X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Dostałam maila ze biorą mnie do pracy :)w niedziele zaczynam na 22.00. Jeszcze zostanie mi przebrniecie przez spotkanie z szefowa i ustalenie godzin z którymi by mi było dobrze. Oczywiście jest to wyzwanie i nie wiadomo co z tego wyjdzie ale zobaczymy :)

Jak wrócę do domu za 1.5h i się położę na kanapie to już nikt mnie z niej nie ściągnie. Potrzebuje odsapnac i o niczym nie myśleć.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene fajnie ze sie udalo :) a to praca w nocy?

Ja juz 3 dni leze i mnie dupsko boli ;/

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:-) ja dziś cały dzień zalatana. Dopiero wróciliśmy od teściowej ze szpitala. Na razie kiepsko się czuje, no ale zabieg miała dwa dni temu więc to jeszcze świeża sprawa. Oby się poprawialo.
    Mnie też pomału stres łapie przed wizytą jutrzejsza, jedziemy na 10:20 zobaczymy co lekarz nam powie i czy maluch łaskawie się nam pokaże czy jest chłopcem czy dziewczynką.

Madlene śliczne stroje uszylas swoim dzieciaczkom, zdolniacha z Ciebie:-) pracy również gratuluję i obyś się tam nie przemeczala żeby Ci nic nie zaszkOdziło.

100krotka tobie zdrówka życzę obyś szybko wyzdrowiala. Nie wychodz spod kolderki i dzielnie walcz z diabelstwem.

Mam pytanko, mam strasznie suchą skórę na piersiach, w sumie tylko na brodawkach, aż się luszczy::( polecicie cos na to oprócz oliwki?

Madlene84, 100krotka:) lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co do tych przebran, moj maz zawiozl dzieci do szkoly a tam sie okazalo, ze rodzicie na stroje dla swoich dzieci wydali grube pieniadze i przez moment mi sie glupio zrobilo. Na szczescie moje dzieci szly do szkoly dumne i zadowolone i twierdza ze wola taki stroj zrobiony przez mame :) wiec mi ulzylo.

Co do pracy, to cudownie by bylo dostac tylko czesc etatu, a juz w ogole weekendy, ale zobaczymy na ile sa elastyczni jak sie spotkam z szefowa.... zreszta moze byc i tak, ze jak zobaczy ze w ciazy to mi podziekuje, wiec wlasciwie z gratulacjami sie jeszcze wstrzymajmy. Jedynym minusem tej pracy jest pozycja stojaca glownie, reszta nie jest ciezka, nie trzeba nic nosic, dzwigac itd. Godizny sa rozne, mi proponowali nocki, ale wlasnie moze sie uda cos dogadac, zeby jednak nie na pelny etat, bo wtedy bede musiala zrezygnowac ze szkoly calkiem.

100krotka wytrzymasz jeszcze chwilke, przeziebienie nie moze Cie trzymac w nieskonczonosc.

Magda ja nie wiem czy to sutki sie nie wzmacniaja. Kazda masc z lanolina, albo sama lanolina bedzie dobra. Wogole jest dobra masc do stosowania juz przed porodem, zeby wzmocnic sutki i brodawki, zeby pozniej przy karmieniu nie bolalo. Maltan sie nazywa. I polecam Wam zastosowac juz cos wlasnie przed porodem, bedzie pozniej latwiej :) Trzymam kciuki, aby tesciowej sie szybko poprawilo i sie poczula lepiej. Daj nam znac po jutrzejszej wizycie i nic sie nie stresuj, bedzie dobrze :)

Leze i nic nie robie. Oprocz kolacji nie zamierzam wiecej kiwnac palce, starczy na dzis. Wezme sie za sprzatanie od nowa jutro :P A za wszystko inne od poniedzialku. Odpoczywam! :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczymki :) dzis juz troche lepiej i mnie nosilo ze tak powiem;/ a ze w domu cieplo to pozwolilam sobie rosol ugotowac:)
    Jutro i tak musze wyjsc z domu bo musze kupic buty boaz mi wstyd gdziekolwiek isc w balerinach;/ a pozniej jade ogladac nosidelko maxicosi :) jak bedzie ladne to 370zl zostaje w kieszeni :P

Madzia ja tez jakis czas tmu zauwazylam ze mi sie luszcza sutki :) ale smarpwalam zwyklym balsamem nawilzajacym i pomoglo :)
    Mam nadzieje ze tesciowa szybko dojdzie do siebie :)

Madlene najwazniejsze ze dzieciaczki zadowolone ze strojow :) mam nadzieje ze z ta praca wyjdzie tak jak sobie planujesz:) trzymam kciuki:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 zwykłych USG i jednym transvaginalnym nadal nie znam płci mojego dziecka :P Uparciuch nie chce się ujawnić. Nadal muszę mówić na niego ludzik... Ale ostatnie podejście mam 29.10. i wtedy może się dowiem co we mnie siedzi :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się pochwalić że dziś w końcu wysłałam do wywołania ślubne zdjęcia:-) ponad rok się zbierałam:-) przy okazji też dolaczylam fotki z podróży poslubnej, już się doczekać nie mogę, pewnie po weekendzie przyjdą:-) łącznie ponad tysiąc zdjęć:-)

Madlene84, 100krotka:) lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziękuję Wam za wszystkie rady odnośnie tej mojej tarczycy. Próbowałam na wiele sposobów i niestety nigdzie nie da rady wcześniej ;/

100krotka jak tam zdrówko lepiej się czujesz?

Madlene przebrania dla dzieciaczków świetne a one same przecudowne :) Gratuluję pracy! Doczytałam i wstrzymuje się z gratulacjami ale mam nadzieję że będzie dobrze :P

Magda czekam na wieści z wizyty i trzymam kciuki :) Uwielbiam zdjęcia i wywołuje je ciągle jak tylko nazbiera mi się ich trochę, nawet mam kartę stałego klienta już :D

Dzisiaj jedziemy na urodzinki do mojego chrześniaka. Dopiero co się krasnal urodził a w poniedziałek skończy już 2 latka :)

Madlene84, NIEPOKORNA, 100krotka:) lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mam zaległości z kilku lat ze zdjeciami :(

Musze albumy porobić i wtedy wydrukować ale kiedy znajdę na to czas to nie wiem.

Biorę się za sprzątanie.

Magda daj znać po wizycie.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Ja musiałam fotki ślubne szybko wywoływać, bo rodzina czekała na albumy. Nie ma to jak nacisk bliskich :P
    PS: Czekam na wieści po wizycie ;)

Klaudia,
    Udanej wizyty u chrześniaka :D

Madlene,
    Sprzątaj tylko się nie przemęczaj :P

Ja dzisiaj postanowiłam cały dzień leniuchować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 12:48

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Macie takie uczucie, że ciągnie was po bokach brzucha i w pachwinach? Jak temu zaradzić? Jak teraz tak jest to ja nie wiem, co będzie jak brzuch będzie mega wielki...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laleczki :)

Klaudia juz lepiej:)

Madda ja tez mam spore zaleglosci ze zdjeciami:( czekamy na wiesci z wizyty:)

Madlene tylko tam nie szalej za bardzo nie przemeczaj sie...

Ja juz mam kupione butki :) mordka mi sie cieszy :) 16 jedziemy ogladac nosidelko:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow... właśnie zauważyłam, że w książce ciąży dołączyli mi opisy USG. I okazuje się, że data porodu się zmieniła na 2 marca. Czyli jestem już w 6 miesiącu ciąży. Jestem zszokowana :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna leci ten czas :)

Mowia, ze termin z USG polowkowego jest najbardziej prawdopodobny. U mnie nic sie nie przesunal.

100krotka ciesze sie ze wracasz do zywych :) i ze zakup sie udal.

Magda?

Niepokorna to ciagniecie w pachwinach przejdzie troche, Teraz jest ten moment kiedy wiezadla sie najbardziej rozciagaja i robia coraz bardziej elastyczne, przypuszczam ze to stad to ciagniecie i moze to nawet bolec. U mnie w miare minelo teraz. Jedynie jak dlugo stoje to czuje ciagniecie tam w dole, ale przypuszczam, ze to po prostu łebek małego napiera za dlugo i sie to czuje.

ja sprzatnalem, obiad na piecu, za 2h jedziemy posiedziec do znajomych. Do pracy ide jednak nie jutro wieczorem a w poniedzialek i to prawdopodobnie na cala nocke. Mam nadzieje, jak najszybciej sie spotkac z ta szefowa zeby cos ustalic, najlepiej jakas czesc etatu tylko a nie caly. Narazie taka niepewnosc troche a tego nie lubie.

Niepokorna leniuchuj. Ja mam taki plan na jutro, bo jutro maz urzeduje w kuchni :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    No właśnie czasem aż boli. Ciągnie mnie jak chodzę. Aż czasem muszę łapać się pod brzuchem, bo mam wrażenie, że mi się urwie :P A w ogóle to dzisiaj mam takie lekkie skurcze jak bym miała dostać okres za chwilę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 16:09

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przepraszam że wcześniej nie pisałam, ale nie miałam kiedy... Po lekarzu pojechaliśmy posprzątać groby , a potem do teściowej i się zeszło nam.

Więc na wizycie wszystko super, maluch rośnie. W czwartek jedziemy na polowkowe. Dostałam skierowanie na zbadanie znowu tarczycy bo trochę za szybko na wadze przybieram więc to może być wina tarczycy, zobaczymy. Na naszą prośbę lekarz zrobił nam usg:-) i mamy 100%chłopaka:-)

I tyle dobrych wiadomości, bo z teściową niestety nieciekawie:-( wyszło ze to nowotwór i teraz albo będą wycinać przewód moczowy i wstawiać z jelita fragment albo chemia....ehhh zobaczymy jak będzie

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, zazdroszczę Ci, że znasz płeć :) Ciekawe, czy mi to będzie dane :P Cieszę się, że synek zdrowy i rośnie :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 krotka to świetnie, że przeziębienie odpuszcza :) I jak z nosidełkiem, kupione?

Magda to w takim razie gratuluję synka :) Bardzo mi przykro z powodu teściowej. Mam nadzieję, że lekarze znajdą najlepsze rozwiązanie i uda jej się wyjść z tej paskudnej choroby.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Buty kupione, a nosidełko?

Moja kurtka z PL przyszła i jest idealna. Myślę, że spokojnie posłuży mi do końca ciąży i chwilę po niej :)

Madlene,
    Przypomnij mi co to za praca? Udało Ci się ukryć ciążę? Czy doskonale o niej wiedzą?

Ej, Was też tak suszy w nocy? Ja piję wodę po każdym siusiu nocnym, czyli jakieś 3-4 razy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:27

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupione kupione:-)

Magda graruluje synka:-)

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ