X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    W Polsce miałam lekarza, który zawsze dawał mi zwolnienie, kiedy potrzebowałam. A ginekolog kobietom w ciąży nigdy nie robi problemów i od razu daje. Tylko tu lekarze mają dziwne podejście... Ech, naprawdę mam kiepski humor dzisiaj...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ginekologami to też różnie bywa. U mnie w mieście jest kilku, którzy bez ewidentnych wskazań nie dadzą Ci zwolnienia, bo ciąża to nie choroba. Więc wiesz wszędzie można znaleźć takich którzy dają bez problemu i takich którzy nie widzą potrzeby.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoda gadać :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) Wzięłam się za magisterkę i trochę mnie wciągnęła. Co do zwolnień to moja gin też nie wypisuje każdemu jak leci. Jak nie ma ku temu powodu to chodzisz normalnie do pracy.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem.

Praca spoko. Skończyłam o 6.00. Niestety z szefowa się nie widziałam i nadal nie wiem na czym stoję. Do szkoły nie poszłam bo mi mąż zabronił i tak mi źle z tym. Staram się z nią umówić na jakieś spotkanie ale ciężko a ja nie wiem jak to dalej rozegrać :/

Niepokorna u nas tez bardzo ciężko dostać zwolnienie od irlandzkiego lekarza. Juz prędzej polscy ginekolodzy dają właśnie tyle ze tu juz wizyta kosztuje.

Robie pomidorowke. Zjem i się drzemne jeszcze bo dzisiaj zaczynam o północy.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene Ty się tylko nie przemęczenia, dobrze że mąż cię do szkoły nie puścił. Pamiętaj wszystko w granicach rozsądku:-)

Odebrałam już moje wyniki tarczycy, tsh i ft4 w normie. Trochę gorsze niż ostatnio, ale grunt że się mieszczą w zakresach. Wysłałam już lekarzowi, zobaczymy czy każe mi zwiększyć dawki leków.
    Mogę się pochwalić że mamy już fotelik:-) brat dziś wszystko załatwił i w piątek nam przywiezie:-) kupiliśmy maxi cosi, model cabrio fix czarny:-) używany po jednym dziecku więc prawie nowka:-) czyli zaczęliśmy nasze zakupy.

Madlene84, NIEPOKORNA, klaudia1534 lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dziś taka cisza? Ja dziś załapałam mega doła:-( przyszły wyniki teściowej, nowotwór złośliwy bardzo zaawansowane stadium:-( teraz czeka ja poważna operacja, usunięcie pęcherza moczowego ze wszystkimi przewodami, pewnie macicy i jajowodow też:-( ehhh ryczec mi sie chce...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    To jak usuną jej pęcherz to jak się będzie załatwiała? Przykro mi :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwie opcje albo zrobią z jelita grubego, albo będzie miała z nerek puszczony przewód i woreczek na zewnątrz. Ponoć ta druga opcja daje lepsze rokowania i jest skuteczniejsze

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ten woreczek już wtedy musi nosić do końca życia...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak... No ale zobaczymy jeszcze co dokladnie lekarz zadecyduje...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam dobry dzień. Mamy taką głupią współlokatorkę, która mieszka tak samo długo jak my i do tej pory się nie nauczyła, które talerze i sztućce są nasze. Stwierdziłam, że to bez sensu bym się denerwowała i postanowiłam kupić własną suszarkę do naczyń. I dzisiaj przyszła i jestem zadowolona, bo wreszcie mogę normalnie suszyć swoje naczynia bez konieczności chowania ich przed nią :)
    Ładna?

10zzn6b.jpg

Aha, przy okazji przyszedł mi też kombinezon dla ludzika :D

o7lljr.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:46

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, mój mąż stwierdził, że jestem jego donatem. Dlaczego? Bo jestem słodka jak on i mam własną dziurkę :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia bardzo mi przykro;/ wspolczuje;/

Niepokorna fajna suszarka i kabinezon:)

Ja mialam wczoraj dola ;/ przeplakalam prawie caly dzien tak bez powodu;/

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna bardzo fajny kombinezonik:-)

100krotka tak bywa że doły czasami łapią:-( ale pisz tu do nas wtedy żeby się wygadać czasem pomaga. A dziś lepiej?
    Ja mam nadzieję że u nas w końcu jakąś na prostą wyjdzie, staram się nawet sobie nie wyobrażać tych najgorszych opcji...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nawet nie mysl o najgorszym nie pozwalam nono...
    Mysl pozytywnie musi byc dobrze napewno bedzie zobaczysz:)

Tak dzis juz lepiej:)pomogla wizyta u mamy:) wydaje mi sie ze to przez to siedzenie w domu tak mnie zlapalo i jeszcze odkrylam nowe roztepy co mnie bardzo zasmucilo bo bardzo dbam o cialo codziennie sie smaruje a dziady i tak wychodza;/

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka uwierz że staram się myśleć pozytywnie, trzymam się przy mężu, żeby mu lżej było ale jak siedzę sama to ciężki sie robi.

Dobrze że wizyta u mamy Ci pomogła, jeśli czujesz potrzebę to jezdzij codziennie do niej. Wygadanie się pomaga, a w domu samej się ciężko siedzi. Odnośnie rozstępów to ciężki temat, bo niestety jeśli się ma predyspozycje to będą wychodzić. Ja póki co jeszcze nie mam, ale wiem że to kwestia czasu bo mam na nie bardzo podatna skórę. Musimy się nawilzac i oby było ich jak najmniej.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Magda, faktycznie rozstępy to ciężki temat. Ja mam na razie na jednej piersi :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrazam sobie ze jest Ci ciezezko szczerze wspolczuje

No ja niestety jestem podatna i pomimo tego ze sie smaruje to i tak wychodza...najbardziej wkurza mnie to ze po ciazy ciezko bedzie sie ich pozbyc;/

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zbledna po ciąży, ale myślę że są na to jakieś specyfiki.

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ