X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii u nas teraz jest problem, że w tym tygodniu się mijamy i nawet nie ma jak porozmawiać, a przez telefon to wiadomo jak...właśnie przez telefon się pokłóciliśmy. Też tak nie lubię i to bardzo, ale nawet nie słyszałam jak w nocy wrócił z pracy, a ja z kolei jak wstaje to też nie mam sumienia go budzić. Teraz jeszcze na dokładkę przez zimę mieszka u nas siostra mego męża, to nawet i przez telefon ciężko normalnie pogadać, bo wiadomo że słyszy, a wolę żeby nasze sprawy zostały tylko nasze.
    Ja mam też taki problem, że jestem uparta i to czasem bardzo. Tylko, że jeśli byłaby moja wina to bym się odezwała, a tak to wiem że to on powinien przeprosić....ehhh skomplikowane to życie. Ja już nawet zła nie jestem, przeszło mi, tylko jest mi przykro.
    Teraz też w pracy wpłynęła skarga na jeden zakład, który mam pod nadzorem i muszę tam jechać. Oczywiście w mróz będę kwitła na przystankach, bo samochód mają teściowie...no paranoja jakaś:(
    Ale mniejsza o większość już nie smęcę:) Koleżanka wysłała mi fotkę swego synusia, słodziak na maksa:) 3 kilo szczęścia, które na maksa przewraca życie:) już się nie mogę doczekać marca:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, w takim razie trzymam mocno kciuki, żebyście znaleźli chwilkę i żeby się wszystko wyjaśniło (hug)
    mam nadzieję, że jakoś przetrwasz te podróże autobusami, szczególnie, że zimno jest :(
    a lutego to ja się nie mogę doczekać też :D ! <3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda napewno jakos sie dogadacie :) mam taka nadzieje :)

a mnie cos znowu brzuch pobolewa ;/ lezakuje na lozku

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu na pewno sie dogadamy. Najgorsze w klotniach jest to, że pozostaje taki niesmak i jest przykro że to w ogóle miało miejsce...
    Odebrałam dziś pierwszą z moich zamówionych na święta przesyłek-portfel dla mamy. Teraz czekam na pozostałych 7:-) i już prawie wszystkie prezenty będę miała:-)

100krotka to lez sobie grzecznie i odpoczywaj:-) ja póki co też leżę, ale jeszcze zupę na jutro muszę ugotować

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy kupiłyście już koszule do porodu/karmienia? Zastanawiam się jaki rozmiar... czy pozostać przy swoim M czy iść w większe?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostałam przy swoim . rozmiarze ale patrząc na brzuch i tylek to chyba nie był najlepszy pomysł :P

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie kupowałam, mam dwie sztuki od bratowej w rozmiarze M i póki co jest jeszcze luźna. Zobaczę jakiś miesiąc przed porodem jeśli okaże się za mała to wtedy dopiero kupię większą. Widziałam u mnie na bazarku za niecałe 30zl więc to nie majątek:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 21:35

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam dwie L i jak je w domku przymiezylam to są za duże :-\ a po porodzie brzuch trochę spadnie to już całkiem będzie za duża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 22:12

• domiii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) to zostanę przy M żeby nie wyglądać jak strach na wróble :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dopiero zauważyłam że Ty 100krotko jesteś już w 35 tygodniu!! :)
    Jak się czujesz w ogóle? Rodzisz SN czy CC?

100krotka:) lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii,
    Ja kupiłam koszule do karmienia w rozmiarze, który nosiłam przed ciążą. Mam nadzieję, że będą dobre :)

Ja dzisiaj myślę o mojej współlokatorce. Ona ma się umówić na sobotę ne czyszczenie, bo jakoś do tej pory jej organizm sam się nie zaczął oczyszczać i ciągle ma w sobie martwy płód. Ech... to strasznie smutne.

Magda,
    Ja w tym roku nie kupuję prezentów, bo mnie na nie zwyczajnie nie stać. Ale dzisiaj stało się coś, czego się nie spodziewałam. Od bardzo dawna marzyłam o telefonie Samsung Galaxy Note 4. Niestety nie stać mnie na niego. A jak zapewne pamiętacie mój jakieś 2 miesiące temu pękł (wyświetlacz). Dzisiaj się okazało, że teściowie kupili Nota 4 zarówno dla mnie jak i męża, więc przyjdą za jakieś 2 tygodnie razem z paczką wyprawkową :D Jestem taka happy. To najlepszy prezent na Święta jaki mogłam sobie wymarzyć :D Wybaczcie, musiałam się z Wami podzielić moją radością.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna pożycz teściów na trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 01:20

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, przyłączam się do Madlene:) pożycz teściów na trochę:)
    Ja się ostatnio dowiedziałam, że jednak wózek będziemy musieli kupić sami, czyli tak jak się spodziewałam...teściowie pewnie nawet złotówki nie dołożą...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna super wiadomość :) pewnie buźka Ci się cieszy :D
    ja z prezentami mam to samo, co prawda 90% wyprawki kupiłam we wrześniu, ale cały czas coś dokupuję i kasa znika w tempie zastraszającym :(
    nie mówiąc o tym, że szanowny zus wszczął postępowanie ws mojego zasiłku i już 3 miesiąc jestem bez kasy na zwolnieniu :(

a w ogóle to dzień dobry :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Domiii czuje sie roznie raz pelna enegii raz bes sily ;/ jest mi juz ciezko po dluzszym chodzeniu ciagnie mnie brzuch latamjak glupia do lazienki a jak nie mam jej w pobliżu to jest placz ;( coraz bardziej zaczynam puchnac moje paluszki przypominaja takie paczusie podluzne :D no ponarzekałam sobie troszke :) jeszcze troche musze wytrzymac :)
    Jesli chodzi o porod to jeszcze nie wiem :( w pon bede rozmawiac z lekarzem co on o tym mysli...

Niepokorna fajny prezent :)

Dziewczynki ja wam moge oddac moja tesciowa tak na zawsze :D nie no lubie was i nie moge was tak skrzywdzic...coraz bardziej mi sie wydaje ze ona ma cos nie tak z glowa ;/ naprawde nie kumam tej kobiety w jednym tygodniu codziennie dzwoni pyta sie jaksie czuje prawie na sile wciska obiady a w drugim zero odzewu...
    Chyba sie troche gniewa za moja szwagierke ale na litosc Boska ja mam swoje zycie swoje problemy i chciala bym w spokoju doczekac stycznia :)
    Znowu sie wyzalilam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po dluzszej nieobecnosci u mnie bylo w miare ok oprocz tego ze pochowalam 3 tyg temu tate a teraz czekamy na naszego lobuza ktory uparciuszkiem iniechce wychodzic mimo iz juz jest po terminie :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, bardzo mi przykro z powodu Taty :( ale jedno życie odeszło, drugie nadchodzi <3

faktycznie! Ty wczoraj miałaś termin! :) to trzymam kciuki za Maluszka i dawaj znać z w wolnej chwili czy się już wykluł :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dxziecko jest tak uparte ze predzej go wywolaja jesli do niedzieli nic sie nie wydarzy to kladziemy sie do szpitala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia przykro ni z powodu straty taty tule mocno <3

Ojoj juz po terminie:) to zaraz sie pojawi napewno :) dobrze mu u mamusi w brzuszku :)
    Ale fajnie zaraz bedzie pierasza dzidzia na naszym watku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) Ty tez widze juz blisko i tez bedziesz tulic malutka :) Na grudniowkach to idzie w ekspresowym tempie :)

Niepokorna ja cie bedziesz miala moj wymarzony tele :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ