X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuuuuuuuuuuuuj gołabki fuuuuuuuuuj! Od 1 ciąży patrzeć nie mogę!!! Mam kilka w zamrażarce, chce ktoś?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj placek po wegiersku to chyba tez bym zjadla. Zawsze uwielbialam ale ostatnio smaki mi sie zmienily. Dzisiaj nawet nie weszlam do sklepu po zakupy bo na sama mysl o tych zapachami mnie zmulilo :-(
    dobrze ze nie ciagnie mnie do slodyczy, za to z pasja zajadam sie kapusta kiszona i kwaszonymi ogorami :-)

Ja to bym.chciala juz wiedziec kto u mnie zamieszkuje bo marzy mi sie szalenstwo w sklepie. Poki co mam troszke kupionych ubranek unisex i na tym poprzestane az do poznania plci. W koncu jak bedzie cora o ktorej marze to bede mogla poszalec w typowo dziewczecych kolorach. A jak bedzie syn to ubranek mam pod dostatek po starszym synu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma miala zapytac gdzie nabylas te sliczne skarpetki? chodze za takimi i noe spotkalam nigdzie. Moze zle siw rozgladam :-D

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie super, wszystko możecie jeść, a ja nawet po wodzie wymiotuję :(

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• chabasse Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny.. mam pytanko.. czy któraś z was miała już robione usg przez brzuch..?
    Bo ja bym chciała za dwa tygodnie iść na usg prywatnie.. ale chyba wolałabym już przez brzuszek, żeby już między nogami tak nie gmerać..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    dziewczyny.. mam pytanko.. czy któraś z was miała już robione usg przez brzuch..?
    Bo ja bym chciała za dwa tygodnie iść na usg prywatnie.. ale chyba wolałabym już przez brzuszek, żeby już między nogami tak nie gmerać..
    Mnie ginekolog powiedziała, że usg przez brzuch robi się albo od 11 tyg albo od 14 nie pamiętam..

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam apetytu na konkretną potrawę..ja mam dziś gorszy dzień i po pracy kładę się spać. Małżon od miesiąca przechodzi intensywny kurs gotowania. Robi już większość potraw :-) . Dzisiaj grilluje sobie pstrągi..ja podziękuję bo już jak sobie o nich pomyślę to robię się zielona.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Mi już prawie dwa tygodnie temu lekarz zrobił właśnie przez brzuch. Aż miałam wątpliwości bo mam dużo tłuszczyku na brzuchu, a ciąża przecież bardzo wczesna. Doktor stwierdził, że mam się nie martwić, to już jego problem żeby bylo ok, ustawił głowice i czułość na wczesna ciążę i było widac bez problemu. Ale gmerania i tak nie unikniesz, bo potem trzeba szyjke badać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:12

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Moim piereszym usg przez brzuch była przezierność karkowa w 13tyg.

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja przezierność będę robić 26 lutego.. więc w sumie mogę się wstrzymać.. z drugiej strony korci mnie żeby sprawdzić czy wszystko oki..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:37

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mięsa nie jadłam od kilku tygodni, nawet nie mogę się patrzeć na wędliny :-(

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:04

agatka196, Misi@, chabasse, Sigma, kasig lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Pan doktor to najlepszy lekarz do jakiego moglam trafic. Pokazal nam malenstwo, w koncu moj Maz mogl poogladac. Pokazal Mezowi gdzie sa raczki nozki plecki twarz pepowina, doslownie wszystko. Maluszkowi bilo pieknie serducho, ale nie dal posluchac:) jak zakaszlalam to maluszek sie poruszyl...niesamowity widok. Roznica miedzy lekarzem moim i tymi na NFZ to niebo i ziemia. Za wizyte wzial 70 zl z USG i zalatwil darmowe badania prenatalne to sie nazywa lekarz:) Jestem szczesliwa!!!!!

chabasse, Kasiarzynka, Misi@, agatka196, Sigma, agniesja, kasig lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 2 raz po zrobieniu siku raz w tamtym tygodniu i teraz w śluzie zdarzyła mi sie taka bardzo blado różowa prawie niewidoczna kropka milimetr na milimetr... Myślałam ze to jakiś błąd papieru ale raczej nie... Może wiecie od czego ona mogła być ? :/

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:37

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na samą myśl o mięsie w jakiejkolwiek postaci mdli.

Kasiarzynka przepiękne bobo!

Justys faktycznie super ten Twój gin!

Aguś! Gwarantuje Ci, że nawet pęknięcie żyłki daję więcej krwawienia niż opisujesz. Macica jest bardziej ukrwiona w ciąży... wątpię w to by pojawala się kropeczka jesli coś by się działo.
    Przestań we wszystkim doszukiwać się złych omenów! Pozytywne myślenie! Ewentualnie idź do ginekologa wcześniej. Tak się po prostu nie można umartwiać.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli idę się szykować na wizytę. Niby się nic ostatnio nie dzieję, ale zaczynam się jednak denerwować. Trzymajcie kciuki żeby krwiak się zmniejszył konkretnie (albo chociaż zorganizował), a przede wszystkim żeby z maluchem wszystko było dobrze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne la lenka.. trzymamy kciuki.. niech te krwiaki dadzą nam spokój wreszcie.. Daj znać jak tylko wrócisz..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ