X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    do mnie mama mówiła żaba :P a nie oznacza to ze urodziłam się zielona a moje imię oznacza z łacińskiego ŻABA xD
    Haha XD
    Ja o młodej długo mówiłam Alien i Parasite, potem, jak brzuch się powiększył to została juniorem. A jak się urodziła to od razu była Taśka (taki nasz skrót od Nataszy). :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Haha XD
    Ja o młodej długo mówiłam Alien i Parasite, potem, jak brzuch się powiększył to została juniorem. A jak się urodziła to od razu była Taśka (taki nasz skrót od Nataszy). :)

Mój chłopak zapowiedział że będzie mówi do niego obcy XD bo też z brzucha wychodzi, a on jest fanem tego filmu, ja go z kolei nie lubię i besztam go za każdym razem jak mówi do mojego brzucha: i jak tam obcy dzisiaj

karolcia87 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy Alien albo Krewetka - bo tak wygląda dziecko na tym etapie :P

eM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    laski narozrabiałam trochę ;-/ durna nie pomyślałam!
    poszłam z synem na zakupy, niby nic takiego nie kupiłam, trochę rzeczy w Rossmannie, trochę w aptece, trochę spożywki... i oczywiście z przyzwyczajenia sama to sobie na 2 piętro wniosłam... i to było głupie! bardzo głupie ;-/ brzuch mnie zaczął boleć, w głowie mi się zakręciło...
    Mąż mnie opierniczył i powiedział że przecież by po zakupy przyszedł na parking, ale do tej pory tego nie robił i jakoś nie wpadłam na pomysł, żeby po niego zadzwonić!!
    durna jestem...

no i leżę, nospę wzięła, nóżki wyżej i do wieczora ani myślę się podnieść ;-/

plus dnia dzisiejszego: kupiłam balsam na kobiet w ciąży, kremidło przeciw rozstępom i nie mam mdłości :D
    Zrobiłam to samo, a najgorsze jest to, że kupiłam 3 kg ziemniaków. Naszczęście jechalam autem, ale też sama wnioslam.. mąz patrzy ja 5 siat i zieniaki i pyta zdziwiony, a Tobie czasami niewolno dźwigać..no i teraz mam bóle i bulgotanie w prawej stronie... z objawow bolą mnie jeszcze piersi i mam dużo śluzu, tak duzo, że jak weszłam do mieszkania to szybko szlam sprawdzić do toalety czy to nie okres przyszedł...żadnej nadwrażliwości na zapachy, ochoty na jedzenie i mdlości jak narazie nie mam, ale może za wcześnie?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem się zastanawiam dziewczyny czy ja jestem w ciąży czy może zamieniam się w wampira, zapachy jakieś intensywniejsze, wszystko dokoła drażni, a smak, ja nie mogę, istny obłęd wszystko mi smakuje a do tego jaki intensywny jest ten smak, zjadłam teraz boski obiad, kotleta schabowego, ziemniaki, i pomidora z cebulą i śmietaną, mówię Wam jakie to było dobre!

Misi@, adzia lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak na razie żadnych objawów ciąży nie mam oprócz tego że bolą mnie tylko piersi dla uspokojenia siebie zrobiłam nawet sobie test ciążowy i wyszła taka piękna tłusta druga krecha!!! Jedynie co mnie martwi to ból krzyża który mnie dziś dopadł.Czy to normalne na początku ciąży? Bo zapomniałam jak to było w ciąży z synem bo to było prawie 13 lat temu ;-)

Misi@ lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Czasem się zastanawiam dziewczyny czy ja jestem w ciąży czy może zamieniam się w wampira, zapachy jakieś intensywniejsze, wszystko dokoła drażni, a smak, ja nie mogę, istny obłęd wszystko mi smakuje a do tego jaki intensywny jest ten smak, zjadłam teraz boski obiad, kotleta schabowego, ziemniaki, i pomidora z cebulą i śmietaną, mówię Wam jakie to było dobre!

Ja się zmuszam do jedzenia, nic mi nie smakuje :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    do mnie mama mówiła żaba :P a nie oznacza to ze urodziłam się zielona a moje imię oznacza z łacińskiego ŻABA xD
    hehe nie wiem czy jakieś imię oznacza żabę, ale wiem ze moi rodzice po moim urodzeniu nie wiedzieli jeszcze jak się będę nazywała. Moja mama mówiła sobie do mnie perełka i studiowała księgę imion aż trafiła na Małgorzatę i pisało tam, że imię wywodzi się z greckiego i oznacza perłe i już dalej nie szukała :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:57

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:58

Misi@, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle Sarbka :)
    Lady ja dziś też miałam schabowego od mamusi..a pomidorki kupiłam, bo wczoraj już zjadla, a uwielbiam, ogórki także w każdej postaci ;0
    Mniam!
    Ide się położyć bo na 19 ide ze znajomymi na miasto :D

skabarka lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Ja też jak na razie żadnych objawów ciąży nie mam oprócz tego że bolą mnie tylko piersi dla uspokojenia siebie zrobiłam nawet sobie test ciążowy i wyszła taka piękna tłusta druga krecha!!! Jedynie co mnie martwi to ból krzyża który mnie dziś dopadł.Czy to normalne na początku ciąży? Bo zapomniałam jak to było w ciąży z synem bo to było prawie 13 lat temu ;-)

mnie też boli krzyż,

adzia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po wizycie :) Pęcherzyk 3.5 mm :) tam gdzie ma być :) kolejne usg zrobię za 2 tyg bo serduszka niestety jeszcze nie było słychać . Doradziła mi to gin jak jestem niecierpliwa żeby czekac do usg z gp to albo mam powtórzyć bete albo usg więc wolę zobaczyć :) :)
    Troszkę na początku spanikowałam bo powiedziała że mam mięśniaka 1 cm ale podobno jest stary :O tyle że ja już tyle razy miałam usg i nikt nic nie mówił o żadnym mięsniaku więc nie wiem co lekarz to inaczej ... W każdym bądź razie luzuje bo kurde ten stres mnie doprowadzi do obłędu ... Głowa z automatu teraz boli jak cholera grrrr :/ Jak wam mija dzień , mam nadzieję że u Was wszystko dobrze ?? :) :)

Misi@, eM lubią tę wiadomość

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zuzia.zuzia, Misi@ lubią tę wiadomość

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    hej zuzia :) gratuluję pęcherzyka :D bardzo elegancki ;) no i 3,5mm robi wrażenie!! u mnie we wtorek był 0,15mm ;)
    no i fajnie że ze 2 tyg masz usg i podejrzysz serduszko :) mnie coś trafia jak myślę że najbliższe usg za 3 tyg....

u mnie ok :) po tym jak inteligentnie dźwigałam zakupy i mnie brzuch rozbolał to leżę i pachnę ;)

i właśnie stwierdziłam że kabanosy śmierdzą!! o matko!! mąż przyszedł do pokoju z kabanosem i wyrzuciłam go z krzykiem ;-/ fuuuuuu!
    byłaś tydzień wcześniej ode mnie także dlatego taka rownica teraz już u Ciebie byłby pewnie tej wielkości ;)
    To kochana zachciało Ci się dźwigania :P leż i odpoczywaj :) :)
    hahaha bidulek mi na razie nic nie śmierdzi :D ale już mam takie swoje zachciewajki . Wczoraj koło północy zajadałam cukierki nadziewane na słodycze ogolnie mam straszną chrapkę zawsze lubiłam a teraz się zwiększyła :D

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia super gratuluje..ja ma wizyte dopiero 14.01. Mam nadzieje, ze serduszko juz bedzie. Tak bym chciala miec pewnosc ze jest ok.
    Mam pytanie czy podczas <3 tez Was bolal brzuch jak przed okresem? Ja zawsze przed okresem tak mam, no i dzis tez :(

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie siedziałam dzis na forum od rana i troche miałam do czytania, aktywne kobietki jestescie :)

czytam o tych waszych bólach brzucha i kzyza i lepiej mi sie robi bo leze wlasnie pod kocykiem przestraszona bo krzyz mnie boli i podbrzusze nawet jajnik mnie kul przez chwile i nie wiem czy sie mam bac czy to normalne? to co uspokoicie mnie ? nie mam sie czym martwic? :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zuzia super gratuluje..ja ma wizyte dopiero 14.01. Mam nadzieje, ze serduszko juz bedzie. Tak bym chciala miec pewnosc ze jest ok.
    Mam pytanie czy podczas <3 tez Was bolal brzuch jak przed okresem? Ja zawsze przed okresem tak mam, no i dzis tez :(

My od kiedy wyszedł test pozytywny nie serduszkujemy się, czekam na to co ginekolog powie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    nie siedziałam dzis na forum od rana i troche miałam do czytania, aktywne kobietki jestescie :)

czytam o tych waszych bólach brzucha i kzyza i lepiej mi sie robi bo leze wlasnie pod kocykiem przestraszona bo krzyz mnie boli i podbrzusze nawet jajnik mnie kul przez chwile i nie wiem czy sie mam bac czy to normalne? to co uspokoicie mnie ? nie mam sie czym martwic? :)

To normalne :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ