Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Robotka1 wrote:a mi jeszcze Piotr i Paweł off corse;)
wiecie że myślałam kiedyś o tym żeby mieć w domu Pawełka juniora???
ale pawełki to też trudne chopocki;)
o zesz, miałam kolezankę, ktora miała imię po matce, jak mieszkały razem, to masakra, kiedys nie było maili, głownie poczta, to jak przychodział to nie było wiadomo do kogo.
A druga miała tak samo męza i syna, to jej koleznaki ze studiów co kojarzyły imię syna, to po smierci męża i nekrologu jej składały kondolencje z powodu smierci syna... brrrr
junior, choc na obiad, he he)))))))))))))
-
Elfik wrote:wiesz, kiedys mnie to zastanowiło
Ogólnie przyjmuje się, że jak ktoś daje wydziwione imię, to raczej jest to element społeczny, który chce sie dowartościować..
No i czesto widziałam, że w takiej słabej dzielnicy były Brajanki, Kewiny, Samanty, Sabriny, Dzesiki...
mnie się Frnaciszki, stanisławy nie podobają, zreztą co to za zdrobnienie - Kostek?
a moje pomysły? kiedys pomyslałam, co ze mną nie tak?
Ale mnie nie zalezy na amerykańskości, ale podobają mi się własnie takie konkretne imiona, krótkie
A z krótkich, to niewielki wybór.
Być może ja chce też córce przekazać, żeby zawsze była sobą, dokonywała własnych wyborów i nie chciała się dostosowywać do reszty społeczeństwa za wszelką cenę.
ja jestem Ewa i moje imię znaczy pełna życia - to fajnie
Przed hashi i innymi taka bylam , taaaa
teraz tez nie jest tak żle, bo ludzie mnie zazwyczaj odbierają jako energiczną, może to czar imienia)))))))))))
Wiecie, ja pieknością nie jestem, ale kazdy facet, który się we mnie duzył - hehe nie było ich tak duzo, jak zabrzmiało, to mowił, ze podoba mu się to, ze mam poczucie humoru, ładny uśmiech, oczy mi się smieją i widac we mnie radość życia.
I tego sie trzymajmy)))))))
a mysmy za ewa biegali i wolali ewa spadla na kamycki potlukla se cycki ihhiihiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:14
-
Madziara wrote:Mi sie podoba Nina i Szymon...Piotr...
-
kapturnica wrote:mi sie kiedys podobalo igor ale wylbrazam sobie przezwiska igorek sisiorek..odpada ehhehehe To tak jak i mateusz wajche przeloz ihihhiihhi
ale tak to sie do każdego imienia mozna przyczepić
aha, a ja znam kolesia o imieniu Ariel,
a w podstawówce miałam Eunikę
ci to nie mogli się z lekcji urwać, kazdy nauczyciel ich kojarzyl.... -
kapturnica wrote:mi sie kiedys podobalo igor ale wylbrazam sobie przezwiska igorek sisiorek..odpada ehhehehe To tak jak i mateusz wajche przeloz ihihhiihhi
o, iGor to moja pierwsza miłośc, tez mi się podoba, ale jestem nieobiektywna jak widac
a mój to Piotr, więc robimy wspólnie babki imieniny dla chlopów -
Elfik wrote:no i wszytsko się zgadza, Kaska, wredna sucz
miałam kiedyś przyjaciółkę Ewępisałyśmy cały rok listy a spotykałyśmy się na wakacjach w Bielsku Białej:D
KASIA paczaj ---> Majka srajka:D ja tak na moją czasem wołam;)
no widzisz jak już młodemu się podoba to extra;)
moja niebawem ma urodziny i już jej torta wynalazłam w kształcie ula:D
ale nie lubie piosenki Pszczółka Maja bo ona nie chce żeby się o niej spiewało:P -
Elfik wrote:ale tak to sie do każdego imienia mozna przyczepić
aha, a ja znam kolesia o imieniu Ariel,
a w podstawówce miałam Eunikę
ci to nie mogli się z lekcji urwać, kazdy nauczyciel ich kojarzyl.... -
Robotka1 wrote:
moja niebawem ma urodziny i już jej torta wynalazłam w kształcie ula:D
ale nie lubie piosenki Pszczółka Maja bo ona nie chce żeby się o niej spiewało:P
dorasta - to się nieśmiała robi...
no to wtedy z tym ulem może zastopuj, bo jak to zobaczy rodzina, to nie da rady, jak to opowiadał Wodecki - na kazdym koncercie jakiś zawiany koleś w końcu zawoła - Zbychu, dawaj pszczołę!!...
))))))))))))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:24
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Elfik wrote:dorasta - to się nieśmiała robi...
no to wtedy z tym ulem może zastopuj, bo jak to zobaczy rodzina, to nie da rady, jak to opowiadał Wodecki - na kązdy koncerci jakiś zawiany koles w końcu zawoła - Zbychu, dawaj pszczołę!!...
))))))))))))))