X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziewczyny co mogę wziąć na zgagę ? mam potworną zgagę chyba zaraz umre , cały przełyk , ból w mostku masakra poprostu , wzięłąm juz 2 renni i migdały jadłam
    nic nie pomaga , czy mogę wziąć coś mocniejszego ? ranigast albo ortanol ?

Ja nie mam więc nie wiem jakie leki. Ale na pewno są rózne, które mozna brać-moja koleżanka brała w ciązy coś innego niż Renni więc na pewno coś jeszcze jest- najlepiej napisz esa do lekarza albo przejdź się do apteki.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hejka.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :D

Mam pytanie do szczesliwych posiadaczek poduszek ciazowych.
    Czy ma moze, któraś z Was z tego sklepu- Super Mami- I moze ją polecić?

http://allegro.pl/poduszka-kojecdla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratisy-i5178925416.html

Taka w kształcie C będzie ok?
    Może też coś wiecie o tym wypełnieniu FillBall- jak się sprawdza

Wiem, że część z Was ma mothercare ale mi zalezy tez na wzorze :D bo pozniej bedzie w pokoju synka a tam takich jak bym chciala nie ma ;) no I cena troche wyższa.

Ja już niedługo będę mogła się podzielić opiniami o adapterze do pasów- w końcu dziś zamówiłam. Zdecydowałam się na taki zapinany po bokach bo myslę, że w lato z sukienkami przy najpopularniejszym modelu besafe mogłoby być ciężko ;)

To też jest firma z całkiem dobrymi opiniami. Trzeba tylko uważać by kupić najnowszą wersję z zatrzaskiem a nie rzepami bo moim zdaniem rzepy mogą nie wytrzymać w razie czego... :/

O taki sobie zamówiłam :)

https://www.babymama.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-advanced-bump-belt-clippasafe-p100.html

ja kupiłam z tej firmy o której pizesz super mami , powiem ci ze jestem zadowolona , ja wybrałam właśnie w litere c , wzór brążowa z białaymi mazajkami
    tak sie nauczyłam ze bez niej nie zasne ,

4me lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hejka.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :D

Mam pytanie do szczesliwych posiadaczek poduszek ciazowych.
    Czy ma moze, któraś z Was z tego sklepu- Super Mami- I moze ją polecić?

http://allegro.pl/poduszka-kojecdla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratisy-i5178925416.html

Taka w kształcie C będzie ok?
    Może też coś wiecie o tym wypełnieniu FillBall- jak się sprawdza

Wiem, że część z Was ma mothercare ale mi zalezy tez na wzorze :D bo pozniej bedzie w pokoju synka a tam takich jak bym chciala nie ma ;) no I cena troche wyższa.

Ja już niedługo będę mogła się podzielić opiniami o adapterze do pasów- w końcu dziś zamówiłam. Zdecydowałam się na taki zapinany po bokach bo myslę, że w lato z sukienkami przy najpopularniejszym modelu besafe mogłoby być ciężko ;)

To też jest firma z całkiem dobrymi opiniami. Trzeba tylko uważać by kupić najnowszą wersję z zatrzaskiem a nie rzepami bo moim zdaniem rzepy mogą nie wytrzymać w razie czego... :/

O taki sobie zamówiłam :)

https://www.babymama.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-advanced-bump-belt-clippasafe-p100.html

o albo taka- z jakąś kulką silikonową w środku- tylko nie wiem czy kształt nie jest gorszy od tej pierwszej?

Co myślicie?

http://allegro.pl/poduszka-rogal-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-spania-i5229126368.html

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    ja kupiłam z tej firmy o której pizesz super mami , powiem ci ze jestem zadowolona , ja wybrałam właśnie w litere c , wzór brążowa z białaymi mazajkami
    tak sie nauczyłam ze bez niej nie zasne ,
    No wlasnie wygląda solidnie i chyba tez sie na nią skusze :) no i trzeba wspierać polskie firmy ;) Mi sie podoba szara w gwiazdki :)

A to C to normalnie pod brzuszek wchodzi, brzuch z tej poduszki nie spada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 20:15

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jako takiego brzuchola jeszcze nie mam , ale jako żę nuie potrafiłam spac na boku , to narazie podusia służy mi do tego abym całą noc na boku spała i sie nie przekręcam , cenowo ok , jakosc fajna , polski produkt , super , jak dla mnie , tez ogladałam te drozsze ale kurde jakos mi szkoda kasy było bo bałam sie ze nie zda egzaminu i kase w błoto wypieprze

km5se6ydozmkg5fc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chyba teraz brała zwykłe I. Bo w środku nocy trzeba przekładać nogi pomiędzy tym C. Ja się jednak nadal w nocy kręcę. Sama już się przyzwyczaiłam do tego przekładania i super mi się śpi, ale w sumie I dużo tańsze, a myślę, że by zdawało egzamin.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziewczyny co mogę wziąć na zgagę ? mam potworną zgagę chyba zaraz umre , cały przełyk , ból w mostku masakra poprostu , wzięłąm juz 2 renni i migdały jadłam
    nic nie pomaga , czy mogę wziąć coś mocniejszego ? ranigast albo ortanol ?
    Mi pomaga tylko zimne mleko.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:54

8pdp47e.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nic nie pomaga , juz z domowych metod to wszystko brałam , a ranigast albo ortanol można ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... ile potraficie natrzaskac tych stron przez jeden dzien =))
    Starałam się Was nadrobić, ale niestety nie jest to takie proste... ostatnie strony juz sobie odpuściłam, a i tak siedzialam ponad 30 min =)

Właśnie wracamy z naszych drugich wielkanocnych świat...objedzeni, wypoczeci z zapasem jedzenia na tydzien =)

Aldona gratuluję córeczki =)
    Lady nie jesteś sama ja też wciąż nie wiem kto mieszka u mnie... i co gorsze dowiem się najwcześniej w maju... no chyba, ze w końcu kopne się na jakąś dodatkową wizytę, ale z drugiej strony... moze i wytrzymam =)

aldonaa lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i gdzie jest misia ?? kurde martwie się o nią , wiem jak ona to wszystko przezywała , jezu żeby wszystko było ok u niej !
    misia piszzz!!!!!

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt :-) ja też jeszcze nie wiem kto u mnie mieszka może w poniedziałek się dowiem bo mam wizytę :-) miłego wieczoru

oar8dqk316wccxxh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Czesc dziewczyny zawsze mnie podnosicie na duchu wird i teraz zwracam sie do was z zapytaniem. Jestem dokladnie w 18 tygodniu i 0 ein, nie czuje zadnych ruchow dziecka, bulgotania czy laskotania,martwie sie wizyta dopiero 27 kwietnia.

Ja ruch poczułam w 19 tygodniu

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wrocilam! Po wizycie podjechalismy do Ikei, bo bylo blisko.
    Lekarz spojrzal na wyniki, zawolal meza i rozmawialismy. Dal nam skierowanie na Polna do szpitala polozniczego, w celu dalszej diagnozy i aminopunkcji.
    Spytal sie nam czy chcemy usunac ciaze, jak dziecko bedzie chore. Maz powiedzial, ze nie ma takiej mozliwosci, chcemy sie poprostu przygotowac i pomyslec o ewentualnej rehabilitacji malego by zylo mu sie jak najlepiej.
    Jutro pojade do szpitala ze skierowaniem i zob. Co powiedza.
    Nie zrobil mi usg bo stwierdzil, ze napisze mi od razu skierowanie na polowkowe do szpitala,bo tam maja lepszy sprzet.
    Na koniec pogratulowal decyzji i zapewnial, ze mam sie nie martwic sa tam specjalisci i komplikacje rzadko sie zdarzaja. Zyczyl pomyslnych wynikow i widzimy sie 4.05.
    W ikei upolowalam pelargonie, byly w promo za 1 zl. Niestety bylo 10 ostatnich, ale bede miala jutro trlszke pracy.
    Najbardziejmnie martwi, ze nadal mam jakies zapalenie i, ze musialam oszukac mame, zewszystko w porzadku. Niechcemy nikogo martwic na zapas.

Wizytujacym dzisiaj gratuluje;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że już się dowiem w poniedziałek przyszły czy pomieszkuje u mnie Nikodem czy Zuzia :) a coś mój malec mało ruchliwy :) rano popukał i teraz cisza :) może jutro ze mną porozmawia :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Czesc dziewczyny zawsze mnie podnosicie na duchu wird i teraz zwracam sie do was z zapytaniem. Jestem dokladnie w 18 tygodniu i 0 ein, nie czuje zadnych ruchow dziecka, bulgotania czy laskotania,martwie sie wizyta dopiero 27 kwietnia.

nie martw się pewnie jeszcze w tym tygodniu albo następnym poczujesz :) jeszcze teraz nie musisz do 20 tygodnia jakoś powinno się poczuć pierwsze ruchy :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej dziewczyny!
    Wrocilam! Po wizycie podjechalismy do Ikei, bo bylo blisko.
    Lekarz spojrzal na wyniki, zawolal meza i rozmawialismy. Dal nam skierowanie na Polna do szpitala polozniczego, w celu dalszej diagnozy i aminopunkcji.
    Spytal sie nam czy chcemy usunac ciaze, jak dziecko bedzie chore. Maz powiedzial, ze nie ma takiej mozliwosci, chcemy sie poprostu przygotowac i pomyslec o ewentualnej rehabilitacji malego by zylo mu sie jak najlepiej.
    Jutro pojade do szpitala ze skierowaniem i zob. Co powiedza.
    Nie zrobil mi usg bo stwierdzil, ze napisze mi od razu skierowanie na polowkowe do szpitala,bo tam maja lepszy sprzet.
    Na koniec pogratulowal decyzji i zapewnial, ze mam sie nie martwic sa tam specjalisci i komplikacje rzadko sie zdarzaja. Zyczyl pomyslnych wynikow i widzimy sie 4.05.
    W ikei upolowalam pelargonie, byly w promo za 1 zl. Niestety bylo 10 ostatnich, ale bede miala jutro trlszke pracy.
    Najbardziejmnie martwi, ze nadal mam jakies zapalenie i, ze musialam oszukac mame, zewszystko w porzadku. Niechcemy nikogo martwic na zapas.

Wizytujacym dzisiaj gratuluje;)

Ja tam Misia wierzę, że jest z Twoją dzidzią wszystko ok. I Ty też wierz.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No wlasnie wygląda solidnie i chyba tez sie na nią skusze :) no i trzeba wspierać polskie firmy ;) Mi sie podoba szara w gwiazdki :)

A to C to normalnie pod brzuszek wchodzi, brzuch z tej poduszki nie spada?
    Tez się nad nią zastanawiam i dokładnie myślę nad tym samym wzorem :-) tylko mało jest opinii na jej temat ale wygląda solidnie :-)

4me lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, jestem pewna , że urodzisz ślicznego i zdrowego chłopca! :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wszystko będzie dobrze. Wszystkie tu trzymamy za was kciuki wiec nie może być inaczej :-)

‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ