X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

U mnie wciąż pędem. Rano praca. Popołudniu porządki przedświąteczne. Na raty ale zaczynam mieć dość. Papiery juz szefowej przekazalam mam nadzieje ze szybko wypełni :/

Dziś dojechały mebelki do pokoju Małego wiec juz mam w domu. Cała wyprawka tez jest ale wieczorem zajrzę do paczek jak dzieci położę bo tam też coś Mikołaj dla nich włożył :)

Dobrze ze jutro już piątek.

Wieczorem postaram się napisać więcej.

:*

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene to oby szefowa szybko przekazała ci wypełnione druki i szoruj na zwolnienie, bo się zameczysz że wszystkimi obowiązkami. Fajnie że mebelki już dotarły:-) jak sie ogarniesz to się pochwal co tam masz, czekamy na fotki:-)

Ja się za zamawianie mebelkow wezmę na spokojnie po świętach. Ale na obecną chwilę uporalismy się z pokoikiem, oto tymczasowe efekty prac:

http://naforum.zapodaj.net/5dbad523c4f9.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/27b28cdfa876.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/7175ed5ff427.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 17:43

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano czekamy na wiesci z wizyty :)

Madlene mam nadzieje ze szefowa szybko wypelni potrzebne dokumenty i bedziesz mogla isc sobie na zwolnienie :) mebelki juz masz ale fajnie :) czekam na foteczki :)

Madzia sliczny pokoj :) bardzo bardzo podoba mi sie ta sciana w paseczki :) to tapeta? o jakich mebelkach myslisz? ja bym wstawila biale :) mam hopla :) jak bede urzadzec pokoik dla lenki to bedzie mialabiale :)

Rozmawialam dzis z mama i tak w trakcie rozmowy o tym jak sie czuje powiedzialam jej ze od wczoraj mam jakies wieksze uplawy a ona mi mowi ze to moga sie wody plodowe saczyc...Boziu nie oge przestac o tym myslec :( ja biore luteine imam wieksze uplawy ale nie wpadla bym na to ze to moze wody...i jeszcze moja zlosnca cos dzis malo aktywna zaczynam powoli wpadac w panike :(

magdaM85 lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka ściana w paski to tapeta mąż klnął na czym świat stoi bo trzeba ją było kłaść poziomo. Nie znaleźliśmy nigdzie pasów poziomych, więc to było jedyne rozwiązanie. Ale bardzo trudne w realizacji. Mebelki oczywiście białe:-) będzie łóżeczko i komoda, myślę jeszcze nad jakimiś półkami do powieszenia, ale takie zwykłe nic wymyslnego. Zastanawiam się jeszcze nad kolorem zasłon. Szarego chyba za dużo będzie, więc się nad ecru zastanawiam.

100krotka może zadzwoń do swego lekarza i go zapytaj o te uplawy. Bedziesz dużo spokojniejsza. Ja się nigdy nie spotkałam zeby to wody plodowe się saczyly. Mi teraz na wizycie lekarz robił posiew właśnie ze względu na zwiększone uplawy i twardnienie brzucha. Mówił że to bakterie mogą być. A Ty miałaś robiony posiew na paciorkowce?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia,
    Ja jestem pracownikiem firmy telekomunikacyjnej od ponad 6 lat i wiem, że branie telefonu na abonament kompletnie się nie opłaca. W sensie, że lepiej kupić aparat na wolnym rynku, a abonament wziąć bez telefonu.
    Ja od roku marzyłam o telefonie Galaxy Note 4, a teściowie spełnili moje marzenie :D

nataliano,
    Ja się cieszę z nowego telefonu również dlatego, że mój aktualny model ma popękany wyświetlacz, a ja lubię, gdy wszystko jest estetyczne w moim otoczeniu.

Magda,
    Ja uwielbiałam moje HTC One, a potem miałam HTC One M8. Zwykle wybieram telefony z wyższej lub najwyższej półki. Telefon to moja druga ręka :)
    Kochana, cieszę się, że odzyskasz samochód. A z mężem się pogodzicie i będzie słodko :)
    PS: Zakochałam się w waszej wykładzinie :)

Madlene,
    Daj znać, czy jesteś zadowolona z rzeczy w paczce. Ja zobaczę moje za jakieś 2 tygodnie pewnie :P

100krotka,
    Ja również mam fioła na punkcie białych mebli. I moja Julia takie właśnie będzie miała :D
    Co do upławów to ja też mam ich sporo i to całkowicie normalne. A dzidzia też mnie czasem niepokoi, bo cały dzień jej w ogóle nie czuję, a wieczorem lub w nocy daje mi popalić. Także spokojnie. Połóż się, zjedz trochę czekolady i popukaj w brzuch mówiąc do dziecka. Powinno zareagować :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziumowisz ze z tapeta ciezko bylo ale efekt jest sliczny mozesz powiedziec mezowi ze spisalsie na medal :) zaslony hmm a jakby szaro biale? no chyba ze chcesz jednolite :) Juz sobie wyobrazamjak ladnie to urzadzisz :) nie moge sie doczekac zdjec :)

Wlasnie rozmawialam z mezem pytal sie jak sie czuje i czy chce jechac na ip ale jutro kupie sobie w aptece takie testy na sprawdzenie czy to wody a jaknie dostane to pojade do lekarz jutro przyjmuje. posiew mialam robiony wszystko wyszlo dobrze. mam nadziejeze to tylko uplawy

Niepokorna moja to juz od kilku dni spokojna czekolada nie pomaga ( wczoraj zjadlam prawie cala i nic) kwasne tez nie pukanie mowienie tez nie wiec troszke sie martwie ;/ czuje ja ale rzadko i delikatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 18:34

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja się zawsze zbieram żeby przedłużyć abonament bez telefonu, ale potem wychodzi że i tak nie mam za bardzo kasy żeby wyłożyć gotówkę na jakiś fajny model więc biorę w abonamencie. Ostatnio mi się trochę poszczescilo bo przedluzalam umowę przez internet i telefon wyszedł za 50zł przy bardzo dobrym abonamencie. A mam HTC desire, biały:-)
    Wykładzina mi się też bardzo podoba. Jest z takich średnio puchatych, więc złoty środek. Nawet stosunkowo nie drogo wyszła, jak na ceny wykładzin.

100krotka to koniecznie kup ten test jutro i w razie co jedź do lekarza. Ale jeśli coś się będzie działo to jedź na izbę przyjęć. Dobrze że mąż się też zainteresował:-) może niech ten test jeszcze dziś Ci kupi?
    Z zasłoną na spokojnie po święta pochodzę, zobaczę jaki jest wybór. Dla ożywienia planuje dac jakieś intensywnie żółte dodatki, jakiś zegar itp.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj uwielbiam szary kolor Magda sliczny pokoik a tapeta Wow tez chcialam ale wzgledu ze wyjezdzamy to nie pakowalismy duzo kasy w remont :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło, że się Wam podoba:-) nie chcieliśmy robić typowo dziecięcego przeslodzonego pokoiku i chyba wyszło, póki co:-) tapety długo szukaliśmy, bo te w paski strasznie drogie były. W końcu kupiliśmy w Leroy Merlin jak byliśmy u brata w Warszawie, wyszło dość tanio.
    Jakoś dokładnie nie liczyliśmy ile wyniósł ten remont, ale myślę że w tysiacu zł się zmiescilismy, więc jeszcze przyzwoicie. Więcej kasy na resztę zakupów pójdzie.
    Misia a wy się na stałe gdzieś przeprowadzacie?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tel mam tak samo jak Magda nie mamkasy zeby kipic to biore w abonamecie :) zarazwlasnie mi sie umowa konczy wiec zaczynam szukac jakiegos :)

Madzia jak da rade to kupi :) moje gadanie chyba dotarlo musi sie obudzic bo duzo czasu nie mam :D Aaaa i nawet sam powiedzial ze w sobote ze mna pojedzie na wizyte do endo :)
    Zolte dodatki :) chyba mamy podobne gusta :) hihi ja dla malej chcialam szaro rozowo mietowe :) ale musze poczekac az sie pokoik zrobi :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Jakbym ja dwa dni rzadko ją czuła to już bym była w szpitalu dawno. Na szczęście w poniedziałek będę u położnej to znów usłyszę bicie serduszka :D

Magda,
    Przez Internet zawsze jest taniej. Jak chcesz taki model ze średniej półki to jeszcze przejdzie. Ale te topowe w abonamencie się kompletnie nie opłacają. No i faktycznie, jak ktoś nie ma kasy to bierze tak jak mówisz :) Aczkolwiek ja już bym wolała na raty kupić w sklepie niż w abonamencie :D Allegro ma teraz świetną promocję na raty 0%. I faktycznie są zerowe, bo znajoma kupowała coś tam na nie.

Misia,
    A dokąd wyjeżdżacie?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Anglii moj wyjezdza w lutym a pozniej my z malym :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Do Anglii moj wyjezdza w lutym a pozniej my z malym :)

A do jakiej dokładnie miejscowości?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka super że mąż z Tobą w sobotę pojedzie , jednak spory kawałek masz do lekarza. Do męża najważniejsze że co nieco dotarło, czas najwyższy żeby zaczął myśleć też o was i dobrze że zaczął:-)
    Też ładne kolory dodatków wybralas:-) ja zawsze wychodzę z założenia żeby robić pokój neutralnie i manewrowac kolorami dodatków. Na dłużej się sprawdzi:-)
    Ja teraz mam wizytę 23 grudnia. Chciałam się na 19 zapisać, ale akurat lekarz nie będzie przyjmował. Zadzwonie tylko do niego wcześniej żeby mi przygotował zwolnienie od 21, bo nie wiem czy na wizycie aż tyle wstecz będzie mógł wypisać.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Z tego co mi wiadomo to lekarze mogą wystawiać zwolnienia do dwóch dni wstecz ^^

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    A do jakiej dokładnie miejscowości?
    Newquay w Cornwali :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna też mi się tak wydaje, ale pogadam z nim przez telefon to wtedy na 100% już będę wiedziała że mogę nie iść od 21 do pracy:-)

Misia na stałe będziecie wyjeżdżać? Cornwalia brzmi cudnie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do trzech :)

Niepokorna mimo wszystko ja czuje jak na wizycie mowilam lekarzowi ze malo sie rusza to lekarz mi powiedzial ze czasem tak bywa ze dzieci miedzy 32 a 36 tyg robia sie spokojniejsze a poznej sie znowu rozkrecaja. czuje jak sie wypina ato chyba liczy sie jako ruch.

Ja juz sie nie moge doczekac az bede uzadzac jej pokoj :) bede szalec :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka a może Lenka się mniej rusza bo zwyczajnie jej już ciasno? I właśnie dlatego się wypina, bo na to ma miejsce.
    Ja też się doczekać nie mogę robienia zakupów do pokoiku i wszystkich dodatków:-) to będzie na pewno super, jest taki mega duży wybór wszystkiego aż miło:-) tylko żeby mąż nie przerazil się jak rachunki zobaczy:-) hihi

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak moze byc :) jak sie wypina i popukam w to miejsce to uciekai za chwile znowu tak sie bawimy od kilku minut :)

Hehe :) moze nie bedzie az tak zle :) ja teraz czekam na wyplate okolo 8/9 powinna byc i jade dokupic co brakuje i co mi potrzebne :) smialam sie wczoraj do meza ze pewnie kilka stówek pojdzie i ze on ma zarobic na wozek :) bo przed swietami bedzie do odbioru :)

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ