Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlene skoro Ty dziś taki zapracowany dzień miałaś to może i u Ciebie się coś ruszy. U mnie nadal bolący brzuch, ale ból jest raczej jednostajny i od samego rana odchodzi czop. Po trochu ale jednak dzieje się to przez cały dzień. Zobaczymy co przyniesie dzisiejsza noc ewentualnie jutrzejszy dzień. Mam nadzieje, że nie potrwa to długo.
-
nick nieaktualny
-
Maniaaa zazdroszczę Ci tej 20-stki:-) już nie pamiętam kiedy tyle miałam:-)
Z tym czopem sluzowym to może zacząć odchodzić ok. 3 dni przed porodem, ale to oczywiście tylko statystyki a rzeczywistość jest różna:-) zaciskam kciuki i czekamy na newsy:-)
Madlene jak zakupy? Udane? Ciekawe co u Ciebie jutro przyniesie:-) -
Maniaa ja przy pierwszym mialam 23. Ale wydaje mi sie ze bez wzgledu na wiek to za każdym razem jest tak inne doswiadczenie ze nie za bardzo sie da przygotowac. Przede mna 3 porod a nie wiem czego sie spodziewac. Nie wiem Co oznaczaja te bole I ile jeszcze przyjdzie czekac. Wiem jedno ze dam rade. I kazda z nas da. Bo jak nie my to kto.... teraz nie da rady sie wycofac
Zakupy zrobione. Glownie jedzeniowe bo chciałam miec zapas w domu zeby po kazda rzecz nie biegać do sklepu jak nas na cos najdzie ochota albo wpadnie pomysl na obiad.
U mnie ten bol tez jest raczej taki jednostajny, okresowy. Czasem tylko mocniej zakłuje na dole ale to chyba kwestia głòwki nisko. A czop moze zacząć odchodzić nawet 2 tyg przed porodem I o ile nie jest podbarwiony na różowo to wcale nie musi oznaczać porodu "za chwile".
Moi najblizsi sąsiedzi I znajomi jutro wyjezdzaja na urlop. Miałam nadzieje urodzic przed ich wyjazdem bo bylabym najspokojniejsza o Moje dzieci. A tak w razie Co inni sąsiedzi sie nimi zajma ale mam nadzieje ze wszystko nie potrwa długo I mąż Szybko do nich przyjedzie.
Ide spac bo jutro trzeba rodzic hahahaha
Dobranoc :*NIEPOKORNA, domiii lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny i jednocześnie się witam w dniu dzisiejszym. U nas pochmurno i deszczowo. Madlene mi ten czop zaczął odchodzić już jakieś 2-3 tyg temu. Trwalo to dwa dni i przeszło, teraz że tak powiem od wczoraj trwa nawrót. Dzisiaj obudziły mnie konkretne bóle w krzyżu i co jakiś czas bóle brzucha do których dochodzą kłucia w dole.
Zafunduje sobie dzisiaj jakiś spacer póki jeszcze miasto nie jest zamknięte na karnawał i może przelece się pare razy po schodach.
Patutka ja jestem rocznik 96Patutka lubi tę wiadomość
-
Bycie młodo mamą to najlepsze co może być. Wiadomo że nie wszystkie kobiety są na to gotowe ale im wcześniej tym lepiej. Odchowasz za młodu dzieciaki i potem masz spokój. Możesz cieszyć się życiem i rodziną. Teraz niestet cora później pary decydują się na dziecko. We włoszech to pierwsze dziecko kobiety coraz częściej rodzą po 40. I potem do szkoły na wywiadówki przychodzą dziadkowie a nie rodzice bo w sumie tak to wygląda jak do 10 letniego dziecka przychodzi rodzic co ma ponad 50 lat.
-
Mania- no to równe dwa lata
Dzielna jesteś! Ale nie martw się, dasz sobie radę.
Ja mimo, że starałam sie ze strachem o tego brzdąca po poronieniu, to wiesz, mam czasem myśli, czy dam dziecku wszystko to, czego będzie potrzebowało.
Ale w końcu ja będę jego mamą, więc kto mu to da, jak nie ja?
U Ciebie będzie tak samo!
Doda- zgadzam się .nasze dzieci mania powiedzą że ich matki to dobre dupy
Ja niby mam 22 a w sumie niczego innego bardziej nie pragnęłam.
Ale ja po dziecku zamierzam zająć sie karierą, nie odwrotnie.domiii lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Magda
Właśnie dzisiaj dostałam SMS, że paczka z wózkiem zostanie dostarczona 8 lutego, ale przełożyłam datę dostarczenia na 9 lutego, bo 8 mam wizytę u położnej i nie chcę by kurier akurat wtedy przyjechał i by zostawił moją paczkę od drzwiami, bo to jednak nie jest tania rzecz A tak 9 lutego będę spokojnie na niego czekała.
Co do telewizora to mąż zdecydował się na inny. Dzisiaj dostał potwierdzenie, że jest już gotowy do odbioru w sklepie stacjonarnym. Ale nadal nie dostałam zwrotu za tamten, więc czekam na zwrot kasy. Dopóki jej nie dostanę nie będę w stanie zapłacić za ten do odbioru.
Jezu... ja też bym zjadła placki, ale jak myślę, że mam je ścierać na tarce ręcznej to mnie coś trafia i odpuszczam
nataliano
Jak to? Jeśli dziecko urodzi się 29 lutego to nie mają prawa wpisać innej daty. Moja przyjaciółka urodziła się dokładnie 29 lutego i tak ma wpisane.
Madlene
Mój mąż nie pyta tylko czeka na telefon Bo jak ja zacznę rodzić to zadzwonię najpierw do niego, a on wtedy przyjedzie i w moim imieniu zadzwoni do szpitala. Bo ja się na bank w stresie ze szpitalem po angielsku nie dogadam ha ha
Wogóle to na Waszą rodzinkę wprost nie mogę się napatrzeć. Wyglądacie wspaniale. Mi się zawsze marzyła taka szczęśliwa rodzinka. A Twój mąż to widać, że wciąż jest w Tobie na maxa zakochany
Maniaaaa
Ja się ciągle zastanawiam jak wygląda to odchodzenie czopa Magiczne rzeczy jakieś. Wspaniale, że już niebawem będziesz tuliła swoją dzidzię. A wiekiem się nie przejmuj. Fajnie jest mieć młoda mamę Patutka jest tak samo młodziutka, więc możecie sobie piątkę przybić
Doda
Rodzice mojego kolegi urodzili syna w późnym wieku dlatego, że starali się o niego 12 lat... I nic nie pomagało, żadne leczenie itp. I nagle stał się cud. A teraz kolega ma chyba ze 26 lat, a jego rodzice to dziadkowie Czasem i tak bywa. Ale dziecko zawsze jest cudem
Wczoraj byliśmy z mężem jeszcze raz w IKEA. W końcu mamy już zakupione wszystkie meble, także dzisiaj będziemy je składać by salon też był już doposażony. Zostanie do kupienia tylko kanapa, ale na razie czekamy, aż się pojawi w Internecie taka, jaką sobie mąż wymarzył
Swoją drogą moja mama jakiś czas temu dała mi taki cienki, bawełniany pas podtrzymujący do noszenia. I powiem Wam, że aktualnie jest idealny. Wczoraj go założyłam i o wiele mniej brzuch mi ciążył, a jest tak delikatny, że zupełnie go nie czuję
Dzisiaj umówiłam się z mężem, że pojadę do niego pod pracę autobusem i razem pojedziemy do sklepu JYSK, by dokupić już ostatnie drobiazgi typu kosz na brudy (mam dość wkładania bielizny do reklamówki), pojemnik na kosmetyki i podkładki pod szklanki
A Wy jakie macie plany na dzisiaj?Madlene84 lubi tę wiadomość
-
Witam Was Kochane oficjalnie w ciąży donoszonej
jestem już spokojna i dumna z mojego Synka, że grzecznie do dzisiaj poczekał
a teraz jak mu ciasno to niech sobie wychodzi
my dzisiaj idziemy na kolację i do kina z tej okazji
buziaki!Maniaaaa, Madlene84, renia.31 lubią tę wiadomość
-
Doda w sumie masz racje. Wole urodzić w wieku 20 lat niż chodzić później na wywiadówki w ieku 50 lat.
Patutka faktycznie. Bo jak nie my to kto, przecież natura nas do tego stworzyła.
Niepokorna tylko uważaj tam na tych zakyupach i nie dźwigaj za dużo. Ja dziś goszczę w Kolonii z okazji karnawału, ale na pochody nie poszłam. Za duży strach. Może za rok pójde już z małym. Gratuluję z okazji rocznicy zaręczyn:)
Domii gratuluje ciąży donoszonej może jak urodzisz w kinie to maluch będzie mieć dożywotnie bilety za darmo
U mnie od samego rana rozrywające bóle brzucha. Póki co nie są specjalnie regularne ale stają się coraz silniejsze i coraz bardziej uporczywe, a w krzyżu tak kłuje, że czasem ustać nie mogę. Muszę się przelecieć dzisiaj po schodach pare razy i rozruszać jeszcze bardziej całą akcje i może jutro lub w poniedziałek będzie już po wszystkim.
domiii lubi tę wiadomość