X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też waga idzie już do góry choć ja jeszcze -3.5 kg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę u endokrynologa na wtorek mam :) zalatwilam od razu u rodzinnego przekaz i jutro go dowiozę. Cieszę się ze tak to poszło :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chyba jakimś rekordem w takim razie. Bo ja mam juz około 11-12 kg na plusie. Trochę mnie to martwi... I gin tez mi mowi, zebym sobie tak nie dogadzała. Ogolnie moje 66 kg na wadze to dla mnie masakra. Nigdy nawet 60 nie przekroczyłam. Zawsze wazylam około 54-55 kg. Mam nadzieje ze po porodzie wrócę do swojej dawnej wagi.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Angela też chcę kupić atony 4 dla chłopców bo to są jedne z węższych fotelików i polecane właśnie dla małych dzieci. Nie chcę szerokich bo boję się, że mi będą latali w nich na boki. Napisz jak ci się sprawuje. Czy większe dziecko ma w nim wygodnie?

My się woziliśmy w nim do 10 miesiaca życia, ale młoda wysoka jest więc główka wystawała a tak, to miejsca miała sporo. Byłam zadowolona, dlatego nie zmieniam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Angela ja myślałam o modelu Sirona - on już jest bez pulpitu.

A to zmienia postać rzeczy, byłe nie pulpit. Nie oriętuje się jak wypada w testach ale wiem że ogólnie dalsze cybex nie są już takie "łał". Informacja z pierwszej ręki kolega ma hurtownie art dziecięcych i foteliki nam doradzał.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba jaki cudny domek dwóch chłopców :) jak na podwójną chałupkę, to zgrabny u nie duży :)

AISAK śliczny kocyk :) ale mi jakoś serduszka dla chłopca nie pasują. Ja kupowałam gwiazdki, autka. A serduszka i kropki raczej dla dziewczynek. Raz założyłam synkowi spodnie w kropki i wszyscy mówili, jaka słodka dziewczynka. Skrzywili mi psychikę ;) he he he
    A tak serio to Tobie ma się podobać :)

Angela rozumiem Twoje odliczanie :) ja już się cieszę, że 25 tc za mną, teraz do 30 :)

Ja już się nie mogę doczekać 1 czerwca bo mam USG u swojej ginki, potem 2 tyg później USG u gina z certyfikatem i za kolejne 2 echo serca u gina z certyfikatem od echo:) mam nadzieję, że w Poradni w Wawie już mi USG odpuszczą, bo za dużo tego będzie.

Co do ubrań ciazowych, to nic nie kupuję :) lato więc sukienki i tuniki :) z synkiem też nic nie kupiłam, nosiłam ubrania te co, na codzień.

Co do fotelika to ja dalej mam dylemat. I chyba zdecyduję się na maxi cosi iso fix od 0-4 lat. No chyba, że dostaniemy od koleżanki fotelik z bazą bezwypadkowy też maxi cosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Angela rozumiem Twoje odliczanie :) ja już się cieszę, że 25 tc za mną, teraz do 30 :)

Bo my na podobnym wózku jedziemy :) dokładnie dla mnie też teraz do 30tc a później 35 :) Taki plan na bliską przyszłość :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja po 30, do 34, potem do 36 i mogę jechacr na cc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela ja po 30, do 34, potem do 36 i mogę jechacr na cc :)

To u mnie całkiem podobnie 30-35-37 noo i było by bajecznie jakby sie udało do 39 wtedy już oficjalnie i planowane cc.

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u mnie planowane na 99% w 37+0 i obym dotrwala.Ale ważne, żeby minęło 36+0, wtedy będę czuła się bezpiecznie. Z Borkiem zabrakło 2 dni do zakończonego 37:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela u mnie planowane na 99% w 37+0 i obym dotrwala.Ale ważne, żeby minęło 36+0, wtedy będę czuła się bezpiecznie. Z Borkiem zabrakło 2 dni do zakończonego 37:)
    Dotrwamy do naszych celów :)

agatia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała minimum do 32 tc dotrzymać. :)

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba dotrzymasz na pewno :) innej opcji niet ;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dość długiej nieobecności.

Po wizycie u lekarza, mała dalej jest małą nic między nogami nie wyrosło, zdjęcia znów nie ma bo zakryta nogami i rękoma, lekarz dziobał brzuch ale nie chciała się pokazać. Nie przytyłam jeszcze nic a już 5 miesiąc. Lekarz mówi że nic w tym złego nie widzi a pielęgniarka kazała zmuszać się do jedzenia nawet po troszku jak jej powiedziałam że nie mam apetytu na nic.

Prawie miesiąc siedziałam w stolicy, potułałam się po budowach i oświadczyłam że już nigdzie nie jeżdżę. Sami sobie niech dają radę i niech ogarniają cały ten bajzel a ja będę spać leżeć i spać jeszcze raz. Tak teraz mnie naszło że cała noc i pół dnia przespane.

Wyprawka w większości skompletowana, do 6 miesiąca nie muszę nic kupować z ubranek po tym jak przyszły paczki z UK.

8eacfa4c69e9b2f3med.jpg

Łóżko 200x140 zawalone całe. posegregowane wszystko teraz tylko poprać i poprasować :)

Oczywiście nie była bym sobą żebym czegoś nie kupiła od siebie, ale to już większe rozmiary 6-9 starałam się wygrzebać w ciuchlandzie :)
    4b7f0d4ab63d5ba8med.jpg e9cd00f1d1c3000amed.jpg 65af405eb4f9239dmed.jpg
    jeszcze 2 sztuki bodów i śpiochy jedne kupiłam.

I idę znów spać bo od 6 na nogach i czuję że mnie muli, a jeszcze posprzątać chałupę muszę do jutra wieczorem. Więc albo spanie albo kawa.

Będę teraz częściej zaglądać bo już jestem w domku i mam więcej czasu dla siebie :) Pozdrowienia

Żabcia_, kamciaelcia, Dzierzba, żabka04, claudiuszek, mmargol, violett, _izunia_, Pauka lubią tę wiadomość

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:44

agatia, Lusia8998, Jotc lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2 komplety poscieli w serduszka i nie boje sie uzyc :D

Dzierzba, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, zgadzam się z Tobą co napisałaś, ale to syndrom, który powinien dotyczyć starszych ludzi, a skąd pewne skarjności wśród młodych (chociażby te przeceny?). Są crocsy w lidlu? To trzeba od 6.30 w kolejce pod lidlem czekać.
    Chęć posiadania? Podobnie funkcjonują chyba fanatycy wyprzedaży w galeriach... Nie mogę ich zdzierżyć. Nie znam się na wyprzedażach i nie wiem kiedy sprzedawane są kolekcje letnie, a kiedy zimowe, niemniej cieszy mnie, gdy kupie coś na promocji. A niektórzy widzą WYPRZEDAŻ to lecą z siatkami z nadzieją, że chyba sprzedadzą na allegro drożej.
    Wracając do lidla. U nas ludzie potrafią kupić 3 pary crocsow bo nie wiedza, które będą dobre na ciotke i koleżanke.. 36, 37 czy 38, po czym 2 pary zwracają. OMG! :/

Przepraszam, bo się wtrąciłam, a do końca nie wiem o czym była mowa :P
    Po prostu czasem mnie to denerwuje... niezależnie od wieku... :)

W ogole to dzień dobry :)

kamciaelcia, Dzierzba, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może dlatego ubranek niemowlęcych dla nas na drugi dzień w lidlu zabrakło? ;D
    ciekawe czy mój mąż pamięta że obiecał mi dzisiaj jechać do centrum dziecięcego poobczajać ceny? bo póki co siedzi przed komputerem jak gdyby nigdy nic ;D

udało mi się dzisiaj kupić sukienkę pięknie podkreślającą brzuszek na lato, jestem z siebie dumna! ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia nic nie mam do kropek, to pewna seniorka zryła mi psychę, że jak kropki to dziewczynka ;)

Ja się powoli szykuję na kilka dni na działkę. Cukry szaleją, ale się tym nie przejmuję, na działece się zrelaksuje, a po powrocie do diablo, więc jeszcze 3 tyg :)
    Pogoda się poprawia, robi się ciepło :) bosko.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/daba789a9e2e.jpg

Przepyszne sa:D w Auchan promocja po 8zl :)

agatia, Angela89, Lusia8998, Żabcia_, mmargol, violett, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ