WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
eweljina wrote:Kolejna odpowiedź nie mająca nic na celu, bo chyba nie wprowadza się kenela za złe zachowanie? Niestety, ale racji nie macie, bardzo to śmieszne wszystko, że boki zrywac. Idę na forum z pieskami, miłego dzionka i więcej uwaznosci.
to zależy kto jaką ma potrzebę wprowadzenia.... ja mam 2 psiaki jeden ma kennel do wyciszania a 2 dostał kennel i chodzi tam za karę i wtedy gdy wie że coś źle zrobił.... Podkreślę to jeszcze raz... Psy są różne i inaczej ćwiczy się ze szczeniakiem a inaczej z "dorosłym" psem... dopóki psu nie dzieje się krzywda i dopóki nic mu nie brakuje to nie widzę przeszkód żeby trzymać psa w kojcu....
Chcesz proszę bardzo zgłaszaj i co powiedzą? że pies ma dobre warunki nie jest zaniedbany a że w kojcu no trudno może tam być.... wiem jak działają instytucje "ratujące" psy i miałam kilka razy kontrolę i jak się nie znasz nie wiesz i nie orientujesz w sytuacji to się nie wypowiadaj...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 10:00
-
eweljina wrote:Puknij się w głowe, bo przeginasz, szpieg taki z Ciebie to powinnaś wiedzieć, że to moja pierwsza ciąża i ja CIEBIE nie obrażam, ani Twojej ciąży czy przypadłości, bezczelna jesteś, mam prawo pytać o wszystko co mnie w ciąży niepokoi oraz mam prawo napisać co myślę o wypowiedzi o PSACH l, a Ty nie masz prawa mówić jaka jestem osobą
eweljina lubi tę wiadomość
-
eweljina wrote:Puknij się w głowe, bo przeginasz, szpieg taki z Ciebie to powinnaś wiedzieć, że to moja pierwsza ciąża i ja CIEBIE nie obrażam, ani Twojej ciąży czy przypadłości, bezczelna jesteś, mam prawo pytać o wszystko co mnie w ciąży niepokoi oraz mam prawo napisać co myślę o wypowiedzi o PSACH l, a Ty nie masz prawa mówić jaka jestem osobą
Wyjdź stąd. Po prostu opuść ten wątek i nie wracaj.eweljina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, DON'T FEED THE TROLL 😉 Zgłoście wypowiedzi tej persony,ja juz to zrobiłam, może się od nas wyniesie, pewnie na swoim wątku już narobiła dość kwasu. Średnie to że obce osoby mogą nam rozpierniczac konwersacje do której nie są zaproszone. Zawsze można założyć grupę na fb. Jeśli bym ją zakładała to od razu mówię, dodam tylko użytkowniczki z naszego kalendarza, żadnych randomów które nagle sie do nas dopiszą że one też chcą 😉
LILA_33, Nadziejka30, Jeffcia lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:
Niestety w moim przypadku jest więcej tych złych scenariuszy i jak powiedział Profesor muszę być świadoma z czym to się wiąże. Wiem że mam dobrą opiekę stosuje się do zaleceń ale co będzie to czas pokaże. Mój przypadek nie jest od nikogo zależny. Tu nie decyduje ani ja ani lekarz tu jest loteria.
Widziałam ostatnio na "ciąża, pytania i odpowiedzi" na fb że ktoś pytał o przebieg xiazy dokładnie z tym co Ty masz, pisały dziewczyny że doczekały szczęśliwie rozwiązania:) jakiś tydzień temu to widziałam.
-
A może znacie jakieś forum gdzie można zrobić wątek prywatny, żeby nikt tam się nie wcinał, można było swobodnie wrzucić zdjęcie (zeby obce osoby nie mogły czytac) ? Zakładam że w 7 miesiącu już można o czymś takim pomyśleć bo chyba za wiele osób już tu do nas nie dołączy
-
eweljina wrote:Doskonale rozumiem pojęcie i funkcjonalność kojca, pies o którym mowa trafił tam za nieodpowiednie zachowanie i Pani wyraźnie napsiala, że z niego nie wychodzi, co to ma na celu? Dramat w tym przypadku, zalatuje polska wsią, zacofaniem i jest to bronione, a na to nie mam zgody. Żal psa i żal wszystkich, które w kojcach i na łańcuchach są i tak - naszym obowiązkiem jest zgłaszać każdy taki przypadek, a nie cwaniakowac na forum jak dzieciaki.
Jako matka dorade Ci jednak żebyś trochę wyluzowała bo jak będziesz tak pluła jadem na wszystko wokół i wszystklich którzy postępują inaczej niż ty to będziesz po prostu w swoim macierzyństwie bardzo zgorzkniała i samotna. Uwaznosc o której napisałaś jest ważna, ale właśnie po to żeby tak zero- jedynkowe nie oceniac. wszystkiegoMuszka1, Spuromix, Umka, Mad.zia, bebag lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:Ewelina - ja Tobie życzę więcej łagodności, twój pierwszy post i potem kilka kolejnych były zdecydowanie zbyt obscesowe, wszystko można napisać, ująć inaczej. To nie jest forum o psach, dziewczyny dzielą się tu Różnymi swoimi lub zaslyszanymi historiami. Większość dziewczyn ma tu swoje ciążowe kłopoty, długie starania o ciążę i nie potrzebne są im w tej chwili dodatkowe nerwy. Nie każdy ma tu czas, możliwości i siły na bycie aktywista. Jeśli to lubisz to przejedź się po jakim swoim podmiejskim osiedlu domków jednorodzinnych, w co drugim będziesz mogła zgłosić psiaka na łańcuchu czy w budzie. Przekonasz się czy to wystarczy do legalnego zabrania go stamtąd czy nie.
Jako matka dorade Ci jednak żebyś trochę wyluzowała bo jak będziesz tak pluła jadem na wszystko wokół i wszystklich którzy postępują inaczej niż ty to będziesz po prostu w swoim macierzyństwie bardzo zgorzkniała i samotna. Uwaznosc o której napisałaś jest ważna, ale właśnie po to żeby tak zero- jedynkowe nie oceniac. wszystkiego
👏👏👏👏👏
Lepiej się tego nie dało ująć.nika647 lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:A może znacie jakieś forum gdzie można zrobić wątek prywatny, żeby nikt tam się nie wcinał, można było swobodnie wrzucić zdjęcie (zeby obce osoby nie mogły czytac) ? Zakładam że w 7 miesiącu już można o czymś takim pomyśleć bo chyba za wiele osób już tu do nas nie dołączy
Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Dziewczyny, DON'T FEED THE TROLL 😉 Zgłoście wypowiedzi tej persony,ja juz to zrobiłam, może się od nas wyniesie, pewnie na swoim wątku już narobiła dość kwasu. Średnie to że obce osoby mogą nam rozpierniczac konwersacje do której nie są zaproszone. Zawsze można założyć grupę na fb. Jeśli bym ją zakładała to od razu mówię, dodam tylko użytkowniczki z naszego kalendarza, żadnych randomów które nagle sie do nas dopiszą że one też chcą 😉
Ooo, jak się nie mylę to u czerwcówek widziałam że założyły coś na Facebooku czy messengerze i tam wrzucały sobie zdjęcia maluszków, bo część już urodziła. Mało to anonimowe, ale jakby co, to ja w sumie byłabym chętna dołączyć 😅 -
Sprawa na spokojnie do przemyślenia, no właśnie anonimowe forum jest fajne bo jest anonimowe 😉 A z drugiej strony zdjęcia malucha czy swojego z twarzą nie wrzucisz,bo nie wiadomo kto i po co nas czyta... Szkoda ze nie da się wątku ustawić na prywatny, z hasłem 😅
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Coś mi się klinkelo.i zacytowałam siebie.
To może zrobmy tak że każda z nas - z pierwszej strony napisze tu czy jest chętna na prywatną grupę na FB?
Jakby co to ja chętnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 11:23
-
zosiasamosia wrote:Tkpom, niezmiennie zaciskam kciuki i szczerze wierzę, że skończy się wszystko dobrze 🥰
Zauważyłam, że przestałam już liczyć kolejne tygodnie a tu już 28 tydzień 😱 chyba powoli dociera do mnie, że tym razem się uda. I te ruchy w brzuchu. Niesamowite!
Czy któraś z Was użytkowała wózek kinderkratf? Jest podobny do Venicci który mi się spodobał ale o połowę tańszy.
Taki mi się spodobał
https://kinderkraft.pl/produkty/wozki-dzieciece/wozki-2w1/nea-2w1?color=rozowy&_gl=1*1ii7jmx*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjw1YCkBhAOEiwA5aN4AfjC0UIX5VseANIDgMD4VGXr5khOW_lQ0Iar0YTUiYK7l9m4KWonOBoCrrAQAvD_BwE
Szukalas uzywanych tych vennici?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 11:38
-
Muszka1 wrote:Widziałam ostatnio na "ciąża, pytania i odpowiedzi" na fb że ktoś pytał o przebieg xiazy dokładnie z tym co Ty masz, pisały dziewczyny że doczekały szczęśliwie rozwiązania:) jakiś tydzień temu to widziałam.
-
Mi opcja forum odpowiada ale za niedługo pojawią się bobasy i nie ukrywam że chętnie bym zobaczyła wasze pociechy i pokazała swoją a tutaj to .. no same widzicie. Także jak większość będzie za to mogę zalozyc konwersacje na messengerze, jesli nie to nie naciskam
niezapominajk_aa, nika647, Mad.zia lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Mi opcja forum odpowiada ale za niedługo pojawią się bobasy i nie ukrywam że chętnie bym zobaczyła wasze pociechy i pokazała swoją a tutaj to .. no same widzicie. Także jak większość będzie za to mogę zalozyc konwersacje na messengerze, jesli nie to nie naciskam
w sumie to możemy zostać tutaj a np zrobić grupę na fb tylko i wyłącznie pod fotki moje zdanie znacie Decyzja należy do was mi wsio rybcia
niezapominajk_aa wrote:Mi też 🙈 o której masz wizytę? 😅
po 15 dopiero
Muszka1 lubi tę wiadomość