X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene skoro Ty dziś taki zapracowany dzień miałaś to może i u Ciebie się coś ruszy. U mnie nadal bolący brzuch, ale ból jest raczej jednostajny i od samego rana odchodzi czop. Po trochu ale jednak dzieje się to przez cały dzień. Zobaczymy co przyniesie dzisiejsza noc ewentualnie jutrzejszy dzień. :) Mam nadzieje, że nie potrwa to długo.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa aż jestem podekscytowana, że coś się dzieje u Ciebie. :D

Maniaaaa lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi sama jestem podekscytowana, ale i zdenerwowana jednocześnie bo jestem dość młoda i boje się, że mnie to wszystko przerośnie.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a ile masz lat jeśli mogę zapytać?
    Ja wierzę że dasz radę, natura dokładnie wiedziała wybierając właśnie nas do tej roli :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dooiero 20. Wstyd sie przyznawać, ale gnojek ze mnie jeszcze :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej :) no to faktycznie młodziutka jesteś. :)
    ważne żebyś miała wsparcie w bliskich. :)
    dasz sobie radę! a jak coś to my tu zawsze wysłuchamy, wesprzemy etc.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym miec te 20lat,jej kiedy to bylo :D fajnie byc taka mloda mama,dasz rade :*

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa zazdroszczę Ci tej 20-stki:-) już nie pamiętam kiedy tyle miałam:-)
    Z tym czopem sluzowym to może zacząć odchodzić ok. 3 dni przed porodem, ale to oczywiście tylko statystyki a rzeczywistość jest różna:-) zaciskam kciuki i czekamy na newsy:-)

Madlene jak zakupy? Udane? Ciekawe co u Ciebie jutro przyniesie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa ja przy pierwszym mialam 23. Ale wydaje mi sie ze bez wzgledu na wiek to za każdym razem jest tak inne doswiadczenie ze nie za bardzo sie da przygotowac. Przede mna 3 porod a nie wiem czego sie spodziewac. Nie wiem Co oznaczaja te bole I ile jeszcze przyjdzie czekac. Wiem jedno ze dam rade. I kazda z nas da. Bo jak nie my to kto.... teraz nie da rady sie wycofac :P

Zakupy zrobione. Glownie jedzeniowe bo chciałam miec zapas w domu zeby po kazda rzecz nie biegać do sklepu jak nas na cos najdzie ochota albo wpadnie pomysl na obiad.

U mnie ten bol tez jest raczej taki jednostajny, okresowy. Czasem tylko mocniej zakłuje na dole ale to chyba kwestia głòwki nisko. A czop moze zacząć odchodzić nawet 2 tyg przed porodem I o ile nie jest podbarwiony na różowo to wcale nie musi oznaczać porodu "za chwile".

Moi najblizsi sąsiedzi I znajomi jutro wyjezdzaja na urlop. Miałam nadzieje urodzic przed ich wyjazdem bo bylabym najspokojniejsza o Moje dzieci. A tak w razie Co inni sąsiedzi sie nimi zajma ale mam nadzieje ze wszystko nie potrwa długo I mąż Szybko do nich przyjedzie.

Ide spac bo jutro trzeba rodzic hahahaha
    Dobranoc :*

NIEPOKORNA, domiii lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Domi dooiero 20. Wstyd sie przyznawać, ale gnojek ze mnie jeszcze :)
    Ja mam prawie 22 ;-)
    Więc nie jesteś sama w takim wieku.
    Jesteś 95?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) i jednocześnie się witam w dniu dzisiejszym. U nas pochmurno i deszczowo. Madlene mi ten czop zaczął odchodzić już jakieś 2-3 tyg temu. Trwalo to dwa dni i przeszło, teraz że tak powiem od wczoraj trwa nawrót. Dzisiaj obudziły mnie konkretne bóle w krzyżu i co jakiś czas bóle brzucha do których dochodzą kłucia w dole.
    Zafunduje sobie dzisiaj jakiś spacer póki jeszcze miasto nie jest zamknięte na karnawał i może przelece się pare razy po schodach.

Patutka ja jestem rocznik 96

Patutka lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bycie młodo mamą to najlepsze co może być. Wiadomo że nie wszystkie kobiety są na to gotowe ale im wcześniej tym lepiej. Odchowasz za młodu dzieciaki i potem masz spokój. Możesz cieszyć się życiem i rodziną. Teraz niestet cora później pary decydują się na dziecko. We włoszech to pierwsze dziecko kobiety coraz częściej rodzą po 40. I potem do szkoły na wywiadówki przychodzą dziadkowie a nie rodzice bo w sumie tak to wygląda jak do 10 letniego dziecka przychodzi rodzic co ma ponad 50 lat.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania- no to równe dwa lata :-) :-) :-)
    Dzielna jesteś! Ale nie martw się, dasz sobie radę.
    Ja mimo, że starałam sie ze strachem o tego brzdąca po poronieniu, to wiesz, mam czasem myśli, czy dam dziecku wszystko to, czego będzie potrzebowało.
    Ale w końcu ja będę jego mamą, więc kto mu to da, jak nie ja?
    U Ciebie będzie tak samo!

Doda- zgadzam się ;-).nasze dzieci mania powiedzą że ich matki to dobre dupy :-D :-D :-D
    Ja niby mam 22 a w sumie niczego innego bardziej nie pragnęłam.
    Ale ja po dziecku zamierzam zająć sie karierą, nie odwrotnie.

domiii lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Właśnie dzisiaj dostałam SMS, że paczka z wózkiem zostanie dostarczona 8 lutego, ale przełożyłam datę dostarczenia na 9 lutego, bo 8 mam wizytę u położnej i nie chcę by kurier akurat wtedy przyjechał i by zostawił moją paczkę od drzwiami, bo to jednak nie jest tania rzecz :) A tak 9 lutego będę spokojnie na niego czekała.
    Co do telewizora to mąż zdecydował się na inny. Dzisiaj dostał potwierdzenie, że jest już gotowy do odbioru w sklepie stacjonarnym. Ale nadal nie dostałam zwrotu za tamten, więc czekam na zwrot kasy. Dopóki jej nie dostanę nie będę w stanie zapłacić za ten do odbioru.
    Jezu... ja też bym zjadła placki, ale jak myślę, że mam je ścierać na tarce ręcznej to mnie coś trafia i odpuszczam :(

nataliano
    Jak to? Jeśli dziecko urodzi się 29 lutego to nie mają prawa wpisać innej daty. Moja przyjaciółka urodziła się dokładnie 29 lutego i tak ma wpisane.

Madlene
    Mój mąż nie pyta tylko czeka na telefon :) Bo jak ja zacznę rodzić to zadzwonię najpierw do niego, a on wtedy przyjedzie i w moim imieniu zadzwoni do szpitala. Bo ja się na bank w stresie ze szpitalem po angielsku nie dogadam ha ha :)
    Wogóle to na Waszą rodzinkę wprost nie mogę się napatrzeć. Wyglądacie wspaniale. Mi się zawsze marzyła taka szczęśliwa rodzinka. A Twój mąż to widać, że wciąż jest w Tobie na maxa zakochany :D

Maniaaaa
    Ja się ciągle zastanawiam jak wygląda to odchodzenie czopa :P Magiczne rzeczy jakieś. Wspaniale, że już niebawem będziesz tuliła swoją dzidzię. A wiekiem się nie przejmuj. Fajnie jest mieć młoda mamę :P Patutka jest tak samo młodziutka, więc możecie sobie piątkę przybić :P

Doda
    Rodzice mojego kolegi urodzili syna w późnym wieku dlatego, że starali się o niego 12 lat... I nic nie pomagało, żadne leczenie itp. I nagle stał się cud. A teraz kolega ma chyba ze 26 lat, a jego rodzice to dziadkowie :) Czasem i tak bywa. Ale dziecko zawsze jest cudem :D

Wczoraj byliśmy z mężem jeszcze raz w IKEA. W końcu mamy już zakupione wszystkie meble, także dzisiaj będziemy je składać by salon też był już doposażony. Zostanie do kupienia tylko kanapa, ale na razie czekamy, aż się pojawi w Internecie taka, jaką sobie mąż wymarzył :)
    Swoją drogą moja mama jakiś czas temu dała mi taki cienki, bawełniany pas podtrzymujący do noszenia. I powiem Wam, że aktualnie jest idealny. Wczoraj go założyłam i o wiele mniej brzuch mi ciążył, a jest tak delikatny, że zupełnie go nie czuję :P
    Dzisiaj umówiłam się z mężem, że pojadę do niego pod pracę autobusem i razem pojedziemy do sklepu JYSK, by dokupić już ostatnie drobiazgi typu kosz na brudy (mam dość wkładania bielizny do reklamówki), pojemnik na kosmetyki i podkładki pod szklanki :)
    A Wy jakie macie plany na dzisiaj?

Madlene84 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane oficjalnie w ciąży donoszonej <3
    jestem już spokojna i dumna z mojego Synka, że grzecznie do dzisiaj poczekał :)
    a teraz jak mu ciasno to niech sobie wychodzi :)

my dzisiaj idziemy na kolację i do kina z tej okazji :)
    buziaki!

Maniaaaa, Madlene84, renia.31 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii
    Szaleństwo z tym wyjściem. A jak zaczniesz rodzić w kinie? :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    domiii
    Szaleństwo z tym wyjściem. A jak zaczniesz rodzić w kinie? :P

to przynajmniej będzie się działo i będzie co wspominać :D
    zamierzam być aktywna do samego porodu :P

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... właśnie sobie zdałam sprawę, że dzisiaj jest rocznica moich zaręczyn :D Minęło dokładnie 4 lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:14

domiii, Maniaaaa, Madlene84 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda w sumie masz racje. Wole urodzić w wieku 20 lat niż chodzić później na wywiadówki w ieku 50 lat.

Patutka faktycznie. Bo jak nie my to kto, przecież natura nas do tego stworzyła. :)

Niepokorna tylko uważaj tam na tych zakyupach i nie dźwigaj za dużo. Ja dziś goszczę w Kolonii z okazji karnawału, ale na pochody nie poszłam. Za duży strach. Może za rok pójde już z małym. Gratuluję z okazji rocznicy zaręczyn:)

Domii gratuluje ciąży donoszonej ;) może jak urodzisz w kinie to maluch będzie mieć dożywotnie bilety za darmo :P

U mnie od samego rana rozrywające bóle brzucha. Póki co nie są specjalnie regularne ale stają się coraz silniejsze i coraz bardziej uporczywe, a w krzyżu tak kłuje, że czasem ustać nie mogę. Muszę się przelecieć dzisiaj po schodach pare razy i rozruszać jeszcze bardziej całą akcje i może jutro lub w poniedziałek będzie już po wszystkim.

domiii lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa
    Ja mam męża od dźwigania. Ale dzięki za troskę :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ