WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nika647 wrote:No właśnie ten vitaminer prenatal jest fajny, bo ma bogaty skład ( biotyna, cynk) tylko mało dha, bo nie powiem żebym często jadła tłuste ryby więc chyba muszę mieć jednak te 600. Ale może kupię zwykły vitaminer a dha dołożę inne🤔
nie pomogę no u mnie 2 razy w tygodniu wjeżdża łyba więc się nie martwię że czegoś będzie mało.... kocham ryby... a jeszcze taka gorąca z wędzarni jak mąż zrobi mmmmmmm
nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Kupiłam vitaminer prenatal i pregna dha🤪
wiecie co, na początku tej ciąży przestały mi się kręcić włosy, a zaczęły kręcić się po drugim porodzie, wcześniej były raczej proste, z tendencją do falowania, zaczęłam używać wtedy kosmetyków do kręconych i latem miałam je jak po trwałej, takie krecioly. Ale z początkiem ciąży znowu proste i tak mi było szkoda tej przygody, ale widzę że powoli zaczynają znowu się falować te z tyłu więc może jednak jeszcze nic straconego. Masakra, jak te hormony wpływają na wszystko 🙈🙂strigo, Umka lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:Kupiłam vitaminer prenatal i pregna dha🤪
wiecie co, na początku tej ciąży przestały mi się kręcić włosy, a zaczęły kręcić się po drugim porodzie, wcześniej były raczej proste, z tendencją do falowania, zaczęłam używać wtedy kosmetyków do kręconych i latem miałam je jak po trwałej, takie krecioly. Ale z początkiem ciąży znowu proste i tak mi było szkoda tej przygody, ale widzę że powoli zaczynają znowu się falować te z tyłu więc może jednak jeszcze nic straconego. Masakra, jak te hormony wpływają na wszystko 🙈🙂
Mi wypadały garściami a od jakiegoś czasu zauważam, że na szczotce zostaje naprawdę mało tych włosów. Szok!! Pewnie się posypią standardowo po porodzie, ale na razie się cieszę, że mam mnóstwo nowych włosów i nie wypadają
Zaczęłam się smarować CeraVe, posmarowałam się póki co raz, blizna na piersi nie swędzi, więc maleńki sukces.
Co do witamin zaopatrzyłam się w Femibion2 lekarz powiedział, że już mogę zacząć brać, ale patrzę na składy i cenę, chyba po 1 opakowaniu zmienię na tę Puerię DUO. Znalazłam ciekawą stronę z porównaniem, może komuś się przyda https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Odnośnie zmian w samopoczuciu, czuję się czasem przegryziona i wypluta, ale mam momenty, że wracają mi siły! Wczoraj po pracy myślałam, że nie ruszę ręką ani nogą, ale już naprawdę obiecałam sobie, że się ogarnę i jednak zebrałam się w sobie i wysprzątałam kuchnię! Zmywara nastawiona, zlew pusty, Thermomixom nawet zrobiłam spa z tabletki do zmywania aż chce się znowu gotować
A potem padłam spać
To już sukces, że wchodzę do kuchni i nic nie "Wybraliśmy prezydenta" albo "Dobij nas"
W weekend myślę, że uda się wreszcie doprowadzić chatę do porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 10:43
nika647, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja aktualnie jestem na pregna start + pregna dha 2xdziennie
O imionach jeszcze nie myślałam, od lat zawsze z mężem idziemy robić Kacperka 😁 ale czy to zostanie, to ciężko powiedzieć. Kiedyś chciałam Ksawiera ale w rodzinie bliskiej już ukradli.
Podoba mi się jeszcze Hugo, Leo, Kazimierz i Gniewomir
Do dziewczynki to nie mam pojęcia 🙈
Mam jeszcze pytanie o Wasze piersi a zwłaszcza sutki. Od kilku dni bardzo swędzą mnie sutki, na prawym mam takie mega zgrubienie, bardzo twarde. Czy któraś ma podobnie? Wizyta dopiero w środę więc zapytam lekarza
No i jeszcze jedno 😑 głową mi pęka od dwóch dni. Na razie próbuje bez tabletek. Oby przeszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 10:47
-
Zosiasamosia - paracetamol, jeśli trwa to 2 dni to brzmi dla mnie od razu migrenowo
Paracetamol, ciemny pokój - zasłonić okna, wyłączyć wszystkie źródła światła i dźwięku. Telefon na milczy i bez wibracji i internetu. Najlepiej zostaw w innym pokoju. Nawadniaj się porządnie i musisz to przeleżeć.
U mnie na migreny pomagało...niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Zosia -tak, sutki mogą swędzieć , mnie jeszcze nie, ale kojarzę że w poprzednich ciążach tak bylo. I takie guzki się robią na brodawkach, tzn na otoczce, to są chyba guzki Montgomerego czy jakoś tak
-
niezapominajk_aa wrote:Natknęłam się na "płeć dziecka wg kalendarza chińskiego" z czystej ciekawości i dla śmiechu sprawdziłam co mi "przepowiada" czy dziewczyny, które znają już płeć mogłyby sprawdzić czy się u Was zgadza? 😅😅
Od razu zaznaczam, że nie zamierzam się tym sugerować czy nastawiać, jestem po prostu ciekawa 😅niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Ja w te kalendarze chińskie nie wierze, ale z ciekawości podłożyłam dane i pokazuje mi dziewczynkę, czyli to samo co na USG lekarz podejrzewał 🤣 Zobaczymy co na to NIFTY 🤭
Też nie wierzę, pytam bardziej dla for fun ale daj znać
Przy ostatnich dramach, trochę głupot nam się tu przyda, dlatego nie bierzcie tego na POWAŻNIE.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 12:15
-
Nie wiem jak to działa, mi pokazało chłopak ale ponieważ imię spoko już mamy więc może być i mały siusiak
Mąż uparcie twierdzi, że będzie chłopak. Ale uświadamiam go starym powiedzonkiem (proszę, żeby żadna mama i przyszła mama się nie obraziła!!!) - Byle pokraka zrobi chłopaka, a jak chłop dobrze ..... to będzie i dziewucha
Choć z biologicznego punktu widzenia o wiele więcej warunków musi być spełnione by doszło zapłodnienia żeby był chłopiec
Chociaż poważnie zaczynam rozważać czy chce mi się pilnować syna czy całego osiedla :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 12:36
nika647, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
-
Wiadomo, to raczej w ramach rozrywki. Tak jak te "Old wives tales" gdzie przewidują płeć dziecka na podstawie tego jakie przyszła mama ma smaki, czy ma mdłości, czy miewa migreny, kształt brzucha itp 😅 Wiadomo że nikt nie bierze tego na poważnie tak jak kalendarze chińskiego😁 Bo przecież to by było niemożliwe żeby wszystkie 28 latki które zaszły w ciaze w grudniu miały dziewczynki 🤣 Zawsze jest 50% szans że kalendarz trafi, prawo natury 😁
Jak dla mnie te ciążowe zabobony to śmiech bardziej niż żeby przejmować się tym 🤭nika647, niezapominajk_aa, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Wiadomo, to raczej w ramach rozrywki. Tak jak te "Old wives tales" gdzie przewidują płeć dziecka na podstawie tego jakie przyszła mama ma smaki, czy ma mdłości, czy miewa migreny, kształt brzucha itp 😅 Wiadomo że nikt nie bierze tego na poważnie tak jak kalendarze chińskiego😁 Bo przecież to by było niemożliwe żeby wszystkie 28 latki które zaszły w ciaze w grudniu miały dziewczynki 🤣 Zawsze jest 50% szans że kalendarz trafi, prawo natury 😁
Jak dla mnie te ciążowe zabobony to śmiech bardziej niż żeby przejmować się tym 🤭 -
Muszka1 wrote:Taaak to u mnie by się to sprawdziło bo w 1 trymestrze wygląd zombie 🤣 Ale jeśli jednak mam chłopczyka to nie sądzę że wyglądałabym lepiej 🤣 za to wlosy mi przestały wypadać i mam pełno baby hair 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 13:15
Muszka1 lubi tę wiadomość