Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem ja ci powiem ze ja znow jesli chodzi o cc a naturalny to mysle ze jednak natura to natura jest jednak wg mnie mniej niebezpieczna..Ja rodzilam silami natury i bol w porownaniu z operacja laparotomii to nie ma co porownywac...Po porodzie naturalnym dochodzilam w jakas godzine a rodzilam 12h pod kroplowkami a po laparotomii dochodzilam miesiac....
CO DO cesarki na zyczenie..Madzia pierwsze slysze ze ktos ci ja na nfz zrobi..moze u cb w szpitalu napewno nie u mnie,...Przeciez cc to operacja i do niej sa specjalne wskazania a nie checi pacjentki ..A co do znieczulen zewnatrzoponowych to tez rzadksoc a zwlaszcza w malych miastachWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 16:33
-
Elfik wrote:Progesteron 21 dc
faza folikularna 0,2-1,5 ng/ml
owularna 0,8-3,0 ng/ml
lutealna 1,7- 27,0 ng/ml
postmenopauza 0,3 - 0,8 ng/mol
ja mam 25,40....
No to masz dobry progesteron..ja w cyklu co niby owu byla mialam 10z hakiem tylko...Takze masz dobry!!! -
Madziara wrote:Jest takie prawo znieczulam cesarki kazdy ma prawo nie wyrazic zgody Na porod naturalny....ale nie radze ...potem ...
Sysiu ...zamierzam zrobic w srode jak @ nie bedzie albo krew ..moze ta faza lut...sie wydluzyla ..nie wiem temp sie trzyma teraz 37.70 ... -
no u mnie też nie ma cesarki na życzenie;)
natura to natura:) po to jesteśmy stworzeni i tak skonstruowani że jeśli nie ma przeciwwskazań to właśnie naturalnie powinniśmy rodzić.
ja po porodzie też szybko śmigłam do łazienki:)
ja już się zbieram:) czas na mnie i pomyśleć że dopiero była by 16kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurde podlamalam sie patrze wlasnie na wykres Anko bo chcialam napisac jej co tam jak sie czuje,,,,, i chyba u niej poronienie bo beta spada plus obawa ze to pozamaciczna....jakie to smutne a tak sie dziopa cieszyla....Czemu to takie niesprawiedliwe!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 19:33
-
nick nieaktualnyElfik wrote:Ja miałam cesarkę. Nie narzekam. to znaczy jest jeden minus ale nie w tym rzecz.
nie mam porównania z naturalnym, ale naturalny wydaje mi się bardziej niebezpieczny dla dziecka - przynajmniej w Polsce...
Te powikłania okołoporodowe, podduszenie, owinięcię pepowiną, itd...
Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałam Madziara, ale w Polsce w państwowym szpitalu nie możesz sobie zażyczyć cesarki i nie wyrazić zgody na naturalny, a jeśli mówisz o znieczuleniu to od razu ci mówią, ze nie ma anestezjologa do tego (w domyśle - czego ci się zachciewa, zacisnij zęby i już...)
od miesiaca poloznica ma prawo nie wyrazic zgody Na porod naturalny i musza zrobic cesarke osobiscie taka znieczulalam ...i przyczyna byla wlasnie taka !! -
nick nieaktualny
-
Kap, ja dlatego na pewno poczekam z chwaleniem się fasolą.
Smutne bardzo..
Kiniaczek, ale za to potem prosto do wyrka...
Madziara, a wreszcie mam kogo zapytać.
Czy w pełnym znieczuleniu jak robią cc to szkodzi dziecku?
Jak rozumiem, dlatego, że asystujesz przy tym, to odradzasz cc?)))
-
nick nieaktualnyU mnie od miesiaca a szef mowil ze od stycznia...kazde znieczulenie niesie tez ryzyko...ogolnie znieczulamy tylko te nagle jak lozysko sie odkleja krwotok jak trzeba szybko...tak tylko przewodowo czyli w kregoslup co do tego czy jestem przeciw czy za...nie mam jakiegos zdania...przy pp leci cisnienie na leb na szyje i zawsze jest ryzyko...zatrzymania krazenia i oddechu...poza tym otwieraja brzuch a najgorszy widok czyszczenia macicy...ja nie rodzilam nie mam pojecia jestem po poronieniu pozamacicznej i usunietej ciazy...
co do naturalnych w polsce jest mozliwosc lublin warszawa ...moj szef chcial ale u nas jest za malo anestezjologow ,...a musi byc przez caly porod minus zo taki ze rodzisz na sucho zniesione czucie ... -
W polskich szpitalach decyzja o podjęciu cesarskiego cięcia musi mieć zawsze uzasadnienie medyczne. Ale nie w prywatnych klinikach. Tutaj za odpowiednią opłatą wykonuje się cesarkę na życzenie, wychodząc z założenia, że kobieta może decydować, jak chce rodzić.
Wiec tutaj raczej chodzi o zaplacenie sobie za zabie...Nie widze zeby gddzieolwiek pokazywalo ustawe ktora obliguje do tego lekarzy.A skoro od miesiac a obowiazuje to czemu nie ma jej w necie??? -
nick nieaktualny