WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka1 wrote:Karola gratulacje ❤️ kiedy następne USG?
Macie już dziewczyny założona kartę ciąży? Ja mam mieć ale dopiero na następnej 2.02... jeszcze 14 dni 🙈🥺
Ja też jeszcze nie mam założonej karty ciąży. Ja w sumie miałam iść za 3-4 tygodnie od ostatniej wizyty. Ale postanowiłam pójść wcześniej, po drugie kończy mi się duphaston , więc potrzebuje recepty i zapisalam się na 27 ego 🙈 -
Hej chciałabym się przywitać, przez ostatnie ciężkie wydarzenia w moim życiu zagapiłam się i dopiero wczoraj zauwazylam że spóźnia mi się miesiączka. Test wyszedł pozytywnie. Może źle to zabrzmi ale nie planowałam ciąży i zabezpieczałam się tabletkami. Ale no cóż stało się i jakoś muszę się z tym pogodzić. Nie umiem die narazie cieszyć (proszę nie oceniajcie) raczej boję się tego co będzie. Ostatnie wydarzenia śmierć mojej babci która była dla mnie jak mama, kłótnie z mężem i oczywiście sytuacja że gdyby coś się wydarzyło to nie będą mnie ratować bo np dziecko żyje.
Gratuluję wszystkim dziewczynka tutaj i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania. -
Karola Super wieści ❤️
jora mam nadzieję że wszystko u Ciebie z czasem się ułoży i jeszcze na tym wątku wspólnie będziemy się cieszyły z postępów. 3mam za Was kciuki, życzę Ci teraz dużo spokoju żeby poukładac wszystko w głowie. Co do kłótni z mężem, może warto sięgnąć po jakąś pomoc z zewnątrz?
Muszka myślę że to chyba dobry moment na stworzenie kalendarza na 1 stronie. Jest nas już niemała gromadka -
Macie już dziewczyny założona kartę ciąży? Ja mam mieć ale dopiero na następnej 2.02... jeszcze 14 dni 🙈🥺
Ja też idę na wizytę 2.02założymy kartę ciąży jak przyjdę z wynikami badań w lutym. Chociaż mówiła lekarka, że może już teraz ale co to za różnica, czy już czy za 2 tygodnie
-
Dobrze, co prawda większość z nas jeszcze nie ma terminów porodu 🙈 ale przecież mogę edytować wątek. Ni aplikacje pokazują między 11 a 14 września 😳 jak chcecie żeby to wyglądało? Tylko daty po kolei i nicki dziewczyn? W stylu:
1.09 Ania99
2.09
3.09 Basia55
Czy może więcej informacji? W stylu:
1.09. Ania 99, pierwsza ciąża, lat 29
Wypowiedzcie sięterminy porodów jak będą na bieżąco ustalane na wizytach to będę edytować
)
Jeśli chcecie jeszcze inna formę to też proponujcie. Dziewczyny które mają suwaczki: jak to zrobić? Byłoby dużo łatwiej i przejrzyściej jakbyśmy je miały bo tak to ciągle się pytam kto jest w którym tygodniu 🤣 ja bym sobie chętnie zamontowała taki suwaczek ale nie umiemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 14:27
-
JoRa wrote:Hej chciałabym się przywitać, przez ostatnie ciężkie wydarzenia w moim życiu zagapiłam się i dopiero wczoraj zauwazylam że spóźnia mi się miesiączka. Test wyszedł pozytywnie. Może źle to zabrzmi ale nie planowałam ciąży i zabezpieczałam się tabletkami. Ale no cóż stało się i jakoś muszę się z tym pogodzić. Nie umiem die narazie cieszyć (proszę nie oceniajcie) raczej boję się tego co będzie. Ostatnie wydarzenia śmierć mojej babci która była dla mnie jak mama, kłótnie z mężem i oczywiście sytuacja że gdyby coś się wydarzyło to nie będą mnie ratować bo np dziecko żyje.
Gratuluję wszystkim dziewczynka tutaj i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania.
Hej, cieszę się że do nas dołączyłaś. Bardzo mi przykro z powodu śmierci babci oraz z trudnej sytuacji z mężem. Mąż wie o ciąży? Mam nadzieję że wszystko się u was ułoży. Pisz do nas i zostań z nami ❤️ -
Muszka1 wrote:Dobrze, co prawda większość z nas jeszcze nie ma terminów porodu 🙈 ale przecież mogę edytować wątek. Ni aplikacje pokazują między 11 a 14 września 😳 jak chcecie żeby to wyglądało? Tylko daty po kolei i nicki dziewczyn? W stylu:
1.09 Ania99
2.09
3.09 Basia55
Wypowiedzcie sięterminy porodów jak będą na bieżąco ustalane na wizytach to będę edytować
)
A może np wypisac listę dziewczyn po kolei nr 1, 2,3 itd i dopisać nick, ewentualnie wiek, które dziecko. Później mozna dodawać płeć w miarę czasu i datę porodu, to na pewno będzie co chwilę zmieniane 🙊 -
JoRa wrote:Hej chciałabym się przywitać, przez ostatnie ciężkie wydarzenia w moim życiu zagapiłam się i dopiero wczoraj zauwazylam że spóźnia mi się miesiączka. Test wyszedł pozytywnie. Może źle to zabrzmi ale nie planowałam ciąży i zabezpieczałam się tabletkami. Ale no cóż stało się i jakoś muszę się z tym pogodzić. Nie umiem die narazie cieszyć (proszę nie oceniajcie) raczej boję się tego co będzie. Ostatnie wydarzenia śmierć mojej babci która była dla mnie jak mama, kłótnie z mężem i oczywiście sytuacja że gdyby coś się wydarzyło to nie będą mnie ratować bo np dziecko żyje.
Gratuluję wszystkim dziewczynka tutaj i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania.
Myślę że dla każdej z nas ciąża jest zaskoczeniem, ale pewnie dla każdej z nas innymTeraz najważniejsze jest żebyś zaakceptowała swój stan, który było nie było jest pięknym cudem który już niedługo będzie się do ciebie uśmiechać, mówić mamo i ślepo dążyć za tobą żebyś pokazała mu świat
Z mężem się ułoży trzymam kciuki za waszą relację i wasze maleńkie szczęście i oby wszystko się poukładało
Muszka1 wrote:Dobrze, co prawda większość z nas jeszcze nie ma terminów porodu 🙈 ale przecież mogę edytować wątek. Ni aplikacje pokazują między 11 a 14 września 😳 jak chcecie żeby to wyglądało? Tylko daty po kolei i nicki dziewczyn? W stylu:
1.09 Ania99
2.09
3.09 Basia55
)
Jeśli chcecie jeszcze inna formę to też proponujcie.
Może fajnie by wyglądało w formie:
Nick -> wiek (dla chętnych) -> która ciąża -> termin porodu -> później płeć maluszka.
Z czasem i tak wydaje mi się że sporo będzie się zmieniać i pewnie dojdą dodatkowe info
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
https://www.tickerfactory.com
tutaj są suwaczki ustawia się tam przewidywany termin i później kopiujemy BBCode i wstawiamy w ustawieniach w stopce
Ustawienia -> społeczność -> podpis na forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 15:06
-
Muszka1 wrote:Dobrze dziewczynki, to piszcie mi tutaj ładnie co chcecie mieć zawarte w waszym mini opisie
a ja zaraz będę to wklejać i generować sobie suwaczek
Niezapominajk_aa * 25 lat * 1 ciąża * wstępny termin 16.09 * płeć: marzę o dziewczynce 🥰 -
Macie już dziewczyny założona kartę ciąży? Ja mam mieć ale dopiero na następnej 2.02... jeszcze 14 dni 🙈🥺 -
Karola1688 wrote:Kolejna wizyta 7 lutego, kartę mam założona dziś . Za to bierze mnie jakieś przeziębienie i strasznie boli mnie głowa
Na ból głowy bardzo polecam apap ice plaster żelowy, poleciła go mężowi pani w aptece, naprawdę bardzo mi pomógł!