WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja nie śpię od 4 bo nie chciało mi sie, za dużo wczoraj pospałam :-) mąż ma wolne-wybicie za jutrzesze święto więc robimy grilla na obiad:-)
    spacer z psami i śniadanie już zaliczone i wszystko byłobhy ok gdyby nie te opuchnięte nogi ;/ eh miłego!

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

I znów nadszedł nasz upragniony piątek, kolejny tydzien za nami... witamy się w 36 tygodniu ♥
    Każdy piątek daje mi już coraz większą ulgę... jeszcze troszkę =)

diatomka, skabarka, snoopy_etka, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka co do rąk to ja też niestety budzę się niemalże jak jakiś człowiek nie do końca pełno sprytny... dłoni nie mogę zacisnąć, tzn. Palcy zgiac do końca, bo sa za duże i napuchniete... pierwsze kroki zawsze sa ciężkie, bo raz ze biodra, a dwa ze spouchniete stopy i bolą mnie pięty - takie mam uczucie jakbym miała na nich jakieś poduszki...

Ogólnie dziś po wczorajszym wieczornym arbuzie i pokrzywie jest troszkę lepiej, ale wiadomo ze cala opuchlizna nie zeszła... zresztą o dziwio w toalecie bylam raptem ze 3 razy, spodziewałam się częstszych wycieczek, a tu proszę.... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze... oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zasnęłam i obudziłam się teraz, bym dalej spała ale na dworze coś wyzwalają tluka i spać się nie da. No i co jakiś czas mam pojedyncze skurcze trzymają czasami pól godziny i przechodzą i spokój na jakiś czas i juz mniej bolące niż wczoraj ale czuję je.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:07

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:06

agatka196, Nancy87, 4me, alutka, Gusiak, snoopy_etka, lila1983, easymum, wiaraczynicuda, kasig, Misi@, trix, przyszła mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:06

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) ja od 6 rano sprzątalam garaż który teraz błyszczy...cholerne wicie gniazda. Msm takie parcie na sprzątanie a metraż domu nie pozwala mi się nudzić :-). Idę na śniadanie :-) malz kupil mi z samego rana chalke i ulubiony dżem :-)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie pokrzywa nie pomaga- pije od 2 dni i dalej jestem spuchnięta, no może troszkę mniej :/

720fbe94f2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    a tak z innej beczki - pokazałam mamie wózek i zestaw kocyk + poduszeczka do wózka, to mnie skrytykowała, że kolory okropne, że takie nie dziewczęcy i w ogóle taki mdły ;-/ no i aż mi się przykro zrobiło :(

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7760eda98d58.jpg

serio tak źle to wygląda??

Mam taki sam zestaw do wózka, może groszki trochę mniejsze, ale kolory identyczne. Jestem zachwycona, więc mnie Twój wybór bardzo odpowiada :) A mama? No cóż, pozostaje nie przejmować się i robić swoje :)

skabarka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:07

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki.

Kusicie ta pokrzywa ale czy to naprawde zdrowe? Jesli jak Skabarka pisze pijemy tylko 2l a drugie tyle wysikamy? Ja z tych co nienawidzi wody i nie pije zbyt duzo- ale cóż tak mam cale życie i problemów żadnych. Jednak z ta pokrzywą to troche sie juz boje, ze przegne...

Co do nowych objawow- mi doszlo jakies mega ukrwienie, rozszerzenie naczyniek ??- nie wiem jak to nazwać- na twarzy. Codziennie wychodzą mi mega rumieńce i sie utrzymują przez dluszy czas- srednio to mile :/ ma ktos tez tak?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam pokrzywe i nie pomagała , z tym ze to bylo rok temu bez ciąży żeby woda z organizmu zeszła , różnicy nie było.

4me ze skórą mi nic nie jest prócz tych syfkow na brodzie o ktorych wczoraj lence pisalam ale uwaga wieczorem jadlam kalafior i widelec metalem zajezdzal w buzi normalnie czulam az go polizalam :D
    Myslallam ze srebro schodzi wzielam drugi to samo i łyżeczka tez :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:26

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    a mnie pokrzywa nie pomaga- pije od 2 dni i dalej jestem spuchnięta, no może troszkę mniej :/

I na mnie jakoś super szałowo pokrzywa nie działa... faktycznie troszkę lepiej wygladaja te moje nogi z rana, ale żeby ładnie zeszła cala opuchlizna to tez niestety nie...

Z tym, że ja w ciągu dnia tez bardzo dużo pije... ze 3 litry to spokojnie, wiec może też o to chodzi...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - słodziak z twojego synka :))
    Zastanawia mnie dlaczego tą herbatę pijecie na noc? Jak wypiję w ciagu dnia to nie będzie efektu?
    Wczoraj kupiłam sobie z serii sexy mama ten żel chłodzący, ale chyba bez szału, jedyny plus, że mężuś stopy masuje xD generalnie jest lepiej niż było, bo widać mi już żyły na stopach ( mam takie żylaste) ale wczoraj sandałków nie mogłam założyć :/

4me ja z kolei mam takie czerwone kropeczki, w ogóle mam wrażenie ze zamiast pryszczy robią mi się jakieś dziwne centki i krostki

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piję dużo wody, bez niej ani rusz i też tylko z rana nogi są lepsze ale stopy już chyba cały czas takie opuchnięte :/ eh jeszcze troszkę

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam spuchnietych nog. Mnie poki co nic nie puchnie, odpukac. W 1.ciazy mialam chyba tydzien przed terminem tylko opuchniete lekko palce, a teraz... nogi chude w kostkach, obraczka na palcu luzna, waga od miesiaca ta sama. Hm, moze to dlatego, ze ja duzo pije? Nie wiem, ale srednio 3-4l wody wlewam w siebie, bo lubie :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzeee jak ja na to czekałam :P :P w 3city pieknie wieje, słonko świeci...jest bosko!!!!!!!! myslę, że odczuwalna to jakieś 20 C :) :) :)

młoda sie wierci, generalnie zapowiada się dobry dzien :) :)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

ps. Adzia - mała śliczna :) :)

4me lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki. Parę razy się budzilam w nocy więc o wysłaniu nie ma mowy.
    Juz nie mogę się doczekać przyszlego tygodnia. Mloda ma pół kolonie więc odpoczynek mnie czeka od 8 do 16 :D Bedzie miala dzieci do zabawy i zajęcia sportowe więc nie będę musiała stawać na rzesach żeby jej coś organizować :D
    Wczoraj mnie zgagą złapała w nocy, to jak mnie scisnelo to niestety cala kolacja że mnie wyszła i z rana znowu boję się jeść cokolwiek. Te wymioty mnie wykoncza. A oprócz tego i stresu, że młody nieprzekrecony to ciążą ksiazkowo wciąż przechodzi...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :D My dzisiaj pospaliśmy z chłopakami do 8, bo w nocy zrobiło się na tyle chłodno i przyjemnie, że aż musieliśmy przykryć się cienką kołdrą, a teraz po domu hula przyjemny zefirek :D

Adzia - gratulacje, piękna Lenka <3 <3 <3 Ma na buzi dokładnie takiego focha, jakiego miała na ostatnim usg 3D :D :D :D

Skabarka - nie wiem o co chodzi z tym, że zestaw jest "mdły"... przecież o to właśnie chodzi, że jak wsadzisz do wózka kolorowe (różowe?) dziecko, to będzie się super komponować z takim tłem. Te mamusie to zawsze muszą jakąś szpilę wbić, zupełnie jakby od koloru kocyka zależały losy wszechświata.

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 1994 1995 1996 1997 1998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ