X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka pędzę tak samo jak i ty. Chyba zaczęłam odczuwać ruchy ale takie delikatne jak by bulgotanie w brzuchu tylko że niżej. Mąż nawet ucho przyłożył i mówił że bulgocze.

U mnie jutro pogoda szykuje się ładna i zamierzam zrobić pranie bo znowu się nazbierało. Jak jest deszcz to nie piorę bo nie ma gdzie suszyć a w domu nie mogę bo tutaj ogólnie wilgotne powietrze jest i trzeba pilnować żeby ściany nie pleśniały.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuję aby ten czas leciał :-P dłuży mi się :-P
    Ja to czulam w 16i2 pierwszego kopniaka, bulgotsnia czułam przez dobre 2 tygodnie :-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-)

Magda, dziękuję za przepis :-) placek się udał, bardzo słodki wyszedł, ale pycha! była ogromna niespodzianka :-) mąż niczego się nie domyslil :-)
    Fajny wozeczek, oby się sprawdził :-) Teraz spokojnie możesz rodzic :-)
    Jak się czujesz? Jakieś przeczucia? Termin zbliża się wielkimi krokami!

Domii, fajnie, że się ruszyło..:-) Co tam u Ciebie? pojawiły się skurcze? A może już się rozpakowalas? :-)

Niepokorna, śliczna córeczka :-) lepiej zostać dzień dłużej w szpitalu i przy wyjściu mieć spokój z zoltaczka. Nas wypuścili, bo było w normie, a potem jeździliśmy po lek i się meczylismy z nią b długo.
    Trzymaj się :-) już niedługo będziecie się mogli cieszyć Mała w domku :-) życzę,żeby jak najszybciej :-)

Madlene, jak sobie radzicie?

Mania,super,że Antos daje Ci odpocząć. Oby tak dalej :-)

Pozdrawiam wszystkie Zafasolkowane :-)

Po dość intensywnym weekendzie, po spedzeniu kilku godz w samochodzie( jako pasażer z rozlozonym siedzeniem) pojawiło się plamienie :-( jednorazowe, raczej nie żywa krew, ale zobaczyłam to po fakcie, potem już nic nie leciało. Sorry, za szczególowy opis :-/
    Byłam na IP. Krwawienia więcej nie było widać, ale krwiak się powiększył i miałam do wyboru szpital albo leżenie plackiem w domu. Wybrałam własne łóżko. Dobilo mnie to wszystko. :-(
    Dostałam 3x1 duphaston. Nic więcej.
    Czy Wy miałyście coś jeszcze zalecone na krwiaki? Nie wiem np magnez?

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia dobrze że dali ci duphaston. Wypoczywaj i zażywaj leki a na pewno wszystko będzie dobrze.

renia.31 lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Czujemy się dobrze. Niunia nadal się grzeje na Hawajach pod lampami, a ja cały czas na nią patrzę i z każdą sekundą zakochuję się coraz bardziej. Jest najpieknieszym dzieckiem jakie widziałam. I już się uśmiecha do mnie :) Ogólnie poziom bilirubiny spada, ale bardzo powoli. Dzisiaj koło 13:00 mają pobrać kolejną próbkę do badań krwi. Więc pewnie koło 15:00 będziemy wiedzieli coś więcej. Z psychiką już sobie poradziłam. Już wielu rzeczy się nauczyłam. Przeczytałam całą książeczkę po angielsku na temat karmienia butelką itp. A żeby pokonać w sobie barierę językową wyobrażam sobie, że jestem tylko ja i rozmówca, a cały świat dookoła nie istnieje. I jest lepiej. Jestem przecież mamą, więc muszę być silna dla mojej kluseczki :D

klaudia1534, Doda, magdaM85, kalika, Madlene84 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, cieszę się, że lepiej się czujesz. Te paskudne hormony potrafią dać w kość :* Mała urodziła się nieco wcześniej, więc ma prawo mieć nasilona zoltaczke. Ważne, że od razu podjęto odpowiednie kroki i poziom bilirubiny spada - z czasem wróci całkiem do normy, choć może to trwać nawet kilka tygodni. Trzymam kciuki, żebyście lada dzień mogły udać się do domu :)

Domi, szczęśliwego porodu, chyba że już za Tobą :)

Buziaki dla reszty kobietek :*

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii gratulacje synusia:) czytalam na marcowkach ze urodzilas :*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii,
    Jak mogłaś napisać najpierw na marcówkach, a nie u nas? Jestem oburzona ha ha :P
    A tak serio to gratulacje :* Cieszę się, że Tobie poszło szybko i sprawnie :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziom bilirubiny spada. Mała już nie siedzi pod lampą. O 01:00 w nocy pobiorą próbkę do badań. Jeśli okaże się, że wyniki są dobre to jutro rano powinniśmy wyjść do domu :) Ale się nie napalam, bo to się źle kończy.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani dr powiedziała, że ma w planach dzisiaj wysłać nas do domu. Powiedziała, że nie wie dokładnie o której, ale na pewno dzisiaj.
    Jak sie Julka obudzi na kolejne karmienie mam dać znać. Mają ją wtedy zważyć. Mi zdjąć opatrunek. I zobaczymy. Nie chcę się za wcześnie cieszyć, bo ostatnio wszystko działo się na opak

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieję że dziś jeszcze traficie do domu. Pozdrawiam

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna trzymam kciuki za Wasz powrót do domu :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuję, że dam znać jak już będę w domu. Postaram się wyprodukować jakieś zdjęcie dla wszystkich cioć z forum :)

Madlene84, kalika lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii wielkie gratulacje! Mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze.

Niepokorna mam nadzieje ze juz jestescie w drodze do domu I teraz juz bedzie z gorki :) Tobie jednak cesarke robili? Czy urodzilas naturalnie? Pozwolili Ci normalnie karmic Mala jak ja naswietlali? Ucaluj Julie!

Magda jak tam? Szykujecie sie z Dominikiem ?

My dzis synka zarejestrowalismy
    A tak radzimy sobie niezle. Mlody Co prawda je co 2h. Czasem w nocy przespi 3 ale jest bardzo grzeczny. Bez powodu nie placze. Potrafi grzecznie lezec I sie rozgladac. Tyle u nas... codziennosc :)

Buziaki

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki przepraszam że się tak mało udzielam ostatnio, ale jakiegoś doła załapałam i weny zupełnie brak. U nas póki co cisza, Dominik twardo siedzi w brzuchu . Mój mąż ten tydzień obstawia ale mi jakoś się w to wierzyć nie chce. W sobotę jedziemy na ktg to zobaczymy co lekarz powie. Poza tym już strasznie ociezala się czuję i każda rzecz do zrobienia to jest masakra. Ale dam radę, muszę się jakoś wziąć w garść:-)

Niepokorna jak tam u was? Wyjdziecie dziś? Czytałam na ovu że jednak cc miałaś...jakie były wskazania?

Madlene super że sobie radzicie bez problemów. Dobrze że Filipek grzeczny i pozwala Ci wszystko ogarniac. Przy tak dużej rodzinie to już nie lada wyczyn:-)

Misia, Maniaaa, 100krotka jak tam u Was?

Nataliano to teraz patrząc na naszą listę jak nic naszą kolej:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna mam nadzieje ze wyjdziecie dzis do domku,badz juz jestescie w nim :* z Julcia :* Madlene to pozazdroscic Ci takiego grzecznego Philipka :* karmisz piersia czy mm? Magda u mnie jak u Cb cisza tylko mala sie rozsciaga pupa do gory :D nic nie wskazuje ze jej spieszna a chcialabym ja tulic,cos czulam ze w lutym urodze ale chyba przenosze ciaze i tego sie boje tego balonika badz masazu szyjki...ale zobaczyny jak to bedzie ,z reszta Madzia teraz ty a ja po Tobie:) a pozniej czekamy na reszte dzieciaczkow :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze rozek musze kupic i jakoms ciepla czapke,bo rano bylo jak wiosna cieplutko i ptaszki spiewaly a od godz sypie snieg :D ja tez juz coraz ciezej sie kulam,jak prasuje to musze odpoczac chwile na lozku:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jesteśmy już w domu od godziny 16:00. Jwst wspaniale. Mała grzecznie sobie śpi :)

Madlene,
    Miałam CC. Nie karmię naturalnie. Karmię butelką. Napiszę pełną historię jak już wypocznę :)

hu3f4l.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:05

Monika***, klaudia1534, nataliano, Doda lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano u mnie też taka pogoda że śnieg prawie codziennie sypie, ale do wieczora już go nie ma. Ciekawe która z nas się pierwsza posypie bo u Ciebie już też tuż tuż:-)

Niepokorna cieszę się że w domku jesteście już:-) teraz ciesz się swoim skarbem:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna slodka Twoja Julcia :)super ze juz jestescie w domu:) Magda no pewnie ty pierwsza a ja po Tobie:D ale juz luty po malu sie konczy to nie obrocimy sie a bedzie po :)

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ