WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
zosiasamosia wrote:Tylko to masz liczone 100% że średniej wynagrodzen z 12 miesięcy. Może miałaś wcześniej jakieś l4
-
mała rośnie 700g szczęścia szalona układa się już do porodu, gin ma nadzieje, że to tylko takie straszaki i że nie dojdzie do przedwczesnego porodu....
21.06 mam zrobić KTG a kolejna wizyta 5.07
Czas leci jak szalony u mnie już +10kgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 16:17
Umka, niezapominajk_aa, nika647, zosiasamosia, Nadziejka30, LILA_33 lubią tę wiadomość
-
Spuromix wrote:mała rośnie 700g szczęścia szalona układa się już do porodu, gin ma nadzieje, że to tylko takie straszaki i że nie dojdzie do przedwczesnego porodu....
21.06 mam zrobić KTG a kolejna wizyta 5.07
Czas leci jak szalony u mnie już +10kg -
Spuromix wrote:no Tomi jest główką w dół i bardzo nisko, ale najważniejsze że szyjka trzyma i się nie skraca...
-
Muszka - poczytałam sobie profil dr Hameli o której wspomnialas- naprawdę świetne treści i wszystko takie przejrzyste, czytelne. Że nie wyswietlila mi się wcześniej🤔
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Ja na zwolnienia nie chodzę ja to ten wzorowy pracocholik 🤪 nie no serio ja jak coś mi się działo to tak pozamieniała sobie zmiany żeby nie brać wolnego. I mam zawsze nadgodziny (tego nawet nie wliczała do podstawy) myślałam że jak zarabiam. 4 to dostanę 4 a nie 3,5. No nic zadzwonię w poniedziałek zapytać co to jest.
Ja pracuje w zakładzie powyżej 20 osób połowę wypłacała mi jeszcze firma do 17 maja a resztę zus już. -
Cześć kochane, odnalazłam ten wątek i pragnę dołączyć 💜
Czy może któraś z Was jest w stanie pomóc?
beta z wczoraj 91.90, rowno po 24h beta wynosi 156.46. Beta robiona dzien po dniu ponieważ plamie na brazowo, progesteron dość dobry ok 24ng/ml mimo wszystko dodatkowo zażywam na te nieszczęsne plamienia. Czy to może być biochem ? Czy te wyniki choć trochę napawają optymizmem.. ? -
bambola wrote:Cześć kochane, odnalazłam ten wątek i pragnę dołączyć 💜
Czy może któraś z Was jest w stanie pomóc?
beta z wczoraj 91.90, rowno po 24h beta wynosi 156.46. Beta robiona dzien po dniu ponieważ plamie na brazowo, progesteron dość dobry ok 24ng/ml mimo wszystko dodatkowo zażywam na te nieszczęsne plamienia. Czy to może być biochem ? Czy te wyniki choć trochę napawają optymizmem.. ?
Aha - gdyby plamienie przerodziło się w żywa krew, albo było ciągle, doszły jakieś bóle to jedz na Izbe przyjęć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 18:23
bambola lubi tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Kurde zmieniła mi dzisiaj leki na podtrzymanie i cena mnie zabiła. Jeszcze się nie urodził a już drogi w utrzymaniu hihi
Szczerze to moja najdroższa ciąża w prowadzeniu. -
Ja też już po wizycie. Moja również leży głową w dół 😅 1012 g szczęścia 🥰 z wagi termin o 6 dni szybszy, na 10.09 😅 ale wiadomo, będzie się jeszcze zmieniać 😅 chociaż ja też mam przeczucie że wykluje się parę dni szybciej 😅 znowu zasłaniała się stopą przed zdjęciem 🤣 a jak w końcu zrobił to ma kwaśną minę 😄 a i dostałam skierowanie do diabetologa - po glukometr 🙃🙃 powiedział że na czczo za wysoki cukier. No cóż, przemęcze się te 3 miesiące 😅
nika647, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Jakie macie torby do wózka??? Właśnie się skapnęłam ze ja swoją poprzednia wywaliłam jak przestałam używać i muszę kupić coś ale weny brak
-
niezapominajk_aa wrote:Ja też już po wizycie. Moja również leży głową w dół 😅 1012 g szczęścia 🥰 z wagi termin o 6 dni szybszy, na 10.09 😅 ale wiadomo, będzie się jeszcze zmieniać 😅 chociaż ja też mam przeczucie że wykluje się parę dni szybciej 😅 znowu zasłaniała się stopą przed zdjęciem 🤣 a jak w końcu zrobił to ma kwaśną minę 😄 a i dostałam skierowanie do diabetologa - po glukometr 🙃🙃 powiedział że na czczo za wysoki cukier. No cóż, przemęcze się te 3 miesiące 😅
-
nika647 wrote:Polubione za wagę małej i że wszystko ok. A z tym glukometrem, no trudno, w końcu to wszystko dla bezpieczeństwa ❤️
No dokładnie, przeraża mnie to kłucie, bo pamiętam jak się babcią opiekowałam i w pewnym momencie obie miałyśmy łzy w oczach że muszę ukuć bo ją bolało, ale jestem zadaniowcem, więc jak muszę to ogarnę. Ale będę pytać też o ten czujnik freestyle libre, słyszałam że też dobra opcja. Zobaczymy, najważniejsza jest malutka w brzuchu ☺️ -
niezapominajk_aa wrote:Ja też już po wizycie. Moja również leży głową w dół 😅 1012 g szczęścia 🥰 z wagi termin o 6 dni szybszy, na 10.09 😅 ale wiadomo, będzie się jeszcze zmieniać 😅 chociaż ja też mam przeczucie że wykluje się parę dni szybciej 😅 znowu zasłaniała się stopą przed zdjęciem 🤣 a jak w końcu zrobił to ma kwaśną minę 😄 a i dostałam skierowanie do diabetologa - po glukometr 🙃🙃 powiedział że na czczo za wysoki cukier. No cóż, przemęcze się te 3 miesiące 😅
Również mam zmieniony termin po wczorajszej wizycie 😱 synek tak urósł, ze dr skorygował termin z 4.09 na 27.08 (!!) i zamiast w 28 tyg. jestem juz w połowie 29 - jestem ciekawa co wyjdzie na prenatalnych
A właśnie wybieracie się na prenatalne III trymestru?
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
nika647 wrote:No ja też się doglądam za czymś fajnym. Torba ważna rzecz. Wózek mam greentom , ale oryginalne torby do niego są jednoprzegrodowe i bardzo drogie. Podobają mi się torby marki oysho, to jedna z moich ulubionych marek z ubraniami sportowymi, do ćwiczeń, jogi, dość dobra jakośc. Tylko torby dla mam też drogie i nie wiem czy warto. Ale mają sporo przegródek, kieszonki z izolacją na butelki itd.
-
Kaśik wrote:Również mam zmieniony termin po wczorajszej wizycie 😱 synek tak urósł, ze dr skorygował termin z 4.09 na 27.08 (!!) i zamiast w 28 tyg. jestem juz w połowie 29 - jestem ciekawa co wyjdzie na prenatalnych
A właśnie wybieracie się na prenatalne III trymestru?