Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też pisali że ciąża na 100% to wiesz co może jestem wredna ale w tych nerwach tez im odpisalam nakręcając jeva co kto mieczem wojuje ...
-
ash wrote:hej, dziewczyny.
Mam pytanie do Was, bo Wy jesteście bardziej w temacie. Ja czuje się zielona
Od tego cyklu mam brać CLO i Estrofem. Ginek kazał mi przyjść na USG między 10-12 dc.
@ mi się przesunął i wtedy kiedy gin mógłby mnie przyjąć wypada albo 9dc albo 14dc.
Nie wiem co mam robić Skłaniam się bardziej do tego 9dc, ale może Wy mi podpowiecie? Będę bardzo wdzięczna.
Od kiedy clo masz, którego dc -
Robotka1 wrote:aj tam może ze dwie łezki uroniłam:)
KAsia wiem o czym piszesz, każda z nas przez to przechodziła....
tak ja miałam wręcz książkowy wykres po owulacji....
no cóż na kolejny wzięłam poprawkę....
aaa i też zaraz po wyznaczeniu owu o ile się pojawi-przestaję mierzyć. u mnie i tak to bez sensu.
do owu będę sobie mierzyła ale potem chyba nie choć nie wiem czy do kliniki nie lepiej by było abym mierzyła całość...
MILCIA co tam skompletowałaś do kliniki?? bo ja też niebawem będę się za to brać....rozumiem że wszystkie wyniki wasze, wykresy i co jeszcze? -
nick nieaktualnyA po co sie przejmujecie co kto pisze? I tak nie jest jasnowidzem, ani Bogiem i na 100% nikt Wam nie powie, czy jest owulka, czy dzien plodny itd. Zeby naprawde to mialo rece i nogi to trzeba miec regularne okresy a i tak to jest roznie. Ja mam w najbliszym otoczeniu kilka przykładow dziewczyn z 28 dniowymi cyklami, owulka a zaszły po 4 mies, a inne i po dwoch latach. Takze wystarczy stres, małe wahnięcie hormonow i juz cos nie dziala. Dlatego to takie wylacznie gdybanie. Natomiast nawet testy owu wykazuja roznie, bo stosuje juz od paru dobrych dni i raz mam tak raz inaczej, a jeszcze rozne firmy pokazuja inaczej dlatego nie warto sie AZ TAK sugerowac temperatura, testami owu itd.
-
Kinga jak się czujesz dzisiaj ?Mnie już jajniki nie bolą tylko coś macica szalije zmienia mi sie w drugiej fazie
-
aszka wrote:A po co sie przejmujecie co kto pisze? I tak nie jest jasnowidzem, ani Bogiem i na 100% nikt Wam nie powie, czy jest owulka, czy dzien plodny itd. Zeby naprawde to mialo rece i nogi to trzeba miec regularne okresy a i tak to jest roznie. Ja mam w najbliszym otoczeniu kilka przykładow dziewczyn z 28 dniowymi cyklami, owulka a zaszły po 4 mies, a inne i po dwoch latach. Takze wystarczy stres, małe wahnięcie hormonow i juz cos nie dziala. Dlatego to takie wylacznie gdybanie. Natomiast nawet testy owu wykazuja roznie, bo stosuje juz od paru dobrych dni i raz mam tak raz inaczej, a jeszcze rozne firmy pokazuja inaczej dlatego nie warto sie AZ TAK sugerowac temperatura, testami owu itd.
No to nas wyedukowalaś
Ja uważam tylko monit -
ash wrote:Kapturnica, Joanna - CLO mam brać od 5 dc do 9 dc
Poszłabym 14 na monitash, kapturnica lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:albo bedzie pooozne...ty masz zawsze swoje cykle 28dni??bez wzgl na to czy owu jest czy nie ma?
dziś już za późno aby na owu liczyć ale co tam....wzięłam donga spowrotem, na 3-4 dni, zobaczymy.
ASH ja bym poszła 9 dnia na monitoring....nawet jesli bierzesz od 5 do 9 dnia to i tak lepiej zrobic w 9 dniu podgląd.
ASZKA masz rację. ja też już tak się nie sugeruję, fajnie jest mieć oczywiście podgląd na swój cykl ale to tyle.
ja po swoich obserwacjach uwierzyłabym w temperaturę gdyby w 14 dniu trzymała się na wysokim poziomieash lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:si si zazwyczaj mam takie właśnie....
dziś już za późno aby na owu liczyć ale co tam....wzięłam donga spowrotem, na 3-4 dni, zobaczymy.
ASH ja bym poszła 9 dnia na monitoring....nawet jesli bierzesz od 5 do 9 dnia to i tak lepiej zrobic w 9 dniu podgląd.
ASZKA masz rację. ja też już tak się nie sugeruję, fajnie jest mieć oczywiście podgląd na swój cykl ale to tyle.
ja po swoich obserwacjach uwierzyłabym w temperaturę gdyby w 14 dniu trzymała się na wysokim poziomie -
Joanna0071 wrote:Kinga jak się czujesz dzisiaj ?Mnie już jajniki nie bolą tylko coś macica szalije zmienia mi sie w drugiej fazie
Trzoszke dzis czuje prawy jajnik,pojawiły sie jakies dziwne mdłosci,zawroty głowy,brak apetytu i starsznie mnie suszy nom a poza tymi smiesznymi dolegliwosciami czuje sie oki jestem pod wrazeniem swojego dobrego samopoczucia po tej uderzeniowej dawce pregylu myslałam ze bedzie gorzej