Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
no kuźwa nie mów że to nie Ty:) bo ja jak cholera:P no może nie do końća bo w tym akurat opisie mało zalet:P same wady:P hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 14:49
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Oczywiscie, ze sparwdzałam znaczenie,
Robotka, Maja i Gaja - czemu nie?
Mnie by np pasowało po Idzie tez krótkie imię
dla chłopaka Iwo lub Leo
a dla dziewczynki Gaja, Pola i kołaczą mi się inne, ale już wydziwione nieco
aha, Ida miała byc Lea, ale mąż się nie zgodził.
W sumie chyba dobrze, trudno mi teraz powiedzieć, bo Iduś juz jest
kiedys podobal mi się Dawid, ale juz mi przeszło
Zuzi i Julek nie dawajcie, tak samo Leny i Kubusiów i Mateuszów
nic do nich nie mam, ale w piaskownicy co drugie dziecko tak ma... -
haha dokładnie Elfik:)
mi się Pola zbyt nie podoba bo zdrobnienia beznadziejne Poleczka, Polcia Polusia.... pozatym to imię nosiła córka mojej kuzynki którą niedawno pochowaliśmy, ale generalnie nie podoba mi się zbytnio to imię
za to imię IGA czy Bianka już bardziej;) -
zwlaszcza to Jest dumna, wyniosła i zbyt pobudliwa, by można z nią było spokojnie współżyć na co dzień. Jest świadoma swojej inteligencji i pragnie, aby życie toczyło się wokół niej. Intencje ma na ogół szczere, lecz rzadko kiedy coś z tego wynika, gdyż wcześniej kilkakrotnie zdąży się obrazić. Łatwo traci zimną krew. Jest wyniosła i sprawia wrażenie osoby „w pretensjach”.
-
Robotka1 wrote:haha dokładnie Elfik:)
mi się Pola zbyt nie podoba bo zdrobnienia beznadziejne Poleczka, Polcia Polusia.... pozatym to imię nosiła córka mojej kuzynki którą niedawno pochowaliśmy, ale generalnie nie podoba mi się zbytnio to imię
za to imię IGA czy Bianka już bardziej;)
-
kapturnica wrote:zwlaszcza to Jest dumna, wyniosła i zbyt pobudliwa, by można z nią było spokojnie współżyć na co dzień. Jest świadoma swojej inteligencji i pragnie, aby życie toczyło się wokół niej. Intencje ma na ogół szczere, lecz rzadko kiedy coś z tego wynika, gdyż wcześniej kilkakrotnie zdąży się obrazić. Łatwo traci zimną krew. Jest wyniosła i sprawia wrażenie osoby „w pretensjach”.
no i obrażam, się i jestem w pretensjach:D ale to nie moja ocena tylko dobrego przyjaciela;) który mi to uświadomił po długich bataliach i przepychankach słownych w tym temacie;) niestety -
aha, a jak byłam kiedyś u lekarza neurologa rehabilitanta, to ona powiedziała, ze Ida oczywiscie, ze będzie konkretna, bo ma konkretne imię.
Z jej doświadzcenia wynika, ze rodzice podświadomie dają takie imie jakie mają oczekiwania i dziecko trochę je spełnia...
Czyli Konstancja (o jezu żeby tu żadna taka nie była) będzie księżniczkowata i marudna...
no i mój przyjaciel ma Konstancję, wypisz wymaluj, roszczeniowa mała p...
jak czegos chce i nie dostaej to mówi
bo będę rzygac i.... rzyga...
taki terroryzm to ja pierwszy raz widziałam...)))))
zagubiona_82 lubi tę wiadomość
-
Elfik wrote:aha, a jak byłam kiedyś u lekarza neurologa rehabilitanta, to ona powiedziała, ze Ida oczywiscie, ze będzie konkretna, bo ma konkretne imię.
Z jej doświadzcenia wynika, ze rodzice podświadomie dają takie imie jakie mają oczekiwania i dziecko trochę je spełnia...
Czyli Konstancja (o jezu żeby tu żadna taka nie była) będzie księżniczkowata i marudna...
no i mój przyjaciel ma Konstancję, wypisz wymaluj, roszczeniowa mała p...
jak czegos chce i nie dostaej to mówi
bo będę rzygac i.... rzyga...
taki terroryzm to ja pierwszy raz widziałam...)))))
ksiezna...ihhiih
A co do zachowanai..dziecko sie zachowuje tak na ile mu rodzice pozwalaja...niestety wielu rodzicow daje sie manipulowac i chodza jak mlode zagrajaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 14:56
-
kapturnica wrote:zwlaszcza to Jest dumna, wyniosła i zbyt pobudliwa, by można z nią było spokojnie współżyć na co dzień. Jest świadoma swojej inteligencji i pragnie, aby życie toczyło się wokół niej. Intencje ma na ogół szczere, lecz rzadko kiedy coś z tego wynika, gdyż wcześniej kilkakrotnie zdąży się obrazić. Łatwo traci zimną krew. Jest wyniosła i sprawia wrażenie osoby „w pretensjach”.
dobrze, ze nie sąsiadujemy ze sobą, bo musisz byc jak wrzód na rzyci...)))))))))))))
-
kapturnica wrote:Maja zajeviste moge odmalpowac nie obiecuje kiihihii
małpuj
ja długo młodej imienia nie mogłam wybrać, babki się tylko krzywiły czemu nie Maria:P no niby Maria fajne bo Majka można wołać też ale wtedy pierwszy raz dorwałam jakiś kalendarz i zobaczyłam jedne jedyne imieniny Mai 9 kwietnia;)
potem się już Majki posypały jak grzyby7 po deszczu:P
Milcia to tak jak mi tylko Aleksandra w wersji męskiej bardziej za mną przemawia:)
-
kapturnica wrote:Kiedys kumpel powiedzial ze jak mnie osoby nie znaja a widza pierwszy raz to ich ocena mnie zawiera sie w 3 slowach ..wyniosla zimna suka
ihhihiihhi
a ja że taka groźna i franca:D:D:D a jestem na prawdę do rany przyłóż -
Robotka1 wrote:Elfik a Ty lubisz takie czarodziejskie imiona no nie?
LEA nie spotykana a ładne:)
wiesz, kiedys mnie to zastanowiło
Ogólnie przyjmuje się, że jak ktoś daje wydziwione imię, to raczej jest to element społeczny, który chce sie dowartościować..
No i czesto widziałam, że w takiej słabej dzielnicy były Brajanki, Kewiny, Samanty, Sabriny, Dzesiki...
mnie się Frnaciszki, stanisławy nie podobają, zreztą co to za zdrobnienie - Kostek?
a moje pomysły? kiedys pomyslałam, co ze mną nie tak?
Ale mnie nie zalezy na amerykańskości, ale podobają mi się własnie takie konkretne imiona, krótkie
A z krótkich, to niewielki wybór.
Być może ja chce też córce przekazać, żeby zawsze była sobą, dokonywała własnych wyborów i nie chciała się dostosowywać do reszty społeczeństwa za wszelką cenę.
ja jestem Ewa i moje imię znaczy pełna życia - to fajnie
Przed hashi i innymi taka bylam , taaaa
teraz tez nie jest tak żle, bo ludzie mnie zazwyczaj odbierają jako energiczną, może to czar imienia)))))))))))
Wiecie, ja pieknością nie jestem, ale kazdy facet, który się we mnie duzył - hehe nie było ich tak duzo, jak zabrzmiało, to mowił, ze podoba mu się to, ze mam poczucie humoru, ładny uśmiech, oczy mi się smieją i widac we mnie radość życia.
I tego sie trzymajmy)))))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:11
Robotka1 lubi tę wiadomość