Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie, uspokojona
Młode mierzy 3,64 wszystko jak ma być, cysta wchlonieta także gra i buczy
Znowu ponad kilo przytylam więc dość dużo ale lekarz kazał nie zawracać sobie tym głowy i nie martwić się.
Za 2 tygodnie genetyczne
Także tego jestem w ciąży!Ejrene, Bratek, midnight, Wiola90, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:Jestem po wizycie, uspokojona
Młode mierzy 3,64 wszystko jak ma być, cysta wchlonieta także gra i buczy
Znowu ponad kilo przytylam więc dość dużo ale lekarz kazał nie zawracać sobie tym głowy i nie martwić się.
Za 2 tygodnie genetyczne
Także tego jestem w ciąży!
Same dobre wieści super -
Oooo, Wiola, Bebetto Czy to Murano?
Rozważaliśmy dwa - Bebetto Murano i Adamex Barletta. W końcu padło na Adamex, mam nadzieję, że dobrze
Ruby - gratulacje ))))
Co do karmienia - mam nadzieję, że damy radę Wszystkie kumpele uprzedzały, że bywa boleśnie etc., ale jedna uczuliła, że jeśli będzie nie halo, to szybko szukać pomocy. Ona się męczyła 2 tygodnie, zanim poszła do poradni laktacyjnej i okazało się, że można poprawić to i owo.
Kurczę.... ciekawe, co u Marietty.... -
Hejka
Też miałam problem z logowaniem...
MamaTuśka bardzo się cieszę że połówkowe ok
Ruby ładna sukienka cieszę sie ze z maleństwem ok
Ejrene ja niestety karmiłam krótko,mimo ze bardzo chciałam,mało miałam pokarmu,poza tym 2 dni po porodzie mi wkręcili zakarzenie i brałam antybiotyk 10dni przy którym nie można karmic, i takmi sie młoda do butelki przyzwyczaiła, przy piersi plakała nie miałam sumienia, i od razu flacha...przez to też już prawie wcale pokarmu..dokładnie nie pamiętam,ale chyba jakoś po 2 miesiącach lub trzech sie poddałam,no i skusiła zmiana leków na nadciśnienie z 6x dziennie i 100zł miesięcznie na raz dziennie i 12 zł miesięcznie...mam nadzieję ze tym razem uda mi sie karmić chociaz parę miesięcy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:56
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Bratek wrote:Oooo, Wiola, Bebetto Czy to Murano?
Rozważaliśmy dwa - Bebetto Murano i Adamex Barletta. W końcu padło na Adamex, mam nadzieję, że dobrzeBratek lubi tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
hej
kurcze od niedzieli nie czuje tych ruchów...nieregularność i zacząć panikować?...jutro wizyta u doktorka nieprowadzącego-ciekawe czy coś zbada czy tylko wyniki odbierze...
Zaczynam mieć poważne wątpliwości czy dam radę...Synek miałby prawie 2 i pół miesiąca..a ja tylko kwiatki mogę mu na grobie zasadzićCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
midnight wrote:hej
kurcze od niedzieli nie czuje tych ruchów...nieregularność i zacząć panikować?...jutro wizyta u doktorka nieprowadzącego-ciekawe czy coś zbada czy tylko wyniki odbierze...
Zaczynam mieć poważne wątpliwości czy dam radę...Synek miałby prawie 2 i pół miesiąca..a ja tylko kwiatki mogę mu na grobie zasadzić
Kochana nawet jeśli to Twoja kolejna ciąża to i tak nie zmienia faktu że bobas ma tam jeszcze dużo miejsca i na pewno ma się dobrze :* może poproś jutro dla swej spokojnosci lekarza by zerknął do bobasa. -
będę musiała...bo jakieś dodatkowo żóltawo brązowawe plamy dostaję...chyba już za mocno to przeżywam...do tego szef mnie zusem postraszył...że mija mi już 182 dni ciągłości.
Kas w pierszej też dop 19 tc ale przy Stasiu to już był ok 17tc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 12:18
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
wiem, ale wcześniej miałam jeszcze długo od psychiarty i one z tego co wiem się sumują ale właśnie do 270 anie 182 dni, czyli miałabym troche czasu na złożenie wniosku o rehabilitację, ale dodzwonić się do zusu to jak do papieża...Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid,spokojnie. Ja dopiero od kilku dni czuję wyraźnie ruchy, choć jeszcze nie są regularne. Wczoraj na połowkowym doktor mówiła, że takie dziecko ma jeszcze baaaardzo dużo miejsca i nie ma szans na razie na regularne i intensywne kopniaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 12:50
-
midnight wrote:wiem, ale wcześniej miałam jeszcze długo od psychiarty i one z tego co wiem się sumują ale właśnie do 270 anie 182 dni, czyli miałabym troche czasu na złożenie wniosku o rehabilitację, ale dodzwonić się do zusu to jak do papieża...
Ale to raczej w roku kalendarzowym jeśli już to się sumują to może Ci nie przekroczy ? -
Dodzwoniłam, sumują się ale 270 dni, czyli mam jeszcze troszkę czasu na wypisywanie wniosku o rehabilitacje, trafiłam na bardzo miłą panią o dziwo.
Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
Ruby chciałabym ale nie wiem czy mi zrobi usg...bo to na nfz w przy szpitalnej poradni do tego, to ja tam ze 3 godziny będę kwitła...a nie wiem jak tam jest usg ale chyba trzeba być umówionym? nie wiem...chociaż raz laska wyszła i poszła na usg...zobaczę co powie mądrala..
Juz nawet myślałam zeby prywatnie na usg lecieć, ale to kosztuje...i nie wiem czy jeszcze nie poczekać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 13:43
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnymidnight wrote:Ruby chciałabym ale nie wiem czy mi zrobi usg...bo to na nfz w przy szpitalnej poradni do tego, to ja tam ze 3 godziny będę kwitła...a nie wiem jak tam jest usg ale chyba trzeba być umówionym? nie wiem...chociaż raz laska wyszła i poszła na usg...zobaczę co powie mądrala..
Juz nawet myślałam zeby prywatnie na usg lecieć, ale to kosztuje...i nie wiem czy jeszcze nie poczekać...