X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko rozepchać się dadzą tylko skórzane i to raczej na tęgość, na długość nieznacznie. Kiedyś oddawałam tak za małe o numer pantofle i owszem było luźniej, ale chodzić i tak nie dałam rady bo palce miały za mało miejsca.
    Proponuję przetestuj z jedną parę na początek.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tylko rozepchać się dadzą tylko skórzane i to raczej na tęgość, na długość nieznacznie. Kiedyś oddawałam tak za małe o numer pantofle i owszem było luźniej, ale chodzić i tak nie dałam rady bo palce miały za mało miejsca.
    Proponuję przetestuj z jedną parę na początek.

Tak zrobię :)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Staraczka a jaki rozmiar kupilas do ilu cm się rozciąga też chyba kupie ten pas tylko nie wiem ile mam w brzuchu. W ogóle po porodzie mam wrażenie jakbym w biodrach urosła
    Mnie w biodrach tez rozepchalo :D
    Przed ciążą nosiłam L/XL a pas kupiłam L dosyć mocno uciska ale na początku to dobrze bo efekty lepsze , z tym ze kuzyn w ciągu pół roku już ma 7 pas hehe

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie biodra znacznie się poszerzyły, dlatego nie miescilam się w żadne spodnie... całe szczęście z tygodnia na tydzień jest juz coraz lepiej i w zasadzie prawie wszystkie 36 są już dobre, myślę ze jak w końcu się ogarnę i wrócę do wyjściowej wagi to spokojnie wejdę i w te 34 =)

edit: w ciąży miescilam się już jedynie w spodnie rozmiar 40 o_O

Zresztą obrączka, która w ogóle nie chciała przejść mi przez kostkę na palcu teraz zdarza się, że jest wręcz luźna... myślę, że większość tych 'poszerzen' to kwestia czasu =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 22:53

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny tak z ciekawości pytam (bez złośliwości) dlaczego karmiąc piersią chcecie już dodawać kleiki czy kaszki. Maluchy źle przybierają na wadze czy jest inny powód?

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos regresow. Moj synek spal juz trzy noce budząc sie tylko raz kolo 4- jakas ja bylam szczęśliwa ☺. Niestety znów mu sie odwidziało i wrócił do starych zwyczajów z dodatkowym drugim budzeniem kolo 1 :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A propos regresow. Moj synek spal juz trzy noce budząc sie tylko raz kolo 4- jakas ja bylam szczęśliwa ☺. Niestety znów mu sie odwidziało i wrócił do starych zwyczajów z dodatkowym drugim budzeniem kolo 1 :(
    To samo u nas jiz druga nocka taka
    Zauważyłam jednak ze jak się budzi w nocy to nie jest chetna aby jeść i myślę o przepajaniu , mąż mówił aby przepajac to trzeba w nocy ją budzić np co półtorej godziny .
    Muszę pediatry zapytać

• easymum Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, ale po co budzić? Chcesz ją nauczyć żeby w nocy spała, czy żeby się budziła co 1,5 godziny? Tak na logikę ... Przepajać trzeba w dzień, najlepiej godzinkę po karmieniu. A w nocy jak dziecko śpi, to śpi i już.

4me lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie było o 1 w nocy i dopiero o 7:15, taka przerwa jest już od kilku dni. Teraz była kupa, mycie pod kranem, doajadła 140 i śpi jak aniołek :) Założyłam jej niedrapki, żeby tego kciuka nie ssała. Trochę powalczyła i zasnęła. Może tak się uda ją odzwyczaić :)

Ps. Gdzie zniknęła Lady?

gg64rl68s121551a.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też chciałam pytać o Lady ,ale zauważyłam że udziela się na sierpniowkach.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Podczytuję Was codziennie, ale nie mam czasu się udzielać.

Cały czas ściągam mleko i karmię młodego butelką, dodatkowo raz dziennie MM, bo brakuje mi pokarmu dla tego głodomorka. Powoli już nie mam siły, bo to jednak uwiązanie straszne i brodawki już też mam całe pokaleczone i wrażliwe od laktatora. Odpukać - dzięki temu Misiek jest spokojniejszy i ładnie sypia. Dzisiaj np. od 21 do 6.

Poza tym nie jestem w stanie sama ogarnąć porządków świątecznych, więc u nas okna nie będą umyte. Święta i tak spędzamy głównie poza domem.

No i jesteśmy na etapie wyboru między dwoma działkami - chyba kupimy w styczniu.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly a jak radzisz sobie z tymi brodawkami? Masz jakąś masc? Bo mi maltan nie pomaga i w tych rankach zbierają się bakterie i inne ustrojstwa, no i stąd moje zakażenie :( Lekarka każe odstawic laktator na dłuższą metę :(

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie radzę sobie :( . Zaciskam zęby i ściągam. Po porodzie pomógł mi Bepanthen maść, ale trzeba zmywać przed ściganiem albo karmieniem. Spróbuj. U mnie maltan też nie dał rady

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny- ja wlasnie przez nienawiść do laktatora zaprzestala walczyć o bujna laktacje :/ miałam wrażenie, ze tylko karmie, odciągam i wyparzam... Dodatkowo brodawki cale poranione były :/ wiec teraz jest mleka tyle ile jest... Bez pomagania naturze starcza prawie na caly dzien ;) w końcu kiedyś laktatorow nie bylo ;)

A moj maly ma nowa ulubiona pozycje do spania- niestety nie podoba mi się ona baaaardzo! Tak długo sie wierci, wścieka i nie zaśnie póki nie wbije buźki s nosem w materac :/ a ja pozniej wstaje co 5 min i patrzę czy sie nie dusi:(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Kucykowa - to nam się trafiły dwa gagatki :) Coś jest w tych poznaniakach :)
    Żebyś wiedziała,Kochana :D

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to do spania ma.cały zestaw...z prawej strony musi być pielucha przy policzku (pokładaliśmy jak ulewał i tak mu zostało) , a z lewej "milutek",czyli kocyk z biedronki...najlepsze, że muszę znaleźć gdzieś coś z tego samego materiału, bo zastępników nie toleruje :p Przy takim z zestawie zaraz odlatuje :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia na boczku z pieluszką przy buźce i koniecznie ze smoczkiem. Smok wypadnie zanim Gabrysia wejdzie w fazę głębokiego snu i się potrafi rozpłakać. Szybko wkładamy smoczek i spi dalej :)

Zasypianie na boczku było zbawienne przy silnym odrucho moro..
    Pielucha była dla podtrzymania smoczka..

Przyzwyczajenie wzięło górę i taki teraz mamy zestaw :) hehe

Miłego dnia kobiety :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy,na brodawki polecam Ziaje -Mama mia ,to 100% czysta lanolina,dziala cuda i kosztuje okolo 10-15zl. Zastepczo pomaga Lansinoh,to rowniez masc z lanoliny,ale drozsza o wiele.

snoopy_etka lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pozycja na boczku, klepanie po pupie i szuszanie w tle. Czasem trzeba pokołysać przed odłożeniem, a czasem na noc usypia całkiem sama (ale wtedy się budzi po pierwszym cyklu i ponownie nie zaśnie za nic, buszuje i w końcu płacze. Jak ja jej na początku pomogę zasnąć (klepanie po pupce) to śpi kilka godzin, nawet jak się przebudzi to sama zasypia z powrotem. Czyli całkiem odwrotnie jak sugerują "mądre" książki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:12

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zestaw Lenki do zasypiania składa się z pieluchy 8 smoka. A jak budzi się do karmienia to nawet jej nie wyciągam z łóżeczka tylko kładę ją na boku dostaje butle. Po wypiciu mleka obracam ją na drugi bok wtedy zawsze się jej odbije i dalej śpi. Tak ją nauczyłam odkąd dostaje butle. Nocne karmienie zajmuje mi góra 15 min. ☺ Bo na szczęście królewna zaraz po wypiciu butli śpi.

easymum, 4me lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 2772 2773 2774 2775 2776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ