X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dopisuj. Tak moje gwiazdeczki praktycznie żyją swojim życie 😄mama potrzebna im tylko do kasy 😂😂😂

preg.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sumie po tylu latach jestem jak pierwszy raz w ciąży 😁 z dziewczynami wszystko było jakieś prostsze bez nerwów i stresu jestem w ciąży urodzę i tyle 😉teraz jak człowiek starszy to tak się na wszystkim skupia i analizuje .

preg.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda603 napewno wszystko będzie dobrze, teraz nie możesz się stresować, myśl pozytywnie ❤

Kasia witamy, rozgość się 😀 lez i odpoczywaj oby ten krwiak szybko zniknął.

Karola ja też wszystko analizuję 🙈 właśnie mam problem ze sobą dziś teoretycznie weszłam w 9 tydzień, ale od kilku dni już nie wymiotuje i mdłości nie trzymają mnie 24 na dobę i wiecie co zamiast się cieszyć że w końcu coś mogę zjeść to się zaczęłam martwić czy napewno wszystko jest w porządku że mną że objawy mi ustały 🤦🏻‍♀️ sama się nakrecam ..eh

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od początku takie dziwne myśli bo nie mam mdłości w ogóle, trochę przy łykaniu tabletki mnie cofa i to tyle. Jak mam koleżankę co parę miesięcy temu była w 1 trymestrze to od 4 tygodnia po kilka razy dziennie wymioty.. nie mówię że zazdroszczę, ale dziwię się ze u mnie zero. W dniu spodziewanej @, 5 grudnia jak jechałam na betę to potwornie mnie mdliło, ale już parę dni później zero mdłości...

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam za bardzo objawów czasem mnie mdli i czuje się zmęczona za to pobolewa mnie podbrzusze i plecy

preg.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Ja tez nie mam za bardzo objawów czasem mnie mdli i czuje się zmęczona za to pobolewa mnie podbrzusze i plecy

U mnie z objawów podobnie, ciągła senność 😴, mdłości - na szczęście bez wymiotów, do tej pory był ból jak na miesiączkę, ale przechodzi. Za to piersi i krzyż dają popalić, zwłaszcza z lewej strony krzyża, matko bosko 😅🙈 momentami ciągnie mnie aż do kolana 😖

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A umawiacie się już na prenatalne ?

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    A umawiacie się już na prenatalne ?

Ani mi to do głowy nie przyszło, ale zapytam na wizycie 2.02 o to. Myślicie ze tak ciężko o terminy?

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie nie wie ale moja gin mi powiedziała ze muszę to zrobić między 27 lutym a 9 marca ze to najlepszy czas z tym ze moja ginka ma certyfikat i ona będzie mi to robić tylko ze muszę pojechać do innej placówki gdzie jeszcze przyjmuje .

preg.png
  • JoRa Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ja od 2 dni nie odchodzę od kibelka bądź miski. Mdlosci mam takie że kończą się ostrymi wymiotami. Już szukałam tabletek na mdlosci ale w aptekach nie ma ani pół tableteczki.
    Mam już 2 dzieci ale nigdy mnie tak nie mdliło

• Muszka1 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoRa wrote:
    Zazdroszczę ja od 2 dni nie odchodzę od kibelka bądź miski. Mdlosci mam takie że kończą się ostrymi wymiotami. Już szukałam tabletek na mdlosci ale w aptekach nie ma ani pół tableteczki.
    Mam już 2 dzieci ale nigdy mnie tak nie mdliło

A może coś na receptę? Są podobno czopki? Straszne to jest ze tak Cię męczy

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.. :) jak tam nastroje i samopoczucia w weekend? Ja jestem takim płaczkiem że sama siebie nie poznaję
    .. oglądaliśmy wczoraj Beethovena (w sensie film dla dzieci o psie ) I popłakałam się na nim 3x 😂

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Hej dziewczyny.. :) jak tam nastroje i samopoczucia w weekend? Ja jestem takim płaczkiem że sama siebie nie poznaję
    .. oglądaliśmy wczoraj Beethovena (w sensie film dla dzieci o psie ) I popłakałam się na nim 3x 😂

Haha hormony szaleją😀 coś o tym wiem. U mnie lepiej zaczynam więcej jeść, co akurat jest dobre bo ostatnie tygodnie były ciężkie. A zaraz zabieram psa i ide na zimowy spacer ❤ a co tam u Was ?

age.png

09/2020 💔

• Karola1688 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nastrój dziś taki sobie od rana tez mnie męczą mdłości i fatalnie się czuje masakra jakaś tak jeszcze nie było 😔

preg.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    U mnie w nocy masakra, w domu 23 stopnie a ja pod dwoma kołdrami, zasnęłam o 20. Z psem wyszłam dopiero o 2:30 🙁 dziś odesłałam chyba cały tydzień bo wstałam dopiero o 11.
    Co do płaczu, nigdy nie wzruszyłam się bardzo na filmach a teraz płakałam w kinie na Avatarze. Popadam szybko w skrajne nastroje, co niestety przekłada się w domu na relacje. Ale mam nadzieję że to szybko minie.

Coraz bardziej myślę o tym żeby iść szybciej na zwolnienie, chociaż zakładałam że będę pracować do końca kwietnia.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam powiedziec jutro w pracy. Niestety mam taką pracę że czasem wymaga sporo wysiłku,mam tez kontakt czasem ze szkodliwymi czynnikami (wiadomo, teraz tego unikam,ale ile mozna bez podawania przyczyny), co będzie to będzie ale nie zamierzam się przeciążać ani absolutnie na nic narażać, dźwigać itp. Mój szef to mega spoko gość no ale sam się nie domyśli 😂

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja też właśnie postanowiłam że jutro powiem w pracy 😀 w piątek idę na wizytę to chyba wezmę już L4

age.png

09/2020 💔

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja to wam jednak ciut zazdroszczę, że nie macie objawów.... Ja od 4 dni umieram... Jak nie zjem jest mi niedobrze jak zjem to żygam, przespała bym całe dnie, osłabienie i zadyszki do tego czuję się jak w zaawansowanej ciąży. Każdy ruch to eksplozja w cyckach, a nie daj boże jakiś dotyk to aż się zwijam tak bolą, że aż palą.
    Teraz jeszcze złapałam opryszczkę i katar ehhh ale dla groszka wszystko :)
    Zmieniły się mi maksymalnie smaki, odrzuciło mnie od słodkiego po kwaśnym mam zgagi a po gorzkim mam kaca XD
    Podobno na początku brzuch nie rośnie a mnie zaczyna wszystko cisnąć i ugniatać, a jak mnie ugniata to jest mi niedobrze i tak w kółko XD

Mąż się śmieje i twierdzi, że boi się co będzie później a ja mnożę na to że to tylko początki są trudne :P

Umka lubi tę wiadomość

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Ani mi to do głowy nie przyszło, ale zapytam na wizycie 2.02 o to. Myślicie ze tak ciężko o terminy?

a co do terminów to mi na NFZ zaproponowali wizytę potwierdzającą ciążę najwcześniej na kwiecień a zdarzało się i na sierpień.... w sierpniu to ja już sama sobie potwierdzę że jestem w ciąży XD

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a co do terminów to mi na NFZ zaproponowali wizytę potwierdzającą ciążę najwcześniej na kwiecień a zdarzało się i na sierpień.... w sierpniu to ja już sama sobie potwierdzę że jestem w ciąży XD

No nie 🤣 hicior. A na poród w 2024?

age.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ