Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELFIK mój cudowny mąż nawpierniczał się sterydów i ma azoospermię-nie wiadomo co dalej....
    od wielu lat ćwiczy "nałogowo" i sobie czasem, czymś przywali...no i se dorobił;/
    dodam że córę mamy z takiego okresu że coś brał też tylko jak twierdzi musiałabyć własnie wtedy jakaś przerwa w braniu.
    dlatego moje cykle są teraz jałowe jeszcze przez najbliższe 2-3 miesiące do momentu powtórnego badania:D

ejj ja tak polubiłam selera że sobie w domku go ścieram z jogurtem naturalnym i wpierniczam:D dla chłopów na libido dobry:D
    ryby z pary nie lubię zbytnio ale jak doprawię i nie przegotuje to jest git

KINIA ja od dzisiaj wcinam inozytol, z polecenia lekarza

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap, dla mnie to tez jasne, że jak masz agresję immunologiczną to i o ciążę trudniej a i poronić łatwiej.

ale już dwóch specjalistów z klinik niepłodności mi się zarzekało, że nie widzą różnić w zaciążeniu i poronieniach między zwykłymi a hashimotkami.
    Kurde, a to doświadczeni ludzie...
    Ja też przejdę na dietę własnie, żeby nie było procesów zapalnych w organizmie, tak, jak Ty, ale do tej pory miałam taka nerwówkę, ze jakbym jeszcze Pawełka nie mogła wtrząchnąć wieczorem to bym kogoś zabiła...

Robotka1 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko to co za szpital ty tam masz???Fakt ze jak zalezy ci na hsg bardziej dokladnym to to rtg jest lepsiejsze...Ojjj ja bym poszla na nfz szkoda placic to raz a dwa idziesz tylko na chwile wiec wytrzymasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 14:28

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINIA ja od dzisiaj wcinam inozytol, z polecenia lekarza[/QUOTE]

Ja kupie sobie moze meliske z lekami wstrzymuje sie do wizyty u lekarza zapytam co moge sobie łykac zeby troszke sie wyciszyc i wyluzowac.

Malenq lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, dla mnie to tez jasne, że jak masz agresję immunologiczną to i o ciążę trudniej a i poronić łatwiej.

ale już dwóch specjalistów z klinik niepłodności mi się zarzekało, że nie widzą różnić w zaciążeniu i poronieniach między zwykłymi a hashimotkami.
    Kurde, a to doświadczeni ludzie...
    Ja też przejdę na dietę własnie, żeby nie było procesów zapalnych w organizmie, tak, jak Ty, ale do tej pory miałam taka nerwówkę, ze jakbym jeszcze Pawełka nie mogła wtrząchnąć wieczorem to bym kogoś zabiła...
    nie wiem czy jest czy nie jest ale prawda taka ze wysokie antygeny jak szalejato jednak demolke odpitalaja w naszym org a dieta mozna je troche wyciszyc...przy okazji przy hashi duzy wplyw ma nadkrzepliwosc badanie app ratio .Ja mialam przed operacja robione samo app jest w normie ale juz app ratio mam minimum wartosci 0,8 a jest od 0,8...To mnie troche zaniepokoilo bo ryzyko nadkrzepliwosci moze powodowac problemy z implantacja zarodka jak rowniez tworzyc sie moga krwiaczki i kosmowka odklejac...Podobno dobre jest wcinanie acardu 75 na rozrzedzenie krwi,,,,Dokladnie dopytam u endo w poniedizalek co on na to....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik Twój też Pawełek??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wpieprza pawelka batona hahahahah

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ona wpieprza pawelka batona hahahahah
    ahahahah dzięki:) już myślałam że o mężu mówi:D

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elfik 2ginow,.,,,jeden na nfz zajebiaszczy facet jes dla mnie od monitoringow od wypisania lekow itd...w sumie gosciu nawet nie wie ze ja po laparo jestem heheh..i drugi gin ordynator oddzialu ginekologii do ktorego chodze prywatnie..On mi od razu w styczniu jak raz bylam zaraz po odstawieniu antykow u niego doradzal laparo , ale ja se mysle spr jak dzialaj inni lekarze..Ten na nfz spasil mi bo monitoringi za free....I co??i zburzylam sie wtedy na tego łosia ze od razu chce mnie kroic a sama przyszlamz podkulonym ogonkiem do niego prosic o laparo hehehehe...Mial facet nosa od razu..Teraz oczy gin na nfz zrobi jak zobaczy wypis ze szpitala hyhyhyhyh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, he, he no Pawełek z fabryki Wedla, to mój sposób na chwilową poprawę nastroju - znaczy się był...

a mój to Piotr :)

Kap, pewnie, że człowiek wytrzyma, ale jak cię zniechęca sama kadra ze szpitala z czystej życzliwości, bo to znajome męża, to jakoś trudniej się przełamać...:))))

Swoją drogą muszę dac szansę nowemu lekarzowi, wiele dziewczyn go chwali za ciążę (jako sprawcę, nie dawcę, he he), a ja byłabym spokojniejsza i nie główkowała. Z drugiej strony, to mój czas a nie ich ucieka... Za 20 min odbiorę wynik progesteronu, pomożecie mi go zinterpretować :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomożemy Elfik:)

kurde a mi zlecił prolaktynę ale samą bez obciążenia, korci mnie żeby sobie dodatkowy krzyżyk postawić przy MTC :D bo nigdzie nie ma napisanego ile badań mam zleconych:P
    aaa i kiedy najlepiej robić prlaktynę? bo ten mi zlecił w trakcie krwawienia, miałam iśc dziś ale zapomniałam i pójdę w przyszłym cyklu

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee, z tym ordynatorem to sprytny patent...

ja tak musze ewentualnie położnika wyczaić, tzn. wiem który, jest ordynatorem i byłam u niego, ale on nie robi cesarek na życzenie, gdyby mnie naszła taka potrzeba wewnętzrna :))

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nam czas ucieka a im to lotto ,,,,Czasem tzreba zeby zacisnac i zrobic..bo pojdziesz na to usg powiedza ze ok albo nie oki bedziesz kminic czy to drugie nie moglo byc lepsze....HAHAHA nasze chlopki to Pawelki a twoj Piotr w jeden dzien maja imieniny w czercu yhhyhyhyh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no właśnie widzę ze ekipę mamy niezłą;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

ja tak musze ewentualnie położnika wyczaić, tzn. wiem który, jest ordynatorem i byłam u niego, ale on nie robi cesarek na życzenie, gdyby mnie naszła taka potrzeba wewnętzrna :))
    no ja musze miec jakies plecy a jak sie ma za lekarza ordynatora oddz to wsio zalatwiasz od reki..dzis przykladowo kazal mi szwy isc sciagnac do przychodni do por k...
    Wchodze a tam kur... ciemno tak bab czeka zalamalam sie w mysli..Ale nic pukam do tych pizdek do rejestracji i mowie ze przyszlam na zdjecie szwow a ona z morda czekac! Zlapalam nerwa i grzecznie mowie..Prosze pania doktor welz kazal mi przyjsc na sciagniecie szwow po laparo..A ta jak uslyszala nazwisko zaraz gadka inna i od razu kazala wejsc..Wkurwiajace to jest wam powiem ale co poradzisz kasa rulezz!!!No i musze mieckiedys poloznika a szyche najlpeiej miec cobyw szedzie miec dojscia

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K... nie podoba mi się to co piszesz, babki w poczekalni pewnie miały wk... ale... już się nauczyłam, że tak trzeba.
    Gdyby nie skierowanie od "szefa szefow" na patologie ciąży by mnie nie przyjęli, a miałam stan przedrzucawkowy... taaaa...
    a poszłam do niego nie z ta myślą, tylko dlatego, że miał najlepszy sprzęt i opinię...
    Lecę po wynik. :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że jak w tym cyklu nie uda się zajść, to będzie chciał sprawdzić drożność jajowodów, ale wolę na razie o tym nie czytać ani nie słyszeć :( Mam nadzieję, że u mnie wina leży tylko po stronie progesteronu i z Luteiną się uda.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

cesarka na zyczenie kobito nie wiesz co mowisz!! mialas kiedy laparotomie???
    Jak nie to nie wiesz co to za bol.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 15:09

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest takie prawo znieczulam cesarki kazdy ma prawo nie wyrazic zgody Na porod naturalny....ale nie radze ...potem ...

Sysiu ...zamierzam zrobic w srode jak @ nie bedzie albo krew ..moze ta faza lut...sie wydluzyla ..nie wiem temp sie trzyma teraz 37.70 ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 15:33

• Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cesarkę. Nie narzekam. to znaczy jest jeden minus ale nie w tym rzecz.

nie mam porównania z naturalnym, ale naturalny wydaje mi się bardziej niebezpieczny dla dziecka - przynajmniej w Polsce...
    Te powikłania okołoporodowe, podduszenie, owinięcię pepowiną, itd...

Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałam Madziara, ale w Polsce w państwowym szpitalu nie możesz sobie zażyczyć cesarki i nie wyrazić zgody na naturalny, a jeśli mówisz o znieczuleniu to od razu ci mówią, ze nie ma anestezjologa do tego (w domyśle - czego ci się zachciewa, zacisnij zęby i już...)

kapturnica lubi tę wiadomość

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ