X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednodniowe wypady też kocham ale teraz nawet na taki nie mogę sobie pozwolić.
    Ostatnio myślałam czy mogłabym np podjechać na plażę usiąść przy stoliku i wypić smoczek i zjeść gofra. Niby nie będzie to wysiłek bo muszę przejść od samochodu do stolika czyli prawie jak do lekarza bym szła ale się boję normalnie.
    I pomyśleć że w poprzedniej ciąży w 32 tygodniu wlazłam na Klif w Gdyni

age.png
  • Meggie1989 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,
    Na tym forum spędziłam mnóstwo czasu będąc w ciąży. Już mi szkrab wyrósł z wózka i mam do sprzedania w dobrej cenie wózek 3w1 Kinderkraft veo. Mieszkam w Warszawie (ursus). Wózek jest w bardzo dobrym stanie i dorzucam gratisy typu folia do wózka. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o wiadomość. Jest fotelik (nosidełko), wózek z gondolą, która przekształca się w spacerówkę. Wózek jest bardzo lekki. Pozdrawiam serdecznie

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak gdzieś wyskoczę to może na ryby na pół dnia :D

Hmmm w sumie od kąd mamy gospodarstwo to na wakacjach byliśmy tylko raz i to na weekend :) i wiecie? nie żałuję :) mamy sporo wypadów takich pół/cało dniowych :) to tu skoczymy to tam jakoś też nie potrafię wyjeżdżać na długo... byliśmy w niedzicy na 3 dni mieliśmy wszystko zaplanowane co do godziny a i tak wyszło na to że pod koniec się nudziliśmy bo 3 dniowy plan zrealizowaliśmy w 2 dni i to jeszcze naciągaliśmy strasznie....

age.png
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sposób Was nadrobić 😆

My właśnie wracamy z tygodniowych wakacji. Nawet nie chcę myśleć o stawaniu na wadze 😆😆

Niestety zaczęłam mi w tym tygodniu strasznie puchnąć nogi, tradycyjnie w kostkach. Dziś doszłam do etapu, że już krótko po wstaniu z łóżka zaczęły się powiększać 😔 Macie może na to jakieś sprawdzone sposoby oprócz leżenia z uniesionymi nogami? Na samo leżenie nie narzekam, ale nie mogę spędzić w tej pozycji całego dnia 😆😅

• nika647 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaAnna wrote:
    Nie sposób Was nadrobić 😆

My właśnie wracamy z tygodniowych wakacji. Nawet nie chcę myśleć o stawaniu na wadze 😆😆

Niestety zaczęłam mi w tym tygodniu strasznie puchnąć nogi, tradycyjnie w kostkach. Dziś doszłam do etapu, że już krótko po wstaniu z łóżka zaczęły się powiększać 😔 Macie może na to jakieś sprawdzone sposoby oprócz leżenia z uniesionymi nogami? Na samo leżenie nie narzekam, ale nie mogę spędzić w tej pozycji całego dnia 😆😅
    Nawadniaj się porządnie. I skonsultuj z lekarzem, duże Obrzęki mogą świadczyć o osłabionej pracy nerek. Może konieczne będą jakieś leki.

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na obrzęki zaleciła pić dużo wody, ograniczyć wszystko słone a najlepiej wyeliminować całkowicie sól i chwilowo u mnie jest lepiej

<3 doszły dzisiaj paczuszki z kolejnymi rzeczami dla małej :D w sumie to cały karton pieluch XD a myślałam że do wielopieluchowania mam już wszystko a tu cały czas coś jeszcze przychodzi :P

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej pierwszy raz w życiu miałam takie niskie ciśnienie i spałam jak zabita. 100/60 dobrze ze mnie pies obudzil bo bym dalej spala. Muszę jakoś podnieść sobie ciśnienie bo z takim to się żyć nie da.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam kolyske babeczka chce tylko 150zl ale ja się głupia waham bo to jednak używana. Mąż mówi że swiruje i za taką cenę trzeba brać bo to i tak na chwilę tylko. Fakt tu odbiór osobisty więc wiem co kupuje nie to co wysyłka.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bierz nie pytaj!
    ja większość mam z 2 ręki i naprawdę jak jest odbiór osobisty to wiesz co kupujesz... a większość dziecięcych rzeczy jest w stanie bardzo dobrym bo mało używane np przez 1 dziecko tylko a wiesz dać 700 a 150 to jest różnica.... wiadomo tylko materacyk jest do wymiany

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam że ktoś tutaj ma rękę do maszyny do szycia :D przyznawać się która :D mam sprawę

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszyna to ja chociaż nie wszystko umiem żeby nie było 😁 ja samouk jestem nie chodziłam na kursy

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiesz mi jak uszyć worek z materiału pul? jak ten szew zrobić żeby nie przeciekał?

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam się przywitać w 7 miesiącu i 3 trymestrze! W sobotę dokupilam w Pepco ręczniczek i dwie słodkie czapeczki bawełniane. A dziś mam od rana twardnienia brzucha, pobolewanie i ogólnie jakoś słabo się czuje.
    Mały uciska chyba główka na pęcherz bo cały czas latach siku i sikam po trochę. Ogólnie to ten etap że mam już trochę dość... A tu jeszcze 3 miechy,no minimum dwa do bezpieczniejszego terminu

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o raaaany ale leci.... gdzie kiedy jak??????

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a powiesz mi jak uszyć worek z materiału pul? jak ten szew zrobić żeby nie przeciekał?
    Najlepiej na overloku

Albo uszyć 2 i je połączyć taki worek z podszewka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 16:01

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Najlepiej na overloku

czyli już poległam przy samym pytaniu XD proste szycie mnie przeraża a co dopiero takie XD ja nawet nie wiem czy mama ma taką funkcję w maszynie :P
    ehhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 16:04

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja overloku też nie mam w mojej niby jest opcja ale to nie jest to samo.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wku*** mnie mąż i to już do granic możliwości. Kupiłam rogówkę na to nowe mieszkanie (na parterze żeby nie było) a ten do mnie dlaczego bez opcji wniesienia no i mnie wpienil nie dość że sama zapłaciłam za nią cała wyproawe dla dziecka sama kupuje nie prosząc nawet o grosz od niego zresztą nigdy na dzieci nie prosiłam zawsze sama wszystko kupuje a ten mi kuźwa o wniesienie się burzy. Sam lata kolega pomagać to niech weźmie któregos żeby mu też pomógł a nie będę płacić jeszcze 200zl za wniesienie. Tak mnie wkurzył że dałam mu listę co dzieci potrzebują i ma to ogarnąć w tydzień koniec miłość dzisiaj!

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to chyba nikt nie potrafi tak wyprowadzić z równowagi jak mąż 😂 Chociaż mnie jeszcze wkurzyła bardzo wczoraj doktorka na studiach. Stwierdziła, że jak prezentacji nie zaprezentowałam na ćwiczeniach to nie dopuści mnie (i kulku innych osób) do egzaminu z wykładów. A prezentacje zrobiłam w marcu i wysłałam jej, a potem to tylko szpital i leżenie, więc nie miałam jak jechać godzinę na uczelnie po to by to prezentować 😔 W dziekanacie idą mi na rękę i będą mi przesuwać termin składania pracy i termin obrony i mówili, że dbają o kobiety w ciąży zwłaszcza jak jest taka sytuacja niepewna. A tu trafia się taka stara baba, która uprzykrza życie 😠

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Wku*** mnie mąż i to już do granic możliwości. Kupiłam rogówkę na to nowe mieszkanie (na parterze żeby nie było) a ten do mnie dlaczego bez opcji wniesienia no i mnie wpienil nie dość że sama zapłaciłam za nią cała wyproawe dla dziecka sama kupuje nie prosząc nawet o grosz od niego zresztą nigdy na dzieci nie prosiłam zawsze sama wszystko kupuje a ten mi kuźwa o wniesienie się burzy. Sam lata kolega pomagać to niech weźmie któregos żeby mu też pomógł a nie będę płacić jeszcze 200zl za wniesienie. Tak mnie wkurzył że dałam mu listę co dzieci potrzebują i ma to ogarnąć w tydzień koniec miłość dzisiaj!
    Mój też zawsze wkurwiony jak trzeba coś wnieść. Ale my mieszkamy na 3 piętrze, kurierzy przyjeżdżają kiedy chcą, Ci od mebli to nawet nie podają konkretnej godziny bo przeważnie mają kilka miast do objechania. No i nawet nie ma jak umówić jakiejś pomocy. Więc staram się zamawiać jednak z wniesieniem i u nas ostatnio królowała Ikea. Ale mąż ostatnio uparł się żeby kupić tańszy materac z allegro, skoro kolejne sikające dziecko w drodze to nie chciał żebyśmy wywalali kasę na droższy materac a ja chciałam z kupić najtańszy z Ikei i byłoby z wniesieniem. Ale mąż znalazł na allegro lepszy i tańszy i zamówiliśmy.npech ciał że kurier przywiózł go jak mąż był jeszcze w pracy więc odesłałam gościa spowrotem z materacem do producenta. Mąż go potem po pracy szukal i nawet słówkiem nie pisnal że materac 18x200 o gr. 40cm musiał wnieść w pojedynkę na 3 piętro kamienicy🤪

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ