WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka w tym ważnym niezapomnianym dniu ślubu życzę Wam spełnienia marzeń, miłości bez granic i żebyście zawsze umieli cieszyć się sobą tak jak dzisiaj!!!
Macie rację prowadzenie ciąży prywatnie yo jest duży komfort szczególnie dla psychiki ciężarnej ja gdybym nie chodziła dodatkowo do profesora to bym chyba oszalała. Moja ginekolog na NFZ no to daje skierowania na badania więc je mam bezpłatnie i zwolnienia do pracy ona nawet boi się mnie badać na fotelu. Sama powiedziała że ona boi się podjąć ryzyka dalszego prowadzenia tej ciąży i zaproponowałam właśnie takie rozwiązanie że będzie mi robić badania aby odciążyć finansowo. Wiadomo u innego lekarza bym zapłaciła 300zl u profesora 500zl więc różnica no jest spora tylko tu nikt nie chciał się podjąć a znowu jechać do Warszawy to też koszty i trasa której się bałam bo to jednak trzęsie a ja nie mogę w takich warunkach być.
Jak chcecie coś z muslinu to możecie kupić materiał ja mogę Wam poszyć póki jestem w domu bo potem to już jak urodzę dopiero. Teraz po tych nowych lekach więcej siedzę troszkę bo mam mięciutki brzuszek wkoncu i kręgosłup mi odpoczywa od leżenia.
Ja też mam większość muszę kupić jeszcze komodę, wanienkę, kolyske, torbę do wózka i namówić starego na inny wozek😁
Z ciuszków mam podstawy po 5 sztuk wrazie czego dokupię jak już mały będzie na świecie. W planach miała i tak kupić tylko to co do szpitala potrzebne ale przepadłam i kupiłam więcejniezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Dzień dooooobry
Miałam być dzisiaj na rybach i moczyć sobie kija w cieniu nad rzeczką i co? leje....
Ja mam kołderkę i podusię do łóżeczka i mam też śpiworek, zobaczę co małej bardziej spasuje nie boję się przykrywać maleństwa kocysiami czy kołderkami u nas zawsze dzieciaki były tak przykryte i nic się nie działo a takie dmuchanie na zimne to chyba nie dla mnie bo tylko się niepotrzebnie nakręcam... Do mnie właśnie idzie paczka z pieluszkami tetrowymi i prześcieradełka do łóżeczka i na przewijak i jak tak siedzę teraz w sklepach to jest dramat bo w sumie to ja jeszcze masy rzeczy nie mam a miejsca na ich trzymanie też muszę przerzedzić troszkę ubranka bo mam tego od zatrzęsienia po 20szt z każdego to takie minimum choć pajacy na 100% mam około 50szt muszę się za to zabrać powoli.... a jeszcze zamówiłam otulacze wełniane do wielopieluchowania więc wyprawkę pampuchową mam już na 99% skompletowaną -
niezapominajk_aa
Bądźcie wierni swoim ciałom, niczym wzniosłym ideałom,
Nie budujcie muru z cegły, w tym jedynie murarz biegły,
Pamiętajcie o rocznicach, nie świętujcie ich przy pizzach,
Dręczy Was chrapanie nocą? Można szturchnąć, tylko po co?
Gdy różnica zdań dość spora, wynajmijcie mediatora,
W namiętności co dzień trwajcie, gdy przygasa, rozpalajcie,
Gdy Wam zgody nic nie bełta, nie zarobi terapeuta,
U sąsiadki wrót nie stójcie, tajemnice swe szanujcie,
Niech nie martwi Was frasunek, na frasunek dobry trunek,
A gdy siwe będą głowy – damy Wam poradnik nowy.
Życzę wam dużo ale to dużo miłości, dróg prostych i z górki a gdy pojawią się przeszkody to żebyście z łatwością je pokonali, spełnienia najskrytszych marzeń
hmmm owocnej nocy poślubnej już nie pożyczę ale mogę pożyczyć szalonej nocy
jeszcze raz 100 LAT!
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Spuromix właśnie Ty będziesz używać tych wielorazowek to na 5.10.15 sa rabaty na nie. Tzn na te wierzchnie warstwy "majtki" dobra nie znam się na tym 😁
Ja czekam na 7 paczek bo tylko tak pozostaje mi robić zakupy i cieszę się że maz w tych godzinach jest w pracy co kurier przyjeżdża. Raczej nie płaczę że zamawiam dla dzieci rzeczy tylko gorzej jak paragony gdzieś dorwie 🤣🤣🤣 -
a dzięki widziałam zamówiłam też teściaka na testy ale to duże otulacze są bo na takie 8-16kg malucha
Tkpom wrote:Spuromix właśnie Ty będziesz używać tych wielorazowek to na 5.10.15 sa rabaty na nie. Tzn na te wierzchnie warstwy "majtki" dobra nie znam się na tym 😁
Ja czekam na 7 paczek bo tylko tak pozostaje mi robić zakupy i cieszę się że maz w tych godzinach jest w pracy co kurier przyjeżdża. Raczej nie płaczę że zamawiam dla dzieci rzeczy tylko gorzej jak paragony gdzieś dorwie 🤣🤣🤣
ja też się wezmę za paczkę i poleci w 1 kolejności co by mi już nie graciło
a wg kupiłam sobie sukienkę w lidlu....stwierdziłam 40 zł to nie majątek a na wakacje może będzie super na brzuszek taka przewiewna i wg... wracam do domu przymierzam i co? wyglądam jak w worku na kartofle ja się poddaję nie wiem już czego szukać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 09:29
-
Spuromix wrote:a dzięki widziałam zamówiłam też teściaka na testy ale to duże otulacze są bo na takie 8-16kg malucha
ja też się wezmę za paczkę i poleci w 1 kolejności co by mi już nie graciło
a wg kupiłam sobie sukienkę w lidlu....stwierdziłam 40 zł to nie majątek a na wakacje może będzie super na brzuszek taka przewiewna i wg... wracam do domu przymierzam i co? wyglądam jak w worku na kartofle ja się poddaję nie wiem już czego szukaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 09:33
-
nika647 wrote:W Lidlu chyba trzeba brać mniejsze, szczególnie te ciążowe. Zobacz sobie Sinsay. W czwartki do promocje na wybrane rzeczy. I ostatnio było 30 proc. Trzeba śledzić.
nie to nie o rozmiar chodzi a o krój ja jestem niska i wszystkie takie sukienki na brzuszek robią ze mnie taki worek treningowy dramat jakiś
nika647 lubi tę wiadomość
-
niezapominajk_aa wrote:Dziękuję, no ten wzór skradł mi serducho 😅 a udało mi się dorwać w promocyjnej cenie u babeczki, więc się zdecydowałam na muślin 😅
Gdyby któraś chciała to polecam - MamaNiko na Facebooku. Ceny już ma wyższe, ale może trafią się znowu promocje. Jakość wydaje się okej, świetny kontakt i ogromny wybór wzorów i kolorów 😄
Dziękuję za wszystkie kciuki, przydadzą się! 😄 Aaaa no i zapomniałam, dziś są też moje urodziny, więc dodatkowo przestawiam się o rok do przodu 😅 #26🥳
Ps. Taka ze mnie dobra przyszła żona, że chłop będzie miał jedną datę do zapamiętania 🤣
A tak serio, to tak trafiło mu wolne i tak restauracja miała wolną salę, a że decyzja spontaniczna to wyszło jak wyszło 😆
Życzę Wam miłego dnia ❤️
Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń ✊🎂🤍
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
My jeszcze musimy kupić łóżeczko, wanienkę, fotelik do samochodu, rożek i rzeczy apteczne dla mnie i dzidziusia, no i muszę kupić jeszcze stanik do karmienia i koszule porodową. A tak reszta powoli się zapełniła ale jeszcze troszkę tego zostało 😀
-
ja osrałam całą listę ja wchodzę np na allegro klikam zakładkę dla dzieci i po kolei jadę i patrzę co jest i jak coś potrzebuję to daję to do koszyka a potem szukam już konkretnie
np cumle najpierw przwija się mi jakiś byle jaki smoczek więc go dodaję do koszyka a później szukam idealnego czyli takiego 0-2 msc i żeby był jak nabardziej anatomiczny itd...
czy taki system się sprawdza? nie wiem powiem wam po porodzie ile rzeczy mi brakło albo ile zostało nieużytychWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 09:52
-
Ja nadal mam nic jeśli chodzi o wyprawkę ale sporo rzeczy dostanę, coś tam mam jeszcze po córce, coś dokupię i jakoś to będzie ma szczęście żyjemy w czasach kiedy wszystko jest łatwo dostępne
Ja kupiłam 3 długie kiecki w lidlu i są dla mnie ok. Ale ja z tych wysokich i z dużym biodrem więc tak krój z „odciętym” brzuchem jest ok
niezapominajk_aa ale masz dziś kumulację! Świętuj do białego rana Na wspólne życie życzę Wam zrozumienia, cierpliwości i żebyście zawsze znaleźli czas dla siebie a z okazji urodzin życzę Ci żebyś spełniała swoje marzenia!niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Ja mam strasznego doła okazało się że drugi pokoj który chcieliśmy szykować dla dzidzi jednak się nie zwolni... będziemy się gnieździć nadal w naszym pokoju+nasza osobna kuchnia i łazienka ... odeszła mi całkiem ochota na kupowanie jakichkolwiek rzeczy bo nie wiem gdzie je będę trzymać ... miałam już wyplanowane właśnie w tamtym pokoju piękne lozeczko, w naszym dostawka przy nas, w tym pokoju z drewnianym lozeczkiem
stałby też przewijak, komódka....nasz pokój co prawda nie jest mały ale już wiem że z jednego łóżeczka musimy zrezygnować, przewijak dosłownie gdzies upchac po prostu odniechciewa mi się cokolwiek kupować, nie mogę się przestawić bo ten pokoik jednak "ratował" nas pod względem trzymania tych wszystkich rzeczy... kuzynka ma 3 kartony ciuszków dla małej a ja nie mam nawet siły po to jechać... możliwe że na 3 miesiące przed porodem czeka nas oprócz zmiany samochodu jeszcze zmiana mieszkania 🥺 -
Spuromix wrote:nie to nie o rozmiar chodzi a o krój ja jestem niska i wszystkie takie sukienki na brzuszek robią ze mnie taki worek treningowy dramat jakiś
-
Muszka1 wrote:Ja mam strasznego doła okazało się że drugi pokoj który chcieliśmy szykować dla dzidzi jednak się nie zwolni... będziemy się gnieździć nadal w naszym pokoju+nasza osobna kuchnia i łazienka ... odeszła mi całkiem ochota na kupowanie jakichkolwiek rzeczy bo nie wiem gdzie je będę trzymać ... miałam już wyplanowane właśnie w tamtym pokoju piękne lozeczko, w naszym dostawka przy nas, w tym pokoju z drewnianym lozeczkiem
stałby też przewijak, komódka....nasz pokój co prawda nie jest mały ale już wiem że z jednego łóżeczka musimy zrezygnować, przewijak dosłownie gdzies upchac po prostu odniechciewa mi się cokolwiek kupować, nie mogę się przestawić bo ten pokoik jednak "ratował" nas pod względem trzymania tych wszystkich rzeczy... kuzynka ma 3 kartony ciuszków dla małej a ja nie mam nawet siły po to jechać... możliwe że na 3 miesiące przed porodem czeka nas oprócz zmiany samochodu jeszcze zmiana mieszkania 🥺 -
Muszka na początku nie potrzebne są dwa łóżeczka więc na spokojnie może się zwolni ten pokój nim łóżeczko będzie potrzebne. Ja przewijak kupuje taki żeby położyć na łóżko nie osobna komodę z przewijakiem szkoda mi miejsca, kasy a i tak znam siebie więc będę przewijała małego zapewne na łóżku bo mi tak wygodniej.
-
Muszka - podobnie jak tkpom myślę że osobne łóżeczko i tym bardziej osobny pokój nie są dziecku potrzebne. Wrecz przeciwnie, łatwiej będzie Wam w jednym
.owszem trochę ciasno, do przechowywania rzeczy, ale jakiś system wypracyjecie. A dziecko potrzebuje mamy blisko. Jakąś dostawką albo nawet w lozko z Wami. Tym bardziej jeśli będziesz kp.
Myśmy mieszkali w jednopokojowym mieszkanku do 2 roku zycia synka. Co prawda był dość duży i miał osobne łóżeczko ale w ogóle w nim nie spał, spał w dostawcę i pozniej z nami.
Jak Zaszłam w drugą ciąże to przeprowadzaliśmy się do większe ja mieszkania. Dzieciaki mają swój pokój, ale nie urządzałam w nim pokoju dla malucha. Teraz tez nie. Wszyscy śpimy w 12m sypialni 🤪 dzieci do pokoju dziecięcego wchodzą na kilka godzin dziennie się pobawić. Są takie dni że w ogóle tam nie przebywają 🙈
-
Mój synek też będzie spał z nami i u nas będzie miał swój kącik.
Jak się kiedyś wybudujemy a nie wiem kiedy to nastąpi bo ceny budowy teraz to kosmos to wtedy każdy będzie miał swój pokój plus dla mnie jakąś izolatka żeby się wyciszyć 🤣🤣🤣 najlepiej z tajemnym przejściem żeby nikt go nie znal 🤣🤣🤣
A mamy które będą miały pierwsze dzieciątko podpowiem że łazienka czy tam. WC też są okupowane przez dzieci bo wtedy zawsze mają pełno rzeczy do wyjaśnienia z nami.
bebag lubi tę wiadomość