X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita a powiedz mi jaki ser kupowalas - taki w wiaderku, czy normalnie w kostce i mieliłaś? I czy ta skórkę od pomarańczy podsmazalas?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie zgadzam z Sowa. Jesli nie wrzucalabym zdjec na fb, to tu tez nikt by mojego zdjecia nie zobaczyl. :) w internecie wszystko trafia do jednego wora.

agatka196 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Nie widzę różnicy. Zarówno fb jak i belly to internet, wg mnie Twoja krytyka dotyczy samej siebie. Ale to tylko mój punkt widzenia, co nie zmienia faktu, że zdjęcie jest b. ładne :-) a jesli chodzi o Twój brzuszek, to mój jest zdecydowanie niżej.

Dla mnie jest różnica. Na fb nie chciałabym by znajomi mnie widzieli, a tutaj są same kobiety faceta żadnego nie ma to raz, poza tym co druga wystawia zdjęcia w samej bieliźnie i nie pisałam tu o zdjęciach własnych w bieliźnie tylko dzieciach , bo nie wiadomo kto ogląda , a może na fb jakiś pedofil ogląda i taka osoba wrzuci zdjęcie gołego dziecka bądź w pampersie, a tutaj ja siebie wrzuciłam ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 15:31

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z mama z zakupow i ledwo na oczy widze po tej nieprzespanej prawie calej nocy i mysle jak tu nie zasnac chociaz do 20 bo jak teraz sie poloze to znow w nocy sie zdziwie.. :p

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dla mnie jest różnica. Na fb nie chciałabym by znajomi mnie widzieli, a tutaj są same kobiety faceta żadnego nie ma to raz, poza tym co druga wystawia zdjęcia w samej bieliźnie i nie pisałam tu o zdjęciach własnych w bieliźnie tylko dzieciach , bo nie wiadomo kto ogląda , a może na fb jakiś pedofil ogląda i taka osoba wrzuci zdjęcie gołego dziecka bądź w pampersie, a tutaj ja siebie wrzuciłam ;P
    Skąd pomysł, że nie ma tu żadnego faceta? Serio, jesteśmy w sieci, to nie jest zamknięte forum tylko dla kobiet. FB z ustawieniami prywatności daje znacznie większą (choć nie całkowitą) kontrolę tego, do kogo trafią zdjęcia. Tutaj nie masz zielonego pojęcia kto je zobaczy.

sowa28, aldonaa, Anitka201, Luna1, kapturnica, .ona. lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście ja nie mam fb bo w sumie do niczego nie jest mi potrzebny :-) co do zdjęć na belly to jakos nie usmiecha mi się wrzucać zdjęć bielizna+ twarz. W necie nic nie ginie i wolę być anonimowa.

easymum, .ona. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem sowa o co tobie chodzi , nie o samo zdjecie ale tez o pokazywanie twarzy np tutaj .
    Dlatego jak nie pokazuje a tylko brzuch z myślą ze w naszym gronie .

Niby na fb nie chcemy pokazac takich zdjec jak tutaj a ja bylam swiadkiem sytuacji na ovu gdzie dziewczyny przeszly na grupe fb i okazalo sie ze jedna ze staraczek to ponad 40letnia matka drugiej ktora sie starala ...
    Swiat mały a internet jeszcze mniejszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Na szczęście ja nie mam fb bo w sumie do niczego nie jest mi potrzebny :-) co do zdjęć na belly to jakos nie usmiecha mi się wrzucać zdjęć bielizna+ twarz. W necie nic nie ginie i wolę być anonimowa.
    Dokładnie chodzi bardziej o pokazanie twarzy a nie brzucha .

polkosia lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Julita a powiedz mi jaki ser kupowalas - taki w wiaderku, czy normalnie w kostce i mieliłaś? I czy ta skórkę od pomarańczy podsmazalas?

trochę zmodyfikowałam przepis bo nie miałam wszystkich składników :) na cały sernik dałam dwa opakowania serka mascarpone, czyli łącznie 500g + jedną kostkę zwykłego sera białego półtłustego 250g i wymieszałam masę z opakowaniem skórki pomarańczowej już takiej kupionej z Bakalandu 100g a na wierzchu jest starta skórka ze świeżego pomarańcza. uprzedzam że masa wyszła bardzo rzadka ale piekłam zgodnie z przepisem i pięknie się ścieło :)

agatka196 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny ledwo się ruszam. Malz zabrał nas na rybkę i tak sie najadlam.. przez tydzień nie w wchodzę na wagę :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Niby na fb nie chcemy pokazac takich zdjec jak tutaj a ja bylam swiadkiem sytuacji na ovu gdzie dziewczyny przeszly na grupe fb i okazalo sie ze jedna ze staraczek to ponad 40letnia matka drugiej ktora sie starala ...
    Swiat mały a internet jeszcze mniejszy :)

OMG. Serio??? O_o

Ja dziś łażę wściekła, chce mi się ryczeć i czuję jakiś taki niepokój. Znów obniżyły mi się cukry, więc obstawiam jakiś strzał hormonów, ale cholere wie. Męczy mnie już to siedzenie samej w domu, chcę żeby chłopaki już wrócili :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 15:52

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Skąd pomysł, że nie ma tu żadnego faceta? Serio, jesteśmy w sieci, to nie jest zamknięte forum tylko dla kobiet. FB z ustawieniami prywatności daje znacznie większą (choć nie całkowitą) kontrolę tego, do kogo trafią zdjęcia. Tutaj nie masz zielonego pojęcia kto je zobaczy.

Chodzi tu o zdjęcia moje a moje niech sobie oglądają kto chce, co jak co dziecka w samym pampersie bym nie wrzucila czy tu czy fb

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    OMG. Serio??? O_o
    Nooo z tego co pozniej dziewczyny pisaly ktore byly na tej grupie to była taka burza że szok , wiesz dlugo i często pisaly ze soba zrobila sie paczka ok 20lasek jedna zrobila dla chetnych zamkniętą grupe a tam cyrk :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dokładnie chodzi bardziej o pokazanie twarzy a nie brzucha .
    W sumie jak się dodaje zdjęcie brzucha w samej bieliźnie ( bez twarzy) to wg mnie nie ma obaw ze ktoś to wykorzysta przeciwko nam. W całej okazałości może być różnie :-) obecnie ludzie mają różne dziwne zboczenia :-) żart :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja z kolei nerwowa jestem od jakis 3dni rozmawiam normalnie a po chwili agresor sie uaktywnia , mama dzisiaj jak slyszala co mowie do małza to stwierdzila ze końcówka mi nie służy na co małż powiedział że to i tak nic w porównaniu do tego co odwalalam jak bylam nieświadoma ciazy pozamacicznej bo wtedy krzesla lataly

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nooo z tego co pozniej dziewczyny pisaly ktore byly na tej grupie to była taka burza że szok , wiesz dlugo i często pisaly ze soba zrobila sie paczka ok 20lasek jedna zrobila dla chetnych zamkniętą grupe a tam cyrk :D
    Oj, interet jest mały :P Ja bym chyba padła, jakbym tutaj z Wami rozmawiałą sobie o staraniach, ze szczegółami, a tu nagle okazuje się, że rozmawiam z własną matką. Wow. Oprócz tego przecież nie raz obasmarowywałyśmy tu własne matki, czy teściowe :D

polkosia, ceska lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wisi i powiewa kto, co i w jakich ilościach wrzuca na FB, instagram, BBF czy gdziekolwiek indziej. dzisiaj np. z pełną świadomością wrzuciłam na forum fotkę z odsłoniętym brzuchem i twarzą i dobrze mi z tym :) na stronę z gołymi cyckami i dupami się nie nada gdyby ktoś chciał :D

Carolline lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej siostry na forum była sytuacja, że jedna z dziewczyn wcale nie była w ciąży - nawet wstawiała nie swoje fotki. Wydało się dopiero tuż przed porodami :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    W sumie jak się dodaje zdjęcie brzucha w samej bieliźnie ( bez twarzy) to wg mnie nie ma obaw ze ktoś to wykorzysta przeciwko nam. W całej okazałości może być różnie :-) obecnie ludzie mają różne dziwne zboczenia :-) żart :-)
    Dlatego jak ja robię foto to z lustrem albo jak na początku przy białej ścianie żeby tła domu nie bylo widac :D
    Brzuch zaczął rosnąć to przy scianie sie ucinal bo nie sięgałam ręką z telefonem :D

Dzuls no cyrk na kółkach :D

Wlasnie na fb widze zdjęcie kolezanka urodzila dzisiaj po 12 i dodala foto :D
    Oczywiście wymiary 4110 dl 54cm
    Dziecku twarzy nie widac takie ubite :o

• julita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mojej siostry na forum była sytuacja, że jedna z dziewczyn wcale nie była w ciąży - nawet wstawiała nie swoje fotki. Wydało się dopiero tuż przed porodami :D

psychiczna :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ