WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka1 wrote:Karola gratulacje ❤️ kiedy następne USG?
Macie już dziewczyny założona kartę ciąży? Ja mam mieć ale dopiero na następnej 2.02... jeszcze 14 dni 🙈🥺
Ja też jeszcze nie mam założonej karty ciąży. Ja w sumie miałam iść za 3-4 tygodnie od ostatniej wizyty. Ale postanowiłam pójść wcześniej, po drugie kończy mi się duphaston , więc potrzebuje recepty i zapisalam się na 27 ego 🙈 -
Hej chciałabym się przywitać, przez ostatnie ciężkie wydarzenia w moim życiu zagapiłam się i dopiero wczoraj zauwazylam że spóźnia mi się miesiączka. Test wyszedł pozytywnie. Może źle to zabrzmi ale nie planowałam ciąży i zabezpieczałam się tabletkami. Ale no cóż stało się i jakoś muszę się z tym pogodzić. Nie umiem die narazie cieszyć (proszę nie oceniajcie) raczej boję się tego co będzie. Ostatnie wydarzenia śmierć mojej babci która była dla mnie jak mama, kłótnie z mężem i oczywiście sytuacja że gdyby coś się wydarzyło to nie będą mnie ratować bo np dziecko żyje.
Gratuluję wszystkim dziewczynka tutaj i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania. -
Karola Super wieści ❤️
jora mam nadzieję że wszystko u Ciebie z czasem się ułoży i jeszcze na tym wątku wspólnie będziemy się cieszyły z postępów. 3mam za Was kciuki, życzę Ci teraz dużo spokoju żeby poukładac wszystko w głowie. Co do kłótni z mężem, może warto sięgnąć po jakąś pomoc z zewnątrz?
Muszka myślę że to chyba dobry moment na stworzenie kalendarza na 1 stronie. Jest nas już niemała gromadka -
Macie już dziewczyny założona kartę ciąży? Ja mam mieć ale dopiero na następnej 2.02... jeszcze 14 dni 🙈🥺
Ja też idę na wizytę 2.02 założymy kartę ciąży jak przyjdę z wynikami badań w lutym. Chociaż mówiła lekarka, że może już teraz ale co to za różnica, czy już czy za 2 tygodnie -
Dobrze, co prawda większość z nas jeszcze nie ma terminów porodu 🙈 ale przecież mogę edytować wątek. Ni aplikacje pokazują między 11 a 14 września 😳 jak chcecie żeby to wyglądało? Tylko daty po kolei i nicki dziewczyn? W stylu:
1.09 Ania99
2.09
3.09 Basia55
Czy może więcej informacji? W stylu:
1.09. Ania 99, pierwsza ciąża, lat 29
Wypowiedzcie się terminy porodów jak będą na bieżąco ustalane na wizytach to będę edytować)
Jeśli chcecie jeszcze inna formę to też proponujcie. Dziewczyny które mają suwaczki: jak to zrobić? Byłoby dużo łatwiej i przejrzyściej jakbyśmy je miały bo tak to ciągle się pytam kto jest w którym tygodniu 🤣 ja bym sobie chętnie zamontowała taki suwaczek ale nie umiemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 14:27
-
JoRa wrote:Hej chciałabym się przywitać, przez ostatnie ciężkie wydarzenia w moim życiu zagapiłam się i dopiero wczoraj zauwazylam że spóźnia mi się miesiączka. Test wyszedł pozytywnie. Może źle to zabrzmi ale nie planowałam ciąży i zabezpieczałam się tabletkami. Ale no cóż stało się i jakoś muszę się z tym pogodzić. Nie umiem die narazie cieszyć (proszę nie oceniajcie) raczej boję się tego co będzie. Ostatnie wydarzenia śmierć mojej babci która była dla mnie jak mama, kłótnie z mężem i oczywiście sytuacja że gdyby coś się wydarzyło to nie będą mnie ratować bo np dziecko żyje.
Gratuluję wszystkim dziewczynka tutaj i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania.
Hej, cieszę się że do nas dołączyłaś. Bardzo mi przykro z powodu śmierci babci oraz z trudnej sytuacji z mężem. Mąż wie o ciąży? Mam nadzieję że wszystko się u was ułoży. Pisz do nas i zostań z nami ❤️ -
Muszka1 wrote:Dobrze, co prawda większość z nas jeszcze nie ma terminów porodu 🙈 ale przecież mogę edytować wątek. Ni aplikacje pokazują między 11 a 14 września 😳 jak chcecie żeby to wyglądało? Tylko daty po kolei i nicki dziewczyn? W stylu:
1.09 Ania99
2.09
3.09 Basia55
Wypowiedzcie się terminy porodów jak będą na bieżąco ustalane na wizytach to będę edytować)
A może np wypisac listę dziewczyn po kolei nr 1, 2,3 itd i dopisać nick, ewentualnie wiek, które dziecko. Później mozna dodawać płeć w miarę czasu i datę porodu, to na pewno będzie co chwilę zmieniane 🙊 -
JoRa wrote:Hej chciałabym się przywitać, przez ostatnie ciężkie wydarzenia w moim życiu zagapiłam się i dopiero wczoraj zauwazylam że spóźnia mi się miesiączka. Test wyszedł pozytywnie. Może źle to zabrzmi ale nie planowałam ciąży i zabezpieczałam się tabletkami. Ale no cóż stało się i jakoś muszę się z tym pogodzić. Nie umiem die narazie cieszyć (proszę nie oceniajcie) raczej boję się tego co będzie. Ostatnie wydarzenia śmierć mojej babci która była dla mnie jak mama, kłótnie z mężem i oczywiście sytuacja że gdyby coś się wydarzyło to nie będą mnie ratować bo np dziecko żyje.
Gratuluję wszystkim dziewczynka tutaj i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania.
Myślę że dla każdej z nas ciąża jest zaskoczeniem, ale pewnie dla każdej z nas innym Teraz najważniejsze jest żebyś zaakceptowała swój stan, który było nie było jest pięknym cudem który już niedługo będzie się do ciebie uśmiechać, mówić mamo i ślepo dążyć za tobą żebyś pokazała mu świat
Z mężem się ułoży trzymam kciuki za waszą relację i wasze maleńkie szczęście i oby wszystko się poukładało
Muszka1 wrote:Dobrze, co prawda większość z nas jeszcze nie ma terminów porodu 🙈 ale przecież mogę edytować wątek. Ni aplikacje pokazują między 11 a 14 września 😳 jak chcecie żeby to wyglądało? Tylko daty po kolei i nicki dziewczyn? W stylu:
1.09 Ania99
2.09
3.09 Basia55
Jeśli chcecie jeszcze inna formę to też proponujcie.
Może fajnie by wyglądało w formie:
Nick -> wiek (dla chętnych) -> która ciąża -> termin porodu -> później płeć maluszka.
Z czasem i tak wydaje mi się że sporo będzie się zmieniać i pewnie dojdą dodatkowe info
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
https://www.tickerfactory.com
tutaj są suwaczki ustawia się tam przewidywany termin i później kopiujemy BBCode i wstawiamy w ustawieniach w stopce
Ustawienia -> społeczność -> podpis na forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 15:06
-
Muszka1 wrote:Dobrze dziewczynki, to piszcie mi tutaj ładnie co chcecie mieć zawarte w waszym mini opisie a ja zaraz będę to wklejać i generować sobie suwaczek
Niezapominajk_aa * 25 lat * 1 ciąża * wstępny termin 16.09 * płeć: marzę o dziewczynce 🥰 -
Macie już dziewczyny założona kartę ciąży? Ja mam mieć ale dopiero na następnej 2.02... jeszcze 14 dni 🙈🥺 -
Karola1688 wrote:Kolejna wizyta 7 lutego, kartę mam założona dziś . Za to bierze mnie jakieś przeziębienie i strasznie boli mnie głowa
Na ból głowy bardzo polecam apap ice plaster żelowy, poleciła go mężowi pani w aptece, naprawdę bardzo mi pomógł!