X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te suwaczki. Wejdę w domu na komputer i też ustawię. Chyba z telefonu tego się nie zrobi.

U mnie
    Zosiasamosia 33lata 1 dziecko TP 05.09.2023,

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam zwykły Apap leżę i czekam aż przejdzie 😳

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Fajne te suwaczki. Wejdę w domu na komputer i też ustawię. Chyba z telefonu tego się nie zrobi.

U mnie
    Zosiasamosia 33lata 1 dziecko TP 05.09.2023,

Ja pyknęłam z telefonu, naprawdę bardzo prosta w obsłudze stronka. Jak już wybierzesz suwaczek i TP to pojawia się 3 linki , trzeba skopiować ten 2gi w swój opis

Opis dodany!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 15:39

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Ja pyknęłam z telefonu, naprawdę bardzo prosta w obsłudze stronka. Jak już wybierzesz suwaczek i TP to pojawia się 3 linki , trzeba skopiować ten 2gi w swój opis

Opis dodany!

Dzięki Maluszka! Faktycznie działa z telefonu. A teraz widzę że ustawiliśmy ten sam wzór 🥰

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze suwaczki❤

Lila_33 - rocznikowo 28 lat.
    Druga ciąża (jedno poronienie). Starania o maluszka od 2020 r.
    Termin: jak narazie 02.09.2023 r.
    Płeć - nie mam pojęcia 🙈 ale mam przeczucia że może to być dziewczynka 💗

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeffcia wrote:
    Ja też wolę poczekać jak już będzie pewne i będzie wszystko ok, wtedy wezmę zaświadczenie od lekarza do pracy, a mamie powiem ale chyba jak będę po wizycie, czyli w lutym. Maz mi każe już mówić synkowi, ale se pomyślałam że jeszcze zacznie wszędzie mówić że mama ma dzidzie w brzuchu i się wyda hehe najgorsze ze mam studia, dużo stresu, w dodatku praktyki i mam obawy że będę musiała zrobić sobie przerwę i z tym mi smutno.
    Nie jesteś sama ja też jeszcz dzieciom nie powiedziałam. A oprócz tego też studiuje na stare lata mi się zachciało. Mąż namawia mnie na przejście na naukę zdalna ale ja wolę z moimi znajomymi ciągnąć to dalej. Przerażają mnie trochę egzaminy za 2 tygodnie mam 4 ustne

event.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a powiedzcie mi czy macie problem z snem czy wręcz odwrotnie.
    Ja czuje się zmęczona ale nie mogę zasnąć 🤷‍♀️

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak zabita, mogłabym spac w opór rano (ach gdyby nie ta praca :( ) i po 20 już bym mogła iść znów spać...

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Hej a powiedzcie mi czy macie problem z snem czy wręcz odwrotnie.
    Ja czuje się zmęczona ale nie mogę zasnąć 🤷‍♀️
    Do niedawna zasypiałam na siedząco już o 19, teraz wręcz odwrotnie. Jestem bardzo zmęczona ale zasnąć nie mogę. Więc mamy podobnie.

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Nie jesteś sama ja też jeszcz dzieciom nie powiedziałam. A oprócz tego też studiuje na stare lata mi się zachciało. Mąż namawia mnie na przejście na naukę zdalna ale ja wolę z moimi znajomymi ciągnąć to dalej. Przerażają mnie trochę egzaminy za 2 tygodnie mam 4 ustne
    Też mam teraz zaliczenia i egz ustny w sesji, trochę się martwię co to będzie dalej. Też mi się zachciało na stare lata, obyśmy się tylko dobrze czuły. A na którym roku jesteś? Ja dopiero 1 semestr więc ciężko to widzę. Mam chyba już skoki nastrojów w tej ciszy, jakaś taka przygnębiona jestem i martwię się. Ogólnie dobrze się czuje, tylko czuję jakby mi brzuch rósł, tez tak macie?

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Fluderka Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluderka- 29 lat, pierwsza ciąża, termin 13.09, płeć: 🤷‍♀️

Muszka1 lubi tę wiadomość

94'
    Staranie o pierwsze 👶 od 2020r.
    Badanie drożności jajowodów 12.2021r✅
    Pierwsza IUI (stymulowana) 09.2022r ❌
    Druga IUI (stymulowana) 10.2022r❌

Diagnoza: Niepłodność idiopatyczna

Moje pierwsze ⏸ 04.01.2023 (cykl naturalny)
    Widzałam ❤ 6w0d - 0.32cm 18.01.2023
    CRL 3.10 cm 10w0d - 15.02.2023
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Do niedawna zasypiałam na siedząco już o 19, teraz wręcz odwrotnie. Jestem bardzo zmęczona ale zasnąć nie mogę. Więc mamy podobnie.
    No właśnie tez tak mam jest to strasznie uciążliwe

preg.png
  • JoRa Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak zabita ale budzę się w nocy tylko do mnie wracają obrazy z pogrzebu więc dlatego. I męczą mnie mdlosci szczególnie od godz 17 do momentu aż zasnę. Szczerze myślałam że się czymś zatrulam dopóki nie kapnęłam się że to ciąża.

• Magda603 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u lekarza bo od poniedziałku miałam czasami niewielkie plamienia. W poprzedniej ciąży też plamiłam na początku ponieważ odklejała się kosmówka. Było widać pęcherzyk z ciałkiem żółtym ale póki co bez tętna. Wczoraj był 5+6.za tydzień kolejna wizyta żeby zobaczyć czy pojawi się bijące serduszko. Martwię się strasznie.

• Kaśik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Nieśmiało i ja postanowiłam się ujawnić i oficjalnie przyłączyć się do "wrześniówek".
    Wcześniej zaglądałam do Was i obiecałam sobie, że jak na wizycie będzie Ok, to dołączam.
    Krótko o mnie i o mojej walce o dziecko: 35 lat - zero dzieci - trzecia ciąża (szczegóły w stopce) i bardzo duża nadzieja, że tym razem się uda.
    Aktualnie jestem w 8 tyg. (7+2) i wstępny termin mam na 4.09.
    Wczoraj na wizycie zobaczyłam Kropka i pięknie bijące serduszko, ale niestety obok jest też krwiak, więc kolejne dwa tygodnie mam przymus leżenia.

Na pierwszą stronę:
    Kaśik - 35l - walka o Bobo od 2018 - 3 ciąża - termin 4.09 - płeć - :)

Muszka1 lubi tę wiadomość

202308311770.png

2018 - początek starań
    2020- start klinika; histerolaparoskopia
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
    7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
    13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
    20+2 - połówkowe - 364g 💙
    29+2 - prenatalne - 1420 💙
    31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Nieśmiało i ja postanowiłam się ujawnić i oficjalnie przyłączyć się do "wrześniówek".
    Wcześniej zaglądałam do Was i obiecałam sobie, że jak na wizycie będzie Ok, to dołączam.
    Krótko o mnie i o mojej walce o dziecko: 35 lat - zero dzieci - trzecia ciąża (szczegóły w stopce) i bardzo duża nadzieja, że tym razem się uda.
    Wczoraj na wizycie zobaczyłam Kropka i pięknie bijące serduszko, ale niestety obok jest też krwiak, więc kolejne dwa tygodnie mam przymus leżenia.

Na pierwszą stronę:

Witaj ❤️ rozgość się i zostań z nami ❤️ będziemy trzymać za was kciuki

Kaśik lubi tę wiadomość

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Na pierwszą stronę:

Cześć Kasik,
    Mamy bardzo podobne historie, ja dziś 7+3 więc praktycznie w tym samym miejscu jesteśmy.

Trzymam mocno kciuki, leż odpoczywaj, oby te dwa tygodnie szybko Ci zleciały i po krwiaku nie było już śladu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 13:21

Kaśik lubi tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda603 wrote:
    Byłam wczoraj u lekarza bo od poniedziałku miałam czasami niewielkie plamienia. W poprzedniej ciąży też plamiłam na początku ponieważ odklejała się kosmówka. Było widać pęcherzyk z ciałkiem żółtym ale póki co bez tętna. Wczoraj był 5+6.za tydzień kolejna wizyta żeby zobaczyć czy pojawi się bijące serduszko. Martwię się strasznie.

Na pewno się pojawi :( ja się tak nakręciłam że będę miała puste jajo płodowe, trafiłam na wątek, oczytałam się, opłakałam, aż mnie mąż musiał do pionu doprowadzić że histeryzuje 😂😇 jak na usg pokazało się serce to nie wierzyłam.. w niecałym 6 tygodniu raczej normalne że serduszka nie widać, jestem pewna że za tydzień już piękne będzie 🥰

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra teraz ja nam 35 lat 1 ciaza bliźniaczki które aukualnie maja 16 lat❤️, druga ciaza poronienie no i trzecia z terminem na 10.09.2023❤️

Umka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow Karola to masz prawie dorosłe pannice w domu! Rozumiem że mogę Cię dopisać w 1 poscie?

age.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ