WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej gratuluję super wyników na prenatalnych ja mam w piątek natomiast byłam dzisiaj prywatnie na takim zwykłym usg i prawie spadłam z łóżka. Pani Doktor badając maluszka stwierdziła że to nie jest 12 tydzień 16!!!!
Tylko jakim cudem skoro ostatnia miesiączkę miałam 6 grudnia i to taka konkretną lało się jak zawsze a może nawet mocniej. Tak mnie to zbiło z tropu że nic nie słyszałam co lekarka mówi. Wyczytałam tylko ze wszystko jest ok i na swoim miejscu. -
Tkpom wrote:Hej gratuluję super wyników na prenatalnych ja mam w piątek natomiast byłam dzisiaj prywatnie na takim zwykłym usg i prawie spadłam z łóżka. Pani Doktor badając maluszka stwierdziła że to nie jest 12 tydzień 16!!!!
Tylko jakim cudem skoro ostatnia miesiączkę miałam 6 grudnia i to taka konkretną lało się jak zawsze a może nawet mocniej. Tak mnie to zbiło z tropu że nic nie słyszałam co lekarka mówi. Wyczytałam tylko ze wszystko jest ok i na swoim miejscu. -
Tkpom wrote:Miałam robić i pappe i usg. Nie mam pojęcia mam nadzieję że to jakiś błąd jest.
Pani doktor widzę na kartce że pomierzyla maluszka i wychodzi ze zdrowy. No nic zobaczymy co powiedzą w piątek. Mam najpierw usg a potem krew.
Gdyby się okazało że jednak to rzeczywiście 16 tydzień to podpytaj o test potrójny, bo go wykonuje się później: 14-20 tydzień.Umka lubi tę wiadomość
-
Sylv91 wrote:I ja się witam z Wami po prenatalnych
Nie ukrywam, że po wcześniej wykonanym SANCO byłam spokojniejsza. W USG wszystko dobrze. Jedynie wyszło mi podwyższone ryzyko preeklampsji i muszę brać Acard 150 mg.
Wyżej dziewczyny pytały o czas oczekiwania na wynik PAPPA - to chyba wszystko zależy od laboratorium - u mnie wynik jest następnego dnia.
Lekarz na wizycie od razu wyliczył mi wszystkie ryzyka po wprowadzeniu danych do programu.
Super ze wszystko dobrze 😊 a mogę wiedzieć jak wyszły Ci ryzyka preeklampsji? U mnie też wyszło podwyzszone ryzyko
-
Tkpom wrote:Hej gratuluję super wyników na prenatalnych ja mam w piątek natomiast byłam dzisiaj prywatnie na takim zwykłym usg i prawie spadłam z łóżka. Pani Doktor badając maluszka stwierdziła że to nie jest 12 tydzień 16!!!!
Tylko jakim cudem skoro ostatnia miesiączkę miałam 6 grudnia i to taka konkretną lało się jak zawsze a może nawet mocniej. Tak mnie to zbiło z tropu że nic nie słyszałam co lekarka mówi. Wyczytałam tylko ze wszystko jest ok i na swoim miejscu.
O kurde ale sytuacja .. 12 a 16 tydzień to jednak duża różnica 😮 -
Dziewczyny kciuki zaciskam za Wasze prenatalne i czekam na dobre wieści jutro ✊✊
-
LILA_33 wrote:Super ze wszystko dobrze 😊 a mogę wiedzieć jak wyszły Ci ryzyka preeklampsji? U mnie też wyszło podwyzszone ryzyko
Wyszło mi 1:136, podobno jeżeli ryzyko jest większe niż 1:150 to włącza się acard w dawce 150 mg
-
Mi wyszło przed 37 tygodniem 1:28
A przed 34 tygodniem 1:80 u mnie sa wyższe 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 00:13
-
Zapisalam sie wczoraj na prenatalne na nfz, na 15.03
Dziewczyny, w aplikacji Preglife jest promocja na NiftyPro na 15% i na Sanco na 10%. Byc moze ktoras bedzie chciala skorzystac Ja wzielam na NiftyPro
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Witam się i ja w 12 tygodniu 11+0
wczoraj na wizycie widziałam już nie takiego groszka maluch ma 4,2cm serduszko pięknie bije 120-140 uderzeń ruchliwy gamoń mały doktorek kazał iść na prenatalne mówi że nie ma co zwlekać oni mają konkretny sprzęt więc jak najbardziej już wszystko pomierzą jejku jakie ja mam ładne zdjęcie z zaciśniętą piąstką mąż się cieszy jak wariat jutro idziemy razem na prenatalne i cały czas mi mówi że nie możemy zapomnieć zapytać o płeć
Dolegliwości i objawy powoli ustępują choć miewam jeszcze mdłości i bóle głowy... no i niestety zaczynają się obrzęki kostek choć lekarz mówi, że to od mojego ciągłego truptania i że powinnam troszkę skrócić dystanse spacerowe albo rozłożyć je sobie na 2 części no i wchodzę w etap, że brzuszka już nie schowam.... jak mam bluzę to ok ale jak mam normalną bluzeczkę to już ewidentnie widać że w brzuszku jest mały ktosiekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 08:42
LILA_33, Umka, niezapominajk_aa, belldandy, nika647, bebag lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Ja właśnie oddalam krew na Nifty pro(udało mi się że z tym 15% kodem rabatowym) I teraz czekam na usg prenatalne. Dobrze że mąż jest ze mną bo bym odleciała tu sama... dam znać wkrótce..
Trzymam kciuki ✊✊ -
Muszka1 wrote:Ja właśnie oddalam krew na Nifty pro(udało mi się że z tym 15% kodem rabatowym) I teraz czekam na usg prenatalne. Dobrze że mąż jest ze mną bo bym odleciała tu sama... dam znać wkrótce..
No to trzymam kciuki ✊✊✊✊✊ Nie denerwuj sie, wszystko bedzie super!
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
wiecie tak już coraz bardziej czuję, że tym razem będzie dobrze i że ten szkrab tam jest i że zdrowo rośnie mam przeczucie że jutrzejsze badania to tylko formalność aż człowiekowi skrzydła rosną po takich dobrych wiadomościach
Umka, nika647 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Właśnie otrzymałam wyniki pappy. (Krew pobrana w czwartek) czyli dość szybko.
Martwię się trochę o te wyniki. Niby ktoś miał dzwonić skonsultować jeśli będzie coś nie tak. Nie mogę znaleźć nic w necie.
Co to jest ryzyko podstawowe a ryzyko skorygowane?
Wyszła mi preeklampsja przed 37 tyg 1:68 więc chyba sporo?
Wolne bhcg wyszło 84,19
Papa 2,738
Może jesteście w stanie to rozszyfrować. Przepraszam za chaotyczny wpis ale jakoś niewiedza doprowadza mnie do zawału -
zosiasamosia wrote:Cześć dziewczyny.
Właśnie otrzymałam wyniki pappy. (Krew pobrana w czwartek) czyli dość szybko.
Martwię się trochę o te wyniki. Niby ktoś miał dzwonić skonsultować jeśli będzie coś nie tak. Nie mogę znaleźć nic w necie.
Co to jest ryzyko podstawowe a ryzyko skorygowane?
Wyszła mi preeklampsja przed 37 tyg 1:68 więc chyba sporo?
Wolne bhcg wyszło 84,19
Papa 2,738
Może jesteście w stanie to rozszyfrować. Przepraszam za chaotyczny wpis ale jakoś niewiedza doprowadza mnie do zawału
Powinno się patrzeć na ryzyko skorygowane,
Mi preeklampsja wyszła jeszcze wyższa bo mam 1:28 i mi włączono acard 150 do 36 tyg, więc pewnie też będziesz miała takie zalecenia -
Jestem tak szczęśliwa że chyba odlecę!!!
Dzieciątko ma 6 cm, idealną przeziernosc karkowa, wyraźną kosc nosową, prawidłowo zbudowane serce, prawidłowe przepływy przez zastawki, prawidłowo zbudowany mózg. ZERO nieprawidłowości 🥰🤰🏼
Dostałam skierowanie na łożyskowy czynnik wzrostowy IGF żeby wiarygodnie ocenić funkcję lozyska, czy nie muszę wziąć dodatkowo acardu. Zaraz lecę go pobierać, dzis dużo pobierania, i nifty i to
No i cóż - prawdopodobnie będzie dziewczynka 🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷belldandy, Jeffcia, LILA_33, niezapominajk_aa, Umka, nika647, bebag, Katia89, ann2224, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Jestem tak szczęśliwa że chyba odlecę!!!
Dzieciątko ma 6 cm, idealną przeziernosc karkowa, wyraźną kosc nosową, prawidłowo zbudowane serce, prawidłowe przepływy przez zastawki, prawidłowo zbudowany mózg. ZERO nieprawidłowości 🥰🤰🏼
Dostałam skierowanie na łożyskowy czynnik wzrostowy IGF żeby wiarygodnie ocenić funkcję lozyska, czy nie muszę wziąć dodatkowo acardu. Zaraz lecę go pobierać, dzis dużo pobierania, i nifty i to
No i cóż - prawdopodobnie będzie dziewczynka 🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 10:36
Muszka1 lubi tę wiadomość