Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka20 wrote:A czym u was się objawia?
Anulka dziasła są rozpulchnione i na dole ma strasznie czerwone plus tarcie wszystkim dziąseł które kończy się totalnym płaczem nie do utulenia. Nawet to nie jest płacz tylko wrzask z łzami. Nie mogę pozwolić by tylko ręce włożyła do buzi lub co kolwiek bo inaczej tragedia. Plus zielona kupa.
Pediatra mnie pocieszyła że u niektórych dzieci nawet 2 miesiące może wyżynać się ząbek i że górne jedynki też ma nisko. -
Ja mam dziś doła. Już było super z asymetrią, a jest pogorszenie. Fakt, że mała ostatnio mniej ćwiczyła przez kolki, ale i tak strasznie mnie to martwi. Już myślę, że może coś robię dramatycznie źle i to moja wina... Kombinuję czy nie powinnam na cito załatwiać dodatkowej wizyty u rehabilitantki? Tylko nie bardzo mam jak, bo "nasza" przyjmuje tylko raz w tygodniu. Nie wiem czy poczekać tydzień do czasu jaki mamy wyznaczony, czy szukać pilnie kogoś innego? Ta odpowiedzialność i konieczność podejmowania decyzji mnie dobija.
A już córa taka była prościutka, a tu znowu w odwrócone C się wygina, głowa na ramię... ech ciężko mi dzisiaj
-
nick nieaktualny
-
agatka196 wrote:Anulka dziasła są rozpulchnione i na dole ma strasznie czerwone plus tarcie wszystkim dziąseł które kończy się totalnym płaczem nie do utulenia. Nawet to nie jest płacz tylko wrzask z łzami. Nie mogę pozwolić by tylko ręce włożyła do buzi lub co kolwiek bo inaczej tragedia. Plus zielona kupa.
Pediatra mnie pocieszyła że u niektórych dzieci nawet 2 miesiące może wyżynać się ząbek i że górne jedynki też ma nisko.
A po czym poznać że dziąsła są rozpulchnione , bo ja nie umiem. A śpi w nocy? -
aldonaa wrote:La_lenka! Po pierwsze spokojnie! Łucja to zdolna dziewczyna wiec skoro raz juz pokonala asymetrie, to i drugi raz jej sie uda. Na Twoim miejscu poczekalavym chyba do umowionej wizyty, a do tego czasu wykonywalabym zalecone cwiczenia. Oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie, ale wydaje mi sie, ze skoro juz znalazlas odpowiednia rehabilitantke to warto jednak poczekac do wizyty z nia.
-
Anulka ciężko mi wytłumaczyć a zdj nie zrobię bo pokazać na zawołanie nie chce. W każdym bądź razie pediatra na pewno ci powie.
A spać śpi w nocy. Ona jest bezsmoczkowa wiec nie podrażnia sobie ich przez sen. Tyle dobrze bo ręce i plecy mnie bolą po całym dniu a co dopiero jakbym miała noce zarwane. Wstaje 2x w nocy na karmienie.
Lalenka ja myślę że spokojnie możesz poczekać do wizyty.
U nas o tyle dobrze że ja co tydzień z nią jadę i panie z nią ćwiczą dodatkowo.
Edit.
A może ona przy tej kolce się tak wyginala że asymetria wróciła. W końcu trochę siły używa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:08
-
Najpierw też chodziłyśmy co tydzień. Ale ostatnio babka stwierdziła, że jest ok i nie ma potrzeby tak często. Kto wiedział, że nagle nastąpi taki regres. (Za to z czym innym jest postęp, mała pięknie podnosi nóżki, trzyma się za kolanka i próbuje chwytać stopy - jeszcze jej nie wychodzi całkiem samodzielnie, ale przy przewijaniu cały czas się trzyma za stopę
)
easymum, agatka196 lubią tę wiadomość
-
agatka196 wrote:
Edit.
A może ona przy tej kolce się tak wyginala że asymetria wróciła. W końcu trochę siły używa?Wczoraj i dziś już było bez kolki, więc liczę, że może musi minąć kilka dni, żeby załapała na nowo.
-
nick nieaktualnypaula2013 wrote:Tez mam taki pas ale nie wiedzialam ze dziala takie cuda...hehhe
Czyli wychodzi na to ze jakbym go od jutra zaczela zakladac to do sylwestra jakies 30 cm mniej.....
Kuzyn mi wczoraj pokazał ze w tym chodzi , cos na zasadzie jak za młodu rano się brzuch wciagalo ze niby sie nie ma oponki hehepaula2013 lubi tę wiadomość
-
La Lenka spokojnie, tak bywa u dzieciaków myślimy, że już jest fajnie (spanie, kołki, układanie ciałka) a tu pach i kiszka. A co gorsze u starszaków podobnie np woła siusiu i nagle przestaje bo się znudziło czy coś. Ważne abyś się nie obwiniała robisz co możesz.
Jeśli chodzi o kciuki lub nawet piąstki to kolejny etap, maluch tak poznaje świat moji chłopcy wpychali paluchy a kciuka nie ssał później żaden.la_lenka, 4me lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Dziś miałam spadek nastroju chyba dodatkowo przez to, że mąż wrócił do pracy po urlopie ojcowskim. Muszę na nowo się wdrożyć w bycie z małą sam na sam. Jakiś taki mi dzień wyszedł do niczego, nawet na spacer się nie udało wyjść mimo pięknej pogody, więc wszystko widzę w ciemnych barwach. Ale zrobiłam sobie właśnie kąpiel, leżę w wannie i się relaksuje, jutro będzie nowy dzień, oby lepszy!
-
Komu po ciąży "urosły" stopy? Myślałam, że wrócą do stanu sprzed ciąży, ale skoro minęły 3 miesiące to chyba nie ma się co łudzić ... Najbardziej mi szkoda szpilek, dramat po prostu. A teraz na gwałt kupuję buty na zimę, bo do tej pory chodziłam w trampkach i adidasach - jedyne, w które się mieszczę
No i jeszcze z trudem w balerinki, ale trochę zimno się robi
Nie sprawdzałam jeszcze wysokich kozaków, ale jak i w te nie wejdę to się załamię, bo 3 kolejne pary super butów do wymiany. Dodatkowo przy tych wydatkach w życiu nie odbuduję swojej kolekcji
Załamka ...
-
Easymum a znaczna masz roznice w rozmiarze?
Bo ja kiedys zanosilam buty do szewca powiekszac, nie wiem czy kazdy rodzaj obuwia mozna tak zrobic ale w razie czego jest opcja. Mi trzy razy powiekszal i jest wporzadku, ale to dlatego ze kupilam za male a ze w innym miescie to za daleko bylo jechac wymieniac
Z tego co kojarze sa tez jakies sposoby domowe ale nie wiem czy dzialaja bo nigdy nie probowalameasymum lubi tę wiadomość
-
No i jeszcze jeden powód do narzekania - moje dziecię uśmiecha się promiennie i "całą gębą", ale tylko na widok tatusia
dzisiaj mi pani doktor powiedziała, że to dlatego, że jestem dla niej stałym elementem otoczenia ... Fajnie co? 24 godziny na dobę, nieprzespane noce, zaniedbany wygląd, ponaciągane mięśnie, kręgosłup do wymiany i jestem tylko stałym elementem otoczenia ... Kijowo trochę ...
-
paula2013 wrote:Easymum a znaczna masz roznice w rozmiarze?
Bo ja kiedys zanosilam buty do szewca powiekszac, nie wiem czy kazdy rodzaj obuwia mozna tak zrobic ale w razie czego jest opcja. Mi trzy razy powiekszal i jest wporzadku, ale to dlatego ze kupilam za male a ze w innym miescie to za daleko bylo jechac wymieniac
Z tego co kojarze sa tez jakies sposoby domowe ale nie wiem czy dzialaja bo nigdy nie probowalam
A widzisz, o tym nie pomyślałampaula2013 lubi tę wiadomość