WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 13tc Pan doktor powiedział ze synek ale stwierdził że na 80% bo to dość wcześnie :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene jak tam urlop mija? Pogoda dopisuje?

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie, upalnie, słonecznie i mega spokojnie w tym roku :)

Tylko córcia mi się postarzala o rok wczoraj :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień próbowałam przykuć uwagę mojego męża i sprawić by zwrócił na mnie uwagę. Ale on grał w grę namiętnie. To co zrobiłam? Wzięłam prysznic, prysnęłam się perfumami, wyszorowałam zęby i założyłam seksowną koszulkę nocną, o której dawno zapomniał. Pewnie myślał, że została w Polsce. A tu niespodzianka. Podeszłam i zapytałam, czy nadal gra jest ważniejsza ode mnie? A on stwierdził, że nie :) I było miło. Faktycznie w ciąży wiele rzeczy odczuwa się mocniej. Nie sądziłam, że to prawda :D

Madlene84, Maniaaaa, nataliano, josephinka84 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16 tygodniu:-) w końcu weekend bedzie mozna sie troszkę zrelaksować po całym tygodniu:-) jakie u was plany dziewczyny?

Madlene84, Est, 100krotka:) lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna. .. ładnie ładnie. Widzę że i na odwagę Cię hormony wspomogly :) mnie nie bardzo.

Tu dziś duszno a słońce jakby przez mgle wiec nas mąż ciągnie na wycieczkę. Wolałabym poleżeć na lezaku ale trzeba iść trochę na ustępstwa :)

Macica mi się chyba przeniosła nieco wyżej bo i Malucha czuje wyżej. Mam wrażenie ze to tak się zmieniło z dnia na dzień . Ale jak jeszcze wczoraj z rana siedział bardzo w podbrzuszu tak teraz jest bliżej pępka a i sposób odczuwania ruchów jakby się troszkę zmienił. Nie pamiętam takich dokładnych zmian z poprzednich ciąż. .. albo teraz dopiero w moim wieku inaczej się to obserwuje ;)

Miłego weekendu kochane!

Est lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna widzę, że szalejesz :)
    Ja już nie mogę się doczekać spotkania z ukochanym.

Magda ja dziś wysprzątałam cały domek. Teraz odpoczywam bo kręgosłup to mi chyba poza ciało chce wyjść. Został tylko obiad do zrobienia a później na spacer do lasu z piesem bo ją energia rozpiera :)

Madlene mi też tak jakby z dnia na dzień macica na początku tego tyg się podniosła. Teraz tylko czekać aż znów się podniesie bo w pon zaczynamy 19tydz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 12:28

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w następny poniedziałek musze się stawić w szkole teoretycznie jako nie ciężarna :P mam nadzieje ze brzuch się jeszcze uda ukryć ;)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czułam dziwne bulgotania w brzuchu. Jakby mi rybki pływały. I miałam wrażenie, że jak pukam w brzuch to coś mi odpukuje. Czy to możliwe, że to pierwsze ruchy?

Madlene84, juwelka lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja też pierwsze ruchy odczuwałam jako takie jakby pojedyncze bąbelki które uderzają delikatnie od środka więc to może być to :) wsłuchuj się w siebie, a zobaczysz że później będziesz to odczuwać częściej, intensywniej i mocniej ;) ja pierwsze ruchy ooczułam dopiero w zeszłym tyg a teraz maluch się tak dobija że już nie mam wątpliwości że to on ;)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy ruchy poczułam w15tc ale wlasnie wczesniej takie przelewanie ale to raczej nie bylo to. Mi lekarka powiedziala ze w 15tc to raczej wnetrznosci niz dziecko. Tyle ze ja w ciazy po raz 3 to mowia ze szybciej mozna poczuc. Takie delikatne pukniecia babelkow. Natomiast w 16tc juz to było takie regularne pukanie ze juz nie miałam wątpliwości że to. Te pukanie juz było na tyle silne ze kładąc rękę z zewnątrz było czuć. A teraz brzuch podskakuje aż widać.

nataliano lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja właśnie dzisiaj zaczynam 16 tydzień. I jestem pewna na bank, że to dziecko pukało. Niesamowicie się wzruszyłam :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna moze i ja tez mialam pidobnie do Cb ale niewiedzialam czy to jelita czy dzidzia sie kreci,ale najbardziej w nocy takie czucia ze czasem ktorys bok zakuje;)) szybko ten czad leci ,niedlugo bedziemy na polmetku;D

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano,
    Ja jestem przekonana, że to była dzidzia. Nigdy czegoś takiego nie czułam.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kazdym tyg bedziesz coraz bardziej czula az do kopniaczkow;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz nast wizyte usg?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Kiedy masz nast wizyte usg?

Dokładnie za miesiąc, 13 października :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie przez weekend a tu takie newsy:-) niepokorna super że czujesz ruchy malucha:-) ja na razie nie odrozniam ich od procesów trawienia:-)

Ja miałam fajny i intensywny weekend. Wczoraj byliśmy na urodzinach mego chrzesniaka skończył juz 9 lat, duży chłopak. W maju ma komunię, więc będzie mega duży wydatek.
    Potem już byliśmy u rodziców,był mój brat z rodzinką. Miałam zaprawę w opiece nad niemowlakiem, bo ich młodsza latorosl ma 3 miesiące:-) ale jest bardzo grzeczny, ładnie je, lubi jak się go przewija więc mały aniołek. Dostaliśmy pełno ubranek, więc póki co do 3 miesiąca jesteśmy zaopatrzeni. Bratowa mi na bieżąco odkłada segregujac rozmiarami więc w ogóle ekstra:-)
    Teraz sobie odpoczywam przy kawce, a jutro do pracy:-(

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety wszystkie ubranka będę kupowała sama. To znaczy sfinansuje to teściowa, ale ja sama będę wybierała :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ale Ci fajnie :)

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ