X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)
    Jak Wam kochane dzień minął? :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam taki leniwy dzień, że wstyd się przyznać :-)
    Ale byłam w klubie fitness i zapisalam się na pilates, i upieklam wedlinę z indyka. I, hmmm, to by było na tyle :-) Jutro na 8:00 mam usg.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Mi$ia26 kiedy Ci wyszło że masz cukrzycę ciążową? ja na początku ciąży miałam robiony test obciążenia glukozą, bo jestem genetycznie obciążona cukrzycą. Na razie wyszło, że mam odwróconą krzywą cukrową, czyli jest nagły wyrzut insuliny a potem szybko spada. Też muszę trzymać dietę, ale na razie bez pomiarów cukru.
    Wyszlo mi w 25 albo 26 tyg wynik po dwoch godzinach podwyzszony lekko ale diabetolog powiedziala ze profilaktycznie i dla bezpieczenstwa musimy wdrozyc dietke i pomiary za tydzien wizyta znow i zobaczymy cukry mi szaleja z rana i boje sie insuliny :/

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jesteśmy przy temacie testu obiążenia glukozą. Nie wiecie może czy lekarz zleci mi ponowne wykonanie go jeśli mój żołądek jeat bardzo wrażliwy i wytrzymałam na badaniu tylko godzinę po czym wszystko-ładnie mówiąc-ze mnie wyszło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 23:16

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj o 21 już padłam:) naszło mnie wieczorem na naleśniki, to nasmażyłam chyba ze 20, a zjadłam aż 4:)

Maniaaaa ja myślę, że jeśli będą wskazania to powtórzenia testu obciążenia glukozą to lekarz na pewno Ci go zleci. Ja też kiepsko zniosłam to badanie, ale lekarz powiedział, że będziemy co jakiś czas powtarzać i obserwować.
    Moja bratowa chyba po 15 minutach od wypicia wszystko zwróciła, pielęgniarka powiedziała że już na pewno się sporo wchłonęło, także jak Ty wytrzymałaś godzinę to tym bardziej niestety.

Dziś szybciej kończę prace i idę do koleżanki, już się nie mogę doczekać:) też jest w ciąży więc będzie o czym plotkować:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu.

Witam serdecznie :)

Jeśli mogę chciałbym zająć Wam chwilkę :)

Powstała bardzo szlachetna akcja pomocy Maciuś walczy o życie, która utworzyła wydarzenie jakim jest Bazarek dla Maciusia.

Na licytacji pojawiła się oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu :)
    Można licytować wizytę która odbędzie się w "Vill-Med" W Giżycku u Dr Jarosława Leśniczaka.
    Pomagamy w ten sposób Maciusiowi, a przy okazji to wielka korzyść dla Naszej maleńkiej pociechy :)

Szczegóły oferty i link do licytacji:
    https://www.facebook.com/974773962544992/photos/gm.928954200514136/981813911840997/?type=1&theater

A oto strona bazarek Maciusia gdzie mieszczą się wszystkie licytacje:
    https://www.facebook.com/events/924899807586242/

Pozdrawiam :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, ale ja nie wezmę udziału w akcji. Pozdrawiam

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki jest ,,prawidłowy,, ból brzucha a jaki nie ? to znaczy wiecie o co mi chodzi jaki ból brzucha powinien zaniepokoić a jaki nie ?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Madzia ja wczoraj mamy jadlam nalesniki:)
    Ja tez musze zrobic juz glukoze i troche sie bije ale jak mus to mus.
    Ale Ci fajnie ze masz z kim poplotkowac:) ja siedze sama w domu odkad przeprowadzilam sie do meza nie mam kolezanek;/ kazda dziewczyna ktora tu poznam to mnie wykorzystuje i obrabia tylek za plecami,
    A kolezanki z czasow szkolnych coz wyprowadzilam sie na koniec swiata wiec kontakt sie urwal;/

Ania czesto zadawalam sobie to samo pytanie. A jak Cie boli brzuch?

Wiecie co wam powiem zrobilam sie strasznie niezdarna wylalam kawe na telefon;/ mam nadzieje ze bedzie dzialal:)

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej poronionej ciąży miałam takie skurcze od razu czułam że nie są one dobre... a teraz sama nie wiem mam takie lekkie ciagnięcia, kłucie, rozpychanie czasem tak jak na miesiączkę sama nie wiem ...

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie lekkie ciagnięcia, kłucie, rozpychanie to normalne na poczatku wszystko sie powieksza tez mnie pobolewal jak na miesiaczke, ale jak czujesz sie niepewna to moze skontaktoj sie ze swoim lekarzem.

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ;D . Też miałam takie bóle, jakby skurcze jak na miesiączke ale gin mówi że to normalne bo macica rośnie i maleństwo dużo fika ;D

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bóle takie jak opisujesz są ok, też tak mam cały czas i lekarz mówi że to normalne. Ale jeśli masz wątpliwości to zapytaj też lekarza co i jak i na pewno cię uspokoi:-)
    100krotka ja byłam dziś właśnie u koleżanki z liceum jeszcze:-) studiowalysmy w tym samym mieście więc się kontakt utrzymał, a potem tak wyszło ze obie wrocilysmy do rodzinnego miasta więc się często widujemy, ona teraz jest w 29 tygodniu:-)
    Mam też bardzo fajna koleżankę z pracy, ona w styczniu urodziła i też mamy super kontakt i często się widujemy. Dziewczyny się też poznały i polubily więc często się widujemy w szóstkę z mezami. Dobrze mieć takie towarzystwo.
    Na pewno poznasz też w końcu kogoś u siebie z kim się zaprzyjaznisz bez żadnych niemilych akcji. Czasami trzeba na to trochę więcej czasu.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Madzia za pocieszenie ale jak przez 4 lata nie znalazlam to watpie zeby to sie zmienilo teraz;/ a poza tym to powiem szczerze ze sie troche bije otworzyc i zaufac. Jedna taka dziewczyna mieszkajaca 2 domy dalej pracowalysmy w jednym miejscu hmm w pracy oczernila mnie i mojego meza gadala ze jest alkoholikiem i ze ja jestem chora i przez to nie mozemy miec dzieci;/ wiec wole na ploteczki jechac do mamy albo siostr:) a starsza w kwietniu urodzila corcie wiec jest o czym plotkowac :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie na kiepskich ludzi trafiłaś, szkoda słów jak tak ludzi można oczerniac. Nie trzeba brać takich rzeczy do głowy i olac debili.
    Dobrze ze masz blisko do rodziców i sióstr to masz z kim pogadać. Ja rodzeństwo mam daleko ale nadrabiamy telefonicznie.Właśnie dziś brat z rodzinką przyjeżdżają na weekend, więc wesoło będzie. Bratowa w maju urodziła drugie dziecko więc też będzie o czym gadać

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie synek :-)

Ania24, josephinka84, nataliano, Madlene84, klaudia1534 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est to super :)

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est super:-) szybko Ci się pokazał:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est gratki :)

Do rodziny jade ok godziny ale dla mnie to tylko godzina ogla bym jezdzic codziennie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est super ja ide 24 na kolejna wizyte a pizniej prywatnie zeby podgladnac dzidzie, wyszla mi gulka na pidniebieniu i usiska mi zeby z przodu,nie wiem kiedy to zNiknie;/cholerstwo. Dzisiaj rano mialam zawrotu glowy i chcialo mi sie zwymiotowac,ale chyba zoladek byl pusty

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ