X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    dziś muszę posprzątać. jutro mnie nie ma cały dzień. Jejku, ale mi sie nie chce...
    i jeszcze ten monitoring na 20. Ktoś tu pisał, że nie lubi, a ja wręcz przeciwnie- przynajmniej wiem czy cos się dzieje, coś działam...
    Choć na nic się nie nastawiam. co z tego, że wszystko cacy jak i tak moje jaja się na plemniki małża najwyraźniej poobrażały.
    Jak się tak dalej będą fochować, to je będę musiała przemocą wziąć... :([/QUOTE
    ]
    to my sie dzis razem monitorujemy hyhyhyh..Ja zaraz jade po wynik estradiolu....Bo lab dzis krocej czynne i o wpol do1 juz mozna wybrac..no i na wpol do 3ide na usg....Mnie dzis sluz zalewa rozciagliwy , bardziej niz wczoraj no i dodatkowo ciagniecie w jajniku czuje znow , na szczescie pobolewa prawy a lewy czasem piknie..Oby na dobra mantre......Sama jestem ciekawa co tam u mnie z tymi jajkami...Swieta by byly spokojne jakby okazalo sie ze jajko peklo , peka po prawej stronie..Bo nas monit dopiero w srode mam wiec kawal czasu.......

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dla rozrywki wklejam Wam moją fasolkę

http://wrzucaj.net/images/2014/04/17/20140417104604KC1lY.jpg
    tfu tfu tfuu na psa urok...niech sie fasolka ladnie rozwija....

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brudzenia sie moj mlody zawsze na wszystko bylo fuuu , feee , bleh..I jak tylko sie lekko wynbrudzil to zaraz musial sie rpzebierac, do dzis mu to zostalo...Rzadko kiedy zdarzalo sie zeby sie jakos wyciułał w brudzie..Raczej zdarzalo sie to wtedy kiedy zaliczal glebe ehehheehhe A zdrzalo sie mu to czesto , wieczna kaleka zawsze sie gdzies potknac potrafil

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade po wynik estradiolu.,Laski obstawiamy zaklady czy wynik bedzie nizszy a wiec po wou, czy wyzszy hhiihhiihihih Dam znac buzka

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:48

Elfik, kapturnica lubią tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem jesteś przed owu:D:D:D

MILCIA jaki słodki fasollllll :D:D:D lubie to:D:D:D

Kaśka u nas jak się zaczynały wakacje jak byliśmy dziećmi to i ja i mój młody przez całe dwakacje nie dopuszczaliśmy żeby seszły strupki z kolan i łokci:D non stop na wywrotce;)
    jak byłam mała miałam może ze 3-4 lata to rzuciłam mamie na schody wstążeczkę czerwoną z włosów i powiedziałam że chcę być chłopakiem!

Elfik, kapturnica, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia aco to tam jest zaznaczone na tym zdjęciu to mierzone? no i co to za kółeczko:)???
    czy to wszystko się na fasola składa??:)

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

MILCIA jaki słodki fasollllll :D:D:D lubie to:D:D:D

Kaśka u nas jak się zaczynały wakacje jak byliśmy dziećmi to i ja i mój młody przez całe dwakacje nie dopuszczaliśmy żeby seszły strupki z kolan i łokci:D non stop na wywrotce;)
    jak byłam mała miałam może ze 3-4 lata to rzuciłam mamie na schody wstążeczkę czerwoną z włosów i powiedziałam że chcę być chłopakiem!

no, moja dziewczyna, a juz się bałam, że jesteś z tych przeróżowionych, he he.
    Ja miałam tak samo, cztery razy mnie zszywali, dobrze, ze nic nie złamałam.
    I do tej pory mi zostało, że jak słyszę, że dziewczynka, albo kobieta czegos nie może, to mnie trafia. Wszystko może, sikac na stojąco tez, jak się uprze!! :))))
    Chciałbym zeby moja córka miała takie same podejście - jedyną granicą jest jej wyobrażnia i bycie dobrym uczciwym człowiekiem. A co ludzie gadają niech sobie pogadają...

Milcia, to pewnie nie zabrzmi dobrze, ale - na razie cel osiągniety, fasola jest, dbaj o siebie, ale trochę odpuśc. Własnie dla dobra fasoli. Może pomóz komuś, ja tak robię jak mam jakieś nieciekawe myśli, skupiam się na pomocy innej osobie to nie mam czasu wkręcać sobie niczego :)I jak humor się poprawia, jak człowiekowi się uda zrobić coś pozytywnego :)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jade po wynik estradiolu.,Laski obstawiamy zaklady czy wynik bedzie nizszy a wiec po wou, czy wyzszy hhiihhiihihih Dam znac buzka

to się policytujemy :))

Może się okazać, że owulka razem, he he. Podobno kobietom w ścisłej grupie się miesiączki dopasowują na jeden termin, więc...:)))))))0

No to 8 maja, w dzień zwycięstwa, testujemy i razem mamy cztery krechy!!!
    A tak sobie pomarzyć nie można? ;)

a może ktoś się przyłączy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 12:54

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec laski przyroslo z 359.6 na 460,3 srednio 33,3 dziennie estradiol przyrasta..Norma jest do 498.0 Wiec tak licze ze owu mi wypadnie w sobote 16dzien cyklu identycznie jak za 1szym braniem clo...
    Zpbaczymy jak sie wynik pokryje z badaniem usg..Ale pewnie jutro mi kaze podac pregnyl jesli pecherzyk bedzie po odpowiedniej stronie
    Patrzac na moje tempki wszystko by sie zgadzalo , dzis mam 2ga wyraznie nizsza temperature plus dzis dosc duzo sluzu rozciagliwego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 13:03

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu wklejam linka, bo jak się przypadkiem nie wpadnie, to można ominąc, a chyba fajne opracowanie :)

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/monitoring-cyklu,2677,1.html?sd=1

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Wygralyscie lizaka do odebrania w kasie ZUSu :D

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    a tu wklejam linka, bo jak się przypadkiem nie wpadnie, to można ominąc, a chyba fajne opracowanie :)

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/monitoring-cyklu,2677,1.html?sd=1
    widzialam to kiedys tam na stronce..dobre wiadomosci

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz przenikalny
    Wygląd śluzu zmienia się w zależności od poziomu estrogenów we krwi. Przy wysokim poziomie estrogenów obserwujemy śluz przejrzysty, przypominający wyglądem surowe białko jajka. Wzięty między dwa palce pozwala się wyciągać w długie nitki - jest to bardzo charakterystyczna jego cecha. Może być lekko podbarwiony krwią, ale zawsze jest przeźroczysty.
    Szczególna struktura śluzu pozwala na przenikanie plemników z pochwy do wnętrza macicy. Dlatego w dalszym opisie będzimy go nazywać śluzem przenikalnym. W literaturze spotykamy też określenie śluz typu płodnego lub śluz dobrej jakości, gdyż jego obecność jest objawem największej płodności. Osoby pragnące potomstwa powinny pamiętać, że największe prawdopodobieństwo poczęcia jest właśnie wtedy, kiedy obserwujemy ten typ śluzu. Jego nieobecność może być przyczyną niepłodności.

I to by sie u mnie dzis zgadzalo..Jest od wczoraj znacznie go wiecej , jaK BIALKO KURZE I UCZUCIE MOKROSCI...estrogeny wysokie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 13:06

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli na corke trza przed owu wspolzyc bedzie :)\
    Poprawiam dzisiaj hehehe

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Czyli na corke trza przed owu wspolzyc bedzie :)\
    Poprawiam dzisiaj hehehe

Super opisane, polecam, brawo dla Iwone, wreszcie wszystko kawa na ławę, zwłaszcza dla poczatkujacyh z gmeraniem paluchem... :)

he, ja też na córkę, to dziś zaczynam.

Kijowo, bo akurat małz mnie znerwił... nie będzie fajnie, ale jak ojczyzna wzywa... ;)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    a wiec laski przyroslo z 359.6 na 460,3 srednio 33,3 dziennie estradiol przyrasta..Norma jest do 498.0 Wiec tak licze ze owu mi wypadnie w

bierzesz clo 5-9 dc?
    jak się bierze 3-7 to chyba owu powinna być szybciej niż przy braniu 5-9?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore clo od5do9 i wychodzi ze owu by byla tak samo jak 1szym razem..Mysle ze u cb owu mozebycszybciej jesli reagujesz na clo bez problemu

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kijowo, bo akurat małz mnie znerwił... nie będzie fajnie, ale jak ojczyzna wzywa... ;)[/QUOTE]

mnie moj dzis 3razy podkurvil ale co poradze jak mi plemniory potrzebne??zginam karka i przelykam wkurvienie ehhehe...
    Odbije sobie na nim po owu ihhiihih

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    bierzesz clo 5-9 dc?
    jak się bierze 3-7 to chyba owu powinna być szybciej niż przy braniu 5-9?
    ciekawi mnie twoj wynik estradiolu....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ