Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
wvmvw wrote:My juz po badaniu polowkowym . Franciszek dalej jest Franciszkiem w dodatku zdrowym . Nie bede sie tu rozpisywac bo wiecie jak to wyglada ale jestem najszczesliwsza . Udalo sie nawet buziulke na 3d obejrzec
Gratulacje!!!
Ines oj kochanie smec, od tego tu jesteśmy. Ja też mam wiele obaw... żeby nie urodzić na szybko, potem żeby nie przenosić. A to tylko wierzchołek... jak potrzebujesz to się wygadaj i trzymam kciuki za szybka akcje!wvmvw lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cześć Dziewczynki Wczoraj byliśmy na usg połówkowym. Franio waży 486 gram i jest ruchliwym maleństwem. Doktor bardzo długo badał serduszko i się w nie wpatrywał, już zaczynałam się martwić, prawdę powiedziawszy to do tej pory czuje lekki niepokój ze względu na jeden wykres przy wynikach. Jednak na końcu dostaliśmy informację, że Dzidziuś zdrowy i mamy się zjawić na kolejne usg między 28tc a 32tc. Widziałam nóżkę, rączkę i pięknie bijące serduszko. Franek oprócz kopniaków zaczyna się chyba przeciągać bo się wypycha często z rana i robi taką powolną falę na brzuchu Kilogramów niestety mi nie przybywa Za mało jem Często omijam obiady... Ale poprawię się, obiecuje! Za to brzucholek rośnie, że aż inni się dziwią Samopoczucie mam bardzo dobre, jestem szczęśliwą ciężarówką Pozdrawiam Was cieplutko
Dołączam zdjęcie tego wykresu, który mnie niepokoi. Może któraś z Was coś powie na ten temat. A właściwie są dwa wykresy gdzie wynik jest na poziomie najniższym. Pozostałe są na środkowym, czyli wnioskuje, że w normie. Wizytę u mojej ginekolog mam dopiero 29 czerwca więc zanim się dowiem coś więcej to trochę czasu minie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcb5f54a9e43.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/104f18e8fc82.jpgEvelin lubi tę wiadomość
-
Bella ja sie nie znam niestety, skoro mówią ze jest ok to trzeba zaufać, jesteś pod kontrola przeciez.
A ja moje drogie witam sie po terminie. Filip ani mysli wychodzić. Żadnych objawów zbliżającego sie porodu.. Jak do czwartku nic sie nie wydarzy stawiam sie u doktorka na kontroli w szpitalu...ewa231 lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ines kochana myślałam o Tobie. Trzymam kciuki za szybką akcje!!!!!!
Ja dziś poprałam i wyprasowalam tetry. Polecam Wam te z motherhood!!!!! Ponad połowa prania za mną. Powoli ogarniemy rzeczy, komode, torbę... materac rozlozylismy. A w piątek przyjeżdża wózek!!!!!!
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Bella jednak Franciszek . Ach te nasze chlopaki . Ja przytylam od początku ciąży nieco ponad 3 kg porównując się z koleżankami to też mało ale najważniejsze, ze synuś zdrowy więc się nie ma czym przejmować uważam .
Ja dziś byłam na badaniu podwozia, szyjka się nie skraca co jest dla mnie najważniejsze doktor powiedział, że nawet samolotem mogę latać . No i glukoza przede mnąBella_Bella lubi tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Ines a Ty brałas jakieś leki?
W sensie na podtrzymanie? Tylko dupka do 12tc. Cała ciąże tylko euthyrox i witaminki. Nawet jak byłam chora to nic a nic...Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Cherry_Blossom wrote:Ja dziś poprałam i wyprasowalam tetry. Polecam Wam te z motherhood!!!!! Ponad połowa prania za mną. Powoli ogarniemy rzeczy, komode, torbę... materac rozlozylismy. A w piątek przyjeżdża wózek!!!!!!
Moterhood ma super tetrę. Widać różnicę od razu, a po 3-4 praniach to już jest niebo a ziemia.
Z wózka będziesz zadowolona my korzystamy często i jest extra wczoraj przyszła parasolka, bo niestety o niej zapomniałam -
Cherry_Blossom wrote:Ines tak chodziło mi o te na podtrzymanie. No nic to dużo seksu i schodów:D
Lili, już widzę ogromną różnicę! A wózka nie mogę się doczekać widzę, że przypadkiem kupowalysmy podobne rzeczy hehe co tam u Was?
duphaston to nawet ja brałam, do 16 tc, a synek zdecydował się przyjść przed terminem
ja dzisiaj domówiłam kilka rzeczy - pieluszki tetrowe 2 zestawy, bawełniane i... kocyk z promocji w sumie nie wiem, po co, bo kocyków mamy zatrzęsienie, ale za tę cenę
Mnie czas przecieka między palcami. Nie wiem, kiedy minęły nam te 3 tygCherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
19Biedroneczka91 wrote:Lilith z czasem mam to samo wrażenie, ciąża leciala szybko, ale teraz to juz masakra:) dzien za dniem mija w trybie ekspresowym:*
ja niedawno dopiłam swoją zbożówkę, którą zrobiłam o 8 rano19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Zazdroszczę Wam dziewczyny a jak tam, kikuty odpadły, karmicie piersią czy mm, jak noce?
I karmię piersią mojego Skarba:)wlasnie mamy sesje:)
A my dalej nic. Filip uparciuszek, tylko ja sie juz bardzo stresuje bo jest bardzo mało aktywny. Mógłby juz sie zdecydować na wyjście. Dzis jade na kontrole do prowadzącego na dyżur do szpitala. W tym momencie juz jestem na etapie ze sobie myśle ze było sie zdecydować na cc.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Hej dziewczyny. Ines, będzie dobrze Filipka za dobrze karmisz w brzuchu hehe... Mam to samo, do porodu co prawda 6 dni ale gin stwierdził że na takie duże dziecko i na wielorodke to już szyjka powinna być nisko i jakieś rozwarcie powinno się pokazywać a tu nic... A główka jest już tak nisko że stawanie na lewej nodze to już prawie ze łzami w oczach. W szczególności po wstaniu z łóżka, strasznie boli mnie podbrzusze po lewej stronie. Ale gin stwierdził że może mnie umówić na przyszły tydzień jeszcze nawet przed terminem jak będę chciała i że podłącza mnie pod kroplowke i poleci... Szczerze mówiąc nie wiem co mnie powstrzymuje przed przyjęciem jego oferty... Moze strach że to już tak blisko... Ehh rozklejam się na koniec ciąży