X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    moze tez pomysle nad kliniczna. strasznie sie boje ze po porodzie z malym cos moze byc nie tak. (wypluwam) dlatego jade do gdanska z tczewa
    To polecam kliniczna, bo tam ponoć najlepsi specjaliści, ale jeśli twój lekarz przyjmuje gdzie indziej i nie musisz tam rodzić to nie wiem czy bym się nie zdecydowała na szpital, w którym jest prowadzący ginekolog.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pity się znalazły - miał je kolega który robił korektę za 2011 r. I miał to w pracy
    A mąż go opierniczyl tylko dlatego że przez to ze zapomniał oddać mój miał wczoraj jazdę :D
    Zadzwonił ze mam być spokojna :D
    "Żądam przeprosin, kwiatów, lodów, ogórków i buziaków na zawołanie!"
    Ot, tak mu powiedz! :)

Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie teraz mam dylemat, wojezwodzki moj lekarz, chociaz nie mam pewnosci ze trafie na niego przy porodzie, czy kliniczna. jakis czas temu jak bylam w gda w szpitalu odsylali z porodami do tczewa i starogardu spowodu braku miejsc, vhyba ze juz bylo duze rozwarcie itp

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lodow nie mogę
    Kwiaty mam często bez okazji
    a buziaki na podlizywanie się były już wczoraj :)
    Ogórki ostatnie juz z piwnicy przyniósł :D
    Mam wielki porządek w dokumentacji i nikt mi nie wmowi ze coś mi dał skoro wiem najlepiej :D
    Niech po prostu już to załatwi bo pieniążki się przydadzą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Moja koleżanka była umówiona tam na cc.

Hmmm ciekawe. Muszę tam też zadzwonić w takim razie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991

Moim zdaniem nie ma co kupować laktatora na zapas.
    To jednak spory wydatek, a może wcale się nie przydać :P
    Ale wiadomo, że przy pierwszej ciąży chce się mieć wszystko :) ja też tak chciałam:P
    Kupiłam ręczny z Medeli plus butelkę CALMĘ z Medeli, z której leci jak z piersi matki ( czyli dziecko musi ssać, żeby leciało), nie zaburza naturalnego odruchu ssania ( ale jest droga).
    Odciągnęłam raz jak szłam na wizytę kontrolną do dentysty gdzieś 2 miesiące po porodze. Mała absolutnie nie chciała z butelki :P płakała i koniec.
    Karmiłam piersią 13 miesięcy :)
    Także laktator nie był potrzebny :P

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Hmmm ciekawe. Muszę tam też zadzwonić w takim razie :)
    Rodziła jakoś na początku roku. Co prawda jej doktor, ktory prowadził jej ciąże to chyba jeden z właścicieli tej pro familli. Wiem ze ona na pewno miała zaplanowane cc, ale większych szczegółów nie znam. Najlepiej zadzwonić i sie rozeznać. Ja moze zapisze sie tam do szkoły rodzenia, bo wiem ze prowadzą tam :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, aż mam ochotę zrobić zdjęcie biura mojego mężą, którego uważałam za pedanta!
    Co tam się dzieje!!!
    2 razy odważyłam się posprzątać. Za pierwszym razem jeszcze "pamiątki" po byłej znalazłam. Jednak oba przypadki kończyły się jego frustracją bo "nic nie mógł znaleźć". Co jak co, ale dokumenty i bielizna u mnie jest zawsze ułożona!:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że przybyło pięknych imion na pierwszej stronie :) Fajnie :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolorami dokumenty ułożone :D
    Ja laktatora za pierwszym razem nie kupowalam
    Mała w ogóle piersi od początku nie chciała
    butla i tyle wiec juz w szpitalu zrezygnowałam z karmienia
    Teraz też nie kupuje. Będzie potrzeba to męża wyślę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku
    Zaraz wchodzę ja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tez sie wtedy wstrzymam. musze sie umowic na wizyter do mojego ginekologa. zwolnienie mam do 29 wic jakos w tych okolicach pojade. na pocztku mialam 3 lekarzy, 1 prywatnie i 2 na nfz. teraz jak juz czuje ruchy maluycha jestem troche spokojniejsza i chyba pozostane przy 1 nfz i z gdanska prywatnie

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawialam z zusem bo pokusilam sie o telefon do tycj idiotow, i mi powiedzieli ze musze jak najszybciej te papiery dostac bo dopoki nie wyjasnia i nie zamkna tego postepowania to mam wstrzymany zasilek wyobrazcie sobie (pojebani) jak oni moga mi wstrzymac zasilek za kwiecien skoro ku.wa mamy zara konciec maja idioci !!! Ale gadalam z moja pracodawczynia i mowi ze wcale niw mam sie stresowac, ze to rutynowa kontrola wypelni sie im papiery odesle i niech spieprzaja ;) bo to ze bylam krotko zatrudniona nie oznacza ze nie moglam isc na chorobowe skoro zatrudniajac sie nie wiedzialam jeszczeo ciazy, no bo tak bylo, glupia sytuacja ale 2 dnimpo podpisaniu umowy dowiedzialam sie o ciazy i zaraz w pracy powiedzialam ze moge byc w ciazy ale to poczatek i nie wiadomo, ale nie kazali mi sie martwic wiec w zatrudnieniu pozlstalam...a zus zawsze musi wynalezc sobie jakas robote...glupie barany.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Zus potrafi upierać się przy swoim nawet jeśli nie ma racji
    Ba oni potrafią się postawić jak nawet sąd inaczej zdecyduje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia na kiedy masz termin?
    Nie chcesz się wpisać na pierwszą stronę?

Tak sobie myślę, że z dwójką dzieci... to dopiero będzie sterta prania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia ja mam na 2.10, ale wiadomo ze dzidzius moze miec plany we wrzesniu byc ju na swiecie, a lubie tutaj z wami siedziec :)

Kornelia85, żabka04, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, ja tez wlzsnie sie boje sterty prania moja 4 latka tonami brudI ubrania wiadomo w przedszkolu, w domu po 100 razy sie przebiera, moze synek bedzie mniejszym modnisiem niz nasza corka ;) ciekawe jak tl bedzie pogodzic 2 dzieci i objac uwaga i czasem 2 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska współczuję jeszcze nie dali odp???? Weź tam dzwoń niech rusza tylki!
    Sory ale z kad masz brać kasę jak jej nie masz??? Na wyprawkę ci dadzą????:-)
    Huknij tam na nich!!!!!!

Sarcia super wieści :-)
    Dasz radę jeszcze tylko dzisiaj korzystaj choćby ze spania :-)

Pędze wam przekazać info od 27.05 promocja w biedronce dla nas yeeeee
    Będą koszule i piżamy, bluzki, spodnie, rajstopy ciążowe i pościele do łóżeczka itd.

Ja się Polakami chyba na bluzkę bo wszystko już mam:-(

Idę robić obiad i spadam na Wroclaw:-)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia no jasne :) Moje dwie koleżanki niedawno urodziły synków 1,5 tyg po terminie :) a trzecia 3 tyg przed :) to jest zawsze zagadka kiedy się zacznie :)
    Kochana ja się bardzo cieszę, że jesteś z nami :) tylko tak zapytałam :) bo chciałam podpatrzeć czy znasz już płeć :) i Cię nie znalazłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 11:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zabka jestes z wroclawia, :) ? Ja stamtad pochodze i kilka razy w roku jestem w odwiedzinach u taty :)

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ