X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba a Dudarewicz robi tez echo serca? Bo chciałabym sie wybrać i czas mnie goni, bo to do 22 tygodnia można robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 21:07

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam sama na zakupach i to byl blad bo się nadźwigałam i teraz mnie brzuch z prawej strony boli:( głupia nakupiłam cały wózek w tym 2 zgrzewki wód, proszek 6kg.
    Kupiłam juz pampersy :P ale była promocja pampers Premium care 88sztuk za 44zl:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku robi echo ale ma cholernie długie terminy bo ludzie z całej polski zjeżdżają, dziś nawet babka z podhala była. Trzeba dzwonić, żeby się umówić a jak nie odbiera to wysłać sms z opisem problemu i czekać, aż oddzwoni.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jak mnie nie przestanie ten brzuch boleć to pomyśle o IP bo rwie mnie cały bok brzucha a jeśli faktycznie to łożysko jest przodujące to bol ten jest niebezpieczny. I jeszcze nospy nie mam :/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha to ty nie wiesz, że dźwigać nie można? Dawaj tyłek do bicia! A tak na serio to połóż się i odpocznij.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Pysiaczku robi echo ale ma cholernie długie terminy bo ludzie z całej polski zjeżdżają, dziś nawet babka z podhala była. Trzeba dzwonić, żeby się umówić a jak nie odbiera to wysłać sms z opisem problemu i czekać, aż oddzwoni.
    Jej az takie terminy. Ogolnie nie ma żadnego problemu z serduszkiem, ale chciałam zrobic dla własnego spokoju i chciałam u dobrego specjalisty. Jutro spróbuje zadzwonić i moze mi sie uda umówić. A jak nie to poszukam moze w internecie kogoś innego. Dzięki za informacje :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro idę na wizytę i już nie mogę się doczekać aż Młodego zobaczę :)
    a z tym dziąsłem się chyba umówię do dentysty, mój mąż twierdzi, że nie ma powodu do niepokoju powinno samo się uspokoić, ale mnie to martwi za bardzo, na jabłka już długo nie spojrzę.

Wybraliśmy fotelik - maxi cosi citi teraz szukam sklepu, w którym go kupię w dobrej cenie :)

AniaLewandowska, Sabina, _izunia_, megg lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Jej az takie terminy. Ogolnie nie ma żadnego problemu z serduszkiem, ale chciałam zrobic dla własnego spokoju i chciałam u dobrego specjalisty. Jutro spróbuje zadzwonić i moze mi sie uda umówić. A jak nie to poszukam moze w internecie kogoś innego. Dzięki za informacje :)
    Nie ma za co. ;) Ja miałam termin ustalany ze względu na połówkowe, żeby mi w 20 tc wypadło i z tego co mówił to bliźniaki przyjmuje we wtorki. Dziś właśnie gadałam z dziewczyną i mówiła, że czekała na wizytę 6 tyg bo to tylko zwykłe usg. Napewno jak jest jakiś problem to przyśpiesza bo to taki typ człowieka i w tym się przede wszystkim specjalizuje. Mi powiedział, że jakby się coś działo to mam nawet nie dzwonić tylko jechać do niego to zawsze mnie wciśnie. Przez to też trzeba uzbroić się w cierpliwość i książkę, bo niby zapisy na godziny a obsuwy są czasem 2 godzinne. Jestem pewna, że termin ci dopasuje tak by nie było za późno na badanie a naprawdę warto, bo to bardzo dobry, kompetentny lekarz i co ważne z sercem.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam termin na 17 wrzesnia wg om, mam pytanie, ma moze ktoras z was zalozony pessar??

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Nie ma za co. ;) Ja miałam termin ustalany ze względu na połówkowe, żeby mi w 20 tc wypadło i z tego co mówił to bliźniaki przyjmuje we wtorki. Dziś właśnie gadałam z dziewczyną i mówiła, że czekała na wizytę 6 tyg bo to tylko zwykłe usg. Napewno jak jest jakiś problem to przyśpiesza bo to taki typ człowieka i w tym się przede wszystkim specjalizuje. Mi powiedział, że jakby się coś działo to mam nawet nie dzwonić tylko jechać do niego to zawsze mnie wciśnie. Przez to też trzeba uzbroić się w cierpliwość i książkę, bo niby zapisy na godziny a obsuwy są czasem 2 godzinne. Jestem pewna, że termin ci dopasuje tak by nie było za późno na badanie a naprawdę warto, bo to bardzo dobry, kompetentny lekarz i co ważne z sercem.
    No wlasnie czytałam o nim w internecie i naprawdę z niego super fachowiec. Jutro bede sie starała z nim skontaktować, zeby zbadał serducho Marcelka :)
    Jeszcze raz dzięki za informacje :) i super ze Ty ze swoimi Chłopakami trafiłaś do takiego Fachowca i ze możesz w każdej chwili do niego pojechać. Zeby każdy lekarz taki był...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    No wlasnie czytałam o nim w internecie i naprawdę z niego super fachowiec. Jutro bede sie starała z nim skontaktować, zeby zbadał serducho Marcelka :)
    Jeszcze raz dzięki za informacje :) i super ze Ty ze swoimi Chłopakami trafiłaś do takiego Fachowca i ze możesz w każdej chwili do niego pojechać. Zeby każdy lekarz taki był...
    tylko dzwoń rano, koło 8-9 :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    tylko dzwoń rano, koło 8-9 :)
    Ooo dzięki za informacje. Bede dzwonić od samego rana :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• megg Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

little red fox ja mam po Franku maxi cosi city i jest ok:)

mam nadzieje ze u was wszystko ok, zycze mamusia duuuuzo zdrowka i oczywiscie dzieciaczkom:)

jutro ide na badanie glukozy, bleeee
    ale chce juz miec to za soba

ostatnio zaszalalam i dosc duzo rzeczy zamowilam Lence, jak dojdzie (a czesc idzie z Chin) to sie pochwale:)

dobranoc

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ostatnio mam urwanie ze wszystkim, raz na parę dni staram się zaglądać. Moja dzidzia waży 650 gramów :-) kawał baby :-) Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 23:37

mmargol, Behemottka, kamciaelcia, Pysiaczek89, claudiuszek, AniaLewandowska, poznanianka, Strazaczka1990, _izunia_, violett, Sabina, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasica rzeczywiście kawał baby, witam w klubie :D najważniejsze, że dzidzia zdrowa :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Podczytuję, zaglądam, ale się nie odzywam, bo z czasem u mnie krucho. W domu rozpoczynamy remont generalny, więc latam, załatwiam, wybieram kafelki i chyba zwariuję. Robimy trzy łazienki, garderobę, schody, okna, klimatyzację, podłogi w kuchni i kominek. Aaaaaaaa!

Teraz tylko daję znać, że u Adasia wszystko dobrze, jest spokojnie, odpukać... Kopie sobie cichutko i delikatnie. M. jeszcze tego nie poczuł, bo co podejdzie macać brzuch to mały cichnie. Wczoraj czułam kopniaczki w miejscach nieco intymnych, tylno-przednich, ale sprawdziłam w internetach i podobno to norma.

Dbajcie o siebie, leżcie jak każą leżeć, pilnujcie szyjek i uważajcie na lekarstwa. Strażaczka, Ty sprawdź datę na tym fenoterolu, bo sprawa podejrzana.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przebombiłam połowinki ciąży, już mam 52% za sobą. Ale i tak hura, hurra :) Może uda mi się poświętować ciążową studniówkę, za 35 dni :) Czas pędzi i lada dzień nasze szkraby będą nam płakać nad uchem i będziemy się dzielić technikami usypiania ;)

PS: Zostały mi cztery tygodnie pracy. W sumie tylko 12 zajęć, bo wykładam trzy razy w tygodniu XD, z czego jedne zajęcia egzamin i jedne końcowe, więc luzik. A potem laba!

Sabina lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups... Wylałam szklanke wody koło komputera i oczywiście trochę poszło na klawiaturę i touchpad. I kurczę coś ten touchpad dziwnie sie zachowuje. Wyłączyłam. Wysuszyłam ile sie dało i jeszcze poprawiłam suszarką. Boje sie włączyć ponownie. Chyba poczekam do jutra, włączę po robocie - to bedzie prawie 24h. Inżynierki i ekspertki od elektroniki- jakieś porady?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wsadź do suchego ryżu. W nocy przyjdą mali Chińczycy i naprawią. ;) Tak serio to jak zalałaś płytę to dupa bo wilgoć popali,a suszara to nie dobry pomysł, zgrzewy tego nie lubią. Trzeba by było rozkręcić. Dodam dla pocieszenia, że ja też zalałam z rok temu. Postał dziad 3 doby i działa, spacja się zacina tylko. Niech postoi kilka dni i go nie włączaj bo zwarcie od wilgoci swoje zrobi. Można chłodnym powietrzem podmuchać.

Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i postaw do góry nogami 3 dni powinno pomóc. Pozdrawiam miłego dzionka

Behemottka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ