X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna do momentu zajścia w ciąże miałam bardzo głęboki sen. Ł. śmiał się że jestem w czasie snu jak niedźwiedź bo nic nie było mnie w stanie obudzić, a teraz każdy najmniejszy szmer i zaraz się budzę

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, zapomniałam Wam napisać, że moja przyjaciółka dzisiaj widziała serduszko maleństwa, więc jest wszystko dobrze i transfer idealnie się udał :) Jestem taka szczęśliwa :P Śmiejemy się, że jej pogroziłam, że ma koniecznie urodzić 2 miesiące po mnie i się przejęła i faktycznie tak będzie :D

Madlene84, josephinka84 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Niepokorna do momentu zajścia w ciąże miałam bardzo głęboki sen. Ł. śmiał się że jestem w czasie snu jak niedźwiedź bo nic nie było mnie w stanie obudzić, a teraz każdy najmniejszy szmer i zaraz się budzę

Ja kiedyś też nie miałam kłopotów ze snem. A w stoperach śpię już od około roku, bo w przeci0wnym razie w ogóle bym nie spała...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna super że koleżance się udało:) bardzo dobra wiadomość:)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny mam pytanie czy też macie dużo śluzu? Mi czasami tak się mokro zrobi że aż mam dziwne wrażenie takie...

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia ze słonecznych Włoch. Jest pięknie! Polecamy Torre del lago. Minus taki, ze dziś miałam okropny sen. Śniło mi się, ze dostałam okres

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Przugarniecie i mnie? tak fajnie sie was czyta:)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) oczywiście przygarniemy:-) podaj mi datę porodu to dopisze Cię do listy na pierwszej stronie.

Josephinka ale Ci fajnie że masz wakacje:-) snem sie nie przejmuj, czasami się w nocy plecie nie wiadomo co. Nie myśl o tym i się nie stresuj, bo to nie służy maluchowi.

Aniu ja w pierwszych tygodniach też miałam tak dużo śluzu aż się bać zaczęłam czy to normalne. Pytałam lekarza, to powiedział że to całkowicie normalne, tworzy się czop sluzowy ktory chroni malucha, więc się absolutnie nie martw:-)

Ja dziś robiłam gulasz na obiadek, tak miękkie mięsko chyba jeszcze nigdy mi nie wyszło. Mężowi bardzo smakowało:-) musialam sie wam pochwalić:-)

Mąż się śmieje, że powinien jakiś bonus dostać za patent z kołderką do spania:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej milo mi :) termin mam na 12.01.2016 :) w brzuszku siedzi mala dziewczynka o imnieniu Lenka :) jak chcecie cos jeszcze wiedziec o mnie pytajcie smialo :)

Ania24 u mnie bylo to samo teraz czasami mam taki wodnisty ze mam wrazenie jak bym posiknela czy cos

Josephinka84 urlopujesz? baw sie dobrze i odpoczywaj :) gdzies czytalam na fotum ze sny w ciazy sie nie sprawdzaja, a jakie potrafiabyc glupie sama sie przekonalam, wiec sie nie przejmoj :)

Moj maz tez potrafi czasem dac niezly koncert, zawsze go za nosa lapie a jak to nie pomaga karze mu bok zmienic, spopery leza na szawce i tez czesto uzywam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaM85 narobilas ni ochotki na gulasz:) szkoda ze moj nie jada bo dla samej siebie nie bedzie mi sie chcialo gotowac

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam ten gulasz bo mąż miał ochotę:-) sama się muszę przerzucić na lżejsze jedzonko, bo po takich smakolykach ciężko mi na żołądku sie robi:-(
    Mój ukochany to nawet na brzuchu chrapie, więc zmiany pozycji nie przeszkadzają mu w chrapaniu. Przynosi mi tylko stopery z pracy żebym zawsze miała zapas:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to taki bardzo wybredny jesli chodzi o jedzenie;/ nie lubi tlustego ciezkiego jedzenia, ja tez nie przepadam ale raz na jakis czas jak sie zje to nie zaszkodzi :)

Moj ostatnio mi kupil stoperki :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Witamy w naszych skromnych progach. Każda nowa kobietka jest mile widziana :)

Ania,
    Ja też teraz muszę zmieniać wkładkę higieniczną 4 razy dziennie, bo ciągle mam mokro. Ale to ponoć całkowicie normalne.

Josephinka,
    Zazdroszczę Ci urlopu. Ja na razie nie mogę latać. A tak bardzo bym chciała polecieć na kilka dni do Polski. Ale mąż powiedział, że jak wszystko dobrze pójdzie to polecimy w listopadzie na parę dni.

Magda,
    Ja też mam swój przepis na gulasz. Mój mąż go uwielbia. Ostatnio dawno go nie robiłam, ale może po wypłacie się skuszę. Ale swoją drogą mąż nie jest wybredny, bo sam nie umie gotować, ale kocha jeść. I mówi, że jestem najlepszą kucharką na świecie :)

Ja dzisiaj posprzątałam cały dom. Musiałam trochę odreagować stres. Jestem osobą, która przejmuje się swoimi przyjaciółmi. Jedna przyjaciółka w 20 tygodniu ciąży dzisiaj trafiła drugi raz do szpitala. Problemy z nerkami. Druga przyjaciółka mnie okłamuje, a ja kłamstwem się brzydzę. A trzecim powodem stresów jest laska, która mieszka z nami w domu i jest głupia jak koza i nic do jej pustego łba nie dociera. Mam jej po dziurki w nosie...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęści mąż też gotuje:) więc się wymieniamy, każde z nas lubi coś pichcić więc mam z męża dużą pomoc w tym temacie zawsze pomoże albo wyjdzie z inicjatywą i sam coś pysznego przygotuje:)

100krotka:) w którym tygodniu poznałaś płeć malucha? ja teraz mam wizytę 25 września, to będzie początek 18 tygodnia i się zastanawiam czy będzie widać.

Jutro idę na kawkę do koleżanki. Jest w 6 miesiącu i bidulka musi już do końca baaaaardzo się oszczędzać, bo ma ryzyko przedwczesnego porodu. Oby jej bobasek jeszcze spokojnie posiedział w brzuszku.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:-)
    Magda płeć poznała jakieś 6 tyg temu czyli w 16 TC ale lekarz mówił że jeszcze nie jest pewny a w pon potwierdził:-) powiedział że jak susiak i rośnie to będzie szok:-)

Mój nie umie gotować:-( i chyba wolę żeby tak zostało:-)

Ja dziś jadę na kawke do mamy :-) muszę się już zbierać :-)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) to miłego dnia życzę:) ja wczoraj u mamy na kawce byłam:) pojechałam oddać jej samochód bo pożyczaliśmy - nasz w serwisie stoi. Może do jutra zrobią, najgorzej że ciągle nie wiemy czy się załapiemy na akcję serwisową i będziemy mieli w gratisie czy przyjdzie nam płacić...jak trzeba będzie wyskakiwać z kasy to słabo bo się okazało że części dużo droższe niż pierwotnie zakładaliśmy i wyjdzie prawie 2 tys. Więc oby się udało z tą akcją:)

100krotka:) dopisałam Cię już na listę, jesteś na jej szczycie i będziesz nam przecierała szlaki na porodówce:)

To może za dwa tygodnie już się coś uda dojrzeć na usg i będziemy wiedzieli kto się w brzuszku ukrywa:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mozna do was dolaczyc jestem w 29 tyg termin na 02.12 w brzuszku siedzi maly Kacperek :)

Est lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 witaj w naszym gronie:) już dopisałam Cię do listy:)

Jak się czujesz na taki zaawansowanym etapie ciąży?już Wam niedużo zostało:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka, odpoczywaj i baw się dobrze. Ja tez na samym początku ciąży byłam na urlopie i cudownie to wspominam.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dopiero zobaczyłam jaką zrobiłas extra pierwszą stronę! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ