X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 21 dc

faza folikularna 0,2-1,5 ng/ml

owularna 0,8-3,0 ng/ml

lutealna 1,7- 27,0 ng/ml

postmenopauza 0,3 - 0,8 ng/mol

ja mam 25,40....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ja ci powiem ze ja znow jesli chodzi o cc a naturalny to mysle ze jednak natura to natura jest jednak wg mnie mniej niebezpieczna..Ja rodzilam silami natury i bol w porownaniu z operacja laparotomii to nie ma co porownywac...Po porodzie naturalnym dochodzilam w jakas godzine a rodzilam 12h pod kroplowkami a po laparotomii dochodzilam miesiac....

CO DO cesarki na zyczenie..Madzia pierwsze slysze ze ktos ci ja na nfz zrobi..moze u cb w szpitalu napewno nie u mnie,...Przeciez cc to operacja i do niej sa specjalne wskazania a nie checi pacjentki ..A co do znieczulen zewnatrzoponowych to tez rzadksoc a zwlaszcza w malych miastach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 16:33

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Progesteron 21 dc

faza folikularna 0,2-1,5 ng/ml

owularna 0,8-3,0 ng/ml

lutealna 1,7- 27,0 ng/ml

postmenopauza 0,3 - 0,8 ng/mol

ja mam 25,40....

No to masz dobry progesteron..ja w cyklu co niby owu byla mialam 10z hakiem tylko...Takze masz dobry!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 18 z hakiem

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Jest takie prawo znieczulam cesarki kazdy ma prawo nie wyrazic zgody Na porod naturalny....ale nie radze ...potem ...

Sysiu ...zamierzam zrobic w srode jak @ nie bedzie albo krew ..moze ta faza lut...sie wydluzyla ..nie wiem temp sie trzyma teraz 37.70 ...
    Madzia Ty znieczulasz??to znaczy ze jestes anestezjologiem???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie też nie ma cesarki na życzenie;)
    natura to natura:) po to jesteśmy stworzeni i tak skonstruowani że jeśli nie ma przeciwwskazań to właśnie naturalnie powinniśmy rodzić.
    ja po porodzie też szybko śmigłam do łazienki:)

ja już się zbieram:) czas na mnie i pomyśleć że dopiero była by 16 :P

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po godzinie smiglam na cygara i tak mnie przycmilo ze z wc ledwo na lozko doszlam heheheh
    Ech czl byl waryjot

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja miałam 18 z hakiem

w tym cyklu ciążowym? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po kolacyjnie:D znowu było smacznie, ale niezdrowo...a jak tam u Was?
    ps. wszystkie jedzą, albo "Fakty" oglądają.................?

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wszyscy ja do 20 w pracy;)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde podlamalam sie patrze wlasnie na wykres Anko bo chcialam napisac jej co tam jak sie czuje,,,,, i chyba u niej poronienie bo beta spada plus obawa ze to pozamaciczna....jakie to smutne a tak sie dziopa cieszyla....Czemu to takie niesprawiedliwe!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 19:33

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Ja miałam cesarkę. Nie narzekam. to znaczy jest jeden minus ale nie w tym rzecz.

nie mam porównania z naturalnym, ale naturalny wydaje mi się bardziej niebezpieczny dla dziecka - przynajmniej w Polsce...
    Te powikłania okołoporodowe, podduszenie, owinięcię pepowiną, itd...

Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałam Madziara, ale w Polsce w państwowym szpitalu nie możesz sobie zażyczyć cesarki i nie wyrazić zgody na naturalny, a jeśli mówisz o znieczuleniu to od razu ci mówią, ze nie ma anestezjologa do tego (w domyśle - czego ci się zachciewa, zacisnij zęby i już...)

od miesiaca poloznica ma prawo nie wyrazic zgody Na porod naturalny i musza zrobic cesarke osobiscie taka znieczulalam ...i przyczyna byla wlasnie taka !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap..:( smutne, ech ......

Kiniaczku to Ci nie zazdroszczę, i życzę aby nocka szybko zleciała...mam nadzieję, że nie masz jakiejś intensywnej tej nocnej pracy....

• Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, ale newsa teraz rzuciłaś!!!

A ja jak z ciemnego lasu..

ale jestem w szoku

• Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap, ja dlatego na pewno poczekam z chwaleniem się fasolą.
    Smutne bardzo..

Kiniaczek, ale za to potem prosto do wyrka... :)

Madziara, a wreszcie mam kogo zapytać.

Czy w pełnym znieczuleniu jak robią cc to szkodzi dziecku?

Jak rozumiem, dlatego, że asystujesz przy tym, to odradzasz cc? :))))

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ide w czwartek do ordynatora to napewno zasiegne opinii jak to z ta cesarka na zyczenie tak naprawde jest....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    w tym cyklu ciążowym? :)

Tak

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od miesiaca a szef mowil ze od stycznia...kazde znieczulenie niesie tez ryzyko...ogolnie znieczulamy tylko te nagle jak lozysko sie odkleja krwotok jak trzeba szybko...tak tylko przewodowo czyli w kregoslup co do tego czy jestem przeciw czy za...nie mam jakiegos zdania...przy pp leci cisnienie na leb na szyje i zawsze jest ryzyko...zatrzymania krazenia i oddechu...poza tym otwieraja brzuch a najgorszy widok czyszczenia macicy...ja nie rodzilam nie mam pojecia jestem po poronieniu pozamacicznej i usunietej ciazy...
    co do naturalnych w polsce jest mozliwosc lublin warszawa ...moj szef chcial ale u nas jest za malo anestezjologow ,...a musi byc przez caly porod minus zo taki ze rodzisz na sucho zniesione czucie ...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polskich szpitalach decyzja o podjęciu cesarskiego cięcia musi mieć zawsze uzasadnienie medyczne. Ale nie w prywatnych klinikach. Tutaj za odpowiednią opłatą wykonuje się cesarkę na życzenie, wychodząc z założenia, że kobieta może decydować, jak chce rodzić.
    Wiec tutaj raczej chodzi o zaplacenie sobie za zabie...Nie widze zeby gddzieolwiek pokazywalo ustawe ktora obliguje do tego lekarzy.A skoro od miesiac a obowiazuje to czemu nie ma jej w necie???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap nie wiem nie zaglebiam sie w to znieczulalismy pacjentke pytam powod nie wyraza zgody na naturalny i lekarza mowi ma takie prawo..ja nie powinnam tu tego pisac...ale tak u nas jest ....nie wiem czy ustawa jest cos musi..

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ