X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednodniowe wypady też kocham ale teraz nawet na taki nie mogę sobie pozwolić.
    Ostatnio myślałam czy mogłabym np podjechać na plażę usiąść przy stoliku i wypić smoczek i zjeść gofra. Niby nie będzie to wysiłek bo muszę przejść od samochodu do stolika czyli prawie jak do lekarza bym szła ale się boję normalnie.
    I pomyśleć że w poprzedniej ciąży w 32 tygodniu wlazłam na Klif w Gdyni

age.png
  • Meggie1989 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,
    Na tym forum spędziłam mnóstwo czasu będąc w ciąży. Już mi szkrab wyrósł z wózka i mam do sprzedania w dobrej cenie wózek 3w1 Kinderkraft veo. Mieszkam w Warszawie (ursus). Wózek jest w bardzo dobrym stanie i dorzucam gratisy typu folia do wózka. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o wiadomość. Jest fotelik (nosidełko), wózek z gondolą, która przekształca się w spacerówkę. Wózek jest bardzo lekki. Pozdrawiam serdecznie

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak gdzieś wyskoczę to może na ryby na pół dnia :D

Hmmm w sumie od kąd mamy gospodarstwo to na wakacjach byliśmy tylko raz i to na weekend :) i wiecie? nie żałuję :) mamy sporo wypadów takich pół/cało dniowych :) to tu skoczymy to tam jakoś też nie potrafię wyjeżdżać na długo... byliśmy w niedzicy na 3 dni mieliśmy wszystko zaplanowane co do godziny a i tak wyszło na to że pod koniec się nudziliśmy bo 3 dniowy plan zrealizowaliśmy w 2 dni i to jeszcze naciągaliśmy strasznie....

preg.png

age.png
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sposób Was nadrobić 😆

My właśnie wracamy z tygodniowych wakacji. Nawet nie chcę myśleć o stawaniu na wadze 😆😆

Niestety zaczęłam mi w tym tygodniu strasznie puchnąć nogi, tradycyjnie w kostkach. Dziś doszłam do etapu, że już krótko po wstaniu z łóżka zaczęły się powiększać 😔 Macie może na to jakieś sprawdzone sposoby oprócz leżenia z uniesionymi nogami? Na samo leżenie nie narzekam, ale nie mogę spędzić w tej pozycji całego dnia 😆😅

• nika647 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaAnna wrote:
    Nie sposób Was nadrobić 😆

My właśnie wracamy z tygodniowych wakacji. Nawet nie chcę myśleć o stawaniu na wadze 😆😆

Niestety zaczęłam mi w tym tygodniu strasznie puchnąć nogi, tradycyjnie w kostkach. Dziś doszłam do etapu, że już krótko po wstaniu z łóżka zaczęły się powiększać 😔 Macie może na to jakieś sprawdzone sposoby oprócz leżenia z uniesionymi nogami? Na samo leżenie nie narzekam, ale nie mogę spędzić w tej pozycji całego dnia 😆😅
    Nawadniaj się porządnie. I skonsultuj z lekarzem, duże Obrzęki mogą świadczyć o osłabionej pracy nerek. Może konieczne będą jakieś leki.

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na obrzęki zaleciła pić dużo wody, ograniczyć wszystko słone a najlepiej wyeliminować całkowicie sól i chwilowo u mnie jest lepiej

<3 doszły dzisiaj paczuszki z kolejnymi rzeczami dla małej :D w sumie to cały karton pieluch XD a myślałam że do wielopieluchowania mam już wszystko a tu cały czas coś jeszcze przychodzi :P

preg.png

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej pierwszy raz w życiu miałam takie niskie ciśnienie i spałam jak zabita. 100/60 dobrze ze mnie pies obudzil bo bym dalej spala. Muszę jakoś podnieść sobie ciśnienie bo z takim to się żyć nie da.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam kolyske babeczka chce tylko 150zl ale ja się głupia waham bo to jednak używana. Mąż mówi że swiruje i za taką cenę trzeba brać bo to i tak na chwilę tylko. Fakt tu odbiór osobisty więc wiem co kupuje nie to co wysyłka.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bierz nie pytaj!
    ja większość mam z 2 ręki i naprawdę jak jest odbiór osobisty to wiesz co kupujesz... a większość dziecięcych rzeczy jest w stanie bardzo dobrym bo mało używane np przez 1 dziecko tylko a wiesz dać 700 a 150 to jest różnica.... wiadomo tylko materacyk jest do wymiany

preg.png

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam że ktoś tutaj ma rękę do maszyny do szycia :D przyznawać się która :D mam sprawę

preg.png

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszyna to ja chociaż nie wszystko umiem żeby nie było 😁 ja samouk jestem nie chodziłam na kursy

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiesz mi jak uszyć worek z materiału pul? jak ten szew zrobić żeby nie przeciekał?

preg.png

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam się przywitać w 7 miesiącu i 3 trymestrze! W sobotę dokupilam w Pepco ręczniczek i dwie słodkie czapeczki bawełniane. A dziś mam od rana twardnienia brzucha, pobolewanie i ogólnie jakoś słabo się czuje.
    Mały uciska chyba główka na pęcherz bo cały czas latach siku i sikam po trochę. Ogólnie to ten etap że mam już trochę dość... A tu jeszcze 3 miechy,no minimum dwa do bezpieczniejszego terminu

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o raaaany ale leci.... gdzie kiedy jak??????

preg.png

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a powiesz mi jak uszyć worek z materiału pul? jak ten szew zrobić żeby nie przeciekał?
    Najlepiej na overloku

Albo uszyć 2 i je połączyć taki worek z podszewka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 16:01

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Najlepiej na overloku

czyli już poległam przy samym pytaniu XD proste szycie mnie przeraża a co dopiero takie XD ja nawet nie wiem czy mama ma taką funkcję w maszynie :P
    ehhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 16:04

preg.png

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja overloku też nie mam w mojej niby jest opcja ale to nie jest to samo.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wku*** mnie mąż i to już do granic możliwości. Kupiłam rogówkę na to nowe mieszkanie (na parterze żeby nie było) a ten do mnie dlaczego bez opcji wniesienia no i mnie wpienil nie dość że sama zapłaciłam za nią cała wyproawe dla dziecka sama kupuje nie prosząc nawet o grosz od niego zresztą nigdy na dzieci nie prosiłam zawsze sama wszystko kupuje a ten mi kuźwa o wniesienie się burzy. Sam lata kolega pomagać to niech weźmie któregos żeby mu też pomógł a nie będę płacić jeszcze 200zl za wniesienie. Tak mnie wkurzył że dałam mu listę co dzieci potrzebują i ma to ogarnąć w tydzień koniec miłość dzisiaj!

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to chyba nikt nie potrafi tak wyprowadzić z równowagi jak mąż 😂 Chociaż mnie jeszcze wkurzyła bardzo wczoraj doktorka na studiach. Stwierdziła, że jak prezentacji nie zaprezentowałam na ćwiczeniach to nie dopuści mnie (i kulku innych osób) do egzaminu z wykładów. A prezentacje zrobiłam w marcu i wysłałam jej, a potem to tylko szpital i leżenie, więc nie miałam jak jechać godzinę na uczelnie po to by to prezentować 😔 W dziekanacie idą mi na rękę i będą mi przesuwać termin składania pracy i termin obrony i mówili, że dbają o kobiety w ciąży zwłaszcza jak jest taka sytuacja niepewna. A tu trafia się taka stara baba, która uprzykrza życie 😠

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Wku*** mnie mąż i to już do granic możliwości. Kupiłam rogówkę na to nowe mieszkanie (na parterze żeby nie było) a ten do mnie dlaczego bez opcji wniesienia no i mnie wpienil nie dość że sama zapłaciłam za nią cała wyproawe dla dziecka sama kupuje nie prosząc nawet o grosz od niego zresztą nigdy na dzieci nie prosiłam zawsze sama wszystko kupuje a ten mi kuźwa o wniesienie się burzy. Sam lata kolega pomagać to niech weźmie któregos żeby mu też pomógł a nie będę płacić jeszcze 200zl za wniesienie. Tak mnie wkurzył że dałam mu listę co dzieci potrzebują i ma to ogarnąć w tydzień koniec miłość dzisiaj!
    Mój też zawsze wkurwiony jak trzeba coś wnieść. Ale my mieszkamy na 3 piętrze, kurierzy przyjeżdżają kiedy chcą, Ci od mebli to nawet nie podają konkretnej godziny bo przeważnie mają kilka miast do objechania. No i nawet nie ma jak umówić jakiejś pomocy. Więc staram się zamawiać jednak z wniesieniem i u nas ostatnio królowała Ikea. Ale mąż ostatnio uparł się żeby kupić tańszy materac z allegro, skoro kolejne sikające dziecko w drodze to nie chciał żebyśmy wywalali kasę na droższy materac a ja chciałam z kupić najtańszy z Ikei i byłoby z wniesieniem. Ale mąż znalazł na allegro lepszy i tańszy i zamówiliśmy.npech ciał że kurier przywiózł go jak mąż był jeszcze w pracy więc odesłałam gościa spowrotem z materacem do producenta. Mąż go potem po pracy szukal i nawet słówkiem nie pisnal że materac 18x200 o gr. 40cm musiał wnieść w pojedynkę na 3 piętro kamienicy🤪

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ