X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum haha ja o maku tez pomyslalam ze tak bedzie ale od czego sa drivy hehe podjechalismy autem sobie a teraz tak mysle pojem kapusty kiszonej w biedronce jest ale bez marchewki musialam sama dorobic i doprawic

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe spoko, ja i tak mam juz 5 kg na minusie, praktycznie codziennie wymiotuję, do tego trzymam dietę dla cukrzyków :P W poprzedniej ciąży schudłam 10 kg, także tego....;)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się znowu nie chce jeść, na myśl o obiedzie to mi się zupełnie odechciewa... Zupełnie nie wiem co mogłabym zjeść.
    Jeszcze się dzisiaj jakoś strasznie marnie czuje, żołądek mnie kręci, słabo mi i nastrój do luftu. Sama nie wiem co się dzieje, chyba hormony mi szaleją. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, a czy chudnięcie w ciąży jest zdrowe? Nie ma to wpływu na dziecko?
    Bo kurka ja już trochę za mocno tyję i chętnie bym spróbowała zdrowego jedzonka pt. chudy drób, warzywa, ciemny chlebek itd., tylko ja mam tak, że jak tylko przechodzę na takie odżywianie, to chudnę i to dość szybko - i trochę mnie to blokuje, że boję się, że takie schudnięcie może zaszkodzić dziecku.

p.s. Ja też właśnie zaczęłam 12tc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 15:18

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, ja nie wierze, że zdrowe odżywianie może zrobić coś złego. Dodaj sobie do tego garść orzechów albo po prostu nie przerzucaj się ze wszystkim na raz (np. razowy chlebek tak, ale normalne mięso, tlusta ryba itp.) - tak żeby tempo wzrostu wagi było optymalne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziele sie z wami bo co tak samej sie śmiać hehe

Do męża dzwonil dalszy kuzyn mowil ze w kwietniu chrzci dziecko i ze znajomych to nie chce za bardzo wiec wybor na niego padl, maz mowil ze pomysli da znac i ze mna przegada no ale dziecku nie odmawia sie trzymania bo co sZkodzi? I zapytałam go czy dziewczynka czy chlopiec zeby juz myslec co by kupić i wiecie co on nie wie jaka płeć nie pytał no usmialam sie hehe

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro stanę u ginekolog na wadze. Ciekawe ile przytyłam...W tym tygodniu tak mi wysadziło brzuch, że już dużo osób zwraca uwagę na brzusio:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja jutro stanę u ginekolog na wadze. Ciekawe ile przytyłam...W tym tygodniu tak mi wysadziło brzuch, że już dużo osób zwraca uwagę na brzusio:)
    A nie wazysz sie w domu? Ja tak sporadycznie wchodze na wage ale caly czas 79 z kreska a brzuch to jeszcze jeszcze gorzej ze widze boczki jutro ide po jakies luzniejsze dresy.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest minus 2 kg od czasu sprzed ciąży - co uważam za genialny wynik w moim przypadku biorąc pod uwagę, że prawie całą ciążę leżę. Ogólnie bardzo bym chciała nie przytyć więcej niż 6kg, a już 10 max, bo zaczęłam z bardzo wysokiego pułapu i muszę się ostro pilnować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważyłam się na wizycie 77 kg a teraz nie wiem czy przytyłam czy nie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dam znac jutro co z waga bo teraz sie najadlam zaraz pękne :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wydaje mi się że w ciąży szczególnie powinno się zwracać uwagę na to co jesz. Jeśli będziesz się zdrowo odżywiać i waga trochę spadnie to nic się nie stanie :-) mój lekarz ma fiola na punkcie kontrolowania wagi wiec ja się pilnuje :-) no i jego powiedzenie że nie jesz za dwóch ale dla dwojga :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zbudziłam zainteresowanie ;p że będąc w 12 tyg, od ostatniej wizyty przytyłam tylko pół kilo, na co Pani dr : Pani to chyba nic nie je? A ja jem XD i to bardzo dużo, XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę się praktyczne codziennie ale to moje zboczenie po schudnieciu. Nadal nam 4 kg na minusie ale powoli mdłości ustępują i zaczynam jeść:-)

• eM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja ostatnio zbudziłam zainteresowanie ;p że będąc w 12 tyg, od ostatniej wizyty przytyłam tylko pół kilo, na co Pani dr : Pani to chyba nic nie je? A ja jem XD i to bardzo dużo, XD
    Też dokładnie to samo usłyszałam :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:22

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:43

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wga w pierwszej ciąży wyglądałą tak: na starcie ważyłam 70kg, potem jak zjechałam do 65kg to przez całą ciążę ważyłam dokłądnie tyle, miesiąc w miesąc, po narodzinach równe 60kg :P Więc to nie było jakieś drastyczne chudnięcie :)

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bez ważenia. Ale mi to akurat nie przeszkadza, sama się kontroluje. Pewnie jak ciąża będzie większa to i wagą się doktor zainteresuje. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam słyszałam ze lekarze jiz powinni wazyc na początku zeby potem okreslac przyrost, moja kolezanka trafila na dupka w 6msc jest przytyla 4kg a ten ze za szybko tyje i ma cwiczyc

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ