WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nika647 wrote:No właśnie ten vitaminer prenatal jest fajny, bo ma bogaty skład ( biotyna, cynk) tylko mało dha, bo nie powiem żebym często jadła tłuste ryby więc chyba muszę mieć jednak te 600. Ale może kupię zwykły vitaminer a dha dołożę inne🤔
nie pomogę no u mnie 2 razy w tygodniu wjeżdża łyba więc się nie martwię że czegoś będzie mało.... kocham ryby... a jeszcze taka gorąca z wędzarni jak mąż zrobi mmmmmmm
nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Kupiłam vitaminer prenatal i pregna dha🤪
wiecie co, na początku tej ciąży przestały mi się kręcić włosy, a zaczęły kręcić się po drugim porodzie, wcześniej były raczej proste, z tendencją do falowania, zaczęłam używać wtedy kosmetyków do kręconych i latem miałam je jak po trwałej, takie krecioly. Ale z początkiem ciąży znowu proste i tak mi było szkoda tej przygody, ale widzę że powoli zaczynają znowu się falować te z tyłu więc może jednak jeszcze nic straconego. Masakra, jak te hormony wpływają na wszystko 🙈🙂strigo, Umka lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:Kupiłam vitaminer prenatal i pregna dha🤪
wiecie co, na początku tej ciąży przestały mi się kręcić włosy, a zaczęły kręcić się po drugim porodzie, wcześniej były raczej proste, z tendencją do falowania, zaczęłam używać wtedy kosmetyków do kręconych i latem miałam je jak po trwałej, takie krecioly. Ale z początkiem ciąży znowu proste i tak mi było szkoda tej przygody, ale widzę że powoli zaczynają znowu się falować te z tyłu więc może jednak jeszcze nic straconego. Masakra, jak te hormony wpływają na wszystko 🙈🙂
Mi wypadały garściamia od jakiegoś czasu zauważam, że na szczotce zostaje naprawdę mało tych włosów. Szok!! Pewnie się posypią standardowo po porodzie, ale na razie się cieszę, że mam mnóstwo nowych włosów i nie wypadają
Zaczęłam się smarować CeraVe, posmarowałam się póki co raz, blizna na piersi nie swędzi, więc maleńki sukces.
Co do witamin zaopatrzyłam się w Femibion2 lekarz powiedział, że już mogę zacząć brać, ale patrzę na składy i cenę, chyba po 1 opakowaniu zmienię na tę Puerię DUO. Znalazłam ciekawą stronę z porównaniem, może komuś się przydahttps://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Odnośnie zmian w samopoczuciu, czuję się czasem przegryziona i wypluta, ale mam momenty, że wracają mi siły! Wczoraj po pracy myślałam, że nie ruszę ręką ani nogą, ale już naprawdę obiecałam sobie, że się ogarnę i jednak zebrałam się w sobie i wysprzątałam kuchnię! Zmywara nastawiona, zlew pusty, Thermomixom nawet zrobiłam spa z tabletki do zmywaniaaż chce się znowu gotować
A potem padłam spać
To już sukces, że wchodzę do kuchni i nic nie "Wybraliśmy prezydenta" albo "Dobij nas"
W weekend myślę, że uda się wreszcie doprowadzić chatę do porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 10:43
nika647, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja aktualnie jestem na pregna start + pregna dha 2xdziennie
O imionach jeszcze nie myślałam, od lat zawsze z mężem idziemy robić Kacperka 😁 ale czy to zostanie, to ciężko powiedzieć. Kiedyś chciałam Ksawiera ale w rodzinie bliskiej już ukradli.
Podoba mi się jeszcze Hugo, Leo, Kazimierz i Gniewomir
Do dziewczynki to nie mam pojęcia 🙈
Mam jeszcze pytanie o Wasze piersi a zwłaszcza sutki. Od kilku dni bardzo swędzą mnie sutki, na prawym mam takie mega zgrubienie, bardzo twarde. Czy któraś ma podobnie? Wizyta dopiero w środę więc zapytam lekarza
No i jeszcze jedno 😑 głową mi pęka od dwóch dni. Na razie próbuje bez tabletek. Oby przeszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 10:47
-
Zosiasamosia - paracetamol, jeśli trwa to 2 dni to brzmi dla mnie od razu migrenowo
Paracetamol, ciemny pokój - zasłonić okna, wyłączyć wszystkie źródła światła i dźwięku. Telefon na milczy i bez wibracji i internetu. Najlepiej zostaw w innym pokoju. Nawadniaj się porządnie i musisz to przeleżeć.
U mnie na migreny pomagało...niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Zosia -tak, sutki mogą swędzieć , mnie jeszcze nie, ale kojarzę że w poprzednich ciążach tak bylo. I takie guzki się robią na brodawkach, tzn na otoczce, to są chyba guzki Montgomerego czy jakoś tak
-
niezapominajk_aa wrote:Natknęłam się na "płeć dziecka wg kalendarza chińskiego" z czystej ciekawości i dla śmiechu sprawdziłam co mi "przepowiada" czy dziewczyny, które znają już płeć mogłyby sprawdzić czy się u Was zgadza? 😅😅
Od razu zaznaczam, że nie zamierzam się tym sugerować czy nastawiać, jestem po prostu ciekawa 😅niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Sprawdziłam przed chwilą i pierwsza 2 dzieci się sprawdziła to maleństwo teraz też na badaniach pokazało kim będzie i kalendarz potwierdza ale zobaczymy
ooo dziękujętaka głupota w sumie, ale strasznie byłam ciekawa jak się sprawdza
-
Dzięki:) trochę się uspokoiłam że to się zdarza.
Sprawdziłam z ciekawości u mnie wg chińskiego kalendarza będzie chłopak. Ale raczej to dla mnie bzdura. Prawdopodobieństwo 50/50 😁 części na pewno się sprawdzi -
Muszka1 wrote:Ja w te kalendarze chińskie nie wierze, ale z ciekawości podłożyłam dane i pokazuje mi dziewczynkę, czyli to samo co na USG lekarz podejrzewał 🤣 Zobaczymy co na to NIFTY 🤭
Też nie wierzę, pytam bardziej dla for funale daj znać
Przy ostatnich dramach, trochę głupot nam się tu przyda, dlatego nie bierzcie tego na POWAŻNIE.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 12:15
-
Nie wiem jak to działa, mi pokazało chłopak
ale ponieważ imię spoko już mamy
więc może być i mały siusiak
Mąż uparcie twierdzi, że będzie chłopak. Ale uświadamiam go starym powiedzonkiem (proszę, żeby żadna mama i przyszła mama się nie obraziła!!!) - Byle pokraka zrobi chłopaka, a jak chłop dobrze ..... to będzie i dziewucha
Choć z biologicznego punktu widzenia o wiele więcej warunków musi być spełnione by doszło zapłodnienia żeby był chłopiec
Chociaż poważnie zaczynam rozważać czy chce mi się pilnować syna czy całego osiedla :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 12:36
nika647, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
-
Wiadomo, to raczej w ramach rozrywki. Tak jak te "Old wives tales" gdzie przewidują płeć dziecka na podstawie tego jakie przyszła mama ma smaki, czy ma mdłości, czy miewa migreny, kształt brzucha itp 😅 Wiadomo że nikt nie bierze tego na poważnie tak jak kalendarze chińskiego😁 Bo przecież to by było niemożliwe żeby wszystkie 28 latki które zaszły w ciaze w grudniu miały dziewczynki 🤣 Zawsze jest 50% szans że kalendarz trafi, prawo natury 😁
Jak dla mnie te ciążowe zabobony to śmiech bardziej niż żeby przejmować się tym 🤭nika647, niezapominajk_aa, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Wiadomo, to raczej w ramach rozrywki. Tak jak te "Old wives tales" gdzie przewidują płeć dziecka na podstawie tego jakie przyszła mama ma smaki, czy ma mdłości, czy miewa migreny, kształt brzucha itp 😅 Wiadomo że nikt nie bierze tego na poważnie tak jak kalendarze chińskiego😁 Bo przecież to by było niemożliwe żeby wszystkie 28 latki które zaszły w ciaze w grudniu miały dziewczynki 🤣 Zawsze jest 50% szans że kalendarz trafi, prawo natury 😁
Jak dla mnie te ciążowe zabobony to śmiech bardziej niż żeby przejmować się tym 🤭 -
Muszka1 wrote:Taaak to u mnie by się to sprawdziło bo w 1 trymestrze wygląd zombie 🤣 Ale jeśli jednak mam chłopczyka to nie sądzę że wyglądałabym lepiej 🤣 za to wlosy mi przestały wypadać i mam pełno baby hair 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 13:15
Muszka1 lubi tę wiadomość