WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysia1991 wrote:Dziewczyny postaram się Was nadrobić, bo długo mnie tu nie było 🫣
Przychodzę do Was z pytaniem odnośnie inhalatora, nebulizatora. Macie? Jakie polecacie? Ja się na tym kompletnie nie znam, a chciałabym zakupić.
Miłej niedzieli 😘
Na razie mam takiego misia od jakichś 8 lat, jest widoczny na tym jednym zdjęciu w łóżeczku, ale on jest za słaby do nebulizacji lekami, sprawdza się u nas do nebulizacji solami fizjologicznymi i tymi różnymi roztworami bez recepty jak nebudose itd, ale już np do sterydu to nie jest dobry nebulizator. Poza tym ma już swoje lata i trzeba zmienić. A u nas w użyciu jest non stop. -
Nika647, ale gostek! Jestem fanką😁 moja młoda dziś zaczęła dupsko unosić na brzuszku, ale gdzie tam jej do takich szaleństw 😁
Ja mam nebulizator Microlife 200, bardzo dobrze mi się sprawdza i do leków i do zwykłych aparatów aptecznych. Widzialam ze w zestawieniu Pana Tabletki go nie ma, ale u mnie zdaje egzamin super. Dbam tylko o wymianę filtrów co sezon, czyli dwa razy do roku, bo wymieniam zazwyczaj na początek jesieni i wiosny 🙂 ogólnie nebulizator to jest moim zdaniem must have przy dziecku😁nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Pan Tabletka ma to fajnie wytłumaczone, każdy element opisuje i mówi na co zwracać uwagę. Ja zapisałam właśnie gdzieś który model kupić ale na razie nie było potrzeby zakupu.
Nika Twój syn to agent mały. Taki spryciarz 🤗 nie do uwierzenia. Super.
Moja Matylda na razie ogarnęła że fajnie jest bić tatę po twarzy 🙈
-
A u mnie rowniez miesiaczki brak, chociaz brzuch troche cmi juz od pary tygodni, ale tak ledwo i z przerwami. Karmimy sie z piersi i butelki, przy tym najpierw butelka musi byc, i to juz od ponad miesiaca 180ml jej robie. A pozniej cyc, bo inaczej ryk, wypija caly, prawie miesiac juz nawet nie sciagam, bo nie ma co za bardzo. I tak wisi na cyckach do nastepnego karmienia. Mamy okna aktywnosci gdzies kolo 9-10 rano, wtedy domaga sie brzuszkowania, lezy sobie na materacyku swoim (twardym) w lozku z 40 minut i oglada zabawki, bawi sie ksiazeczka miekka i gryzakami, probuje pelzac, ale tez jeszcze nie ogarnia, ze rece musza w tym procesie uczestniczyc Na macie lub na lozku lezymy kolo 18-19, tez z 40 minut. Tez troche zapomniala jak sie obracac, a juz tak fajnie przekrecala sie na brzuszek i prawa i lewa strona... Teraz na boczki sie kreci i czasem probuje sie obrocic, ale trzeba pomoc troche, bo nozke nie opuszcza, tylko tak sie prezy z uniesiona w powietrzu, do tego reke dolna trzyma w buzi, wiec przeszkadza by wyjsc na plasko Zobaczymy, kiedy jej wroci. Ale zaczela nam przesypiac prawie cala noc, od +-20 do 5 nad ranem, musze jej to troche przesunac na pozniej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 06:39
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Nika no szalony 😍 u nas jest faza na siadanie ale nie przez boczek tylko przez podciąganie się 🤦 i misia ogarnęła Akuku 😄
Mamy kp co ile karmicie i ile wam maluchy aktywnie ssą pierś? Nie chodzi mi o wiszenie tylko to faktyczne jedzenie bo u nas jest co 3h karmienie i pije przez ok 10min i koniec i zastanawiam się czy to nie za mało ale w sumie nie robi lamentu jakby głodna była
Ehhh na kpi przynajmniej widziałam ile tego wypija 🤦 -
Mój co 2h jedna pierś i ssie max 5 min, tak że czuje że jest wypływ mleka. Jak zostaje z mężem to wypija 140 ml w ciągu 4h, też przeważnie mąż mu to dzieli na pol i wypija po 70ml. I ja w ciągu tych 4h w biurze tyle właśnie ściągam, więc obstawiam że tyle właśnie z piersi młody spija
-
My mamy 14go szczepienie na meningokoki. Czytałam że dzieci gorzej przechodzą niż te obowiązkowe szczepienia, to prawda? 6w1, pneumokoki i rota przeszła nienajgorzej, choć za drugim razem wymęczyło ją bardziej niż za pierwszym. Boli mnie serce jak widzę jak jej źle po tych szczepieniach, ale wiem, że to dla jej dobra 🥺
Strasznie miękka pipa się ze mnie po porodzie zrobiła 🫣😆
Polecacie jakieś fajne ćwiczenia żeby szybko stracić nadprogramowe kg? Nie chodzi mi tu o modelowanie sylwetki, bo tego na razie nie potrzebuje do szczęścia, ale o ćwiczenia które wykonam sobie w domu i w miarę szybko waga będzie lecieć w dół 😅 tak wiem, że potrzebna jest też dieta 😉 -
niezapominajk_aa wrote:My mamy 14go szczepienie na meningokoki. Czytałam że dzieci gorzej przechodzą niż te obowiązkowe szczepienia, to prawda? 6w1, pneumokoki i rota przeszła nienajgorzej, choć za drugim razem wymęczyło ją bardziej niż za pierwszym. Boli mnie serce jak widzę jak jej źle po tych szczepieniach, ale wiem, że to dla jej dobra 🥺
Strasznie miękka pipa się ze mnie po porodzie zrobiła 🫣😆
Polecacie jakieś fajne ćwiczenia żeby szybko stracić nadprogramowe kg? Nie chodzi mi tu o modelowanie sylwetki, bo tego na razie nie potrzebuje do szczęścia, ale o ćwiczenia które wykonam sobie w domu i w miarę szybko waga będzie lecieć w dół 😅 tak wiem, że potrzebna jest też dieta 😉niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Ja lubię ćwiczyć z codziennie fit na jutubie choć teraz jak pacjentka sanatorium, robię tylko to co zaleciła fizjo na zamknięcie rozejście mięśni, dopiero jak uzyskamy porządny efekt będę miała zielone światło na coś innego 😁
Tak, szczepienie na meningokoki mogą dzieciaki znosić gorzej niż 6w1 i pneumokoki, ale nie jest powiedziane że tak będzie 🙂niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Wczoraj miałam Was pytać o gaworzenie małych. Bo mój do wczoraj nic, tylko jakieś zabawy głosem, krzyki, piski i eeee. Nawet wspomniałam mężowi ze córcia juz gaworzyla na calego na tym etapie. Wyświetlily mi się jakieś wspomnienia z google'a, z przed trzech lat. A dziś rano wstajemy i gaga, tata, baba - cały repertuar. Młody ewidentnie nie lubi być w tyle😅
niezapominajk_aa, bebag, Umka lubią tę wiadomość
-
A poza tym to zrobił się okrutnie marudny. Od poniedziałku , nieodkladalny, tzn polezy chwilę, po podnosi się, usiądzie ale trzeba być obok bliziutko. Strasznie też gryzie nas, ślini się , gryzie mocno zabawki, nie chce smoczka już, bardziej go gryzie nic ssie, gryzie mi też pierś. Więc chyba zaczęły się już zęby. Zrobił wczoraj też kilka takich sluzowatych kupek... W jednej to był sam śluz. Poleciałam po dentinox do apteki i maść do pupy bo od razu na tylku odparzenie. Dziasla grube, ale twarde, nie rozpulchnione, to raczej nie będzie szybka akcja
-
Moja jeszcze nie gaworzy, ale dwa dni temu przy przebieraniu jak mąż do niej mówił to dźwięcznie powtórzyła "dobra". W sensie, nie wiem jak to opisać 😆 nie wymówiła tego, wiadomo, ale idealnie odwzorowała dźwięk jaki z tego powstał😅😅
nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:Wczoraj miałam Was pytać o gaworzenie małych. Bo mój do wczoraj nic, tylko jakieś zabawy głosem, krzyki, piski i eeee. Nawet wspomniałam mężowi ze córcia juz gaworzyla na calego na tym etapie. Wyświetlily mi się jakieś wspomnienia z google'a, z przed trzech lat. A dziś rano wstajemy i gaga, tata, baba - cały repertuar. Młody ewidentnie nie lubi być w tyle😅
Też wydaje mi się że u Oli idą zęby, starsza córka miała zaraz po skończeniu 5 msc i tu się spodziewam podobnego tempa 😁nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
U nas od kilku dni mała też non stop marudzi😰 nic się jej nie podoba ani na macie ani w koszu ani łóżeczku 🙈 a drzemki to jedna wielka walka... wczoraj zasnęła jedynie w nosidle po 2 h płaczu 🤦♀️