Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też waga idzie już do góry choć ja jeszcze -3.5 kg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę u endokrynologa na wtorek mam :) zalatwilam od razu u rodzinnego przekaz i jutro go dowiozę. Cieszę się ze tak to poszło :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chyba jakimś rekordem w takim razie. Bo ja mam juz około 11-12 kg na plusie. Trochę mnie to martwi... I gin tez mi mowi, zebym sobie tak nie dogadzała. Ogolnie moje 66 kg na wadze to dla mnie masakra. Nigdy nawet 60 nie przekroczyłam. Zawsze wazylam około 54-55 kg. Mam nadzieje ze po porodzie wrócę do swojej dawnej wagi.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Angela też chcę kupić atony 4 dla chłopców bo to są jedne z węższych fotelików i polecane właśnie dla małych dzieci. Nie chcę szerokich bo boję się, że mi będą latali w nich na boki. Napisz jak ci się sprawuje. Czy większe dziecko ma w nim wygodnie?

My się woziliśmy w nim do 10 miesiaca życia, ale młoda wysoka jest więc główka wystawała a tak, to miejsca miała sporo. Byłam zadowolona, dlatego nie zmieniam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Angela ja myślałam o modelu Sirona - on już jest bez pulpitu.

A to zmienia postać rzeczy, byłe nie pulpit. Nie oriętuje się jak wypada w testach ale wiem że ogólnie dalsze cybex nie są już takie "łał". Informacja z pierwszej ręki kolega ma hurtownie art dziecięcych i foteliki nam doradzał.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba jaki cudny domek dwóch chłopców :) jak na podwójną chałupkę, to zgrabny u nie duży :)

AISAK śliczny kocyk :) ale mi jakoś serduszka dla chłopca nie pasują. Ja kupowałam gwiazdki, autka. A serduszka i kropki raczej dla dziewczynek. Raz założyłam synkowi spodnie w kropki i wszyscy mówili, jaka słodka dziewczynka. Skrzywili mi psychikę ;) he he he
    A tak serio to Tobie ma się podobać :)

Angela rozumiem Twoje odliczanie :) ja już się cieszę, że 25 tc za mną, teraz do 30 :)

Ja już się nie mogę doczekać 1 czerwca bo mam USG u swojej ginki, potem 2 tyg później USG u gina z certyfikatem i za kolejne 2 echo serca u gina z certyfikatem od echo:) mam nadzieję, że w Poradni w Wawie już mi USG odpuszczą, bo za dużo tego będzie.

Co do ubrań ciazowych, to nic nie kupuję :) lato więc sukienki i tuniki :) z synkiem też nic nie kupiłam, nosiłam ubrania te co, na codzień.

Co do fotelika to ja dalej mam dylemat. I chyba zdecyduję się na maxi cosi iso fix od 0-4 lat. No chyba, że dostaniemy od koleżanki fotelik z bazą bezwypadkowy też maxi cosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Angela rozumiem Twoje odliczanie :) ja już się cieszę, że 25 tc za mną, teraz do 30 :)

Bo my na podobnym wózku jedziemy :) dokładnie dla mnie też teraz do 30tc a później 35 :) Taki plan na bliską przyszłość :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja po 30, do 34, potem do 36 i mogę jechacr na cc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela ja po 30, do 34, potem do 36 i mogę jechacr na cc :)

To u mnie całkiem podobnie 30-35-37 noo i było by bajecznie jakby sie udało do 39 wtedy już oficjalnie i planowane cc.

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u mnie planowane na 99% w 37+0 i obym dotrwala.Ale ważne, żeby minęło 36+0, wtedy będę czuła się bezpiecznie. Z Borkiem zabrakło 2 dni do zakończonego 37:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela u mnie planowane na 99% w 37+0 i obym dotrwala.Ale ważne, żeby minęło 36+0, wtedy będę czuła się bezpiecznie. Z Borkiem zabrakło 2 dni do zakończonego 37:)
    Dotrwamy do naszych celów :)

agatia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała minimum do 32 tc dotrzymać. :)

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba dotrzymasz na pewno :) innej opcji niet ;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dość długiej nieobecności.

Po wizycie u lekarza, mała dalej jest małą nic między nogami nie wyrosło, zdjęcia znów nie ma bo zakryta nogami i rękoma, lekarz dziobał brzuch ale nie chciała się pokazać. Nie przytyłam jeszcze nic a już 5 miesiąc. Lekarz mówi że nic w tym złego nie widzi a pielęgniarka kazała zmuszać się do jedzenia nawet po troszku jak jej powiedziałam że nie mam apetytu na nic.

Prawie miesiąc siedziałam w stolicy, potułałam się po budowach i oświadczyłam że już nigdzie nie jeżdżę. Sami sobie niech dają radę i niech ogarniają cały ten bajzel a ja będę spać leżeć i spać jeszcze raz. Tak teraz mnie naszło że cała noc i pół dnia przespane.

Wyprawka w większości skompletowana, do 6 miesiąca nie muszę nic kupować z ubranek po tym jak przyszły paczki z UK.

8eacfa4c69e9b2f3med.jpg

Łóżko 200x140 zawalone całe. posegregowane wszystko teraz tylko poprać i poprasować :)

Oczywiście nie była bym sobą żebym czegoś nie kupiła od siebie, ale to już większe rozmiary 6-9 starałam się wygrzebać w ciuchlandzie :)
    4b7f0d4ab63d5ba8med.jpg e9cd00f1d1c3000amed.jpg 65af405eb4f9239dmed.jpg
    jeszcze 2 sztuki bodów i śpiochy jedne kupiłam.

I idę znów spać bo od 6 na nogach i czuję że mnie muli, a jeszcze posprzątać chałupę muszę do jutra wieczorem. Więc albo spanie albo kawa.

Będę teraz częściej zaglądać bo już jestem w domku i mam więcej czasu dla siebie :) Pozdrowienia

nick nieaktualny, kamciaelcia, Dzierzba, nick nieaktualny, claudiuszek, mmargol, nick nieaktualny, _izunia_, Pauka lubią tę wiadomość

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:44

agatia, Lusia8998, Jotc lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2 komplety poscieli w serduszka i nie boje sie uzyc :D

Dzierzba, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, zgadzam się z Tobą co napisałaś, ale to syndrom, który powinien dotyczyć starszych ludzi, a skąd pewne skarjności wśród młodych (chociażby te przeceny?). Są crocsy w lidlu? To trzeba od 6.30 w kolejce pod lidlem czekać.
    Chęć posiadania? Podobnie funkcjonują chyba fanatycy wyprzedaży w galeriach... Nie mogę ich zdzierżyć. Nie znam się na wyprzedażach i nie wiem kiedy sprzedawane są kolekcje letnie, a kiedy zimowe, niemniej cieszy mnie, gdy kupie coś na promocji. A niektórzy widzą WYPRZEDAŻ to lecą z siatkami z nadzieją, że chyba sprzedadzą na allegro drożej.
    Wracając do lidla. U nas ludzie potrafią kupić 3 pary crocsow bo nie wiedza, które będą dobre na ciotke i koleżanke.. 36, 37 czy 38, po czym 2 pary zwracają. OMG! :/

Przepraszam, bo się wtrąciłam, a do końca nie wiem o czym była mowa :P
    Po prostu czasem mnie to denerwuje... niezależnie od wieku... :)

W ogole to dzień dobry :)

kamciaelcia, Dzierzba, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może dlatego ubranek niemowlęcych dla nas na drugi dzień w lidlu zabrakło? ;D
    ciekawe czy mój mąż pamięta że obiecał mi dzisiaj jechać do centrum dziecięcego poobczajać ceny? bo póki co siedzi przed komputerem jak gdyby nigdy nic ;D

udało mi się dzisiaj kupić sukienkę pięknie podkreślającą brzuszek na lato, jestem z siebie dumna! ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia nic nie mam do kropek, to pewna seniorka zryła mi psychę, że jak kropki to dziewczynka ;)

Ja się powoli szykuję na kilka dni na działkę. Cukry szaleją, ale się tym nie przejmuję, na działece się zrelaksuje, a po powrocie do diablo, więc jeszcze 3 tyg :)
    Pogoda się poprawia, robi się ciepło :) bosko.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/daba789a9e2e.jpg

Przepyszne sa:D w Auchan promocja po 8zl :)

agatia, nick nieaktualny, Lusia8998, nick nieaktualny, mmargol, nick nieaktualny, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ