WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, kiedy mówicie o ciąży? Wiadomo mam na myśli tylko rodziców i ew. szef w pracy? Szczerze mówiąc średnio mam ochotę mówić na razie rodzicom bo wiem że narobiliby strasznego zamieszania, ale chyba powinnam powiedzieć już w pracy, szczególnie że gdyby cokolwiek się działo to od razu idę na zwolnienie a praca jest dość wymagająca i psychicznie i zdarzy się czasem że też fizycznie. Co o tym myślicie ?
-
zosiasamosia wrote:Fluderka, gratulacje! Super wieści. ile miał kropek?
Kiedy kolejne wizyty?94'
Staranie o pierwsze 👶 od 2020r.
Badanie drożności jajowodów 12.2021r✅
Pierwsza IUI (stymulowana) 09.2022r ❌
Druga IUI (stymulowana) 10.2022r❌
Diagnoza: Niepłodność idiopatyczna
Moje pierwsze ⏸ 04.01.2023 (cykl naturalny)
Widzałam ❤ 6w0d - 0.32cm 18.01.2023
CRL 3.10 cm 10w0d - 15.02.2023 -
aaaaaa tak się cieszę gratulacje słońca niech maleńkie serduszka rosną jak ja już chcę zobaczyć serducho a tu jeszcze całe 2 tygodnie ehhhhh
ja nie będę mówiła oficjalnie nikomu jak się domyśli albo jak gdzieś coś padnie w między czasie to będą wiedzieć a wiadomo że pocztą pantoflową i tak rozniesie się szybcie4j niż wy powiecie....
w niedzielę z okazji dnia babci dowie się tylko moja mama ze względu na to że się martwi i wie że jesteśmy po niemałych przejściach z ciążą pozamaciczną i 9 letnimi staraniami więc się dowie ale też zaznaczymy że ciąża jest maleńka i żeby zatrzymała to chwilowo dla siebie... -
Muszka1 wrote:Dziewczyny, kiedy mówicie o ciąży? Wiadomo mam na myśli tylko rodziców i ew. szef w pracy? Szczerze mówiąc średnio mam ochotę mówić na razie rodzicom bo wiem że narobiliby strasznego zamieszania, ale chyba powinnam powiedzieć już w pracy, szczególnie że gdyby cokolwiek się działo to od razu idę na zwolnienie a praca jest dość wymagająca i psychicznie i zdarzy się czasem że też fizycznie. Co o tym myślicie ?
Też sie nad tym zastanawiam kiedy powiedzieć w pracy. Ja akurat zeczęłam dopiero co pracować w nowej firmie i zalezy mi na tej pracy, ale pierwsza umowe mam na okres probny 3msc. I nie wiem czy maja obowiązek mi ja przedlużyć. Chcialabym byc wpożądku wobec kierownika, ale sie boje ze mogą mi odrazu dać wypowiedzenie.94'
Staranie o pierwsze 👶 od 2020r.
Badanie drożności jajowodów 12.2021r✅
Pierwsza IUI (stymulowana) 09.2022r ❌
Druga IUI (stymulowana) 10.2022r❌
Diagnoza: Niepłodność idiopatyczna
Moje pierwsze ⏸ 04.01.2023 (cykl naturalny)
Widzałam ❤ 6w0d - 0.32cm 18.01.2023
CRL 3.10 cm 10w0d - 15.02.2023 -
Fluderka wrote:Też sie nad tym zastanawiam kiedy powiedzieć w pracy. Ja akurat zeczęłam dopiero co pracować w nowej firmie i zalezy mi na tej pracy, ale pierwsza umowe mam na okres probny 3msc. I nie wiem czy maja obowiązek mi ja przedlużyć. Chcialabym byc wpożądku wobec kierownika, ale sie boje ze mogą mi odrazu dać wypowiedzenie.
ty w nowej pracy a ja we wtorek mam rozmowę o pracę
ja otworzę wszystkie karty na raz i powiem jak jest, żeby nie zaprzepaścić sobie szansy. A z tego co wiem to umowę do czasu porodu muszą przedłużyć jeżeli jest się w 3 miesiącu ciąży i umowa wygasa ale pewności nie mam więc nie powiem na 100% jak jest -
Tak. Musi być skończony 12 tydzień przed ukończeniem umowy wtedy z automatu się przedłuża na dnia porodu.
Ja na razie do 12 tygodnia nikomu nie będę mówić, wie tylko mąż. Za pierwszym razem szybciej powiedziałam rodzicom i babci i źle się to skończyło. Więc lepiej jak dowiedzą się jak już najgorszy czas będzie za nami.
W pracy też powiem dopiero po 3 miesiącu. O umowę i pracę sie nie martwię, raczej chce się upewnić że jak powiem to będziemy z kropkiem już pewniejsi że nic nie zagraża -
Ja też wolę poczekać jak już będzie pewne i będzie wszystko ok, wtedy wezmę zaświadczenie od lekarza do pracy, a mamie powiem ale chyba jak będę po wizycie, czyli w lutym. Maz mi każe już mówić synkowi, ale se pomyślałam że jeszcze zacznie wszędzie mówić że mama ma dzidzie w brzuchu i się wyda hehe najgorsze ze mam studia, dużo stresu, w dodatku praktyki i mam obawy że będę musiała zrobić sobie przerwę i z tym mi smutno.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Muszka ciężko coś doradzić bo nikt nie zna tego lepiej niż Ty sama ale z drugiej strony różne sytuacje mogą się wydarzyć. Nawet jeśli nie byłabyś w ciąży to może zdarzyć się że nie dotrzesz do pracy. Musisz to przemyślec i znaleźć najlepsze rozwiązanie.
Tak swoją drogą dziewczyny dalej do mnie nie dociera, że tam w środku jest centymetr człowieka 🤗
-
Muszka1 wrote:Dziewczyny, kiedy mówicie o ciąży? Wiadomo mam na myśli tylko rodziców i ew. szef w pracy? Szczerze mówiąc średnio mam ochotę mówić na razie rodzicom bo wiem że narobiliby strasznego zamieszania, ale chyba powinnam powiedzieć już w pracy, szczególnie że gdyby cokolwiek się działo to od razu idę na zwolnienie a praca jest dość wymagająca i psychicznie i zdarzy się czasem że też fizycznie. Co o tym myślicie ?
My powiedzieliśmy już rodzicom, ciężko byłoby mi ukrywać to wszystko, wiedzą też ze mamy ciężkie czasy że staraniami i o tamtym poronieniu. Chyba za dwa tygodnie powiem w pracy, mój lekarz upiera się że powinnam iść na l4, chciałam tez poczekać do 12 tygodnia ale w sumie ciężko mi funkcjonować z powodu tych mdłości, narazie mam L4 bo jestem chora ale nie wiem jak wytrzymam w pracy jak wrócę, wiec będę musiała im powiedzieć, ale to już pomału będzie 10 tydzień się zaczynał więc chyba będę myśleć o sobie, ciężkie to wszystko. Natomiast rodzinie powiem dopiero później po prenatalnyxh myślę.
Fluderka wrote:Melduje sie po wizycie 😊 6w0d rownież widziałam bijące ❤ 😁
Cudowne wieści ❤
-
Spuromix wrote:a mnie korci wbić na stronę z ciuszkami becikami i wyprawkami i oddać się w szał zakupów
ale spokojnie..... panujemy nad sobą..... jeszcze za wcześnie
Też mam taką ochotę, ale wiem że to za wcześnie 🙈
Zosiasamosia ja tez nadal nie mogę w to uwierzyć 😍 -
zosiasamosia wrote:Ja nawet nie myślę jeszcze o wyprawce. Mam małe mieszkanie w którym nic się nie mieści. Nie wiem czy zdążymy z budową do września ale raczej nie. Kolejna rzecz która mnie przeraża 😱
zdążycie a nawet jeśli nie to pamiętaj że na początku maleństwo dużo miejsca nie potrzebuje problem się zaczyna jak zaczyna podążać i zwiedzać świat
No nam ciąża przesunęła plany z zakupem gospodarstwa bo są teraz ważniejsze wydatki, na szczęście dom mam nie mały i w końcu mogę wykorzystać nieużywane pokojeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 13:07
-
Karola1688 wrote:Hej dziewczyny ja już po wizycie. Jest zarodek 0,78cm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️ wszystko jest o.k 6t5d tak jak wychodzi z miesiączki. Jestem w szoku 🥹🥹🥹
Cudowne wiadomości 🥰