Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Za brzuszkiem to noże się nie tęskni ale w chwilach gdy maluch daje popalić teskni się za momentem kiedy dzidziuś tam był a życie było mniej skomplikowane i dzidziuś tam fikał koziołki a nie mami i tacie dokazuje.
NIEPOKORNA, nataliano, 100krotka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoda wrote:Za brzuszkiem to noże się nie tęskni ale w chwilach gdy maluch daje popalić teskni się za momentem kiedy dzidziuś tam był a życie było mniej skomplikowane i dzidziuś tam fikał koziołki a nie mami i tacie dokazuje.
-
Niepokorna oj chciałabym. Dziś wracając z ctg na którym znów nic nie wyszło poza kopniakami małego aż się popłakałam z bezsilności. Jestem tym wszystkim już tak zmęczona, że chciałabym żeby to się już jak najszybciej skończyło.
-
Maniaaaa wrote:Niepokorna oj chciałabym. Dziś wracając z ctg na którym znów nic nie wyszło poza kopniakami małego aż się popłakałam z bezsilności. Jestem tym wszystkim już tak zmęczona, że chciałabym żeby to się już jak najszybciej skończyło.
Ale kochana, w sumie to masz termin na 15 lutego, to w zasadzie wszystko jest ok Nie martw się i wypoczywaj :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMęskie nasienie zawiera prostaglandyny, które przyspieszają „dojrzewanie” i rozwieranie szyjki macicy (dzięki temu, że szyjka rozwiera się wcześniej, maluch może dobrze ułożyć się w kanale rodnym). Na szczęście przy prawidłowo rozwijającej się ciąży, na takie ilości prostaglandyny, jakie są w spermie, szyjka staje się wrażliwa dopiero po 38 tygodniu ciąży.
· Aktywność seksualna, szczególnie pieszczoty piersi i przeżyty orgazm, uwalniają oksytocynę – hormon wywołujący i podtrzymujący akcję porodową, wywołując skurcze mięśni pochwy i macicy.
· Na 3 – 4 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hocksa, które mogą trwać nawet do 30 min. Nie są one jednak w stanie wywołać akcji porodowej.
Uprawiając seks pamiętajcie tylko, by w chwili zapomnienia mieć na uwadze bezpieczeństwo – unikajcie uciskania brzucha, decydujcie się na niewymagające pozycje.
-
nick nieaktualnyMęskie nasienie zawiera prostaglandyny, które przyspieszają „dojrzewanie” i rozwieranie szyjki macicy (dzięki temu, że szyjka rozwiera się wcześniej, maluch może dobrze ułożyć się w kanale rodnym). Na szczęście przy prawidłowo rozwijającej się ciąży, na takie ilości prostaglandyny, jakie są w spermie, szyjka staje się wrażliwa dopiero po 38 tygodniu ciąży.
· Aktywność seksualna, szczególnie pieszczoty piersi i przeżyty orgazm, uwalniają oksytocynę – hormon wywołujący i podtrzymujący akcję porodową, wywołując skurcze mięśni pochwy i macicy.
· Na 3 – 4 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hocksa, które mogą trwać nawet do 30 min. Nie są one jednak w stanie wywołać akcji porodowej.
Uprawiając seks pamiętajcie tylko, by w chwili zapomnienia mieć na uwadze bezpieczeństwo – unikajcie uciskania brzucha, decydujcie się na niewymagające pozycje.
-
Niepokorna wedlug usg mam termin za 10 dni. W walentynki wypada.
No siostra Ł która też jest w ciąży właśnie zaczęła rodzić. Trzymajcie kciuki, żeby z małą było wszystko dobrze.NIEPOKORNA, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
Niepokorna mnie też dzisiaj bolą, a rani nawet nie szło ich dotknąć. To fakt tematy mamy fajne
Domi mnie też właśnie ciekawi ile razy trzeba żeby podziałało
Madlene może będzie tak, że w tym samym terminie urodzimy dzięki temu
Noo powiem wam, że udało się Ł namówić a jeszcze na dokładke przelece się jutro pare razy po schodach i może coś zadziaładomiii lubi tę wiadomość