X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Cywilne takie są ja zapomniałam założyć biżuterię dziewczyna która miała robić zdjęcia nie zabrała aparatu ja dzień przed wybiłam obojczyk i nie mogłam się nawet poczekać i jeszcze odwlekalismy ceremonię bo moi rodzice się spóźnili :P

O matko hahahahah 😅

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Cywilne takie są ja zapomniałam założyć biżuterię dziewczyna która miała robić zdjęcia nie zabrała aparatu ja dzień przed wybiłam obojczyk i nie mogłam się nawet poczekać i jeszcze odwlekalismy ceremonię bo moi rodzice się spóźnili :P

Kościelne też takie bywają :D ja na swoim w kościele zgubiłam welon, spadł mi jak musielismy dary przynieść (taki lokalny zwyczaj w naszym kościele) i była afera bo moja mama i tesciowa chciały mi go przypinać a ja w sumie zadowolona bo od początku średnio mi się podobał i stanowczo kręciłam głową że nie :D a i organista sie spóźnił i czekaliśmy pół godziny na rozpoczęcie ceremonii :D

niezapominajk_aa lubi tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak na kościelnym też są wpadki jak na godzinę przed wyjazdem do kościoła wydarlam się że ślubu nie będzie bo mój przyszły mąż mnie wkurza a on tylko pomylił kwiaciarnie i pytał gdzie on ma ten bukiet odebrać. Wchodząc do kościoła utknął mi obcas w kratce a świadkowie zapomnieli kartek od spowiedzi dać do podpisu i znajomy podpisywał je na masce samochodu. Na weselu moja siostra z bratem się pobili a mojemu mężowi pękły spodnie na dupie i teściowa zszywala je biała nitka.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahhaha ale to są super wspomnienia :D nie może wszystko być idealne :D NA kościelnym my o bukiecie zapomnieliśmy o 1 w nocy mama sobie przypomniała o nim... na szczęście kwiaciarka nam go przywiozła rano ;) ale dużo lepiej wspominam ten cywilny :) było więcej wpadek ale klimat był bardziej ślubny ;)

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na naszym ślubie chyba największą wtopę zaliczył ksiądz!!! Tego nie przebijecie 🤣 u nas ksiądz wita parę młoda pod chórem, potem szliśmy do ołtarza, piękna muzyka, podniosłe nastroje, 200 osób w kościele, ksiądz zaczyna mszę no i jest to powitanie: X i Y przyszliście tu aby zawrzeć sakramentalny związek przez Bogiem wszystko byłoby okej tylko że użył mojego imienia i imienia świadka!!!!! 🤣🤣 Cały kosciol w popłochu, ja dostałam śmiechówki takiej że się prawie tam posikałam, dobrze że ksiądz szybko się zorientował bo swiadek zaczął machac rękami że nie nie 🤣 dobrze ze na wejściu a nie na przysiędze 😂 potem po komunii podchodzi do naszego świadka i mówi sory, prawie Cię ożeniłem 🤣 Co najlepsze, ten ksiądz to nasz bliski znajomy, chyba mu się udzielił stresik 😁
    Drobne wpadki też były, chcialam wychodzić z kościoła bez bukietu, obrączki miałam wyszykowane w takim pudełeczku na mchu, na nim dwa drewniane serduszka i na nich obrączki. I lektor który nam niósł to pudełko tak nim trzepnął że jak je otworzył przy ołtarzu żebyśmy mogli wyjąć obrączki to mech się posypał i trzeba było w nim dłubać za obrączkami 😅 Ale poza tym wszystkim to był najpiękniejszy dzień 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2023, 12:22

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣🤣🤣🤣 nie to na kościelnym mąż prawie księdza obsmarkał na przysiędz3 bo jak na złość coś go rozłożyło a znowu najgorszym wspomnieniem jest to że w noc poślubną mieliśmy stłuczkę... wszyscy w aucie nagle zasnęli i walnęliśmy w barierki na szczęście nikomu nic się nie stało

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas też ksiądz wita part młoda i sam wprowadza do kościoła razem z ministrantami to samo jest na chrzcie. Stoimy w wejściu wtedy zaczyna się meswzwa i ksiądz z misistrantami idzie po nas tam zaczynają się obrzędy i pytania po co na co i dlaczego i jak już odpowiemy ksiądz środkiem wprowadza nas z dzieckiem na rękach pod ołtarz wtedy dalej jest msza i w trakcie jest chrzest.
    Ślubu nam udzielał ksiądz który uczyl mnie religii i w trakcie to nawet mamy nagrane przy ołtarzu powiedzial a Ty miałaś pracować ze mną na parafii a ja teraz ślubu udzielam, no ale widocznie Big tak chciał. Goście w śmiech ja czerwona jak burak mój mąż zdezorientowany patrzył nie wiedział o co chodzi.

Ogólnie uwielbiam ślubne historie a najbardziej wpadki właśnie bo jest co wspominać.

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    i wcale nie żałujemy że to nie było duże weselicho z kościołem w tle 😆 było po naszemu, a to najważniejsze 🥰

I to jest najważniejsze 😍 jeszcze raz gratulacje ❤

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te Wasze historie 😅 patrzcie ile jest wspominania haha 😁 my mieliśmy osobno cywilny i osobno kościelny bo akurat braliśmy slub w początku pandemii. Nie mieliśmy wesela i nie żałuję, za to cywilny mieliśmy plenerowy w górach, najpiekniesze wspomnienia ❤

age.png

09/2020 💔

• Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na grupie na fb i powiem Wam przeraża mnie ilość wczesniakow która się rodzi. Co chwilę ktoś wrzuca zdjęcie hej jestem..... I jestem wczesniakiem. Masakra jakaś!!! Większość to 35-36 tydzień maluszków

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom a co z Twoją znajomą która zaczęła rodzic na szlaku? Wszystko dobrze się skończyło?

Dziewczyny, wybieracie się na jakieś wakacje? Ja bym bardzo chciała wyjechac gdzieś z córką i mężem w drugiej połowie lipca, mam nadzieję że lekarka nie będzie miała nic przeciwko.

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:

Dziewczyny, wybieracie się na jakieś wakacje? Ja bym bardzo chciała wyjechac gdzieś z córką i mężem w drugiej połowie lipca, mam nadzieję że lekarka nie będzie miała nic przeciwko.

Jedziemy nad morze za tydzień. Na 9 dni. Rezerwowalismy czerwiec żeby właśnie nie ryzykować że nie pojedziemy w ogóle.
    Dziś też byliśmy nad wodą, córka pływała przy brzegu w kółeczku i przechyliła się do przodu i zanurzyła głowę. Mąż zaraz do niej doskoczył ale się mocno wystraszyła. Nie zachlysnela się raczej, nie kaszlała. Mam nadzieję że nic jej nie będzie. I teraz mam takie mieszane uczucia z tymi naszymi wakacjami, trochę już coraz mniej się nadaje do biegania za dzieciakami a mąż sam też z nimi do wody nie pójdzie.

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się czujecie ? Mnie ostatnia coś dziwnie ciągnie w podbrzuszu. Lekarka twierdzi ze wszystko o.k szyjka długa zamknięta ale ja oczywiście i tak się martwię. Może to maluszek tak rośnie i się wszystko rozciąga 🤔 a jak to wyglada u was ?
    Chciałaby wytrzymać chociaż do połowy sierpnia 😁 bo tez słyszę do około o samych wcześniakach 😉

preg.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Hej dziewczyny jak się czujecie ? Mnie ostatnia coś dziwnie ciągnie w podbrzuszu. Lekarka twierdzi ze wszystko o.k szyjka długa zamknięta ale ja oczywiście i tak się martwię. Może to maluszek tak rośnie i się wszystko rozciąga 🤔 a jak to wyglada u was ?
    Chciałaby wytrzymać chociaż do połowy sierpnia 😁 bo tez słyszę do około o samych wcześniakach 😉
    Ciągnąć tak może, w końcu dziecko już dość ciężkie i macica jeszcze się trochę porozciaga. Takie bóle w dole brzucha u mnie najczęściej są związane albo z przeciążeniem ( za długo na nogach) albo pochodzą od jelit. Takie skurcze które u mnie towarzyszyły skracaniu szyjki i później porodom to są bardziej od góry, tak od szczytu macicy uczucie ściskania w dół. Na razie mialam ich niewiele. Poza oczywiście klasycznym twardnieniem brzucha które mam często ale nie jest to takie bolesne

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Tkpom a co z Twoją znajomą która zaczęła rodzic na szlaku? Wszystko dobrze się skończyło?

Nie do końca tzn urodziła szczęśliwie ale dzieciątko ma 6 palców u jednej z ręki i takie mocno odstające czoło. Podejrzewają jakąś chorobę genetyczna ale dopiero badania będą robić. Ogólnie do szpitala zdążyli na czas pisała że porod nawet nie był taki zły ale są nadal w Krakowie tzn dziecko w szpitalu oni wynajmują sobie pokoik

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wakacje jadę do szpitala będę miala all inclusive na los-szpitalos hihi nie no a tak poważnie to chcemy gdzieś jechać jak już mały się urodzi i będzie w domku. Chociaż na weekend może z dwa razy z dziećmi. No w tym roku nie da się ukryć spierniczylam im wakacje :(

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 moja córka to już duża wiec mam taki plan że oni rano na plażę to nawet beze mnie ruszą a po południu drugi raz razem, ale nastawiam się raczej na relaks i odpoczynek więc może uda się pojechać. Zarezerwowaliśmy domek żeby był komfort i bez spiny, no zobaczymy jak to wyjdzie. U nas czerwiec odpadł bo młoda ma mnóstwo wydarzeń zawiązanych z zakończeniem przedszkola. Ale liczę na to że jednak w lipcu się uda ;)

Takie ciągniecie może się zdarzać, dziecko rośnie, wszystko się tam rozciaga. Ja już mam bóle bioder i pachwin jak przesadzę z aktywnością. Ale ostatnio zaczęłam już bardziej odpoczywac i uważać na siebie.

Tkpom, odbijecie sobie wyjazdy jak juz urodzisz, czasem tak jest że trzeba trochę się poświecić zeby było dobrze. Ja tam się tez nie spinam, jeśli lekarka będzie miala jakiekolwiek uwagi do wyjazdu to tez zostaniemy w domu, to tylko jedne wakacje w końcu :)

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne są te Wasze historie ślubne 😀

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kichnęłam i teraz mnie ciągnie koło pępka co za głupie uczucie nigdy tak nie miałam.

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My akurat odpuszczamy wakacje, teraz byliśmy na długi weekend w górach a później jak już to jednodniowe wypady gdzieś. Chcieliśmy jechać nad morze ale od nas to kawał drogi a ja nie czuję się na siłach już :/ troszkę pochodzę i brzuch jak kamień

age.png

09/2020 💔

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ