Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymagdaM85 wrote:Mi$ia26 kiedy Ci wyszło że masz cukrzycę ciążową? ja na początku ciąży miałam robiony test obciążenia glukozą, bo jestem genetycznie obciążona cukrzycą. Na razie wyszło, że mam odwróconą krzywą cukrową, czyli jest nagły wyrzut insuliny a potem szybko spada. Też muszę trzymać dietę, ale na razie bez pomiarów cukru.
-
Jak już jesteśmy przy temacie testu obiążenia glukozą. Nie wiecie może czy lekarz zleci mi ponowne wykonanie go jeśli mój żołądek jeat bardzo wrażliwy i wytrzymałam na badaniu tylko godzinę po czym wszystko-ładnie mówiąc-ze mnie wyszło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 23:16
-
Ja wczoraj o 21 już padłam:) naszło mnie wieczorem na naleśniki, to nasmażyłam chyba ze 20, a zjadłam aż 4:)
Maniaaaa ja myślę, że jeśli będą wskazania to powtórzenia testu obciążenia glukozą to lekarz na pewno Ci go zleci. Ja też kiepsko zniosłam to badanie, ale lekarz powiedział, że będziemy co jakiś czas powtarzać i obserwować.
Moja bratowa chyba po 15 minutach od wypicia wszystko zwróciła, pielęgniarka powiedziała że już na pewno się sporo wchłonęło, także jak Ty wytrzymałaś godzinę to tym bardziej niestety.
Dziś szybciej kończę prace i idę do koleżanki, już się nie mogę doczekaćteż jest w ciąży więc będzie o czym plotkować
-
nick nieaktualnyOferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu.
Witam serdecznie
Jeśli mogę chciałbym zająć Wam chwilkę
Powstała bardzo szlachetna akcja pomocy Maciuś walczy o życie, która utworzyła wydarzenie jakim jest Bazarek dla Maciusia.
Na licytacji pojawiła się oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu
Można licytować wizytę która odbędzie się w "Vill-Med" W Giżycku u Dr Jarosława Leśniczaka.
Pomagamy w ten sposób Maciusiowi, a przy okazji to wielka korzyść dla Naszej maleńkiej pociechy
Szczegóły oferty i link do licytacji:
https://www.facebook.com/974773962544992/photos/gm.928954200514136/981813911840997/?type=1&theater
A oto strona bazarek Maciusia gdzie mieszczą się wszystkie licytacje:
https://www.facebook.com/events/924899807586242/
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyCzesc
Madzia ja wczoraj mamy jadlam nalesniki:)
Ja tez musze zrobic juz glukoze i troche sie bije ale jak mus to mus.
Ale Ci fajnie ze masz z kim poplotkowac:) ja siedze sama w domu odkad przeprowadzilam sie do meza nie mam kolezanek;/ kazda dziewczyna ktora tu poznam to mnie wykorzystuje i obrabia tylek za plecami,
A kolezanki z czasow szkolnych coz wyprowadzilam sie na koniec swiata wiec kontakt sie urwal;/
Ania czesto zadawalam sobie to samo pytanie. A jak Cie boli brzuch?
Wiecie co wam powiem zrobilam sie strasznie niezdarna wylalam kawe na telefon;/ mam nadzieje ze bedzie dzialal:)
-
nick nieaktualny
-
Aniu bóle takie jak opisujesz są ok, też tak mam cały czas i lekarz mówi że to normalne. Ale jeśli masz wątpliwości to zapytaj też lekarza co i jak i na pewno cię uspokoi:-)
100krotka ja byłam dziś właśnie u koleżanki z liceum jeszcze:-) studiowalysmy w tym samym mieście więc się kontakt utrzymał, a potem tak wyszło ze obie wrocilysmy do rodzinnego miasta więc się często widujemy, ona teraz jest w 29 tygodniu:-)
Mam też bardzo fajna koleżankę z pracy, ona w styczniu urodziła i też mamy super kontakt i często się widujemy. Dziewczyny się też poznały i polubily więc często się widujemy w szóstkę z mezami. Dobrze mieć takie towarzystwo.
Na pewno poznasz też w końcu kogoś u siebie z kim się zaprzyjaznisz bez żadnych niemilych akcji. Czasami trzeba na to trochę więcej czasu. -
nick nieaktualnyDzieki Madzia za pocieszenie ale jak przez 4 lata nie znalazlam to watpie zeby to sie zmienilo teraz;/ a poza tym to powiem szczerze ze sie troche bije otworzyc i zaufac. Jedna taka dziewczyna mieszkajaca 2 domy dalej pracowalysmy w jednym miejscu hmm w pracy oczernila mnie i mojego meza gadala ze jest alkoholikiem i ze ja jestem chora i przez to nie mozemy miec dzieci;/ wiec wole na ploteczki jechac do mamy albo siostr:) a starsza w kwietniu urodzila corcie wiec jest o czym plotkowac
-
To faktycznie na kiepskich ludzi trafiłaś, szkoda słów jak tak ludzi można oczerniac. Nie trzeba brać takich rzeczy do głowy i olac debili.
Dobrze ze masz blisko do rodziców i sióstr to masz z kim pogadać. Ja rodzeństwo mam daleko ale nadrabiamy telefonicznie.Właśnie dziś brat z rodzinką przyjeżdżają na weekend, więc wesoło będzie. Bratowa w maju urodziła drugie dziecko więc też będzie o czym gadać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEst super ja ide 24 na kolejna wizyte a pizniej prywatnie zeby podgladnac dzidzie, wyszla mi gulka na pidniebieniu i usiska mi zeby z przodu,nie wiem kiedy to zNiknie;/cholerstwo. Dzisiaj rano mialam zawrotu glowy i chcialo mi sie zwymiotowac,ale chyba zoladek byl pusty