X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluderka, gratulacje! Super wieści. ile miał kropek?
    Kiedy kolejne wizyty?

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy mówicie o ciąży? Wiadomo mam na myśli tylko rodziców i ew. szef w pracy? Szczerze mówiąc średnio mam ochotę mówić na razie rodzicom bo wiem że narobiliby strasznego zamieszania, ale chyba powinnam powiedzieć już w pracy, szczególnie że gdyby cokolwiek się działo to od razu idę na zwolnienie a praca jest dość wymagająca i psychicznie i zdarzy się czasem że też fizycznie. Co o tym myślicie ?

age.png
  • Fluderka Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Fluderka, gratulacje! Super wieści. ile miał kropek?
    Kiedy kolejne wizyty?
    0,32cm kolejna wizyta 15 luty 😁

94'
    Staranie o pierwsze 👶 od 2020r.
    Badanie drożności jajowodów 12.2021r✅
    Pierwsza IUI (stymulowana) 09.2022r ❌
    Druga IUI (stymulowana) 10.2022r❌

Diagnoza: Niepłodność idiopatyczna

Moje pierwsze ⏸ 04.01.2023 (cykl naturalny)
    Widzałam ❤ 6w0d - 0.32cm 18.01.2023
    CRL 3.10 cm 10w0d - 15.02.2023
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa tak się cieszę gratulacje słońca :D niech maleńkie serduszka rosną :) jak ja już chcę zobaczyć serducho :D a tu jeszcze całe 2 tygodnie ehhhhh :P

ja nie będę mówiła oficjalnie nikomu jak się domyśli albo jak gdzieś coś padnie w między czasie to będą wiedzieć a wiadomo że pocztą pantoflową i tak rozniesie się szybcie4j niż wy powiecie....
    w niedzielę z okazji dnia babci dowie się tylko moja mama ze względu na to że się martwi i wie że jesteśmy po niemałych przejściach z ciążą pozamaciczną i 9 letnimi staraniami więc się dowie ale też zaznaczymy że ciąża jest maleńka i żeby zatrzymała to chwilowo dla siebie...

age.png
  • Fluderka Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Dziewczyny, kiedy mówicie o ciąży? Wiadomo mam na myśli tylko rodziców i ew. szef w pracy? Szczerze mówiąc średnio mam ochotę mówić na razie rodzicom bo wiem że narobiliby strasznego zamieszania, ale chyba powinnam powiedzieć już w pracy, szczególnie że gdyby cokolwiek się działo to od razu idę na zwolnienie a praca jest dość wymagająca i psychicznie i zdarzy się czasem że też fizycznie. Co o tym myślicie ?

Też sie nad tym zastanawiam kiedy powiedzieć w pracy. Ja akurat zeczęłam dopiero co pracować w nowej firmie i zalezy mi na tej pracy, ale pierwsza umowe mam na okres probny 3msc. I nie wiem czy maja obowiązek mi ja przedlużyć. Chcialabym byc wpożądku wobec kierownika, ale sie boje ze mogą mi odrazu dać wypowiedzenie.

94'
    Staranie o pierwsze 👶 od 2020r.
    Badanie drożności jajowodów 12.2021r✅
    Pierwsza IUI (stymulowana) 09.2022r ❌
    Druga IUI (stymulowana) 10.2022r❌

Diagnoza: Niepłodność idiopatyczna

Moje pierwsze ⏸ 04.01.2023 (cykl naturalny)
    Widzałam ❤ 6w0d - 0.32cm 18.01.2023
    CRL 3.10 cm 10w0d - 15.02.2023
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluderka wrote:
    Też sie nad tym zastanawiam kiedy powiedzieć w pracy. Ja akurat zeczęłam dopiero co pracować w nowej firmie i zalezy mi na tej pracy, ale pierwsza umowe mam na okres probny 3msc. I nie wiem czy maja obowiązek mi ja przedlużyć. Chcialabym byc wpożądku wobec kierownika, ale sie boje ze mogą mi odrazu dać wypowiedzenie.

ty w nowej pracy a ja we wtorek mam rozmowę o pracę :P
    ja otworzę wszystkie karty na raz i powiem jak jest, żeby nie zaprzepaścić sobie szansy. A z tego co wiem to umowę do czasu porodu muszą przedłużyć jeżeli jest się w 3 miesiącu ciąży i umowa wygasa ale pewności nie mam więc nie powiem na 100% jak jest

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Musi być skończony 12 tydzień przed ukończeniem umowy wtedy z automatu się przedłuża na dnia porodu.

Ja na razie do 12 tygodnia nikomu nie będę mówić, wie tylko mąż. Za pierwszym razem szybciej powiedziałam rodzicom i babci i źle się to skończyło. Więc lepiej jak dowiedzą się jak już najgorszy czas będzie za nami.

W pracy też powiem dopiero po 3 miesiącu. O umowę i pracę sie nie martwię, raczej chce się upewnić że jak powiem to będziemy z kropkiem już pewniejsi że nic nie zagraża

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziś o której macie dziś wizyty?

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę poczekać jak już będzie pewne i będzie wszystko ok, wtedy wezmę zaświadczenie od lekarza do pracy, a mamie powiem ale chyba jak będę po wizycie, czyli w lutym. Maz mi każe już mówić synkowi, ale se pomyślałam że jeszcze zacznie wszędzie mówić że mama ma dzidzie w brzuchu i się wyda hehe najgorsze ze mam studia, dużo stresu, w dodatku praktyki i mam obawy że będę musiała zrobić sobie przerwę i z tym mi smutno.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się o umowę nie martwię, pracuje tu już 6 lat, mam uop

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 10:40

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ciężko coś doradzić bo nikt nie zna tego lepiej niż Ty sama ale z drugiej strony różne sytuacje mogą się wydarzyć. Nawet jeśli nie byłabyś w ciąży to może zdarzyć się że nie dotrzesz do pracy. Musisz to przemyślec i znaleźć najlepsze rozwiązanie.

Tak swoją drogą dziewczyny dalej do mnie nie dociera, że tam w środku jest centymetr człowieka 🤗

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie korci wbić na stronę z ciuszkami becikami i wyprawkami i oddać się w szał zakupów :D

ale spokojnie..... panujemy nad sobą..... jeszcze za wcześnie :P

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:

My powiedzieliśmy już rodzicom, ciężko byłoby mi ukrywać to wszystko, wiedzą też ze mamy ciężkie czasy że staraniami i o tamtym poronieniu. Chyba za dwa tygodnie powiem w pracy, mój lekarz upiera się że powinnam iść na l4, chciałam tez poczekać do 12 tygodnia ale w sumie ciężko mi funkcjonować z powodu tych mdłości, narazie mam L4 bo jestem chora ale nie wiem jak wytrzymam w pracy jak wrócę, wiec będę musiała im powiedzieć, ale to już pomału będzie 10 tydzień się zaczynał więc chyba będę myśleć o sobie, ciężkie to wszystko. Natomiast rodzinie powiem dopiero później po prenatalnyxh myślę.
    Fluderka wrote:
    Melduje sie po wizycie 😊 6w0d rownież widziałam bijące ❤ 😁

Cudowne wieści ❤

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a mnie korci wbić na stronę z ciuszkami becikami i wyprawkami i oddać się w szał zakupów :D

ale spokojnie..... panujemy nad sobą..... jeszcze za wcześnie :P

Też mam taką ochotę, ale wiem że to za wcześnie 🙈

Zosiasamosia ja tez nadal nie mogę w to uwierzyć 😍

age.png

09/2020 💔

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już myślałam że tylko ja to taki świr palący się do kompletowania wyprawki XD :P

teraz to my z mężem musimy kupić jakieś auto które pomieści naszą rodzinkę :P

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po wizycie. Jest zarodek 0,78cm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️ wszystko jest o.k 6t5d tak jak wychodzi z miesiączki. Jestem w szoku 🥹🥹🥹

LILA_33, Muszka1, Fluderka, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie myślę jeszcze o wyprawce. Mam małe mieszkanie w którym nic się nie mieści. Nie wiem czy zdążymy z budową do września ale raczej nie. Kolejna rzecz która mnie przeraża 😱

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Hej dziewczyny ja już po wizycie. Jest zarodek 0,78cm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️ wszystko jest o.k 6t5d tak jak wychodzi z miesiączki. Jestem w szoku 🥹🥹🥹

cuuuudnie :D rośnijcie zdrowo :)

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Ja nawet nie myślę jeszcze o wyprawce. Mam małe mieszkanie w którym nic się nie mieści. Nie wiem czy zdążymy z budową do września ale raczej nie. Kolejna rzecz która mnie przeraża 😱

zdążycie a nawet jeśli nie to pamiętaj że na początku maleństwo dużo miejsca nie potrzebuje :D problem się zaczyna jak zaczyna podążać i zwiedzać świat :D
    No nam ciąża przesunęła plany z zakupem gospodarstwa bo są teraz ważniejsze wydatki, na szczęście dom mam nie mały i w końcu mogę wykorzystać nieużywane pokoje XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 13:07

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:

Cudowne wiadomości 🥰

age.png

09/2020 💔

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ