baaardzo zła.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol to kiedy tomik poezji wydajesz zdolniacho? "Rymowanki na każdą okazję" by Mmargol. :)

Strazaczka1990, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    U nas tak samo ze spaniem :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak tu o spaniu, aż mi się zachciało spać. Dziś cały dzień prawie na dworku byliśmy aż mamuśkę głowa zaczeła boleć więc idę spać. Jutro z rana wstaje na paznokcie a później połówkowe :) Więc trzymajcie kciuki proszę. No i zobaczę swój ujemny posiew :D

megg, Dzierzba, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    dziewczyny byłam dziś u lekarza i z maluchem wszystko ok, ale ja się przejęłam swoim ciałem. Szyjka 9dni temu miała 59mm ( ale na badaniu u innego lekarza), a dziś 37mm.
    Podobno i tak jest dość długa. Jest zamknięta i przy kości - co podobno jest ok.
    Ale od dwóch dni wieczorami twardnieje mi brzuch i mam brac z powrotem duphaston 2xdziennie i nospę forte 2xdziennie.
    Niby nie jest to sprawa niepokojąca, bo macica rosnie i tak może byc, ale trzeba to wyciszyć i dlatego leki.
    Oczywiście robię w gacie ze strachu.

Szyjką bym się nie przejmowała jeżeli robione jest u dwóch innych lekarzy i innym sprzęcie. Ale przy następnej wizycie warto sprawdzić. Odpoczywaj dużo i się nie denerwuj, wiem łatwo mówić ale stres nie jest dobry dla dzidzi i brzuch też może się stawiać przez to.

Madziuuuula lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    A ja zaszalałam i kupiłam poduchę do spania a później do karmienia chłopaków. Mój stwierdził, że będę spała na podłodze. :D Już mi zaczyna być ciężko wieczorem z ułożeniem. Nie potrafię spać centralnie na boku tylko lubię z podpartym kolanem na tzw rozjechaną żabę, a brzuch zaczyna się nie mieścić w tej pozycji... Mam nadzieję, że zda egzamin http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-dla-kobiet-w-ciaze-mnoga-mega-u-i5715662192.html
    Ja chcę poduszkę cebuszke:)

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o tej dużej piłce? Niby pomaga przy porodzie ..warto kupić ?

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mój stwierdził, że z tyłu na jeden wałek będzie kopyto zarzucał ;) My to dziwni jesteśmy bo się dupkami odwracamy i śpimy, nawet jak się poznaliśmy to tak spaliśmy. Dopiero w nocy jedno na drugie się kładzie.
    Ja też myślałam, że dam radę bez poduchy ale stwierdziłam, że nie będę na komforcie oszczędzała i chociaż w ciąży się wyśpię, bo później to aż się boję co to będzie... :D Mam nadzieję, że się sprawdzi teraz i do karmienia, bo jak nie to będę baaardzo baaardzo zła.
    U mnie ja śpię na prawym boku a Slawek przylega do moich pleców... Często kłuje mnie coś w tyłek !!napaleniec jeden :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ