X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wybaczcie, że tak mało piszę. Postaram się na dniach opisać przebieg porodu. Jeśli chcecie oczywiście?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna regeneruj sily:) i ciesz sie niunia ;) jak bedziesz miala czas to opiszesz nam swoj porod :))

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna oczywiście że chcemy:-) odpoczywaj sobie w domku póki co. Na razie nowa sytuacja to na pewno potrzebujesz czasu żeby się oswoić ze wszystkim:-)

Nataliano jak tam u Ciebie samopoczucie? Na razie brak oznak porodu?
    U mnie cisza póki co, zobaczymy na ktg jutro czy coś się dzieje. Podpytam też lekarza co będziemy robić jeśli do terminu nie urodze, bo to w sumie już tydzień tylko.
    Ja dziś mam w planach lenistwo:-) obiad mam z wczoraj więc tylko odgrzac na szczęście:-)
    Jutro pewnie podjedziemy do rodziców, bo mój brat z rodzinką przyjeżdża na weekend. Więc jeszcze ostatnie przedporodowe wizyty będą:-)

Gdzie się podziały nasze wszystkie zafasolkowane? Taka cisza tu ostatnio

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja to dzis ledwo zyje przez ta pogode i conocne wstawanie do wc,jeszcze ost zgaga mnie meczy cala noc:/ ehhh... krocze mnie boli jakby mnie ktos tam kopnal i igla dzgal,a krzyz to nie wspomne,ledwo co sie przekrecam z jednego na drugi bok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemam sil na nic juz,wstalam po 10 ubralam sie i czekam byc moze przyjdzie listoosz badz kurier,zamowilam rozek bialy i czapje ciepla bo na cieple dni sie niezapowiada

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z reszta tez mam obiad z wczoraj:) u nas ktg robia dopuero po term8nie w szpitalu,ja mam wizyte 3marca jak nic nie ruszy,i do tego do labo na morf i mocz ...i mam pyt. Czy jak jestem w up to mam okazac ze jestem tam zarejestrowana jako bezrobotna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie ze rodzinka przyjezdza:)jeszcze przed Twym porodem no chyba ze sue cos ruszy :)) mamuski gdzie sie podziewacie te aktywne i te co dawno sie nieoddzywaly?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc za nami. Minęła tak jak przypuszczałam, czyli o wiele spokojniej niż w szpitalu. Jestem naprawdę szczęśliwa.
    Ale... czy to normalne, że czuję się o wiele bardziej kobieco i sexy niż kiedykolwiek?

urocza, domiii, kalika lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc nie dam rady nadrobic :(

u nas eh szkoda gadac zarazilysmy sie owsikami :( i juz wiadomo czemu mala ciagle placze ni spi i malo je;/ zawsze cos grrr ja juz ledwo daje rade :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to fajnie pierwsza nocka w domu za wami :)moze tak byc ze czujesz sie akrakcyjna,ale najlepiej jakby wypowiedziala sie jakas mamuska :))ktora urodzila :) 100krotka ale jak to jak.mozna zarazic sie owsikami?przykro mi

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie robie pizze ,a jutro moj luby napompuje mi pilke to sobie poskacze moze to jakos pobudzi moje dziecie do wyjscia na swiat :)dzisiaj mialam maly skurcz po prawej i lewej stonie podbrzusza,zgagasie trzyma caly czas,masakra...

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna gratuluje sliczna jest :) Kochane nie idzywalam sie bo usunelam konto bo jak pewnie wiecie u nas na watku byla niezla afera ale wrocilam bo ciezko sie rozstac z bbf niestety nie nadrobie was bo Kacper jest bardzo wymagajavy i ciezko mi znalezx czas ale bede do was zagladac jak tylko uda mi sie znalezc chwile :) Za nierizpakowane trzymam mocno kciuki :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano u mnie w szpitalu to w ogóle nie ma opcji żeby ktg zrobić, chyba że już lezysz na oddziale to wtedy Ci robią. Ja jeżdżę do mego lekarza prywatnie i on robi, w sumie płacę za ktg 10zł więc to żadne pieniądze. Ja już wizyt nie będę miała do porodu, dlatego też na ktg obserwuje no i dodatkowo ze względu na te wcześniejsze problemy z serduszkiem u malucha.
    Mnie krocze też strasznie boli, najgorzej jest jak trochę dłużej posiedze to wtedy wstanie to jest jeden wielki ból.
    Myślę że nie musisz mieć zaświadczena że jesteś w up zarejestrowana, bo powinni mieć takie rzeczy w systemie ze jesteś normalnie ubezpieczona. Ale w tych papierach to nigdy nie wiadomo, lepiej dopytaj jeszcze:-)
    Czapeczka i rożek przyszły?

100krotka dobrze że już wiecie co małej jest, ale ciekawe skąd te owsiki złapała. Oby szybko się robaczki wyniosły i wszystko do normy wróciło. A jak Ty się w ogóle czujesz po porodzie?

Misia fajnie że wrocilas:-) to aż takie spiecia u Ciebie na wątku były że konto usunelas? Wystarczyło tylko do nas wrócić:-) u nas jest spokój i nikt się z nikim nie kłóci:-) jak się czujesz już jako kilkumiesieczna mama? Problemy z babcią się skończyły, czy się dalej daje we znaki? Jak sobie radzisz? Mąż jeszcze jest czy wyjechał już?

Niepokorna jak tam u was pierwsze dni w domku? Jak Julka?

Domiii co tam u Was? Wyszliscie już do domciu czy w szpitalu jeszcze?

I cała reszta ja się pytam gdzie jest? Meldowac się proszę po kolei, bo tu się interesujemy wszystkimi:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Bardzo dobrze u nas. Mała dzisiaj obudziła się w nocy na karmieni tylko raz. A tak to dopiero około 08:20. Także dzisiaj sobie pospałyśmy :) Ogólnie nie jest na razie tak, jak mówiły moje koleżanki, że nie ma na nic czasu. Ja wszystko robię normalnie. Tylko powoli, bo rana mi nie na wszystko pozwala. Jesteśmy bardzo szczęśliwe z niunią :D
    A jak Ty się masz?

Madlene84, kalika lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu jest,bo moj lekarz nie ma w gabinecie tego...bym musiala sie zapytac piloznej badz gina jak pijde na wizyte w czw. Nie jeszcze nie przyszly,mam nadzieje ze po niedzieli jak najszybciej przyjda,z reszta najwazniejsza jest czapka,jak niezdazy przyjsc to musi mi moj jakons kupic w sklepue wtedy dziecuecym :) bo masakra znow mrozy przyszly...wczoraj zlapal mnie skurcz pi leweji prawej stronie pidbrzusza taki z 5minut i pusil,zgaga nie ustepuje;/

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajowo wyglądają te daty na pierwszej stronie. W sensie te uzupełnione urodzinki dzieciaków. No to teraz kolej administratorki wątku. Magda... czekamy :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna super że Julka tak ładnie śpi i w ogóle że wszystko jest takie normalne i nie wywrocilo się do góry nogami. Na pewno dzięki temu łatwiej się wszystkiego nauczyć i przyzwyczaić do nowej sytuacji:-)
    Ja się śmieje że Dominik chyba do lata będzie czekał bo na razie cisza. Ogólnie zmęczona już jestem i wkurza mnie że każdą najzwyklejsza rzecz robię 10 razy dłużej...zaraz na ktg jedziemy to zobaczymy czy coś się dzieje.

Nataliano u mnie dziś słoneczko ale też zimno. Czapeczka na pewno przyjdzie jeszcze. A pewnie i tak zaraz się ociepli znowu.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna fajnie, że jesteście już w domku i możesz cieszyć się pełnią szczęścia :)
    Niestety nie sposób Was nadrobić, wróciłam do pracy, a po południu mam mdłości i kiepsko się czuję, sama się dopominałam to teraz mam ;)
    Magda a Ty ciągle w dwupaku :)
    Dziewczyny czy ogarniacie jak wyliczać zasiłek macierzyński? Wiem, że jest jeszcze wcześnie, ale już teraz muszę uważać ze zwolnieniami.
    Za miesiąc szykuje mi się podwyżka wynikająca ze zmian w naszej firmie (wszyscy będą mieli zmianę uposażenia). wiem, że muszę jak najwięcej miesięcy przechodzić do pracy z tym wyższym uposażeniem, żeby do średniej z 12 miesięcy się jak najwięcej się uzbierało.
    Zastanawia mnie jedno czy jeśli będę w tych miesiącach nawet na krótkim zwolnieniu to czy mi nie przepadnie to wyższe uposażenie do wyliczeń.
    Mam nadzieję, że nie namotałam za bardzo :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzoewczyna ktora zalozyla watek grudniowek okazala sie 18 llatka ktora ktadla zdjecia dzieci holenderce :/ Babka nie przychodzi bowie ze mnie denerwuje przyvhodzila chora i zarazila mnie i mojego M gdzie u mnie po przekroczeniu 38 stopni goraczki zaczynam majaczyc i potrafie tylko spac naszczescie maly sie nie zarazil a ta baba klamala ze to od zeba :/

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa Domii gratuluje dopiero doczytalam ze wy juz po drugiej stronie mocy :)

100krotka co u ciebie jak mala ??

domiii lubi tę wiadomość

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ