X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje ❤️ kiedy następne USG?
    Macie już dziewczyny założona kartę ciąży? Ja mam mieć ale dopiero na następnej 2.02... jeszcze 14 dni 🙈🥺

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz założy 31.01 jak już będzie serduszko :)

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Macie już dziewczyny założona kartę ciąży? Ja mam mieć ale dopiero na następnej 2.02... jeszcze 14 dni 🙈🥺

Ja też jeszcze nie mam założonej karty ciąży. Ja w sumie miałam iść za 3-4 tygodnie od ostatniej wizyty. Ale postanowiłam pójść wcześniej, po drugie kończy mi się duphaston , więc potrzebuje recepty i zapisalam się na 27 ego 🙈

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • JoRa Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałabym się przywitać, przez ostatnie ciężkie wydarzenia w moim życiu zagapiłam się i dopiero wczoraj zauwazylam że spóźnia mi się miesiączka. Test wyszedł pozytywnie. Może źle to zabrzmi ale nie planowałam ciąży i zabezpieczałam się tabletkami. Ale no cóż stało się i jakoś muszę się z tym pogodzić. Nie umiem die narazie cieszyć (proszę nie oceniajcie) raczej boję się tego co będzie. Ostatnie wydarzenia śmierć mojej babci która była dla mnie jak mama, kłótnie z mężem i oczywiście sytuacja że gdyby coś się wydarzyło to nie będą mnie ratować bo np dziecko żyje.
    Gratuluję wszystkim dziewczynka tutaj i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania.

• zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Super wieści ❤️

jora mam nadzieję że wszystko u Ciebie z czasem się ułoży i jeszcze na tym wątku wspólnie będziemy się cieszyły z postępów. 3mam za Was kciuki, życzę Ci teraz dużo spokoju żeby poukładac wszystko w głowie. Co do kłótni z mężem, może warto sięgnąć po jakąś pomoc z zewnątrz?

Muszka myślę że to chyba dobry moment na stworzenie kalendarza na 1 stronie. Jest nas już niemała gromadka

age.png

Starania o drugie serduszko
    11.2024-02.2025 przywracanie owulacji

27.03 -31dc owulka
    08.03 cień cienia
    09.03 beta 59, 60
    11.03 beta 204,70 (przyrost 245,8%)
    17.04 beta 1211,30 🥺🥺
    19.04 --> powtórka bety
    08.05 pierwsza wizyta
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:

Ja też idę na wizytę 2.02 :) założymy kartę ciąży jak przyjdę z wynikami badań w lutym. Chociaż mówiła lekarka, że może już teraz ale co to za różnica, czy już czy za 2 tygodnie ;)

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, co prawda większość z nas jeszcze nie ma terminów porodu 🙈 ale przecież mogę edytować wątek. Ni aplikacje pokazują między 11 a 14 września 😳 jak chcecie żeby to wyglądało? Tylko daty po kolei i nicki dziewczyn? W stylu:
    1.09 Ania99
    2.09
    3.09 Basia55

Czy może więcej informacji? W stylu:
    1.09. Ania 99, pierwsza ciąża, lat 29

Wypowiedzcie się:) terminy porodów jak będą na bieżąco ustalane na wizytach to będę edytować:))

Jeśli chcecie jeszcze inna formę to też proponujcie. Dziewczyny które mają suwaczki: jak to zrobić? Byłoby dużo łatwiej i przejrzyściej jakbyśmy je miały bo tak to ciągle się pytam kto jest w którym tygodniu 🤣 ja bym sobie chętnie zamontowała taki suwaczek ale nie umiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 14:27

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoRa wrote:
    Hej chciałabym się przywitać, przez ostatnie ciężkie wydarzenia w moim życiu zagapiłam się i dopiero wczoraj zauwazylam że spóźnia mi się miesiączka. Test wyszedł pozytywnie. Może źle to zabrzmi ale nie planowałam ciąży i zabezpieczałam się tabletkami. Ale no cóż stało się i jakoś muszę się z tym pogodzić. Nie umiem die narazie cieszyć (proszę nie oceniajcie) raczej boję się tego co będzie. Ostatnie wydarzenia śmierć mojej babci która była dla mnie jak mama, kłótnie z mężem i oczywiście sytuacja że gdyby coś się wydarzyło to nie będą mnie ratować bo np dziecko żyje.
    Gratuluję wszystkim dziewczynka tutaj i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania.

Hej, cieszę się że do nas dołączyłaś. Bardzo mi przykro z powodu śmierci babci oraz z trudnej sytuacji z mężem. Mąż wie o ciąży? Mam nadzieję że wszystko się u was ułoży. Pisz do nas i zostań z nami ❤️

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Dobrze, co prawda większość z nas jeszcze nie ma terminów porodu 🙈 ale przecież mogę edytować wątek. Ni aplikacje pokazują między 11 a 14 września 😳 jak chcecie żeby to wyglądało? Tylko daty po kolei i nicki dziewczyn? W stylu:
    1.09 Ania99
    2.09
    3.09 Basia55

Wypowiedzcie się:) terminy porodów jak będą na bieżąco ustalane na wizytach to będę edytować:))

A może np wypisac listę dziewczyn po kolei nr 1, 2,3 itd i dopisać nick, ewentualnie wiek, które dziecko. Później mozna dodawać płeć w miarę czasu i datę porodu, to na pewno będzie co chwilę zmieniane 🙊

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoRa wrote:

Myślę że dla każdej z nas ciąża jest zaskoczeniem, ale pewnie dla każdej z nas innym :) Teraz najważniejsze jest żebyś zaakceptowała swój stan, który było nie było jest pięknym cudem który już niedługo będzie się do ciebie uśmiechać, mówić mamo i ślepo dążyć za tobą żebyś pokazała mu świat :)
    Z mężem się ułoży trzymam kciuki za waszą relację i wasze maleńkie szczęście i oby wszystko się poukładało :)

Muszka1 wrote:
    1.09 Ania99
    2.09
    3.09 Basia55

Jeśli chcecie jeszcze inna formę to też proponujcie.

Może fajnie by wyglądało w formie:
    Nick -> wiek (dla chętnych) -> która ciąża -> termin porodu -> później płeć maluszka.

Z czasem i tak wydaje mi się że sporo będzie się zmieniać i pewnie dojdą dodatkowe info :)

niezapominajk_aa lubi tę wiadomość

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mogę zacząć tak:

Spuromix -> 27 lat -> 3 ciąża (1 poronienie, 2 pozamaciczna,) -> termin ? -> płeć: obstawiam chłopaczka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 14:36

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.tickerfactory.com

tutaj są suwaczki ustawia się tam przewidywany termin i później kopiujemy BBCode i wstawiamy w ustawieniach w stopce :)

Ustawienia -> społeczność -> podpis na forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 15:06

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:

U mnie następna wizyta 1.02 😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dziewczynki, to piszcie mi tutaj ładnie co chcecie mieć zawarte w waszym mini opisie :) a ja zaraz będę to wklejać i generować sobie suwaczek

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Dobrze dziewczynki, to piszcie mi tutaj ładnie co chcecie mieć zawarte w waszym mini opisie :) a ja zaraz będę to wklejać i generować sobie suwaczek

Niezapominajk_aa * 25 lat * 1 ciąża * wstępny termin 16.09 * płeć: marzę o dziewczynce 🥰

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze opisy dodane 😇 Spuromix czekam aż rozgryziesz suwaczki 😆

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgryzłam na tamtej stronce nie działa na tej działa :D

https://www.tickerfactory.com

ja śmigam robić swój :P

Działa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 15:06

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Który link mam skopiować? Wygenerowały się 3 po tym jak już wybrałam rodzaj kolor itp suwaczka :)

Ok, ten drugi :) działa, polecam, ustawiajcie śmiało z tego linku dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 15:12

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Kolejna wizyta 7 lutego, kartę mam założona dziś . Za to bierze mnie jakieś przeziębienie i strasznie boli mnie głowa

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Kolejna wizyta 7 lutego, kartę mam założona dziś . Za to bierze mnie jakieś przeziębienie i strasznie boli mnie głowa

Na ból głowy bardzo polecam apap ice plaster żelowy, poleciła go mężowi pani w aptece, naprawdę bardzo mi pomógł!

age.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ