X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    Jakie laktatory kupujecie?

Oglądałam, patrzyłam i kupuje ręczny z Canpola lub BabyOno.

Dzisiaj wściekłam się na naszą służbę zdrowia. Miałam iśc z Filipem na szczepienie. Zaprowadziłam go do przedszkola i poszłam go zapisać na popołudnie, a babka mi powiedziała, że maluchy tylko od rana i mogę do 9.30 przyjść. (Jakby nie mogły mi powiedzieć tego wczoraj, jak byłam się o to pytać). Ale mało tego. Poleciałam po Filipa do przedszkola, żeby go zwolnić na chwilę, wracam do lekarza i okazało się, że z poprzedniej przychodni nie przesłali jeszcze karty szczepień ( a 2 lata temu mieli to zrobić). Myślałam, że z wściekłości się popłaczę. Jeszcze wszędzie tak leciałam, że co chwila łapała mnie kolka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    pirelka jaki szpital?
    Kliniczna

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę ;)

Macioszczyczka, Dzierzba lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kliniczna

Pirelka siedzisz jesteś na fejsie na Wrześniówkach 2016?:D Chyba cię wyczaiłam po wózku:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    Jakie laktatory kupujecie?
    Ja na pewno elektryczny. Ale pomyślałam że teraz po prostu wybiorę, a zobaczę po porodzie czy się przyda i wtedy najwyżej wyśle męża do sklepu. Stacjonarnie to e ciągu paru godzin kupi :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Wiesz aż z ciekawości się tam przejadę po info odnośnie bliźniąt. Choć średnio mi się widzi płacić za cc. Słyszałam że to dobra placówka ale mój gin mówił, że bliźniaki przyjmują tylko w madurowiczu i CZMP. No nie zaszkodzi sprawdzić
    Wiesz co polubiłam ich fanpage na fejsie i ostatnio chwalili sie trojaczkami, które urodziły sie u nich w szpitalu. Moja koleżanka tam rodziła i mówiła, ze jak w hotelu. A lekarze i położne ponoc najlepsi z matki Polki specjaliści. Tak słyszałam :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Tak, oni póki co sami go sobie przyznali :) zatwierdzone może zostać dopiero jak podpiszą kontrakt z NFZ
    Sama to ja sobie mogę też np przyznać 5 gwiazdek michelin dla mojej kuchni. ;) Dla mnie warunki mogą być byle jakie ale najważniejsze by dzieci ratowali w razie czego a nie wozili nie wiadomo gdzie.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sarcia
    Caly zus. ..ja czekam na termin sprawy w sądzie z zusem
    Sarcia i Kamciaelcia dziewczyny jestem w jeszcze większym bagnie. ZUS zabrał mi świadczenia chorobowe i jestem już trzeci miesiąc bez złotówki a płacić muszę im do 15-tego każdego miesiąca po 1420 zł. Pisałam prośbę o przywrócenie chorobowego, czekam już drugi tydzień oczywiście oni mają czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 10:46

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Pirelka siedzisz jesteś na fejsie na Wrześniówkach 2016?:D Chyba cię wyczaiłam po wózku:D
    Tak, na forum trojmiasto również :)

• magdalena1991 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle nad wojewodzkim. moj lekarz prowadzacy tam pracuje.

a laktator nie mam pojecia jaki wybrac.

mysle ze na poczatek kupie jakis reczny zeby wgl sprawdzic czy mam pokarm itp a pozniej pomysle nad elektrycznym. jak elektryczny to raczej madela

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bliźniakami nie mam wielkiego wyboru, w dodatku na Klinicznej moja ginekolog jest to zawsze lepiej, no i ponoć opieka nad noworodkami najlepsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Wiesz aż z ciekawości się tam przejadę po info odnośnie bliźniąt. Choć średnio mi się widzi płacić za cc. Słyszałam że to dobra placówka ale mój gin mówił, że bliźniaki przyjmują tylko w madurowiczu i CZMP. No nie zaszkodzi sprawdzić

Oni nie mają płatnych porodów. Wszystko za darmo, ale problem jest taki ze bez kontraktu przyjmują porody tylko już z zaczeta akcja. Nie można się umówić wcześniej na planowany termin cesarski. I tu właśnie mój problem, bo wiem że mnie ze względu na miesniaki mam mieć cięcie

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze tez pomysle nad kliniczna. strasznie sie boje ze po porodzie z malym cos moze byc nie tak. (wypluwam) dlatego jade do gdanska z tczewa

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Oni nie mają płatnych porodów. Wszystko za darmo, ale problem jest taki ze bez kontraktu przyjmują porody tylko już z zaczeta akcja. Nie można się umówić wcześniej na planowany termin cesarski. I tu właśnie mój problem, bo wiem że mnie ze względu na miesniaki mam mieć cięcie
    Moja koleżanka była umówiona tam na cc.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska
    Pamiętam jak pisałaś o tym a to jeszcze się nie wyjaśniło :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ahaa. No ja też mam mieć cięcie planowe. I tu klops, bo nie będę czekała do akcji porodowej, żeby wygodnie rodzić. Za duże ryzyko dla chłopców. :( No nic i tak się tam przejadę w wolnej chwili. Na pewno nie zaszkodzi.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    ja jeszcze pol godziny siedze na glukozie, ale co jestem glodna, masakra, a w torebce rogalik czeka! mniam mniam...

Kornelia85 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pity się znalazły - miał je kolega który robił korektę za 2011 r. I miał to w pracy
    A mąż go opierniczyl tylko dlatego że przez to ze zapomniał oddać mój miał wczoraj jazdę :D
    Zadzwonił ze mam być spokojna :D

Anulka01, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Sarcia123, super wieści :-)
    Ja się melduje po wizycie u internisty dał łaskawie zwolnienie do piątku! Czy wy też tak macie kurde jestem już w 24 miesiącu mam za sobą poronienie do tego stan zapalny jakiś ropień na twarzy i antybiotyk a oni łaskawie na 3 dni mi wypisują!
    Co do laktatorów temat bardzo mnie interesuje. Sama nie wiem jaki wybrać chce elektryczny zastanawiam sie nad tommee tippee bo takie chce kupic też butelki.
    Jak 24 miesiąc to powinnaś już trzecie mieć w drodze :)
    A tak poważnie to nie denerwuj się :) Porozmawiaj o tym z gin mi od zatwierdzenia ciąży wciskała zwolnienie, ale przeczekałam najgorsze tygodnie i poszłam. Więc to zależy od lekarza i głowa do góry :*

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ