WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nika647 wrote:Mój synuś od kilku dniu podnosi się i buja na czworaka🙈 kosmita, a dopiero dziś 4 miesiące😅
Uzylam wczoraj nowego laktatora i nic nie ściągnęłam. Niby piersi pełne, ale bałam się go podkręcić na więcej niż 2 poziom bo czułam dyskomfort. Jakoś nie mogłam się przemoc. Nie wiem, może ten lejek jednak za duży. Albo muszę jednak trochę podkręcić laktację żeby mieć na ta porcje więcej.
Ale z Bruna spryciarz! Ja mam teorie ze jednak dzieci ucza sie od starszego rodzenstwa, tylko nie wiem czy w takim młodym wieku to już mozliwe 😁Moja się doczolguje jakimiś swoimi sposobami do zabawki jak leży na brzuchu, ale to jest totalnie ruch bez ładu i składu, z pewnością nie jest to pełzanie 😅 i robi obroty o 90 stopni w lezeniu na plecach. Ach i opanowala do perfekcji sciagnie skarpetek, pocierajac noga o nogę 😁 -
No właśnie Bruno nie bardzo pije to rozmrożone, coś tam wypił jak mój mąż mu dawał ale po trochę, marudził, kręcił się. A takie świeże, odciagniete kilka h przed to wciąga w minutę całe butle🤷
Ze starszym synem tak odciagalam spokojnie po 60ml z obu piersi że starczało na porcje i trwało to dosłownie chwilę ręcznym laktatorem, rozmrozonego nie chciał też pić. A córka piła okazjonalnie mm i nie odciagalam w ogole. Bruno mm to już w ogóle pluje i nie chce ani trochę🤦. Muszę kupić słód jęczmienny w końcu i mam nadzieję że wtedy będę o porcje do przodu. Przy starszym to działało. -
nika647 wrote:Mój synuś od kilku dniu podnosi się i buja na czworaka🙈 kosmita, a dopiero dziś 4 miesiące😅
Uzylam wczoraj nowego laktatora i nic nie ściągnęłam. Niby piersi pełne, ale bałam się go podkręcić na więcej niż 2 poziom bo czułam dyskomfort. Jakoś nie mogłam się przemoc. Nie wiem, może ten lejek jednak za duży. Albo muszę jednak trochę podkręcić laktację żeby mieć na ta porcje więcej.
O kurcze 🤭 to on zaraz będzie raczkował 😀 szybki chlopak, u nas narazie jest więcej brzuszka! Odkąd umie się odwracać to tylko się ją położy a ona chop na brzuszek, a tak się martwiłam 🙈nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
My kąpaliśmy w hippie ale mała ma długie włosy (teraz już bardzo dlugie) I po hipp wyglądały jakby piorun w miotle strzelił. Teraz kąpiemy w musteli, włosy są lepsze i pięknie pachnie. Po kąpieli nic, żadnych oliwek, odżywek, mała po samym tym płynie ma pięknie nawilżona, miękka skórę.
Co do kremu na mróz tylko sztyft mustela 🥰 sprawdzą się rewelacyjnie.
Nika, ja bym spróbowała jeszcze kolektorem. Chociaż gdzieś zytalam ze u mam KP czasem się nie udaje ściągnąć laktatorem a pokarm jest, ponieważ laktator ściąga inaczej niż dziecko. Mozs u hafija to czytałam, nie pamietam.Nie wiem czy prawda,nie chce się doktoryzować 😹
Dzięki za info o loveli. Ja się podzielę info o promkach w zarze- kupiłam piękne ogrodniczki na lato i rampers w super cenie, no i w smyku chyba wyprzedaże bo dziś teściowa mi przywiozła 5 par spodni na wiosnę 😁
My nadal nosimy rozmiar 62. Pojedyncze ciuszki 68, z takich mniejszych rozmiarowek typu pepco.
W sumie jest to spoko bo długo tych ciuchów poużywamy, ale mam nadzieie ze na lato wejdziemy w 80, mam tyle pięknych sukienek, letnich ciuchów ze to się w głowie nie mieści 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 15:50
nika647 lubi tę wiadomość
-
Dziś młody odpoczywa od tych swoich wyczynów i ani razu się nie podniósł. Ale leżał aktywnie na brzuszku, kręcił się w kółko. I odsypia
Bo ostatnie dni były trudne. Oby nocka też była lepsza.
Moje cycki się odzwyczaily od laktatora i pewnie na wieczór też miałam mniej mleka. Bo dziś koło 13 włączyłam go na 2 min. stymulacji i potem na odciąganiu podkrecilam do 4 aż 😅i w łącznie 10 min uciagnelam 120ml. Więc nie jest źle😀 ale młody dziś też więcej spi a mniej je, stąd może mój zapas mlekaMuszka1, Umka lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:My kąpaliśmy w hippie ale mała ma długie włosy (teraz już bardzo dlugie) I po hipp wyglądały jakby piorun w miotle strzelił. Teraz kąpiemy w musteli, włosy są lepsze i pięknie pachnie. Po kąpieli nic, żadnych oliwek, odżywek, mała po samym tym płynie ma pięknie nawilżona, miękka skórę.
Co do kremu na mróz tylko sztyft mustela 🥰 sprawdzą się rewelacyjnie.
Nika, ja bym spróbowała jeszcze kolektorem. Chociaż gdzieś zytalam ze u mam KP czasem się nie udaje ściągnąć laktatorem a pokarm jest, ponieważ laktator ściąga inaczej niż dziecko. Mozs u hafija to czytałam, nie pamietam.Nie wiem czy prawda,nie chce się doktoryzować 😹
Dzięki za info o loveli. Ja się podzielę info o promkach w zarze- kupiłam piękne ogrodniczki na lato i rampers w super cenie, no i w smyku chyba wyprzedaże bo dziś teściowa mi przywiozła 5 par spodni na wiosnę 😁
My nadal nosimy rozmiar 62. Pojedyncze ciuszki 68, z takich mniejszych rozmiarowek typu pepco.
W sumie jest to spoko bo długo tych ciuchów poużywamy, ale mam nadzieie ze na lato wejdziemy w 80, mam tyle pięknych sukienek, letnich ciuchów ze to się w głowie nie mieści 🤪
To chyba się wybiorę jutro po mustele 😅
Ja wczoraj pochowałam 62 i oficjalnie weszłyśmy w 68 😀
Z Pepco 74 😅nika647 lubi tę wiadomość
-
Zwracam się do Was z wielką prośbą o wsparcie badań studentek Wydziału Psychologii UAM. Badania dotyczą poczucia atrakcyjności w ciąży. Wypełnienie ankiety nie zajmie dłużej niż 5 minut. Badanie skierowane jest do kobiet, które oczekują pierwszego dziecka, w wieku od 25 do 35 roku życia, które pozostają w związku. Bardzo dziękuję za Wasz wkład i pozdrawiam jako opiekunka projektu i mama
https://forms.gle/MaiPHeYoUER5Ro3r5 -
Wracam do życia... 🥵 Wczoraj obrona zdana na 5 🤩
Dzisiaj miałam w planach ogarnąć pranie z ubraniami 74, bo 68 już trzeba mocno naciągać na dupkę, ale nic mi się nie chce. Teraz schodzi cały ten stres i skutki niewyspania. Chyba przez weekend nie będę robić nic 😄zosiasamosia, niezapominajk_aa, bebag, nika647, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
-
Kiarka wrote:Wracam do życia... 🥵 Wczoraj obrona zdana na 5 🤩
Dzisiaj miałam w planach ogarnąć pranie z ubraniami 74, bo 68 już trzeba mocno naciągać na dupkę, ale nic mi się nie chce. Teraz schodzi cały ten stres i skutki niewyspania. Chyba przez weekend nie będę robić nic 😄
Gratulacje 🥳Kiarka lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/plik-TCWgMHxGXu
Mój rekordzista😅 trochę mu się te ręce już tu rozjechały, ale ćwiczy cały czas, dziś się obudził i od razu na brzuch i na czworaka. A jest przy tym tak marudny, że szok🙈bebag, Kiarka, LILA_33, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😊
Nika Bruno wygląda super! Nie powiedziałabym że ma dopiero cztery miesiące! Zaraz będzie biegał 😃
U nas codziennie coraz sprawniej Maluch przekręca się na brzuszek. Dzisiaj to już nawet 10 sekund nie wytrzyma na plecach tylko od razu robi obrót i teraz przed spaniem zaczął podnosić dupkę do góry i jakby próbował się odbijać kolankami, ale do tego to mu jeszcze daleko. Jednak codziennie nowe umiejętności pokazuje i jestem zachwycona 😍 Noce dalej takie trochę byle jakie, maksymalnie prześpi 3 godziny bez pobudki, wiercenia itp. Jednak najczęściej to co 2 godzinki mleko i w międzyczasie potrafi jeszcze marudzić i trzeba go trochę pogłaskać i dopiero śpi spokojnie 🥴 Ale w ciągu dnia jest super, dużo śmiechu i zero płaczu, a jak zaczyna marudzić to wiem, że śpiący. Więc coś za coś 🤣nika647, bebag lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które karmią butelką - czy Wasze szkraby też się nią bawią przy karmieniu? 😅
Moja córa wymyśliła sobie parę dni temu, że będzie gryzła smoczka, przesuwała go językiem w buzi, naciskała na smoczek żeby mleko leciało ale niekoniecznie je piła, raczej większość wylatuje poza buzię 🙈 😅
Karmimy ją dopiero jak wykazuje oznaki głodu. Zęby zaczynają iść? Zabawę sobie znalazła? Macie jakiś pomysł? 🤣
-
niezapominajk_aa wrote:Dziewczyny, które karmią butelką - czy Wasze szkraby też się nią bawią przy karmieniu? 😅
Moja córa wymyśliła sobie parę dni temu, że będzie gryzła smoczka, przesuwała go językiem w buzi, naciskała na smoczek żeby mleko leciało ale niekoniecznie je piła, raczej większość wylatuje poza buzię 🙈 😅
Karmimy ją dopiero jak wykazuje oznaki głodu. Zęby zaczynają iść? Zabawę sobie znalazła? Macie jakiś pomysł? 🤣 -
niezapominajk_aa wrote:A faktycznie, jak sobie przypomnę to przy poprzednich też tak robiła 🙈😅
Dzięki! 😅 -
https://zapodaj.net/plik-yxPlhE54zp
Też już zaczęłam zbierać akcesoria do RD
Kupiłam w Rossmanie fartuszki, po 22,99 więc tańsze niż w Ikei i ponoć się lepiej piora. Są trochę sztywniejsze, rozmiarowo chyba podobne. Tylko wzory jakieś takie bardziej chłopięce. Do tego łyżeczki, a miseczka z przyssawka z Pepco.niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:Teraz może to trwać dłużej. Dziecko jest bardziej ciekawe świata. Ciągle coś ćwiczy, nie ma czasu na jedzenie. Jak tylko bawi się butla to spoko, mój starszy syn to się darł jak go próbowałam nakarmić. Piersi w ogóle nie chciał, a butelka różnie. Wtedy przeszlam na tymczasowe kpi. I działa podawanie mleka na śpiocha. Jak już jest prawie uspane, tylko to działa jak dziecko jest na piersi, nie wiem czy po butli jeszcze odbijacie? Bo mój jak dostaje z butli to trzeba go odbić wiec nie zaśnie ponownie. I modlę się teraz żeby Bruno nie miał tak jak starszy brat😅 brunek tylko bawi się teraz cycem, ciągnie, gryzie ale jeszcze się nie drze
Nie, już nie odbijamy. W nocy w ogóle nie odbijaliśmy bo się wybudzała 🤣 ale nie widzieliśmy też potrzeby bo nie ulewała. Nie robi tak przy każdym karmieniu na szczęście, ale dwa z rana dzisiaj i mąż mówił że w nocy to sama zabawa butelką 🤣
Jeszcze macha rękami i ciągle mnie "bije" po twarzy 🤣