X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 13tc Pan doktor powiedział ze synek ale stwierdził że na 80% bo to dość wcześnie :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene jak tam urlop mija? Pogoda dopisuje?

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie, upalnie, słonecznie i mega spokojnie w tym roku :)

Tylko córcia mi się postarzala o rok wczoraj :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień próbowałam przykuć uwagę mojego męża i sprawić by zwrócił na mnie uwagę. Ale on grał w grę namiętnie. To co zrobiłam? Wzięłam prysznic, prysnęłam się perfumami, wyszorowałam zęby i założyłam seksowną koszulkę nocną, o której dawno zapomniał. Pewnie myślał, że została w Polsce. A tu niespodzianka. Podeszłam i zapytałam, czy nadal gra jest ważniejsza ode mnie? A on stwierdził, że nie :) I było miło. Faktycznie w ciąży wiele rzeczy odczuwa się mocniej. Nie sądziłam, że to prawda :D

Madlene84, Maniaaaa, nataliano, josephinka84 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16 tygodniu:-) w końcu weekend bedzie mozna sie troszkę zrelaksować po całym tygodniu:-) jakie u was plany dziewczyny?

Madlene84, Est, 100krotka:) lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna. .. ładnie ładnie. Widzę że i na odwagę Cię hormony wspomogly :) mnie nie bardzo.

Tu dziś duszno a słońce jakby przez mgle wiec nas mąż ciągnie na wycieczkę. Wolałabym poleżeć na lezaku ale trzeba iść trochę na ustępstwa :)

Macica mi się chyba przeniosła nieco wyżej bo i Malucha czuje wyżej. Mam wrażenie ze to tak się zmieniło z dnia na dzień . Ale jak jeszcze wczoraj z rana siedział bardzo w podbrzuszu tak teraz jest bliżej pępka a i sposób odczuwania ruchów jakby się troszkę zmienił. Nie pamiętam takich dokładnych zmian z poprzednich ciąż. .. albo teraz dopiero w moim wieku inaczej się to obserwuje ;)

Miłego weekendu kochane!

Est lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna widzę, że szalejesz :)
    Ja już nie mogę się doczekać spotkania z ukochanym.

Magda ja dziś wysprzątałam cały domek. Teraz odpoczywam bo kręgosłup to mi chyba poza ciało chce wyjść. Został tylko obiad do zrobienia a później na spacer do lasu z piesem bo ją energia rozpiera :)

Madlene mi też tak jakby z dnia na dzień macica na początku tego tyg się podniosła. Teraz tylko czekać aż znów się podniesie bo w pon zaczynamy 19tydz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 12:28

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w następny poniedziałek musze się stawić w szkole teoretycznie jako nie ciężarna :P mam nadzieje ze brzuch się jeszcze uda ukryć ;)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czułam dziwne bulgotania w brzuchu. Jakby mi rybki pływały. I miałam wrażenie, że jak pukam w brzuch to coś mi odpukuje. Czy to możliwe, że to pierwsze ruchy?

Madlene84, juwelka lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja też pierwsze ruchy odczuwałam jako takie jakby pojedyncze bąbelki które uderzają delikatnie od środka więc to może być to :) wsłuchuj się w siebie, a zobaczysz że później będziesz to odczuwać częściej, intensywniej i mocniej ;) ja pierwsze ruchy ooczułam dopiero w zeszłym tyg a teraz maluch się tak dobija że już nie mam wątpliwości że to on ;)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy ruchy poczułam w15tc ale wlasnie wczesniej takie przelewanie ale to raczej nie bylo to. Mi lekarka powiedziala ze w 15tc to raczej wnetrznosci niz dziecko. Tyle ze ja w ciazy po raz 3 to mowia ze szybciej mozna poczuc. Takie delikatne pukniecia babelkow. Natomiast w 16tc juz to było takie regularne pukanie ze juz nie miałam wątpliwości że to. Te pukanie juz było na tyle silne ze kładąc rękę z zewnątrz było czuć. A teraz brzuch podskakuje aż widać.

nataliano lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja właśnie dzisiaj zaczynam 16 tydzień. I jestem pewna na bank, że to dziecko pukało. Niesamowicie się wzruszyłam :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna moze i ja tez mialam pidobnie do Cb ale niewiedzialam czy to jelita czy dzidzia sie kreci,ale najbardziej w nocy takie czucia ze czasem ktorys bok zakuje;)) szybko ten czad leci ,niedlugo bedziemy na polmetku;D

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano,
    Ja jestem przekonana, że to była dzidzia. Nigdy czegoś takiego nie czułam.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kazdym tyg bedziesz coraz bardziej czula az do kopniaczkow;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz nast wizyte usg?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Kiedy masz nast wizyte usg?

Dokładnie za miesiąc, 13 października :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie przez weekend a tu takie newsy:-) niepokorna super że czujesz ruchy malucha:-) ja na razie nie odrozniam ich od procesów trawienia:-)

Ja miałam fajny i intensywny weekend. Wczoraj byliśmy na urodzinach mego chrzesniaka skończył juz 9 lat, duży chłopak. W maju ma komunię, więc będzie mega duży wydatek.
    Potem już byliśmy u rodziców,był mój brat z rodzinką. Miałam zaprawę w opiece nad niemowlakiem, bo ich młodsza latorosl ma 3 miesiące:-) ale jest bardzo grzeczny, ładnie je, lubi jak się go przewija więc mały aniołek. Dostaliśmy pełno ubranek, więc póki co do 3 miesiąca jesteśmy zaopatrzeni. Bratowa mi na bieżąco odkłada segregujac rozmiarami więc w ogóle ekstra:-)
    Teraz sobie odpoczywam przy kawce, a jutro do pracy:-(

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety wszystkie ubranka będę kupowała sama. To znaczy sfinansuje to teściowa, ale ja sama będę wybierała :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ale Ci fajnie :)

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ