X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Cc zaplanowane na tą środę także za 2 dni poznam synka. Lekarz stwierdził że nie będzie ryzykować dalej za duże ryzyko i z naczyniami i z łożyskiem. Tym bardziej że musiałam przejść na zastrzyki papaweryne czy jakoś tak bo same tabletki już nic nie dają.
    Ojej, to juz😀 no to mocno trzymamy kciuki❤️

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraża mnie to że to już powoli trzeba się szykować na porodówkę a dopiero co się dowiedziałyśmy o ciążach .

event.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Cc zaplanowane na tą środę także za 2 dni poznam synka. Lekarz stwierdził że nie będzie ryzykować dalej za duże ryzyko i z naczyniami i z łożyskiem. Tym bardziej że musiałam przejść na zastrzyki papaweryne czy jakoś tak bo same tabletki już nic nie dają.

Ojej, to już tuż tuż! Trzymam mocno kciuki , wszystko będzie dobrze ❤️

age.png
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, o matko, już w środę? Ale tempo! Ale to wszystko dla dobra Ciebie i maluszka, także nic tylko czekamy do środy na dobre nowiny 😊

• LILA_33 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:

Ojoj to juz za chwilę ❤ trzymam mocno kciuki ✊✊

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    My jesteśmy ze wszystkim na jednym poziomie wiec na razie nie planuje niani, co najwyżej jakby kiedyś pilnie było trzeba to taką aplikacje w telefonie z mężem zainstalujemy, tak doraźnie żeby było. Ale zastanawia mnie monitor oddechu, używacie, jest potrzebne ?
    My rozstawiliśmy lozeczko, będę zamawiać materacyk :) wygrało jednak klasyczne szczebelkowe, rozłożyliśmy dostawkę chicco i już widzę że to totalnie nie dla mnie ;)

Ja, a raczej męska strona tego biznesu, mam kupiony monitor oddechu z Angel care. Przy pierwszej córce się przydał… i to nie raz… Dlatego nie zamierzamy ryzykować i tym razem. Wtedy też był z tej samej firmy. Oni mają też wersje z nianią

• nika647 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaAnna wrote:
    Ja, a raczej męska strona tego biznesu, mam kupiony monitor oddechu z Angel care. Przy pierwszej córce się przydał… i to nie raz… Dlatego nie zamierzamy ryzykować i tym razem. Wtedy też był z tej samej firmy. Oni mają też wersje z nianią
    Córka miała bezdechy?

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, to już 🙈
    Mocno trzymam kciuki🤞♥️

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu też muszę kupić przy wczesniaku natomiast po porodzie zamierzam zapytać lekarza który wybrać (zna się lepiej niż ja) teraz sklepy ogólnodostępne więc chwila i kupione będzie. Te godziny mi dzisiaj tak uciekają ze szok. Cały pobyt mi się dłużyło a teraz chyba adrenalina troszkę działa.

Dzisiaj na KTG nie podobał mi się zapis dwa spadki tętna u małego były chociaż położna twierdzi że tak może być ale na obchodzie zapytam lekarza czy oby napewno tak może być czy coś się dzieje. Zrobiłam fotkę wrazie czego. Ehh jeszcze troszkę i skończą się nerwy związane z ciąża

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom tak się cieszę, że w końcu zainterweniowali! Mały będzie już w twoich ramionach i wszystko będzie dobrze :)
    Skończą się nerwy związane z ciążą zaczną się te związane z niemowlakiem :D a później im dalej tym więcej nerwów :D
    No i co najważniejsze (chyba nic się nie zmieni) żadna nie wciśnie ci się w kolejkę :D choć u mnie ta bomba tyka coraz głośniej byle do środy i zobaczymy co dalej :) brzuszek strasznie mi opadł i już czuję małą "w kroku" jest mi już tam strasznie ciężko a jeszcze tyle czasu do terminu....

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, super że w końcu podjęli konkretną decyzję! Czekamy na dobre wieści w środę 😊

Nie korzystałam z monitora oddechu i teraz też nie planuję. Nianię miałam najprostsza philips, bez kamerki, sam dźwięk. Mamy małe mieszkanie ale jednak się przydawała jak zamykałam wieczorem drzwi do małej a my sobie jeszcze siedzieliśmy w innym pokoju. Czasem zabierałam też do mamy, w piętrowym domu się sprawdzała. Corka nadal lubi zasypiać przy kołysankach z tej niani 🙈

Pozdrawiam z wakacji! Nad Bałtykiem bez zmian: czasem słońce, czasem deszcz 😁

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom to już tak blisko! Rozumiem Twój stres, ale będziecie już niedługo razem bezpieczni ❤️

Ja dziś wyszłam do domu, bo wczoraj i dzisiaj bez skurczy. Teraz trochę czuję, ale mały się bardzo kotłuje, może w końcu zdecydował się obrócić. Zobaczymy we czwartek na usg. Z jednej strony fajnie, bo wolę naturalnie rodzić, ale z drugiej strony boję się, że główką będzie bardziej naciskał na szyjkę i szybciej się urodzi. Uhh też już łapie mnie stresik, że to już niedługo. Nasza pani doktor ciągle powtarza żeby trzymać małego do 36tc, no to jeszcze 3 tygodnie strachu i niech się nasz Pimpuś rodzi.

age.png
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Córka miała bezdechy?

Niestety tak. Zazwyczaj oddech wracał jej już od samego dźwięku monitora (naprawdę głośny) bo dzieci w większości potrzebują bodźca zewnętrznego żeby same sobie jakby przywróciły oddech.
    Także ja osobiście polecam bo to coś, czego nie da się przewidzieć a te kilka stów może uratować życie.

• KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiecie mi proszę jeszcze raz jakie kupiłyście materacyki do łóżeczka?
    Oczywiście moje wyszukiwanie szlag trafił a nie mam pojęcia na której stronie forum było o materacach 🙄

• nika647 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaAnna wrote:
    Dziewczyny, powiecie mi proszę jeszcze raz jakie kupiłyście materacyki do łóżeczka?
    Oczywiście moje wyszukiwanie szlag trafił a nie mam pojęcia na której stronie forum było o materacach 🙄
    Dziewczyny kupiły chyba fiki Miki i dobranocka hilding.
    Myśmy też mieli monitor z angel care przy synku ale założony był w łóżeczku szczebelkowym w którym syn w ogóle nie spał🙈, więc był chyba wyłączony. Ale jest nadal u szwagierki więc możemy go pożyczyć razem z Chicco. Nie wiem tylko czy do Chicco da się to założyć. W sumie powinnam chyba kupić do tego Chicco też nowy materac. Bo ten będzie już po 4 dzieci. W rzeczywistości to spał w nim chyba tylko mój syn przez 4 miesiące, bo synowie szwagierki spali w łóżku z nią od początku, byli totalnie nieodkladalni. No ale jednak to będzie już 7 letni materac, jak nie lepiej.

bebag, Muszka1 lubią tę wiadomość

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzylam się przesuneli mi cc na czwartek.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaAnna wrote:

Tak, ja fiki miki sensitive, kilka dziewczyn pisało że dobranocka Hilding. A jak chcesz bardziej zgłębić temat to fizjomommy na instagramie ma w zapisanych relacjach przegląd materacyków 🥰

Tkpom No nie doczekasz się tego synusia normalnie... czemu przełożyli? 27.07 piękna data będzie (tylko niech już ją utrzymają 🫢)

Niech się nie ociągają bo ja chce już edytować 1 stronę 😱🫢 A dopiero co w styczniu/lutym się wpisywałyśmy na terminy porodu ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 09:28

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Nie wiem tym bardziej że pobrali mi wszystkie badania dzisiaj rano żeby na jutro były swierze
    KTG też mi się nie podoba bo tetno małemu dzisiaj spadło znowu do 109 alarm wył a położne nie reagowały dopiero za 4 razem przyszła i mówi ok odłączamy już.

I teraz siedzę i myślę czy oby napewno to nic złego nie zwiastuje

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdech wydech wdech.... i dawaj teraz musisz czytać na głos bo mały czytać nie umie :D

ej kluseczka słyszysz? trzymaj się tam :) w czwartek mama i ciotki na ciebie czekają :D nie stresuj mamy nie wariuj nie świruj tylko siedź grzecznie i czekaj :) w czwartek po drugiej stronie będziesz mógł dać popis :) kopać wierzgać pchać się i rozpychać :)

Tkpom będzie dobrze ja wiem że postąpili niefajnie i przesunęli bo chyba wszyscy już odliczali godziny no ale może powodem jest fakt, żeby był ktoś jeszcze zorientowany przy zabiegu?

nika647, Kiarka lubią tę wiadomość

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba już wymiękam XD mąż pojechał pod Kraków pomóc na budowie więc na mnie spadło odbycie zwierzyny rano i dojenie 2 kóz zajęło mi 1,5h XD idę na rekord a co :D brzuch wcale tego nie ułatwia :D ale za to teraz jak już wszystko mam ogarnięte to idę leżaczkować aż do kiedy będę chciała :D

age.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ