WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta co dzisiaj była piguła to na dzień dobry już mnie opierdoliła że w bluzie jestem. Potem że nie kazała mi usiąść jeszcze a na koniec tak minwrabala igłę jak powiedziałam że mogę zemdleć ze aż syknęłam tak bolało. Pierwszy raz się spotkałam z taką babą. Brr dobrze ze to ostatnie pobranie w tej przychodni już teraz już szpital będzie mnie badać
-
Tkpom wrote:Ta co dzisiaj była piguła to na dzień dobry już mnie opierdoliła że w bluzie jestem. Potem że nie kazała mi usiąść jeszcze a na koniec tak minwrabala igłę jak powiedziałam że mogę zemdleć ze aż syknęłam tak bolało. Pierwszy raz się spotkałam z taką babą. Brr dobrze ze to ostatnie pobranie w tej przychodni już teraz już szpital będzie mnie badać
Mam nadzueje,że nie przejęłaś się babsztylem 😘😘I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Nadziejka30 wrote:Jam mnie wnerwiają tacy ludzie...rozumiem,że mogła mieć gorszy dzień,ale trochę profesjonalizmu trzeba zachować,a nie znęcać się nad innymi....
Mam nadzueje,że nie przejęłaś się babsztylem 😘😘 -
Karola1688 wrote:U nas wszystko w porządku mały rośnie , na połówkowych wszystko super. Imię jeszcze nie wybrane niestety nie ma zgodności każdy by chciał żeby inaczej się nazywał 😂 za to moja mama poważnie zachorowała niestety nowotwór płuc i nie miałam zbytnia ani czasu ani głowy do wchodzenia na forum. Także jak bym zadała jakieś pytanie które już było to wybaczcie nie jestem poprostu na bierząco😘 to wyglada ze dopadła mnie jeszcze cukrzyca ciążowa 😔
Przykro mi z powodu choroby mamy mam nadzieję i trzymam kciuki żeby dobrze zniosła chemię i jak najszybciej wyzdrowiała. Wiem jak to ciężkie bo moja mama chorowała na nowotwór kilka lat temu -
Tkpom wrote:Po badaniach ale dzisiaj była wredna piguła mam taką siną rękę że aż wstyd.
Jej współczuję, takie sa najgorsze .. ja wczoraj byłam na badaniach, na szczęście Pani delikatna, nawet śladu nie mam 🙏 -
Ja po wizycie wszystko dobrze, malutka rośnie, cały kilogram szczęścia ❤ co do tych bóli lekarz powiedział że czasem mogą się takie zdarzać ale jak będą się powtarzać częściej to mam przyjść na wizytę, ale z szyjka wszystko ok.
Mała akrobatka wywinęła dziś obie nogi nad głowę i nie chciała się pokazać 🙈 co za uparciuch.
Jedynie co to nie umiem podnieść tego żelaza , co wyniki to gorsze hemoglobina, hematokryt, erytrocyty wszystko spada, mimo żelaza na receptenika647, bebag, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:Ja po wizycie wszystko dobrze, malutka rośnie, cały kilogram szczęścia ❤ co do tych bóli lekarz powiedział że czasem mogą się takie zdarzać ale jak będą się powtarzać częściej to mam przyjść na wizytę, ale z szyjka wszystko ok.
Mała akrobatka wywinęła dziś obie nogi nad głowę i nie chciała się pokazać 🙈 co za uparciuch.
Jedynie co to nie umiem podnieść tego żelaza , co wyniki to gorsze hemoglobina, hematokryt, erytrocyty wszystko spada, mimo żelaza na recepte
A nie zwiększył Ci lekarz dawki żelaza? Lykasz Wit C? Bo podnosi wchłanianie. I powinno się unikać źródeł wapnia przy suplementacji żelaza bo to może utrudniać wchłanianie. Buraki działają krwiotwórczo, możesz pić sok, zakwas z buraków. Amarantus i karob są też super źródłami żelaza. Robiłam synowi takie kulki z amarantusa ekspandowanego i karobu w formie syropu -
Karola1688 wrote:Hej ja tez dziś po wizycie mały rośnie jak na drożdżach wszystko super ale niestety skierowanie do diabetologa wizyta za dwa tygodnie a ja nie wiem co do tego czasu jeść 🤔
-
LILA_33 wrote:Jedynie co to nie umiem podnieść tego żelaza , co wyniki to gorsze hemoglobina, hematokryt, erytrocyty wszystko spada, mimo żelaza na recepte
To czego bardzo pilnuję to odstępu między kawą i żelazem (co najmniej 2h) i biorę około pól godziny po posiłku. Włączyłam do diety więcej czerwonego mięsa (wcześniej bardzo unikałam) bo najlepszym źródłem jest jednak niestety mięso. Tak jak pisze nika, popijam woda z cytryną bo tez gdzieś czytałam ze wit C poprawia wchłanianie, tak jak i kwas foliowy.
Karola, też bym drastycznie nie zmieniła diety, ale na pewno odstawiłabym slodycze.
Tkpom, różni ludzie się trafiają niestety. Ja jak idę na pobranie z młodą to zawsze upewniam się czy będzie pielęgniarka która ogarnie dziecięce pobieranie, u mnie w przychodni na szczęście informują o tym dość rzetelnie
Do mnie zaczyna docierać że muszę zacząć ogarniac wyprawkę, bo póki co nie mam nic ale mamy tak małe, zagracone mieszkanie, że średnio mi się chce za to zabierać. Czeka nas przeprowadzka za jakieś pół roku, no może troszke więcej, ale chyba jednak dodatkowych gratów w obecnym mieszkaniu nie uniknę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 16:13
-
Tez przezylam dzis badania i krzywa po raz drugi, na szczescie wynik wyglada dobrze: 85,106, 85. Za to tak mnie dzis spojenie lonowe zabolalo ze az sie zmartwilam, mam nadzieje ze to tak jednorazowo.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Nic nie mówcie o przeprowadzkach bo my jesteśmy w trakcie a że ja leżę plackiem to stoi to w miejscu. A za dwa lata znowu nas czeka armagedon no chcemy zacząć wkoncu się budować. Ziemia stoi ale rozważamy sprzedaż i kupno innej bo już mi się nie podoba tam gdzie mamy. Za daleko wszędzie jest nie wiem co nas skusiło żeby ją kupić chyba chwila jakiejś euforii. No głupia ja jednym słowem.
-
nika647 wrote:A nie zwiększył Ci lekarz dawki żelaza? Lykasz Wit C? Bo podnosi wchłanianie. I powinno się unikać źródeł wapnia przy suplementacji żelaza bo to może utrudniać wchłanianie. Buraki działają krwiotwórczo, możesz pić sok, zakwas z buraków. Amarantus i karob są też super źródłami żelaza. Robiłam synowi takie kulki z amarantusa ekspandowanego i karobu w formie syropu
Tak tak, łykałam z witaminą C, takie też miałam zalecenia.
Bebag ja też staram się pilnować odstępów od produktów które zaburzają wchłanianie. Teraz miałam feroplex 2razy dziennie ale zmienił mi na Sorbifer durules też narazie 2 dziennie i dodatkowo dostałam większą dawkę kwasu foliowego jeszcze -
U mnie też zaczyna się ten czas kiedy powinnam wrzucić jakieś dodatkowe żelazo, na razie mam hemoglobinę w normie, bo 12,4 ale schodzi stopniowo w dół z 15.4. w poprzednich ciążach tak mi właśnie spadało poniżej normy w tym 7 miesiącu.
-
No właśnie moja pani ginekolog dała mi glukometr kazała pilnować diety i zapisywać pomiary godzinę po posiłku i z tym iść do diabetologa. Za to rozmawiałam z koleżanka która chodziła do tej samej diabetolog i dostała opieprz od niej ze nie zaczęła się pilnować tylko sobie czekała 🤔poczytałam sobie co jest dozwolone i będę próbować co mi podnosi ten cukier a co nie. Za to mały ma już 1,13kg wychodzi na tydzień starszy