WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Spuromix wrote:ja nie wiem o co chodzi z tym napinaniem.... czasami tylko mam wrażenie że mała się wypina i pół brzucha mam twardego i takiego hmmm jakbym tam miała kłodę i jest to wyczuwalne a druga połowa miękka jak za dużo poczłapię to mam taki napchany brzuch jakbym balon zjadła ale czy on się napina?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 18:34
-
Teraz też mnie w krzyżu coś łapie brzuch twardy i nasłuchuje czy jechać czy nie jechać. W normalniej ciąży bym poszła spać i czekała czy coś się rozkręci a tu nie wiem panikować nie panikować dla mnie to takie obciążenie psychiczne jest ze szok. Człowiek nie wie gdzie jest ta granicą i nikt nie potrafi jej ocenić w tym przypadku, lekarze nie umieją naprowadzić
-
Tkpom wrote:Tylko ja tak miałam z córką a na ktg się nie pisały skurcze a były
-
Kiarka wrote:A to ktg to trochę o kant d potłuc... Leżały że mną dwie dziewczyny do indukcji. U jednej o 18 godzinie pisały się skurcze jak fale Dunaju, a do rana szyjka nie drgnęła. U drugiej na ktg linia prosta brak skurczy cały czas, a na badaniu okazało się że ma już 4cm rozwarcia. I niech ktoś mi wytłumaczy jak to działa 🤦♀️
ale ja miałam takie skurcze od krzyża, podejrzewam że dlatego ktg ich nie wyłapywało
-
bebag wrote:O to to, ja tak miałam, w ogóle mi się skurcze nie pisały ale ja je czułam. Położna mnie bada a tam 6 cm rozwarcia
ale ja miałam takie skurcze od krzyża, podejrzewam że dlatego ktg ich nie wyłapywało
-
Kiarka wrote:Ona też mówiła coś takiego, że najbardziej z pleców czuje. I weź tu się nie stresuj jak codziennie plecy bolą 😅
Podziwiam Was dziewczyny które muszą leżeć. Ja dziś się oszczędzam od południa ze względu na nogę i już mnie nosiale wiadomo, mus to mus, trzymajcie się dzielnie
Kiarka lubi tę wiadomość
-
Idę do domu ale muszę czekać bo przyjechała jaks babka znajoma tej co rejestruje i ma skurcze w 39 tygodniu. Mam wrażenie że źle mnie zbadała bo zaczynałam z szyjka 36mm ostatnio miałam 34mm a teraz ma 45mm jakim cudem?
Mały wazy 1500g i czekam na wypis -
Spuromix wrote:co do diety ja polecam zrobić sobie talerzyk (porcję) 50% to owoce )różnokolorowe i ich mniej niż warzyw) i warzywa; 25% to np ryby drób, rośliny strączkowe, orzechy ; 25% produkty pełno zbożowe i jak najmniej przetworzone pieczywo jest dozwolone i wiadomo szukać razowych i pełnoziarnistych (fajne są niektóre ziarniaki ale uważnie czytać skład) i nie żałujcie sobie grosza na chlebek.... wiadomo że w piekarni jest dużo lepszy niż w np stonce na regale....
a tu macie przykładową tabelkęz indeksem ig
https://mamaginekolog.pl/wp-content/uploads/2022/10/indeks_glikemiczny_poprawione.jpg
aaaa i pijcie dużoooooo wody bardzo dużo.... mi lekarz zalecił picie o 1 litr więcej wody
Mi pomaga woda z cytryną obniżyć cukier 😅 -
Muszka1 wrote:Witam się z oddziału 😪 Na wieczór złapały mnie spięcia jeden za drugim, jeden za drugim i tak non stop że pojechaliśmy 😪 Szyjka na 2 cm... w piątek bylo 2,8 i strasznie mnie to martwi 😪 do tego jestem tak głodna że chyba odlecę...
No w szpitalu najgorzej u mnie też było rano z głodem, do wizyty nie wolno nic jeść, a jak potem robili jakieś badania to śniadanie dopiero po 9 🙄 I mimo że miałam większość swojego jedzenia, bo po szpitalnym cukry kosmos, to i tak schudłam tam 1,5kg. To musisz pilnować żeby jeść późno i mam nadzieję, że w Twoim szpitalu jedzenie będzie lepsze 🙃 -
Muszka1 wrote:Witam się z oddziału 😪 Na wieczór złapały mnie spięcia jeden za drugim, jeden za drugim i tak non stop że pojechaliśmy 😪 Szyjka na 2 cm... w piątek bylo 2,8 i strasznie mnie to martwi 😪 do tego jestem tak głodna że chyba odlecę...
-
Muszka kciuki zaciśnięte.
Dobrze, że pojechałaś. Przynajmniej Cię zbadają i na pewno uspokoją że wszystko jest dobrze.
Ja dziś wstawałam o 1 w nocy siusiu, to też miałam brzuch twardy jak kamień ale bez żadnego bólu. Potem zasnęłam i rano już normalnie. -
Muszka trzymaj się dzielnie i daj znać, co tam Ci poradzili
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Ktg nie wykazuje żeby były to skurcze porodowe, dostałam rozkurczowe, duże ilości kroplówek z magnezem i potasem, leki na anemię... Wzięli dużo badań, zrobili wymazy i prawdopodobnie będę mieć za parę dni zakładany pessar na szyjkę.
Kiarka tu to samo. Obchód był przed 9, dopiero potem śniadanie, mnie już aż ćmilo z głodu. Pewnie dostanę tylko 3 posiłki więc mąż mnie musi zaopatrzec w jakieś zdrowe przekąski czy coś.. żebym miała co skubnąć między głównymi posiłkami i właśnie koło tej 22, bo kolacja jest tu bardzo wcześnie:( -
Muszka trzymaj się dzielnie i dawaj znać co i jak....
Tkpom jest wszystko ok? jak się teraz czujesz? 1500 to już nie taki maluszekjeszcze mu u ciebie dobrze
tak jak opisujecie te napięcia to ja mam ich baaaaardzo mało i takich chwilowych bez bólu,
strasznie źle śpię ostatnio ;/